Kun äiti kelaa 18.12.2015
TEKSTI Selina

Sairas joulu

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Joulu on kaikessa ihanuudessaan ja hartaudessaan myös suuri mässäilyjuhla! Suklaa, olut, kinkku, laatikot, juustot, viinit, joululeivonnaiset, mäti… Joulun herkkulista on loputon, samoin ne kalorit, joita kukaan ei uskalla edes laskea, kun vasta ensi vuonna aloittaessaan sen jokavuotisen laihdutuskuurin! Mutta hei, ei se haittaa – juhlitaanhan joulua vain kerran vuodessa! Montakohan suklaarasiaa se joulupukki tänä vuonna tuokaan?

Tämä on minun toinen sairas jouluni.
Joulu, kun istun jouluruokapöydässä hymyillen katsoen, kun muut syövät, tyhjä lautanen eteeni katettuna. Viime jouluna uudet ruokailutottumukset, peggi ja nielemisvaikeudet eivät tuntuneet pahalta, koska elättelin vielä toiveita nielun kuntoutumisesta ja haaveilin, että saisin maistella vielä jonain päivänä jouluruokia kunnolla. Kuitenkin tämäkin joulu tulee olemaan minulle ja perheellemme erilainen, sairas, mutta silti hyvä. Erona on kuitenkin se, että nyt olen ehkä semisti katkeroitunut. En taaskaan pääse maistamaan sitä isäni tekemää sinappia, jossa on tuju konjakin jälkimaku, en äitini tekemää ihanaa limppua tai anoppini täydellisesti paistamaa joulukinkkua!
Tilanteeni nielun dystonian kohdalla on edelleen samankaltainen kuin vuosi sitten. Se on ehkä hieman parempi, mutta toisaalta taas huonompi. Olen saanut vuoden aikana kuntoutettua nieluani niin, että jaksan niellä määrällisesti hieman enemmän kuin ennen, mutta toisaalta nieleminen on vaikeutunut ja aspiroin ruokaa useammin. Aspirointi, eli ruoan vetäminen henkeen, on aiheuttanut minulle vuoden aikana jo kolme aspiraatiokeuhkokuumetta,  joista viimeisin oli tasan kuukausi sitten. Valitettavasti keuhkokuume taitaa oireideni perusteella parhaillaan suunnitella sopivasti näin joulun kiireiden keskelle comebackia ja tunnenkin, että se tekee jo myös tuhojaan keuhkoissani, jotka eivät ole toipuneet täysin vielä edellisestäkään kuumeilustaan! Se jos jokin vei viimeisenkin ilon tästä sateisen harmaasta joulumielestä – vuoden neljäs aspiraatiokeuhkokuume! Aspiroin jälleen pahasti ja nyt hitaasti, mutta varmasti keuhkoni ovat kipeytyneet ja hengittäminen on jälleen vaikeutunut, mikä suututtaa, harmittaa ja pelottaa. Meneekö joulumme pilalle, jos keuhkokuume nujertaa minut taas? Vielä tänään keuhkojeni tilanne näytti keuhkokuvien perusteella hyvältä, eli niissä ei toistaiseksi ollut selkeää keuhkokuumeeseen viittavaa löydöstä, mutta  eivät ne keuhkokuvat terveyskeskuslääkärin mielestä viimeksikään pahoilta näyttäneet. Kuvat oli onneksi lähetetty radiologille tarkistettavaksi ja hän löysi silloin kuvatuista keuhkoistani useita tulehdukseen viittaavia löydöksiä! Ja minä kun luulin, että minulla oli vain alkava tai korkeintaan lievä keuhkokuume, mutta onneksi antibioottihoito aloitettiin oireiden perusteella heti, eikä siksi keuhkokuume päässyt pahemmaksi!
Mahdollisesta keuhkokuumeesta viis, aion nauttia joulun mauista, mutta miltä minun jouluni sitten maistuu? Minun jouluni maistuu muultakin kuin arkiselta letkuvelliltä. Se maistuu hyvältä!  Siinä on aavistus piparkakkua, tietenkin itsetehdystä taikinasta leivottuja, joita liotan hetken maidossa ja sitten sekoitan seoksen tasaiseksi ja nautin – lusikoitavaa piparia, nam! Lisäksi joulussani on hiven luumua paksun luumukiisselin muodossa hyvin haudutetun riisipuuron kanssa nautittuna. Minulla on mielessä myös glögistä tehdyt mehujäät sekä ihanat imeskeltävät karkkikepit! Nämä maut tekevät joulustani täydellisen, suklaata ja Aurajuustoa unohtamatta! Jouluaistini täydentävät myös aidon kuusen ja jouluruoan tuoksut sekä ihana joulumusiikki ja oma pieni perheeni!
Nyt vähän leffaa, lepoa ja puikkojen kilistelyä, ja myöhemmin piparien leivontaa pienen tonttutytön kanssa!

 

♥: Selina

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (33)

Hei kiitos tästä, käyn kurkkaamassa! 🙂

1 vastaus

voi selina <3 ihailen tota sun asennetta, sanon sen taas vaikka oon ennenki sanonu. tsemppiä, täälä pidän sormet ja varpaat pystys ettei vaankaa tulis tota neljättä keuhkokuumeetta, varsinkaan jouluna! (vaikkei se varmasti muutenkaan todellakaa toivottu oo. ) ihanaa että saat kuitenkin nauttia ees vähän joulun makuja ja tuoksuja. kivoja piparitalkoita teille :')

1 vastaus

Laura, ihana sinä! <3 Aamuisia piparitalkoita odotellessa! 😉

1 vastaus

<3 ihanaa joulunodotusta kuitenkin sinne ja toivottavasti keuhkokuume pysyy poissa! Mukava kuulla, että oot keksiny omat tavat nauttia joulun tuoksuista ja mauista.<3 🙂

1 vastaus

Kiitos Jenni! ♥

1 vastaus

Ääääh tosi kurjaa.. Mutta toi sun kertoma "makustelu" on ihana vaihtoehto. Varmasti laatikoita uskaltaa makustella, kun ovat niin hienorakenteisia? Onneks sä kuitenkin löydät iloa niistä pienistäkin asioista. Multa jää suklaat syömättä, koska melkein jokaisessa konvehtiboksista on pähkinää !!! Miten mä tän kestän? En uskalla ottaa riskiä – viime kertanen oli tarpeeks kauhea tipassa!

Pidät nyt ittes siellä lämpimänä ja silmällä mahollists keuhkokuumetta!! oot rakas <3

1 vastaus

Makustelu on parasta! 🙂 Laatikoita voin varovaisesti jopa niellä, kunhan ovat viileitä. Osta muru Fazerin sinistä! 😉 ♥

Rakas olet sinäkin! ♥

1 vastaus

Ihanaa ja rauhallista joulua!

1 vastaus

Kiitos samoin sinulle! ♥

1 vastaus

Ihanaa, että pääset maistelemaan joulun makuja kaikesta huolimatta 🙂 Glögimehujää vois olla aika hyvää 😉

1 vastaus

1 vastaus

Vihdoin saan aikaseksi tulla kommentoimaan sulle! 🙂 Sun blogissa kiinnostaa joku tosi paljon, koska aina kun Bloglovinissa näkyy uus postaus niin en malta oottaa et pääsen rauhassa lukemaan sen. Erityisesti nää postaukset sun ehkä vähän tavanomaisesta poikkeavasta arjesta, on tosi kiinnostavia. Ehkä se on tää ihmisen utelias luonne 😀 Lisäks sun kirjotustyyli on jotenkin niin omanlainen (en osaa selittää miten) ja kiehtova, tykkään!

Täällä kans toivon kovasti, et keuhkokuume uusiutuis! Ihailen sun asennetta suhtautua haasteisiin.. Oikein hyvää Joulun aikaa koko teidän perheelle <3

1 vastaus

Hei Sanna ja kiva kun kommentoit! 🙂 Mukava, että pidät blogistan ja myös sen sairaista jutuista! 😉 Haluan olla blogissani avoin vaikeistakin asioista ja siksi on kiva kuulla, että postaukset ovat mieleesi! Ihminen on utelias luonne, ei sille mitään mahda, mutta hei uteliaisuus on täysin tervettä! 🙂

Kiitos sinulle ja ihanaa joulun aikaa! ♥

1 vastaus

Ihanaa ja rauhallista joulua sairaudesta huolimatta! 🙂 Ihanaa kuitenkin, että pääset nauttimaan joulun mauista ja hajuista omalla tavallasi! 🙂

Blogistani löytyy sinulle haaste 🙂 http://lovebeyondwordsblog.blogspot.fi/2015/12/ystavakirjahaaste.html

1 vastaus

Samoin sinulle Maria ja teidän perheelle!♥ Käyn kurkkimassa haasteen! 🙂

1 vastaus

Voi, toivotaan todella että keuhkokuume pysyy poissa! Ihanaa, että pääset joulun makuja makustelemaan. Kuitenkin tosi tärkeää on myös kuusen tuoksu, ihana joulumusiikki ja kaikki rakkaat läheiset. Toivon sinulle ja perheellesi Hyvää ja rauhallista Joulua!

1 vastaus

Ihanaa jouluviikkoa ja joulua mysö sinulle peppilotta! ♥

1 vastaus

Todella hyvä ja ajatuksia herättävä kirjoitus, kuten aina. Tuntuu varmaan aika turhauttavalta kun muut syövät ja samalla huokailevat kiloja ja ähkyä ja mitä vaan. Toivottavasti pysyt joulun ajan terveenä ja pystyt nauttimaan ihanista mauista omalla tavallasi. <3

1 vastaus

Kiva Suvi, että tykkäsit! 🙂 Joskus se turhauttaa, mutta olen tottunut siihen. Silti huonojakin päiviä mahtuu mukana.

Ihanaa joulua sinulle! ♥

1 vastaus

Toivotaan että keuhkokuume pysyy poissa.
Kiva että pääset edes jonkin verran maistelemaan joulun makuja.♥

1 vastaus

1 vastaus

Ihanaa joulua teidän perheelle Terhi! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

1 vastaus

Toivottavasti keuhkokuume ei saisi valtaansa ja saisit viettää joulun perheen parissa, niitä karkkikeppejä imeskellen ja joulusta nauttien. 🙂

1 vastaus

♥ Ihanaa joulua teille Ninni!

1 vastaus

Täällä toivotellaan samaa, toivottavasti voit hyvin jouluna! Ihanaa miten löydät kaikesta ne positiiviset puolet, ei voi kuin ihailla <3

1 vastaus

♥ Ihanaa joulua teidän perheelle! ♥

1 vastaus

Voi Selina! Sä oot kyllä niin ihailtavan kova huippumimmi <3 sulla on asenne aina niin kohillaan vaikka elämä antaa sulle haasteita toisensa perään. Toivon sulle kaikkea hyvää ja ihanaa joulua kaikesta huolimatta! Haleja 🙂

1 vastaus

Kiitos Matu! Ihana olet! ♥

Halauksia ja hyvää joulua teidän perheelle!

1 vastaus

Joulu maistuu siltä millaisella asenteella asioihin suhtautuu. Ja sinun asenne on huippu, vaikka vastoinkäymisiä mahtunut elämään. Ihailen aina vaan, kuinka hienosti asioihin suhtaudut. Ja sun asenne. Sellaista ei monelta löydy!

1 vastaus

Juurikin näin Jani! Ihana sinä! ♥ Hyvää joulua!

1 vastaus

Ihana asenne <3

1 vastaus

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kun äiti kelaa
Millaista mahtaa olla elämä lapsiperheessä, kun äiti kelaa? Tervetuloa lukemaan hieman erilaista, elämänmakuista ja välillä ihan sairasta perheblogia harvinaissairaan Selina-äidin elämästä, haaveista ja arjen haasteista. Mukana seikkailevat myös perheen isä ja sydänkasvoiset murumme A (-12) ja L (-17). Yhteydenotot: kunaitikelaa@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • "Kylmät väreet kulkivat selkääni pitkin, vaikka lämmin vesi virtasi edelleen päälleni, kun löysin sen uudestaan. Siinä se oli, tärisevän käteni alla, ja kyyneleet alkoivat valua poskilleni. Selvä kyhmy minun rinnassani..." Kyhmy rinnassa on monen naisen pahin pelko, eikä suotta. Suomessa sairastuu vuosittain 5000 naista rintasyöpään, mutta tällä(kään) kertaa minä en ollut yksi heistä. Blogissa avaan tilannettani enemmän ja postauksessa on myös pieni, mutta tärkeä muistutus jokaiselle naiselle. ❤️
.
.
.
#kunäitikelaablogi #uusipostausblogissa #linkkiprofiilissa #rintasyöpä #roosanauha #tutkirintasi #roosanauhapäivä

kunaitikelaablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: