Osta kotimaista, suosi suomalaista… ja sinivalkoiset joululahjatoiveet

Teksti
Tänään vietetään historian ensimmäistä Osta työtä Suomeen -päivää. Tiesittekö, että jos jokainen suomalainen ostaisi kympillä enemmän kotimaisia tuotteita tai palveluita kuukaudessa, niin Suomeen saataisiin 10 000 työpaikkaa lisää vuodessa – aika hurjaa! Tämän kampanjan tarkoitus onkin herättää keskustelua ja lisätä kiinnostusta suomalaisiin tuotteisiin, niiden ostoon ja valmistukseen sekä kertoa suomalaisesta työstä niiden taustalla. Lisää kampanjasta voitte lukea Sinivalkoinen jalanjälki -sivustolta, josta löydätte muun muassa listan kampanjaan osallistuvista yrityksistä ja heidän tuotteistaan. Tähän kampanjaan osallistuminen on ihan superhelppoa: ostakaa tänään vain suomalaisia tuotteita! Voitte osallistua kampanjaan myös Facebookissa osallistumalla Osta työtä Suomeen -Facebook-tapahtumaan ja kutsumalla ystäviänne mukaan!

Käytättekö te suomalaisia tuotteita? Sanonta ”Osta kotimaista, suosi suomalaista, sillä se on kaikki kotiinpäin!” määrittää paljon ainakin minun ostoskäyttäytymistäni. Ostan kotimaisia ruoka- ja kosmetiikkatuotteita, ovissamme on Abloyn lukot, A-murua lämmittää tänä talvena Reiman talvihaalari ja hyvät ja lämpimät yöunet takaavat Familonin täkit ja tyynyt. Olen todennut tähän ikään mennessä, että kotimaisuus on muutakin kuin kotiinpäin, eli kotimaiset tuotteet ovat myös laadukkaita ja kestäviä!

Suomalaisesta työstä kertovien tuotteiden ostaminen on mielestäni tehty kuluttajille helpoksi. Ostamalla tuotteita, joissa on Sirkkalehtimerkki, Hyvää Suomesta -merkki, Avainlippu tai Design from Finland -merkki kertovat kuluttajille tuotteen suunnittelun, taustan, valmistamisen, raaka-aineen tai työvoiman tulevan Suomesta. 

Joulu on pian täällä ja niin myös joululahjatoiveet! Mikä olisikaan hienompaa kuin ostaa tänä vuonna joululahjat läheisilleen suomalaisista tuotteista? Tein oman sinivalkoisen toivelistani lähestyvään jouluun ja sinne valikoitui kauan haaveilemani Aalto-maljakko, uusi ihana Muumi-pussilakanasetti ja karpalonpunainen Kivi-tuikku.
Vaikka kyse onkin vain päivän tapahtumasta, niin suomalaisten tuotteiden ostaminen on tärkeää vuoden jokaisena päivänä!

 

 

♥: Selina

 

Millaisia suomalaisia tuotteita te ostatte?

Kommentit

17 kommenttia
Avatar

Alet ja kirppikset on täälläkin tuttuja! 🙂

Avatar

Tää on kyllä tärkeä aihe, varsinkin juuri nyt! Yritän ostaa mahdollisimman paljon suomalaista ja varsinkin ruokakaupassa se on suht. helppoa, mutta täytyy sanoa että oltaisiin konkurssissa jos yrittäisin iihan kaiken ostaa kotimaisena. Hintaero on niin suuri, ikävä kyllä :/

Avatar

Ruokaostoksilla kotimaisen suosiminen on tosiaan helpointa! :)Hintaeroa toki löytyy, mutta minun mielestäni ulkomainen kurkku maistui kamalalta verrattuna kotimaiseen. Opiskeluaikana tästä tosin piti joustaa – jäi kurkut kauppaan! 😀

Avatar

Täälläkin suositaan kotimaisia tuotteita niin esimerkiksi ruokakaupassa kuin lastenvaatteissakin. Lisäksi pienet putiikin tai pienyrittäjie verkkokaupat on paljon käytössä niin tulee samalla tuettua suomalaista työtä. Tärkeä aihe!

Avatar

Itseä alkoi näin jälkikäteen harmittaa, kun minulla ei ole kamalasti kokemusta kotimaisista pienyrittäjistä. Tähän postaukseen olisi voinut esim. linkata Melli EcoDesign-yrityksen joka on saanut avainlippu-tunnuksen tuotteilleen. 🙂

Avatar

Tämän postauksen aihe on tosi tärkeä, varsinkin tällaisessa taloustilanteessa. Itse yritän mahdollisuuksien mukaan ostaa kotimaista ruokaa, mutta valitettavasti esimerkiksi lastenvaatteissa ja omissakin tulee suosittua liian usein jotain halpisketjuja kuten H&M:ää ja Lindexiä. Viime aikoina oon tosin ommellut itse vaatteita aika paljon, ja kankaat olen ostanut suomalaisilta (pien)yrittäjiltä, joten se nyt vähän helpottaa. 😀

Avatar

Itsekin suosin valitettavan usein vaatteissa ulkomaailaisia halpamerkkejä. Pitäisi tutustua enemmän pienyrittäjien valikoimiin! 🙂

Vaatteiden ompelu kiinnostaisi itseänikin suuresti, mutta taito ei vain yksinkertaisesti riitä! 😀

Avatar

Tämä on tärkeä aihe, mutta monen on katsottava myös hintalappua. Kävin eilen Pentikillä, mutta kyllä tuotteiden hinnat ovat pilvissä, kun pienimmätkin purnukat ovat 35-70 euroa, niin mieluummin ostan Stockalta ulkolaista laatua, jonka saajakin tunnistaa.

Avatar

Täällä on myös yksi hintalappujen tuijottelija. Kotimaista suosin lähinnä ruokakaupassa, mutta jos ostan astioita suosin kotimaista. 🙂

Avatar

Monesti ollaan mietitty sitä että olisi tärkeämpää ostaa kotimaista mutta se on sen verran kalliimpaa ettei aina budjetti anna periksi. Ihania lahjatoiveita ♡

Avatar

Onneksi tosi monia tuotteita saa lähes samalla hinnalla, tai sitten hintaero on pieni. Etenkin elintarvikkeissa näin. Nuo suomalaiset tuotteet ja tavarat ovat toki sit eri asia.

Avatar

Nea: Raha-asiat ovat nyt todella vaikea asia monissa perheissä. Täälläkin joustetaan, mutta kuten Tanja R sanoi, niin monia ruokatuotteita saa yllättävän samaan hintaan! 🙂

Avatar

Moi! Ihana ajatus ilahduttaa kotimaisella lahjalla! Mutta monet mainitsemistasi yrityksistä tuottaa vaatteet ja tavarat ulkomailla, esim. Reiman vaatteet, Marimekon astiat, nyt kai osa Iittalastakin….. niin surullista, mutta halpamaihin on tuotanto siirtynyt.
Ehkä paikalliset pikkupuodit olisivat parempi vaihtoehto, ainakaan tuo Designed in Finland merkki ei kerro valmistusmaasta yhtään mitään

Avatar

Minustakin idea on kiva! 🙂 On totta, että monet tuotteet valmistetaan nykyään ulkomailla, mikä on sääli, mutta esimerkiksi Design from Finland merkki kertoo kuitenkin sen, että tuotteen muotoilu on tapahtunut Suomessa vaikka valmistusmaata se ei enää kerrokaan.

Avatar

Hei vitsi – kirjoitin itse samasta aiheesta postauksen, mutta aloitin sen itsenäisyyspäivälle tietämättä tällaisesta suomalaisten tuotteiden päivästä. 🙂 fromfinlandin verkkokaupasta hankin jo joulukynttilät suomalaisena käsityönä, ja tuli tosi hyvä mieli eettisestä valinnasta. 🙂

Jos kynttilät kiinnostaa, niin blogissani postaus niistä 🙂

Avatar

Pitää käydä lukemassa postaus! 🙂

Avatar

Valitettavasti näillä tuloilla ei pysty ostamaan kotimaista kuin harvoin ja nekin alesta tai kirpparilta. Toisaalta, olen osittain pettynyt "kotimaisuuteen". Eräskin merkki, joka tunnetaan Suomessa hyvin, valmistuttaa tuotteensa Virossa. Onko se nyt muka suomalainen? Kotimaisuuden pitäisi taata suomalainen nimi eikä se että selvität liput, laput ja netit, että Kiinan kauttako tämä kuitenkin koukkaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä