Tontut näkevät kaiken!

Teksti
On hämärä aattoilta. Valaistu joulukuusi loistaa kilpaa kynttilöiden valaisemassa olohuoneessa. Koristelimme joulukuusen yhdessä eilen. Isi laittoi latvatähden ja me lapset loput koristeet. Minulla hyvä olo. Juuri syöty herkullinen jouluateria sai minut kylläiseksi, mutta jännityksen vuoksi en pystynyt maistamaan kaikkea. Mietin jääkaapissa odottavaa kakkua valkoisella kuorrutuksella ja minun tekisi mieli maistaa sitä heti, edes yhden palan verran. Yllättäen  joku koputtaa ja minä hätkähdän. Kakku ja se ihana valkoinen kuorrute katoavat mielestäni ja jännitys valtaa minut, kun kuulen isin avaavan ulko-oven. Ovelta kuuluu kulkusten kilinää ja askeleita. Isi pyytää meitä laulamaan, mutta minua ujostuttaa ja jännittää niin paljon, ettei kurkustani lähde ääntä! Näen vilauksen punaista nuttua ja valkoista partaa – Joulupukki, hän on täällä!

Joulu, sekin on pian täällä – samaan aikaan sen jännittävän punanutun kanssa! Nyt on joulukuun ensimmäinen päivä ja pari päivää sitten juhlimme ensimmäistä adventtia, jolloin sytytettimme yhden niistä neljästä kynttilästä. Tämä yksi sytytetty kynttilä on merkki siitä, että joulun odotus voi alkaa olematta se naapuriston outo ja pelottava jouluhippi vilkkuvine jouluvaloineen jo syyskuussa! Niin naapurustossani kuin blogikodeissa on jo aloitettu jouluvalmistelut joulukoristein, kirjeillä joulupukille ja ensimmäisten joululeivonnaisten kera. Ulkona ja blogimaailmassa suorastaan tuoksuu joululta ripauksella kanelia, neilikkaa ja inkivääriä! Mutta miten meidän perheen joulun odotus on käynnistynyt? No A-muru on tullut kerhosta joululauluja laulaen, mutta kotonamme ei näy vielä jouluvaloja, pahvista askarreltuja tonttuja ikkunoissa eikä joulukynttelikköjä tai tuoksuvia hyasintteja. Lähestyvä joulu kuitenkin elää ja vaikuttaa vakaasti taloudessamme muutenkin kuin viime yönä salaa paketoidun joulusukkayllärin muodossa. Meillä on puhuttu joulusta, mutta lähinnä uhkailu mielessä – tontut näkevät kaiken!
Tästä se lähtee, tonttuilu! 

Huomasin käyttäväni tonttuja uhkailun välineenä ensimmäisen kerran JO lokakuussa taltuttaakseni pikkuisen uhmatuhmailijan! Ajatushan on sinänsä hyvä, kun lapselle kerrotaan, ettei jouluna tule paketin pakettia, jos käytös ei muutu, mutta mitä pahaa tontut ovat tehneet ansaitakseen tällaisen maineen? Joulutontuthan ilmestyivät suomalaisten uskomuksiin jo 1800-luvun lopulla, jolloin heille tarjoiltiin vielä ohrapuuroa ja saunavasta! Miksi nykyään tontut ovat niitä pahoja poliiseja, joiden välityksellä kuusen alta ei löydy enää edes niitä tylsiä pehmeitä paketteja?
 
Jouluhan on suuren kulutusjuhlan ohella myös ihmeiden aikaa. Ajattelin ihan sen kunniaksi muuttaa ajatusta tontuista itse Joulupukille juoruilevina otuksina, joten loin tonttupersoonia, jotka ainakin minä haluaisin tavata – uskonhan siis edelleen Joulupukkiin! 😉
Äititonttu:
Äititontut ovat herraisia, hieman pyöreitä ja punaposkisia tonttuja, jotka leipovat parhaimmat piparit ja tekevät joulutorttutaikinankin itse – omalla reseptillä tietenkin. Äititontuilla on aina aikaa jokaiselle, joka tarvitsee lämpimän ja pehmeän sylin. Jos jotain itkettää ja harmittaa, voi luottaa siihen, että Äititonttu auttaa!
Pissistonttu:
Pissistontut ovat teini-ikäisiä tonttuja pahimmasta päästä! He ovat selvillä tonttumuodin kuumimmista uutuuksista – punanutut ovat jo so last season – ettäs tiedätte, kun puette lapsianne joulukorttikuviin! Vaikka Pissistonttujen käytös onkin välillä vähintäänkin not so good, he ovat parhaimpia asiantuntijoita valitsemaan sulkeutuneille teineille juuri sopivat joululahjat, joiden kanssa he voivat sitten aivan rauhassa eristäytyä muusta maailmasta omaan kuplaansa!
Arjen sankari-tonttu:
Arjen sankari-tontut ovat ihmisiä, joissa jokaisessa elää pieni hyväntahtoinen tonttu. Saatat tavata tämän tontun kaupan kassajonossa taistellessasi täyteen ahdatun ostoskärryn ja kiljuvan uhmiksen kanssa, kun edelläsi oleva henkilö päästää sinut jonossa omalle paikalleen. Arjen sankari-tontut eivät pidä itsestään meteliä vaan, heille riittää kiitos ja kaunis hymy. Se onkin se salaisuus, mikä saa heidät jatkamaan ja antamaan hyvän kiertää!
 
Herkkusuutonttu:
Herkkusuutontut ovat kunnon suklaaholistin parhaita ystäviä! He valmistava joulun parhaimmat konvehdit omilla salaisilla resepteillään käyttämällä ripauksen taikaa ja tuoreita raaka-aineita. Voisi kuvitella, että Herkkusuutontut ovat tontuista kookkaimpia kaikkien suklaaherkkujen keskellä, mutta he ovatkin hyvin pieniä. Salaisuus heidän pieneen kokoonsa piilee maistajissa – meissä ihmisissä!
Näpertäjätonttu:
Tämän
tontun käsistä pursuaa inspiraatio! Näpertäjätontut loihtivat upeita
sukkia, suloisimmat nallet ja kauneimmat joulukortit ja -koristeet.
Näpertäjätontut inspiroituvat työssään iloisista ihmisistä ja uusista
ideoista. 
Isitonttu:
Isitontut ovat taitavia käsistään. He rakentavat lelut, korjaavat vuotavan katon ja mikä tärkeintä, he arvostavat ja kunnioittavat Äititonttuja, mikä onkin heissä paras ominaisuus – tai sitten viisautta! 😉
Postitonttu:
Okei, hekin ovat parhaillaan lakossa ja sen vuoksi
moni lapsi jää ilman joululahjoja ja mummot ilman joulukortteja, mutta
heti lakon jälkeen he ovat ahkeria puurtajia, jotka liimaavat
postimerkit kirjeisiin meidän puolestamme, paketoivat postipaketit niin,
että ne päätyvät aina ehjinä perille ja muistavat jokaisen maamme
postinumeroista ulkoa! Lasten onneksi Postitontut ovat tehneet sopimuksen
Kuriiripalvelu Petteri & Punakuono Oy:n kanssa, joten lapset saavat
äitien nettikaupoista tilaamat lahjat ajoissa ja mummot korttinsa! 

Tämän postauksen myötä ajattelin unohtaa tonttu-ukaasit, risut ja tyhjän kuusen alusen ainakin täksi jouluksi ja keskittyä tonttujen hyviin puoliin! Tontut ovat mainioita kavereita ja sen todisti jälleen A-murun jännitys, ilo ja onni, kun hän kurkkasi, mitä tonttu on tuonut tänä aamuna hänen joulusukkaan!

Tänä jouluna Kun äiti kelaa-blogissa ei kelata joulukalenterin sisältöä, mutta muistatteko viimevuotisen joulukalenterin yhteistyökumppanin, eli ihana ja taitavan Meerin? Meeri ilahduttaa tänäkin jouluna meitä upealla joulukalenterillaan, joten käykää siis tutustumassa Meerin joulukalenterin ensimmäiseen luukkuun ja ihastukaa! Tänä vuonna Meerin joulukalenterista löytyy lapsille ja miksei aikuisillekin mielettömän upea juttu, nimittäin tulostettavia värityskuvia! Kurkatkaa siis heti seuraavaksi Meerin joulukalenteri 2015-blogiin, ihastukaa ja jääkää seuraamaan, mitä kivaa väritettävää seuraavista luukuista paljastuu!

 

♥: Selina

Uskovatko teidän lapset tonttuihin ja Joulupukkiin?

Kommentit

14 kommenttia

Minusta kaikkien ei tarvitse uskoa joulupukkiin. Jokainen tekee tyylillään. En usko, että joulupukin puuttuminen on keneltäkään mitenkään pois. 🙂

Ihania tonttusia ja ihana A-muru!! <3

<3

Hihhiii <3 Ihanat tontut 😀
Kyllä meilläkin "joskus" saatetaan tontuilla uhkailla 😀 Se nyt vaan kuuluu joulun aikaan <3 hehee 🙂

<3 😀 Niin se taitaa kuulua, nimittäin täällä jälleen lupauksestani huolimatta! 😀

Meilläkin tehoaa "tontut kuuntelee" jutut, kun meinaa iskea spagettiraivarit =D Ihana pieni luukkunsa kanssa!

Niin on! <3

Täälläkin kokeillaan joskus spagettiraivareita – ei niin kiva! 😀

Pissistonttu 😀

Ihana pikkuneiti – mitä iloa ja riemua! Etenkin ensimmäinen kuva on ihan mahtava kun on suu hämmästyksestä ammollaan 🙂

🙂

A-muru on ihana! <3

Meilläpäin käy vierailemassa Taavi-tonttu, joka tarkkailee lasten käytöstä ja ilahtuu ystävällisistä teoista 🙂 Aamuisin Taavi on sitten jättänyt jonkun tervehdyksen lasten sänkyjen viereen. Tehostaa mukavasti nukkumaan menoa, kun tontuthan saattavat säikähtää jos lapset riehuvat liian myöhään.. 😉

Voi ihana taavi-tonttu! 🙂

Tylsä aikuinen täällä hei 😉 mä en ole ikinä opettanut lapsia uskomaan joulupukkiin, tietävät että tutuilta ja sukulaisilta ovat lahjat ja voivat sitten lahjan antajaa myös kiittää. Ja että lahjoja tulee siitä huolimatta kuinka käyttäytyvät, vaikka tuleehan siihen silti vedottua välillä ettei tarvii vissiin mitään lahjoja ostaa jos esim. tapellaan koko ajan.

Kiitos mainostuksesta Selina <3 🙂

Ole hyvä ihana! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä