A-muru postaa: 25 syytä, miksi raivoan kotona

Teksti
Olipa kerran suloinen kolmevuotias lapsi. Hänen aamunsa alkoi harmituksella, koska hänestä ei ollut yhtään kivaa herätä uuteen päivään, väsytti ja kiukutti. Aamupalalla puuro jäi syömättä, koska siihen oli eksynyt mansikoiden sijaan vadelmia ja maitokin oli loppunut! Itkua lisäsi vielä se, ettei tyhmä äiti antanut suklaavanukasta syömättä jääneen puuron tilalle, vaan tarjosi rusinoita. Ennen lounasta kaikki leikkihuoneen lelut olivat täysin typeriä! Niitä oli mukavampi heitellä leikkimisen sijaan ja kun ensimmäinen lelu kopsahti äidin otsaan, joutui lapsonen miettimään hölmöilyään harmin paikassa ilman sitä lempparilelua, joka lojui penalty boxissa rangaistuksena huonosta käytöksestä…
Siis kertoiko tuo äidin tarina muka minusta?! Ei, en ole tuollainen, vaan olen ihana, kiltti ja suloinen tyttö – kysykää vaikka isovanhemmiltani! Mutta hei minäpä kerron teille, miksi raivoan kotona!

Raivoan kotona, koska…
 1. …olisin halunnut lähteä kerhoon prinsessamekossa. Okei se oli äidin yöpaita, mutta aivan täydellinen prinsessamekko – vain viitta puuttui!
 2. …äiti ei löytänyt Netflixistä Frozenia juuri silloin, kun halusin.
 3. …en saanut täyttää isin akustista kitaraa Legoilla. 
 4. …äidin pitää kuvata minun asut ja kun leikin, leivon tai muuten vain hassuttelen!
 5. …puurossani on mansikoiden sijaa vadelmia! Okei tuossa mansikka-jutussa on siis perää, mutta muuta en tunnusta!
 6. Ja puurosta puheenollen, raivoan kotona aina silloin, kun puuroa tulee päälleni. EN VOI SIETÄÄ SITÄ! Minua itkettää, kiukuttaa ja ällöttää, jos puuroa tippuu vaatteilleni ja etenkin, jos sitä on kasvoillani!
 7. …en pääse Muumimaailmaan! Äiti sanoi, että Muumit nukkuvat talvella ja Muumimaailma on kiinni, mutta TIEDÄN, että jossain on avain, jonka avulla pääsen Muumimaailmaan ilman, että joudun vankilaan!
 8. …en saa ruoka-aikana makaronia ja jauhelihakastiketta. Äiti sanoi, ettei pelkällä makaronilla voi elää, mutta tiedän, että hän vain valehtelee!
 9. …en saanut meikata äidin meikeillä. Miksi äiti saa värittää naamaansa, mutta minä en saa piirtää edes seinään?!
 10. …en saa mennä ulos paljain varpain! Lumi tuntuisi varmasti hauskalta paljaiden varpaiden alla.
 11. …en saanut ostaa kaupasta jännittävän näköistä säilykepurkkia. Isi yritti sanoa, etten varmasti pidä säilykelihasta, mutta kaikki mikä on vaaleanpunaista on varmasti hyvää!
 12. …äiti herättää minut aina kesken päiväunien. Eikö se tajua, että minua väsyttää ja kerhoilu ja leikkiminen ovat raskaita puuhia pienelle ihmiselle!
 13. …en saa syödä hammastahnaa! Miksei hammastahnaa saa muka syödä?
 14. …en saanut leikkiä konetiskitableteilla.
 15. …äiti keskeyttää Frozenin katsomisen aina juuri siinä letiiit kooo – kohdassa, jossa kaunis Elsa-prinsessa laulaa!
 16. …en saa kerhossa soittaa triangelia.
 17. …en saa mennä enää kavereille leikkimään iltapuuron jälkeen.
 18. …pakastimesta on loppunut kaikki jäätelöt.
 19. …Ti-Ti Nallessa syötiin kurkkua ja meillä oli kurkku loppunut!
 20. …en saanut suolaa poppareihini.
 21. …äiti kieltää vaihtamasta vaatteita kahdesti päivässä. 
 22. …en saanut leipoa keksejä sairaalassa.
 23. …äiti ei muistanut lempilauluni sanoja – mikä siinä on niin vaikeaa?
 24. …vaaleanpunaisen värikynän terä katkesi.
 25. Raivoan kotona, koska se auttaa minua hyvällä tuurilla saamaan tahtoni läpi!

 

♥: A-muru

 

Mistä teillä raivotaan?

Idea postaukseen löytyi MTV3.fi:n artikkelista, jossa eräs äiti listasi 44 syytä, joiden takia 3-vuotias raivosi päivän aikana. Alkuperäiseen artikkeliin pääsette tästä! 🙂

Kommentit

38 kommenttia
Avatar

Postaustoiveesi on toteutettu! 😉

Avatar

haha hauska tää hei! 😀 Täytyy koittaa suostuisko Leevi tähän samaan 😀

Avatar

Kiitti! 🙂 😉

Avatar

Hihi, ihana A-muru! 🙂 <3 Meillä raivotaan milloin mistäkin, jos ei saa mennä vaatteet päällä märkään suihkukaappiin, jos ei saa pestä hammasharjalla myös lattioita ja seiniä, jos ei saa mennä kengät jalassa nukkumaan 😀 Tässä muutamia!

Avatar

A-muru on ihana! <3

Voi meilläkin halutaan pestä hammasharjalla muutakin kuin hampaita! Voi että se on kamalaa! 😀

Avatar

Ihana 😀 Mä näin myös tuon jutun otsikon ja aattelin heti, että pitää tehdä saman tyylinen postaus. Aloin tänään kirjaamana ylös syitä miksi meillä raivotaan. Katsotan sitten huomenna millaiseen lopputulokseen päästään, mutta nyt mennään jo kiukulla yli A-murun lukemista:)

Avatar

Odotan postaustasi! 🙂

Avatar

Hahahaha tänään on ollu päivä että voisin luetella jo 125 syytä ja kello on vasta 14.30 =D hauska postaus!!

Avatar

😀 Voi ei!

Avatar

Meillä raivotaan kaikesta mahdollisesta. Pahimpina kuopuksella, kun ei saa repiä äitiä tukasta tai hakata leikkivasaralla telkkaria. Esikoinen taas raivoaa vaatteista, meikeistä taikka tyhmistä vanhemmista, jotka ei vaan yksinkertaisesti tajua mistään mitään 😀

Avatar

Teilläkin on varsin menevä tunnelma! 😉

Avatar

Nämä on hauskoja! Mutta vielä hauskempia on ne syyt, miksi äitä "raivoaa". Raivoaminen ehkä väärä sana, mutta välillä saadaan hyvät naurut miehen kanssa muistellessa niitä täysin tyhmiä ja mitättömiä syitä miksi jompi kumpi aikuisista on suuttunut/mököttänyt/raivonnut.. 🙂

Avatar

Kiva että tykkäsit! Totta tuokin on hyvä idea! 🙂

Avatar

Mun suosikki oli 3! 😀 😀 annappa joskus laittaa ja sitten yrittää kaivella ne pois 😀 joskus ittellä tippui sinne jotain roinaa ja oli niin tuskaa saada se sieltä ulos 🙂

Avatar

Voin kertoa, ettei se ole varsinkaan Isimiehen suosikki juuri sen kaivelun takia. Toisaalta kunnolla jammailessa Legot antavat hyvän rytmin soittamiselle! ;)Kitarasta on löytynyt Legojen lisäksi kampa. ;D

Avatar

Hahhah 😀 Kyllä on pienellä prinsessalla rankkaa 🙂

Avatar

Elämä on! 😀

Avatar

Kommenttina tähän oma tämän päivän facebook-postaus: "Kaksivuotias ottaa ruokaa lautaseltaan ja sitten hermoromahdus; "Siihen tuli VÄLIKKÖ!!!!!" Byyyyäääääärrrrggäääääää!!! Niin. Onhan se paha homma, kun ruuasta on kadonnut jonnekin palanen."

Avatar

😀 HAHAA!!!

Avatar

Hihhii, ihan paras tuo vimppa! 😀 Ihana A-muru, muiskis <3

Avatar

😀

Avatar

Haha, tää oli hauska mutta varmasti ihan tosi. 😀
Meilläkin raivotaan milloin mistäkin, pahimpana nykyään vaatteiden pukeminen ja hampaiden pesu. Lisäksi äiti on ihan tyhmä kun ei passaa ja tee kaikkea 2,5veen puolesta vaan itsekin pitäisi edes yrittää. Ja jos äiti sitten yrittää auttaa niin silloin jo karjutaan että MINÄ ITE!

Avatar

Totta joka sana – valitettavasti! 😀

Meillä on tuo minä itte vaihtunut en osaa-vaiheesee eikä se ole yhtään kivaa! 😀

Avatar

Hihii, ihana.♥

Avatar

<3

Avatar

Ihana A-muru <3

Kyllähän se nyt raivostuttaa, jos ei saa syödä hammastahnaa ja hei, kuka uskaltaakaan herättää ihanuuden kesken päikkäreiden? ? Ihan huippuja vihastumisen kohteita suloisella murulla!

Avatar

<3

Avatar

Voi ei, kaikkea sitä palautuukin mieleen…Nyt meillä eletään jo 'seesteisiä' teini- ja esiteiniaikoja (lapset 17, 13 ja 9) mutta onhan näitä ollut. Isotädin syntymäpäiväjuhlissa oli meidän kahdelle nuorimmalle leivottu oma kananmunaton kakku, josta oli tullut hieman kova joten pilkoin sen 2-vuotiaalle valmiiksi. 'se on pilalla!!!! Haluan kokonaisen!!!,' ja kaiken huipuksi ampiainen istui kakun pääe 'Wääääää! Wääää! Ampiainen kuolasi mun kakkuun!!!' Juu ei, äidillä ei kyllä enää pokka pitänyt.

Tai keskimmäinen jolla oli jo valmiiksi raivari ja isä kommentoi 'Oletpas söpö tyttö' Räkä ja kuola valuen, tukka takussa ja silmät leiskuen neiti 2v huutaa 'EN ole töpö töttö! olen LUMA töttö!' Sitten hetken hiljaisuus, kauhistunut ilme ja kahta kertaa raivokkaaaminen (raivarin alkuperäinen aihe on jo unohtunut) 'Olen töpö töttö! olen töpö töttö' ja sitä sitten puoli tuntia… Oijoi. Ihania aikoja mutta ehkä en ottaisi takaisin 😀

Avatar

😀 AMPIAINEN KUOLASI MUN KAKKUUN! 😀 😀 Ihana!

Kiitos hauskoista esimerkeistä!

Avatar

Ahhahah 😀 Voi A-muru 😀 Itsellä ei ole lapsia, mutta tuli kyllä mieleen oma lapsuudenmuisto 😀 Äiti ja isä yllättivät ja lähdimme minulle kertomatta parinsadan kilometrin päähän viikonlopuksi mummin ja papan luokse, ja voi että miten minua raivostutti se, että minulla oli väärät kengät jalassa! Itkin ja kiukkusin autossa tätä, jos en koko matkaa niin suuren osan 😀 Lopputulemana oli, että saapuessamme mummille ja ukille lähdimme heti ostamaan minulle kengät jotka kelpaisivat 😀

Avatar

Kiva kun kerroit oman raivotarinasi! Mutta hei kengät ovat erinomainen syy raivoamiselle!

Avatar

Kiitos tästä vertaistuesta 😀

Avatar

Ole hyvä! 😉

Avatar

haha iha huippu, noiha on oikeenki oivia syitä miks kiukuttaa ;D

Avatar

🙂 Varmasti, varsinkin A-murun mielestä! 😉

Avatar

Minä vähän petyin. Klikkasin nimittäin blogiisi siinä uskossa että pääsen lukemaan ÄIDIN 25syytä kiukkukohtauksiin. Imetyshormooneissa (seliseli) syitä kertyy ainakin itselleni ja vertaistuki olisi tarpeen..Mutta siinäpä sulle postausvinkki, luvusta voit ottaa toisen numeron pois jos tekee tiukkaa, minä sen sijaan joutuisin vaihtamaan numeroiden paikkaa;) Kiva blogi sulla ja suloiset muksut! <3

Avatar

No voi, harmi juttu! 🙂 Kyllä tätä äitiä kiukuttaa (JA MONESTI!!!!) ja se on täysin normaalia. Äitiydessä varsinkin imetysaikana kaikki tunteet on vähän erilaisia. Näin siis olen itse kokenut. Ja se syyllisyys… Jos se sais kokonaan pois niin täähän olisi jo aika helppoa! 😉 Tsemppiä imetyshormoneihin ja katsotaan raivoaako tämä äiti joskus täällä blogin puolella! 😉

Avatar

Mahtavaa:D Ja pahoittelut,luin kahta uutta blogia peräkkäin ja sotkin niiden ihmiset keskenään. Ei sillä,suloisia ovat muksut molemmissa osotteissa,määrä vain oli eri:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä