Perheemme välipäivien Netflix-suosikit

Teksti
Joulu tuli ja meni, samoin joulun pyhät! Nyt alkaakin ne pitkät välipäivät, eikä ole mitääääään tekemistä! Mielestäni näin joululomalla vanhemmillekin tulisi suoda pieni hengähdystauko raskaan arjen keskelle, jolloin sitä nutturaa ja pipoa voisi vähän höllätä. Lapsille ei tarvitse aina olla järjestämässä hikihatussa puuhasteltavaa, kuten askartelua, satuhetkiä tai kodin läpi kulkevaa temppurataa! Silloin se olohuoneen katseenvangitsija astuu kuvaan – se pahamaineinen telkkari. Lapsen television katselusta on ollut monissa blogeissa postauksia niin puolesta kuin vastaan, mutta voiko reilu kolmeveellä olla suosikkiohjelmaa – varsinkaan Netflixissä?

Voi ja niin meilläkin on!

Olen kirjoittanut aiemminkin tänne blogiin, että A-muru saa katsoa lastenohjelmia niin telkkarista kuin Netflixistä suhteellisen vapaasti. Välillä tunnenkin sen äitiyden ikävän omantunnon pistoksen sydämessäni, kun alan illalla laskeskelemaan niitä päivän aikana kertyneitä telkkariminuutteja. Minua ja pistävän raskasta sydäntäni helpotti kuitenkin se, kun lastentarhanope-ystäväni kertoi, että jos päivän telkkariajan pystyy korvaamaan jollain muulla puuhastelulla tai leikillä saman päivän aikana, niin silloin ei ole mitään hätää, eikä lapsi elä vain ruudulle. Kasva kieroon. Eristäydy. Jää jälkeen kehityksestä – ja mitä näitä nyt olikaan! Kuinka monelta putosi kivi jos toinenkin sydämeltä? Voin rehellisesti sanoa, että meillä telkkariaika tulee yleensä aina korvattua muulla puuhastelulla saman päivän aikana ja parhaimmassa tapauksessa päivän telkkariminuutit jäävät aamun lastenohjelmia lukuun ottamatta lähes käyttämättä. On kuitenkin päiviä, jolloin mikään muu ei kerta kaikkiaan onnistu paitsi ristiriitainen suhde sen olohuoneen katseenvangitsijan kanssa!

Morkkiksella tai ilman, tässä perheemme Netflix-suosikit välipäiviin! 

A-murun suloiset ja hassut suosikit:

Sofia ensimmäinen:

  Kuva

A-muru kertoo: ”Pinsessa Sofia on pinsessa joka leikkii toisten pinsessojen kanssa.”

Prinsessa Sofia on suloinen tyttö, josta tuli aivan yllättäen pieni prinsessa, kun  hänen äitinsä rakastui kliseisesti kuninkaaseen ja meni naimisiin hänen kanssaan. Taattua Disney-prinsessa laatua uusperhe-twistillä!

Maltti ja Valtti:

A-muru kertoo:  ”Maltti ja Valtti on salapoliiseja!”   
Maltti ja Valtti ovat Pikku Kakkosesta tutut liikennepuistokonstaapelit, jotka seikkailivat tänä vuonna ainakin meidän perheessä supersuositussa joulukalenterissa niin latu- kuin salapoliiseina! Nämä hölmöt liikennepuistokonstaapelit hurmaavat kohteliailla käytöstavoillaan ja naurattavat toilailuillaan!Pikku Prinsessa:

A-muru kertoo: ” Pikku Pinsessalla on luufus-koila!” 

Pikku Prinsessa on ehkä ärsyttävä, mutta silti suloinen prinsessa, jonka seikkailuja ja edesottamuksia on hauska seurata. Tunnari saa tosin aikaan aivan kamalan korvamadon, josta ei tahdo päästä eroon! 

Äidin ja isin naurattavat suosikit:

Elementary:

 Kuva

Elementary-sarjassa vieroituksesta päässyt Sherlock Holmes (Jonny Lee Miller) saa tukihenkilökseen Joan Watsonin  (Lucy Liu), tarkan entisen kirurgin, jonka tehtävä on tukea Sherlockin uutta raitista elämää. Sherlock on kuitenkin nimensä mukainen mies, eli hän ratkaisee kaimansa tavoin rikoksen kuin rikoksen pelkästään loistavalla päättelykyvyllään. Roolihahmona Sherlock iskee minuun täysillä! Hänen välinpitämätön ja joskus jopa tyly asenteensa muihin ihmisiin saa salaisen sisäisen narsistini taputtamaan käsiään ja nauramaan ääneen!

Chuck:


Chuck on sekopäinen ja  hullu agentti-sarja  sarjan nimeä kantavasta miehestä (Zachary Levi), joka saa eräänä päivänä vahingossa kaikki valtion salaiset tiedostot aivoihinsa. Sitä varten hän saa suojakseen oman agentin, Sarahin (Yvonne Strahovski), jonka tehtävä on suojella salaisia tiedostoja ja tietenkin myös Chuckia. Kuinkas sitten käykään, kun laitetaan kaunis (blondi) agentti ja elektroniikkaketjun Nörttipisteen tietokone-ekspertti hyvin suunniteltuun valesuhteeseen, joka on ainoa keino suojella viattoman näköistä nörttiä ison salaisuutensa kanssa? Sarjaa katsoessa saa nauraa räkäisesti Chuckin ja muiden päähenkilöiden toilailuille ja etenkin Kenraali Caseyn (Adam Baldwin) jatkuva murahtelu saa hymyn huulille!

 Modern Family:

Modern Family sisältää taattua naurua ja huonoa huumoria – miksi se silti aina naurattaa? Sarjassa seurataan kolmen erilaisen suklaisperheen elämää ja edesottamuksia. Sarjan ykkössuosikkina minulla on hölmö kiinteistövälittäjä-isä Phil (Ty Burrell),  jonka sanonnat ja hassut laulut saavat aina nauramaan, perheen järjen äänen, eli Clairen (Julie Bowen) yrittäessä tasapainotella hullunkurisessa perhe-elämässä olematta kuitenkaan aina se Bad Cop. Sarjan kruunaa kuitenkin veteraaninäyttelijä Ed O’Neill! Kannattaa katsoa huonona päivänä, koska tästä sarjasta tulee oikeasti parempi mieli!

Eilen tapaninpäivänä emme kuitenkaan katsoneet mitään näistä lempparisarjoistamme, vaan vietimme koko perheen leffailtaa katsomalla Joulupukki ja noitarumpu-elokuvaa sopivien leffaherkkujen kera!  

Emme kuitenkaan aio juurruttaa tulevina välipäivinä takapuoliamme olkkarin sohvaan, vaan suuntaamme tänään muun joulun pyhiin kyllästyneen kansan tavoin alennusmyyntejä penkomaan! Aleöverien jälkeen onkin sitten kiva taas palata jouluun ja kertoa teille, millaisen joulun vietimme tänä vuonna!

 
♥: Selina

 

Onko teidän välipäivien ohjelma jo täynnä, vai sopisiko sinne pieni leffahetki lasten ehdoilla?

Kommentit

10 kommenttia

Heh tuttu sarja täälläkin! 😀

Myös minun ja mieheni lemppari on "Maltti ja Valtti". Lapset eivät siitä enää oikein innostu. Tälle illalle suunnittelimme katsovamme popparikulhon kanssa "Poliisiopisto 1". Poliisiopistojen kohellushuumori uppoaa 10- vuotiaaseen poikaan ihan täysillä. Meidän aikuisten mielestä ykkösosa on paras. Jatko- osat toistavat vain samaa huumoria.

Maltti ja Valtti ovat huippuja! 🙂 Ja olen samaa mieltä kaikkien elokuvien jatko-osista!

Mä ainakin kärsin päivittäin morkkista poikien tv-ajasta. Aamulla pikku2 tottakai. Sitten isoimmalle tabletti kouraan lounaan jälkeen jotta pikkuveljellä on edes teoreettinen mahdollisuus saada päikkärit. Yks ilta sammutin tv:n kun sitä kukaan katsonut. Jo heti 5min päästä pienin ihmetteli onko telkkari rikki.
Kaipa se on otettava ryhtiliike ja vedettävä reitittimen töpselit seinästä. Esikoinen kun muuten surffaa ihan sujuvasti Areenasta tai YouTubesta katsottavaa. Ja kun kaikille terapiamuodoille on tilausta, niin voinee turvallisesti olettaa, että ruutuaika vs. kehittävä puuhastelu on vinksallaan. :/

Täällä ollaan jo palattu töihin ja normaaliarkeen, eikä välipäiviä siis sen kummemmin vietetä. Pojatkin olivat tänään päiväkodissa. Eilen eivät sinne päässeet, kun vuoropäiväkodin hoitotädit viettivät välipäiviä. :/ Onneksi sisko ja serkkutytöt tulivat lapsenvahdeiksi, niin ei tarvinnut vaihtaa lapsia läpsystä parkkipaikalla.

Älä syyllistä itseäsi liikaa! Tv-aika jakaa mielipiteitä, mutta hei jos tämä tapa toimii teillä niin se on ok! 🙂

meidän 4v tykkäsi kans kovasti Maltin ja Valtin joulukalenterista. Kyllä meilläkin telkkaria katotaan aikalailla aikaa rajoittamatta. Itseasiassa meidän muksuja ei lastenohjelmat kiinnosta niin paljoa että tarvis laittaa mitään aikarajaa katselulle.

P.S Toivepostaus: teidän Jouluaatto, A-murun lahjat.. 🙂

Voi A-muru kyselee vieläkin Maltin ja Valtin joulukalenterin perään! 😀

Voi että mä odotan tuota aikaa kun tyttö jaksaa katsella ohjelmia, niin voidaan yhdessä katsoa. Niin mukavan näköistä tuo teillä!

Voi tuo leffailta oli ihana! <3

Meillä neiti 4v kattois vaikka koko päivän mashaa ja karhua netflixistä, tiedän kyllä että vähän liikaakin on telkkari auki mutta välillä isommatkin lapset on hetken tappelematta kun kattovat jotain. Kuningas Julien ja Bernard viihdyttää koko perhettä, aikuisten kesken katotaan daredeviliä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä