Se hetki, kun kaikki pysähtyi

Teksti
Se hetki, kun kaikki pysähtyi oli kamala, enkä tiennyt mitä tapahtui. Eilen aamupäivällä aivan yllättäen jalkoihini iski outo tunne, jollaista en ollut ennen kokenut. Minulla on sairauteni vuoksi paljon hermotushäiriöitä ja tuntopuutoksia jaloissani, mutta tätä tunnetta ei voinut olla tuntematta. Tunsin ensin kuinka jalkojeni lihakset jäykistyivät aivan kuin dystoniseen kramppiin kouristaen ja sitä seurasi vieras ja äärimmäisen pelottava tunne. Jalkani menivät yllättäen täysin veltoiksi! Siirryin täristen ja itkien käsieni varassa pyörätuolista sängylle ja katsoin, kuinka varpaani roikkuivat velttoina ja kummallisen värisinä vetäessäni jalkojani lattialta käsien avulla sängylle. Jalat tuntuivat raskailta nostaa, eikä mitään tapahtunut vaikka kuinka yritin niitä liikutella. Tässä vaiheessa huusin (lue: kiljuin) Isimiehen paikalle ja häntä odotti sängyllä istuva hysteerinen vaimo, jonka jalat eivät enää liikkuneet. Isimies yritti hieroa ja varovasti liikutella jalkojani, mutta ne olivat aivan veltot – kuin halvaantuneet. Sen jälkeen kaikki tapahtui nopeasti. Soitin Avustajalle, että hän tulisi hoitamaan A-murua ja lähdimme päivystävän sairaanhoitajan ja isäni neuvoista huolimatta ajamaan itse kohti kotimme lähellä olevaa keskussairaalaa. Ambulanssia en halunnut tilata A-murun vuoksi, koska voin siinä vaiheessa järkytyksestä huolimatta hyvin ja uskoin, että tyttäremme sai päivän draama-annoksensa täyteen itkevästä äidistä ja paikasta toiseen sinkoilevasta isistä. Onnea on kuitenkin rauhallinen henkilökohtainen avustaja, joka tuli pitämään vapaapäivänään huolta tyttärestämme ja leikkimään hänen kanssaan kunnes Isimies tuli takaisin kotiin minun jäädessä pää täynnä kysymyksiä ensiapuun, josta minut siirrettiin neurologian osastolle jatkotutkimuksiin. Tutkimuksista ei ole vielä tähän mennessä selvinnyt mitään muuta kuin se, että minulla on tulehdus elimistössäni – ei paha, mutta tulehdus kuitenkin, johon aloitettiin antibiootit. Viikonloppu on aina huono aika sairastua, koska silloin on vain yksi päivystävä neurologi, joka ei ehdi joka paikkaan yhtä aikaa ja tiettyjen tutkimuksien määrä on päivystysaikana rajallinen. Onneksi huomenna on maanantai ja talo täyttyy jälleen lääkäreistä!

Tänään vointini on ollut samanlainen kuin eilen. Isoja kipuja minulla ei onneksi ole, mutta olen opetellut uudestaan kaikki siirtymiset, kääntymisen, pukeutumisen ja yrittänyt samalla kovasti saada jalkoihini liikettä, mutta turhaan. Pieniä nytkähdyksiä lukuun ottamatta jalkani vain lepäävät sairaalan poikkeuksellisen mukavalla sängyllä minun katsellessani niitä kiukkuisena keltaisessa pyjamassani. 

Voi miten toivoinkaan, että saisin tänä vuonna kirjoittaa teille ihan vain tavallisesta perhe-elämästä, onnesta, arjesta ja uhmasta! Tuntuu kuitenkin luonnottomalta tässä tilanteessa viimeistellä luonnoksista tavallisesta arjestamme kertovaa postausta (joka minun piti julkaista eilen), kun makaan täällä sairaalassa erossa perheestäni…niin ja siitä arjesta. Blogini on hieman erilainen, elämänmakuinen ja välillä ihan sairas. Niinhän blogin esittelyssäkin sanotaan. Hengenhätää minulla ei varmasti ole, mutta pelkään juuri leikatun selän ja uuden laitteiston puolesta ja toivon ettei vika ole siellä! Koti-ikävä on jo nyt kova, mutta tiedän A-murun ja Isimiehen pärjäävän. Sain hetki sitten puhelun A-murulta, joka toivotti minulle hyvää yötä ja hän lupasi nukkua yönsä hyvin isin ja pupujensa kanssa. Kun suljen silmäni, voin aivan kuulla hänen pienen unituhinansa ja nähdä kuinka hän jo nukkuu puput kainalossaan nähden unta lätyistä, hiihtämisestä ja luistelusta. Äidin rakas ja niin reipas tyttö!

♥: Selina

Kommentit

51 kommenttia

Voi Avustaja on ihana! Olen niin kiitollinen hänestä. <3 Kiitos Niina! Sinäkin olet niin ihana ja empaattinen ihminen. <3

Hui! Hurjasti tsemppiä ja voimia, toivottavasti syy pian selviää! <3

Voi ei, toivottavasti kaikki selviää ja kääntyy parhain päin! Voimia! Oot vahva nainen!<3

Voimia ja pikaista toipumista❤️

Voi apua!! Onneksi sinun avustajasi tuli paikalle ja pääsit matkaan isämiehen kanssa. Nyt vain toivon kaikkea hyvää sinulle, tässäkin episodissa, kuten muutoinkin! Yritä saada nukuttua ja toivotaan huomenna olevan parempi päivä ja hyvän viikon alku! -maitoviiksi

Voimia sisupussille ❤️ Paljon halauksia, auringon paistetta ja voimia teille ❤️ Toivottavasti kaikki selviää parhain päin ❤️

Toivon sinulle pikaista toipumista. En ole koskaan kommentoinut mutta luen blogia säännöllisesti. Elämänasenteesi antaa voimia.

Voi apua mitä oot saanut kokea!!!!En voi edes kuvitella miten paljon oot säikähtänyt. Toivon niin kovasti että tuolle löytyy joku muu selitys kuin selkäsi tai uusi laitteisto.Tsemppiä sinne sairaala sänkyyn ♡

Hui, onneksi olet nyt sairaalassa ja toivottavasti pian tiedetään paremmin mikä on vialla. Lähetän valtavasti jaksamisia ja tsemppiä sinne.♥ On niin vaikeaa olla pois oman perheen luota, mutta toivotaan että pääset pian takaisin kotiin.♥

Voi ei.. Tsemppiä, voimia ja halauksia!

Tsemppiä ja jaksamista Selina, olet ajatuksissani <3

<3 <3 <3

Oot ajatuksissa muru! Toivotaan, että huomenna jotain selviäisi! Oot rakas.

Voi ei! :/ Pidetään peukut ja varpaat pystyssä,että tulehdus saadaan aisoihin pian ja jalat kuntoon. Tsemppiä ♡♡♡♡

Voi ei, onpa ikävä kuulla! Varmasti säikäyttävä tilanne. Lähetän täältä paljon voimia sekä jaloille komennan olla oikuttelematta 😉 Toivottavasti vointisi paranee pian <3

Voi hurja Selina! Toivon sinulle kovasti voimia ja paranemista!! Onneksi lääkärit pian selvittävät mistä on kyse.

♥ Halauksia ja rutkasti jaksamista.

Voi ei 🙁 tsemppiä ja voimia Selina <3 varmasti pelottavaa, toivottavasti kaikki menee hyvin! Halaus!

Halit sinne ja toivotaan, että asiat selviää pian.<3<3 Kaikista kamalinta on olla epätietoisuudessa, kun ei tiedä mikä on. Mutta kyllä selviät!

<:3

Voi hurja! TSemppiä ja voimia! <3

Hurjasti tsemppiä! <3

Hurjasti tsemppiä! Toivottavasti kaikki palautuisi paremmaksi!

Iso halaus sinulle ❤️
-anna-

Voi ei, tsemppiä!!

Hui, kuulostaa kyllä hurjalta, vähemmästäkin sitä nyt säikähtää! Lähetän täältä sinulle isosti tsemppiä ja suuren halauksen. Toivon niin, että syy selviää ja pääsisit pian palaamaan kotiin A-murun luo hyvissä voimissa! <3

Voi ei! tsemppiä ja halaus, toivottavasti saat tänään lisää tietoa tilanteesta!

Hui, mikä säikytys!! Lähetän lämpimiä ajatuksia sinne ja toivottavasti pian helpottaa! Toivon myös, että vuoden draama päätti vaan mäjähtää naamaan tässä heti alkuvuodesta ja loppuvuosi onkin sitten smooth sailing 🙂 Halauksia <3

Apua! Sä oot kyllä ihan mahtava nainen ja äiti, kun pystyit tossa tilanteessa ajattelemaan lapsesi parasta. Mä olisin ollut vastaavassa tilanteessa aivan hysteerinen ja saanut varmaan paniikkikohtauksen. Tänään on maanantai ja se toivottavasti tuo vauhtia tutkimuksiisi. Uskon, että kaikki käänttyy pian parhain päin. Voimia ja jaksamista sulle! ♡

Oikein paljon tsemppiä ja halauksia!! Sä selviät, mä tiedän sen! <3 <3

Voi harmi tällaiset kurjat kuulumiset! 🙁 Toivon mukaan syy tilanteeseen selviää mahdollisimman pian. Tsempit ja halit täältäkin, ja myös kotijoukoille voimia!
Toivottavasti voit jo pian paremmin! <3
-Minski-

Apua! Voimia sinulle ja koko perheelle ! Toivottavasti pian helpottaa<3

Voi ei:( Toivottavasti syy selviää pian . Voimia!

Voi ei. 🙁
Kovasti tsemppiä! ♡♡♡

Hui kamala! Tsemppiä ja halit sinne <3 <3

Tsemiä! Voimaa puhallan suuntaasi, vaikka tiedän ettet sitä tarvitsekaan. Niinpä puhallan toisen puhalluksen kohti pientä A:ta, ja toivotan hänelle hauskoja leikkejä ja ilontouhotuksia kaikesta huolimatta.

Voi Selina 🙁 ihan äärettömän suuret tsempit sulle ja tietty läheisillesi myös, pidän peukkuja, että homma saadaan hallintaan. Usein kuulee sanottavan, että jokaiselle annetaan niin paljon vastoinkäymisiä kuin hän jaksaa kantaa, ja vaikka sä olet yksi varmasti vahvimmista kenet "tunnen", tulee mieleen väkisinkin, että nyt menee yli ja niin pahasti. Itku tulee silmään täälläkin suunnassa, olet niin ihana, lämmin, aito ja elämäniloinen ihminen, että sä jos joku ansaitsit voida hyvin <3

Paljon haleja täältä suunnalta <3

voi kamala.. paljon voimia, sydämiä ja haleja selina sulle!<3 paljon oot joutunut taas kestämään, toivottavasti alkais pikkuhiljaa helpottamaan. oot lämpöisesti ajatuksissa <3 voimia tuleviin päiviin ja hetkiin! oot ihailtavan sisukas.

Olet ajatuksissamme, tsemppiä sinne! <3

Voi ei, tsemppiä! Toivotaan ettei mitään pysyvää vauriota oo tullut ja pääset pian takaisin kotiin perheen luo elämään tavallista arkea.

Tsemppiä, olet ajatuksissa!

Halaus!♡

<3 Paljon tsemppiä, parempia hetkiä ja valoisampia päiviä sekä ajatuksia toivottaen, Kaisa

Voi ei 🙁 Pidän peukkuja että sun jalat vielä palautuu entiselleen! Toi kramppaus kuulostaa sikäli tutulta että mun selässä jokin tekee sellaista pahassa vaiheessa myös, silloin jalat vaan putoaa alta eikä pysty kuin huutamaan kivusta vaikka tietää että se on lapsille kamalaa katsottavaa.

Voi apua miten pelottavaa 🙁
En voi muuta kuin sanoa että sydämestäni toivon että pääset pian kotiin ja syy tuohon selviää <3 iso rutistus <3

Lämmin kiitos teille kaikille tsempeistä ja ihanista kommenteista! <3

Voi kun syy pian selviäisi ja pääsisit kotiin!! Todella paljon tsemppiä ja iso hali!<3

<3

Hui! Tsemppiä kovasti, toivottavasti syy selviää ja pääset kotiin pian <3

Sitä minäkin toivon! Viisi päivää jo olen täällä ollut! :/

Ihana teidän avustaja kun tuli auttamaan teitä ja sä oot niin vahva tollasessakin tilanteessa ja ajattelet A-murun parasta. Oot niin ihana ihminen <3 Voimia hurjasti sulle!! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä