Mitä kuuluu suloiselle kerholaiselle?

Teksti
Äitiys on jälleen kerran kasvattanut minua. Olen kasvanut äitiydessä siihen vaiheeseen, että minun pitää vihdoin hyväksyä se tosiasia, että A-muru kasvaa ja kehittyy hurjaa vauhtia kysymättä minulta käykö se, tai odottamatta ehdinkö varmasti tallettaa jokaisen kehitysaskelen muistiin. Nyt, kun joululoman jälkeen A-murun kerhon kevätkausi on saatu kunnolla käyntiin, ajattelin kertoa teille, mitä meidän reippaalle kerholaiselle kuuluu!

A-muru aloitti kerhotaipaleensa elokuussa. Muistan varmasti aina hänen ensimmäisen kerhoaamunsa, kun letitin hänen vallattomia hiuksiaan samalla ihmettellen jälleen kerran kliseisesti ajankulua – vastahan olin synnyttämässä! Ensimmäinen kerhopäivä sujui tutustumisen merkeissä, jolloin pienten kerholaisten vanhemmat saivat olla mukana seuraamassa kerhopäivää. Kerhotila, lelut ja kerhotädit olivat A-murulle perhekerhosta tuttuja, joten heti kerhoon saapumisen jälkeen hän meni tottuneesti leikkeihin mukaan ja oli ihana ja reipas oma itsensä. Katselin reipasta tytärtämme ja nappasin salaa hänestä kännykällä Isimiehelle muutamia kuvia. Näin hänkin pääsi mukaan tyttäremme ensimmäiseen kerhopäivään. Kuvissa A-muru näytti niin isolta tytöltä, että minun täytyi ottaa pieni aikamatka kännykälläni takasin vuoteen 2012, kun hän oli vielä pienen pieni tuhiseva käärö. Aika, se kuluu aivan liian nopeasti!  

A-muru on pärjännyt kerhossa todella hyvin! Hän pitää hurjasti kerhotädeistä ja hänellä on ystäviä, joista puhutaan kerhopäivän jälkeen vielä kotonakin. Kotona kerrotaan myös kerhopäivistä, uusista leikeistä, lauletaan kerhossa opittuja lauluja ja tehdään taideteoksia kerhotädeille. Syyskaudella vain muutamana aamuna oli havaittavissa äidin kaipuuta, kun ennen kerhoon lähtöä oli palattava vielä kerran takaisin sisälle halaamaan äitiä. Kerhoon päästyään A-muru on kuitenkin aina ollut reipas, eikä äitiä ole paljoa kyselty! 
Olen huomannut kerhon aloituksen jälkeen, että A-muru on kehittynyt hurjasti! Hän jaksaa kuunnella ohjeita paremmin…no okei joskus mikään pyyntö, neuvo tai käsky ei tahdo mennä uhmiksen oman tahdon ohi, mutta kaiken kaikkiaan kehitystä pahimmasta uhmaraivosta on tullut. Tämä näkyy muun muassa lautapelejä pelatessa, leikkien suunnitelmallisuudessa ja toisten huomioon ottamisessa. A-muru on oppinut kirjoittamaan myös oman nimensä niillä suloisilla kirjaimilla,  jotka ovat välillä väärinpäin ja sikin sokin sekaisin, kuten A-muru sanoo! Hän osaa myös leikata saksilla siististi viivaa pitkin ja piirtää erilaisia hahmoja eri ilmein. Ja ne pääjalkaiset, voiko suloisempaa ollakaan! Kerhossa askarrellaan paljon leikkien ohella, joten kotiin on tullut läjäpäin toinen toistaan suloisempia askarteluja. Tästä A-murun taidenäyttelystä voitte nähdä osaa A-murun kerhosyksyn tuotoksista. Myös rutiinit ovat tehneet A-murulle todella hyvää. Kerhon aloituksen jälkeen A-muru on alkanut ottamaan myös enemmän kontaktia vieraisiin ihmisiin, eikä ujostele enää niin paljon. Hän tervehtii kaupassa melkein jokaista vastaantulevaa lasta ja vilkuttaa iloisesti meidät suojatien yli päästäneelle autolle. Kerho on tehnyt siis todella hyvää meidän kolmeveelle ja se, että päätimme laittaa hänet päiväkerhoon oli paras päätös ikinä!

 

♥: Selina

 

Löytyykö sieltä innokkaita pieniä kerholaisia?

Kommentit

16 kommenttia
Avatar

Voi kiitos sinulle ihanasta kommentista! Se piristi hurjasti. Kiitos! <3

Ihania talvipäiviä sinulle! <3

Avatar

Voi pieni A-muru ♥ 🙂
Meillä esikoinen täyttää syksyllä kolme ja nyt mietinkin kerhon aloitusta syksyllä. Voi olla että käydäönkin vain tiheästi perhekerhossa, en tiedä vielä 🙂 mutta äidin ja pikkuveljen seura ei kyllä enää riitä 😀

Avatar

<3

Suosittelen kerhoilua lämpimästi! A-muru on ainakin nauttinut hurjasti! 🙂

Avatar

Pienet kerholaiset on ihania♥ Meillä juuri ilmoitettiin kuopus päiväkerhoon ja nyt malttamattomina syksyä odotellaan 😀

Avatar

Voi niin ovatkin! <3 Mukavia tulevia kerhohetkiä teidän kuopukselle! 🙂

Avatar

Ihana kerholainen<3 ja taitava kun kirjoittaa jo nimensäkkin
Minulla on samoja fiiliksiä meidän kolmevuotiaiden hoidosta. Hyvä pätös laittaa heidät pariksi päiväksi viikossa hoitoon. Tykkäävät ihan hirmuisesti. Kolmevuotiaat kaipaavat jo tekemistä ja kavereita:)

Avatar

A-muru kiittää! 🙂 <3

Onhan se kirjoittaminen hellyyttävää ja sellaista sotkua, mutta kyllä siitä selvää saa! Olen ylpeä hänestä! <3 Lapset tarvitsevat todellakin ikäistään seuraa. Kerhoilu on ollut meillä erittäin mielekästä ja A-muru selvästi nauttii! On ihana kuulla, että kun Avustaja vie A-murun kerhoon, niin A-muru juoksee aina halaamaan kerhotätejä! <3

Avatar

Voi miten suloinen toi reppu ja tietenki A-muru! 🙂 Ihana kuulla, että A-muru on viihtynyt kerhossa 🙂

Avatar

Hih tuo reppu on kyllä ihana! Ostin A-murulle saman merkkisen (Skip hop? Tai jotain! :D) repun kirppikseltä pikkahintaan pari vuotta sitten, mutta siitä hajosi joululoman kunniaksi vetoketju. Uusi reppu tuli siis tarpeeseen ja A-muru sai valita itse reppunsa. 🙂

Avatar

Voi ihana pieni! <3 Tuo reppu on muuten hurjan söpö ja hauska. Onneksi on kerhoja, saa uusia kokemuksia ja taitoja 🙂

Avatar

Kiitos, hän on! <3 Ja tuo reppu. Ei ole varmaan ylläri, että A valitsi sen itse. 😀
Kerhot ovat kyllä upea juttu! 🙂

Avatar

Voi miten suloinen! Ihana reppu ja eväsboxi:)

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Voi pientä kerholaista ja ihana tuo reppu <3

Avatar

<3 A kiittää!

Avatar

Hei, täällä kirjoitaa nainen, jonka kerhoajat ovat kyllä olleet jo parikymmentä vuotta takana päin. Halusin tulla kiittämään sinua mahtavasta blogista. Kirjoitat niin kauniisti ja elämänmakuisesti. Blogisi tempaa mukaan myös sellaisen, jonka elämäntilanne on täysin erilainen. Osaat kirjoitaa arjestasi siten, että se vaikuttaa siltä, että jaat elämästäsi paljon, vaikka pidätkin kiinni yksityisyydestäsi blogin ollessa vain pala elämääsi. Se on taitolaji. Jatka ihmeessä blogia; murrat ennakkoluuloja avoimuudellasi. Ja teet sen vieläpä mielettömän tyylikkäästi!

Niin, ja ihana lukea kielivirheetöntä tekstiäsi 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä