P*ska joulu!

Teksti
Minä rakastan joulua! Kaikki se joulukuun ensimmäisestä päivästä alkava odotus huipentuu aatonaattona koristeltavaan ja ihanalle tuoksuvaan joulukuuseen, ja lopulta jouluaattona oman lapsen iloon ja jännitykseen. Parasta joulussa kuitenkin on yhdessäolo, rakkaus ja välittäminen. Joulu on minulle myös rauhoittumisen ja hiljentymisen aikaa. Rakastan joulun harrasta tunnelmaa, joka täydentyy tunnelmallisilla kynttilöillä, joulumusiikilla ja uusilla leluillaan leikkivän lapsen tyytyväisellä hymyllä.

Voin myöntää, etten ole jouluhössöttäjä, joka laskee päiviä juhannuksesta jouluaattoon tai miettii voisiko jo syyskuussa laittaa jouluvalot – kukin tyylillään. Aloin kuitenkin tänään miettimään meidän perheen joulusta kertovaa postausta näppäillessäni, miltä tämä joulun aika mahtaa tuntua sellaisesta ihmisestä, joka vihaa joulua – antijouluihmisestä?
Kaikki alkaa joululauluista marraskuussa, hyvissä ajoin ennen joulua! Joululaulujen soittaminen alkaa niin pienissä kuin suurissa ruokakaupoissa ja erikoisliikkeissä yleensä pian halloweenin jälkeen, kun joulukoristeet alkavat ilmestyä pääkallojen ja kauhunaamarien viereen. Joululauluissa on aina se sama teema antamisen ja saamisen ilosta ja laulujen välissä on niitä salakavalia ärsyttäviä mainoslauseita, jotka kehottavat ostamaan äideille uudet tohvelit ja lapsille sen kauden sesonkilelun, joka maksaa enemmän kuin viikon ruokaostokset – alankin paastoamaan! Siitä päästäänkin jouluruokaan. Joulun lähestyessä kauppojen tiskit notkuvat herkullisista eineslaatikoista, mutta eihän antijouluihminen halua syödä lanttulaatikkoa, vaan vannoo sen kunnon Saarioisten eineslasagnen nimeen! No sitähän ei tietenkään saa mistään, koska kaikki mahdollinen tila on täytetty joulueineksillä! Herkkua on siinä monenlaista, kyllä niin on! Onneksi antijouluihminen syö joulun aikaan eineslasagnen puutteessa itse tekemäänsä makaronilaatikkoa, josta riittää syötävää helposti aatosta tapsaan. Sitten ruokakaupat ovatkin jo auki ja antijouluihminen saakin raahautua sinne paniikkitilassa olevalle maitohyllylle tappelemaan viimeisestä maitolitrasta naapurin mummojen kanssa!
Mitä muita joulun kipupisteitä antijouluihmisellä on?
Joulukuusi:  Ensin kaunis luonnonkuusi revitään metsästä ja raahataan kotiin vesikippoon seisomaan muutamaksi päiväksi ja lopulta se hylätään takapihalle ja unohdetaan sinne, kunnes se löytyy keväällä raatona ilman neulasia. RIP.

Joulukoristeet: Turhaa rahan menoa! Jouluvalot syövät sähköä ollessaan päällä 24/7 ja tontut ja muu jouluhässäkkä ovat esillä vain hetken, joten miksi kaikki se aika ja vaiva?
Joulupukki: Siis kaikkihan tietävät, ettei joulupukkia ole olemassakaan! Kiva, kun ensin opetatte lapsillenne ettei saa valehdella ja valehtelette sitten itse silmät pyöreinä joulupukin tuoneen kauniisti paketoidut lahjat kuusen alle, vaikka samaa pakettipaperia on kilometrin verran jäljellä varastossa! Niin ja se rahanmeno! Yksi tekopartanaama köpöttelee 2 minuutiksi istumaan kotiin kuuntelemaan lasten laulamia lauluja ja antamaan muutaman paketin ja morjens! Tästäkin lystistä saa pulittaa monta kymppiä! ”Pukin” kukkaro tosin kiittelee aaton jälkeen, mutta eikö joulun pitänyt olla antamisen juhla?
Joululeivonnaiset: Pipareita, joulupullia ja torttutaikinaa saa kaupasta ympäri vuoden. Miksi piparit maistuvat vain jouluna ihmisille?

Joululahjat: Miksi pitää ostaa joululahjoja, jos se on aina niin vaikeaa?

Kesäkuntoon 2016: Joulu on ruoan suuri kulutusjuhla! Silloin ihmiset vähät välittävät, mitä
suuhunsa lappaavat, mutta kun jouluaatto on juuri ja juuri vaihtunut
joulupäivään, niin telkkarista tuleekin jo ensimmäinen laihdutusmainos
ja lehtien sivut täyttyvät onnistuneista laihduttajista ja kuvallisista
ohjeista siitä kuinka ne joulukilot lähtevät helpoiten! Antijouluihmisen päivä ei kuitenkaan mene tästä pilalle, kuten
joulumättääjien – makaronilaatikon kalorimäärä annosta kohtaan on verrattain
hyvä joulupöydän herkkuihin verrattuna!
Television joulu: Jaffa appelsiinit alkavat toivottavaan hyvää joulua hyvissä ajoin laulaen moniäänisesti joululaulua yhdessä sitruunan ja limen kanssa – karvasta ja kirpeää joulua vaan kaikille! Kun laulavat sitrukset ovat laulaneet viimeiset nuottinsa, alkaa heti joulupäivänä tv-ohjelmisto täyttymään joulusarjoista -piirretyistä ja -elokuvista jatkaen samaa linjaa aina uuteen vuoteen saakka!

Onneksi joulua seuraa aina se uusi vuosi ja uudet kujeet ja joulu on vain kerran vuodessa – meille
kaikille!

 

♥: Selina

Tunnustaako kukaan olevansa antijouluihminen?
Ps. Meidän ei ollenkaan p*skasta perhejoulusta on tulossa oma postaus myöhemmin! 😉

Kommentit

26 kommenttia
Avatar

Hahaa, niin varmasti! 😀

Avatar

Voi senki mikä postaus =DDD

Avatar

;D Hehe!

Avatar

Oon kyl monestaki jutusta samaa mieltä 😀 Etenki tosta joulupukki jutusta. Jos saan joskus lapsia, en laita sitä uskomaan satuhahmoihin ja myöhemmin pettymään kun totuus paljastuuki 😀 Tosi hyvä postaus jälleen Selina 😉

Avatar

Mä olen valitettavasti korviani myöten siinä itsessään tuossa joulupukki asiassa! 😀 Kiva että tykkäsit postauksesta!

Avatar

Kaikkea muuta kun anti-ihminen täällä 😀
Mulla heräsi suuri uteliaisuus jälleen kun näin kuvia paketeista. Mitä saitte joululahjaksi?

Avatar

joulupostaus on jo luettavissa, mutta vastailen kommentteihin nolon myöhässä! 🙂 Saimme paljon lahjoja. A-muru sai vaatteita ja leluja ja me aikuiset käytännöllisiä lahjoja.

Avatar

Hih 😀 Onneksi en oo antijouluihminen, ois kyllä kauheeta 😀 😀

Avatar

Niinpä! Mulla ainakin repeäsi pää kaiken jouluhössötyksen keskellä! Onneksi rakastan joulua!

Avatar

Itse kun on jouluihminen, on hiukan vaikea samaistua antijouluihmiseen. Postaus on kyllä taas makeaa alusta loppuun saakka ;D

Avatar

Kiva että tykkäsit Heidi! 🙂

Avatar

Ihana Seli ♡

Avatar

<3 Ihana sinä!

Avatar

Hauska postaus!

Avatar

Kiitos Noora! 🙂

Avatar

Yksi antijouluihminen täällä hei! Protestoin joulua yleensä tekemällä töitä tai juhannustaikoja jouluaattona.. Saa nähdä jos lapsia siunaantuu, vaihtuuko ääni kellossa 😀

Avatar

Heipä hei! 🙂 Protestisi kuulostaa hyvältä! 😉

Avatar

Täällä ex antijouluihminen ilmottautuu hei vaan!! 😀 Vuosia koin joulun ahdistavimmaksi juhlaksi mitä vuodessa vaan voi olla, vihasin kaikkea krääsää, jouluhössötystä, kiirettä, lahjarumpaa ja kaikkea mahdollista jouluun liittyvää.. Syy tähän tietysti oli yläasteella koetut ikävät asiat joulun aikana kun rakas mummuni kuoli juuri ennen joulua ja vanhempani tekivät eroa, sen jälkeen eivät joulut ole enää tuntuneet samalta ja joka vuosi samat ikävät muistot tulvivat mieleen. Nyt olen kuitenkin saanut kiinni jälleen siitä joulun tunnelmasta, liekö omakotitalo auttanut asiaan kun on tullut tunne että haluaa oikeasti laittaa kotia hieman jouluiseen kuntoon ja tänä vuonna meillä oli ensikertaa jopa sukulaisia syömässä täällä meillä. Uskon sen jouluntunnelman vain lisääntyvän jahka tämä pienoinen tupsahtaa perheeseemme viettämään joulua <3

Avatar

Mooooi!
Varmasti ikävät kokemukset pilaavat joulun kokonaan. :/ Onneksi olet kuitenkin päässyt kiinni joulun ihanaan tunnelmaan uudestaan. <3

Avatar

ajatuksia herättävä postaus! mä tykkään fiilistellä joulua (en kuitenkaan liia aikasi :D) mutta toisaalta ymmärrän myös niitä joita voi jouluhössötys ahistaa, varsinkin jos on yksinäinen tai köyhä eikä oo varaa laittaa jouluun paljon rahaa. tai sit jos perhees joulu Ei oo mikää rauhallinen perhejoulu vaan se menee vanhempien kännäämiseen yms..:/

Avatar

Niin minäkin ymmärrän heitä, joita joulu ahdistaa. Hyvä näkökulma Laura! 🙂

Avatar

Tuo Hartwallin mainos jossa on nuo laulavat hedelmät on NIIIIN paras :DD Se on meidän lemppari mieheni kanssa ja taputellaan aina tahtia yhdessä omenan kanssa xD

Avatar

😀 Ihanat te!

Avatar

Eroperheen ja sitten uusioperheen lapsena vihasin joulua. Ensin piti valita omista vanhemmista, että kumman kanssa on joulun ja sitten vielä omat jouluperinteet muuttuivat kun kuvioon tuli isän uusi puoliso lapsineen. Jouluista tuli niin ahdistavia, että kaupassa käynneistäkään ei meinannut selvitä joululaulujen takia. Joulut oli vain suorittamista ja näytelmää, oli lahjat ja koristeet, notkuva pöytä, mutta välittäminen ja joulun todellinen merkitys jäi.
Onneksi ystävällä oli samanlaisia kokemuksia ja päätimme pelastaa itsemme. Siitä alkoi edelleen jatkuva perinne. Jouluaattona juhlimme juhannusta ja juhannuksena on joulu.

Nyt aikuisena joulut ei ole enää niin kamalia, saatan jopa kuunnella joululauluja, mutta miksi kävisin hyvää perinnettä rikkomaan. Jouluun on enää 160 päivää!

Avatar

Joulu juhannuksena ja juhannus jouluna kuulostaa mahtavalta! 😀 Upeaa!

Ero- ja uusperheessä on varmasti nämä perhejuhlat vaikeita.

Avatar

Pari vuotta sitten tämä käänteinen juhlinta osui ihan nappiin, koska jouluaattona (meidän jussina) oli oikeesti lämpimämpi kun juhannuksena. Se oli just se jussi kun me saatiin valkoinen joulu. Se kun sillon päätti lykätä keskellä kesää lumentapaista. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä