HUH ja viikon plussat

Teksti
HUH mikä ihana ja vilkas viikonloppu! Blogi on elellyt hiljaiseloa koko hulinaviikonloppumme ajan, kun suuntasimme perjantaina Isimiehen työpäivän jälkeen auton nokan kohti Oulua. Onneksi Isimiehellä loppui työpäivä perjantain ja lähes viiden tunnin automatkan kunniaksi hieman aiemmin, joten A-muru sai nukkua pitkät päikkärit heti alkumatkasta, mikä tarkoitti meille rauhallista matkantekoa ja jotain muuta kuin Miinan ja Manun seikkailujen kuuntelua nonstoppina! Matka sujui Sieviin asti varsin mukavasti. Minä neuloin, A-muru katseli heräämisen jälkeen maisemia ja kuunteli satu-CD:tä, kun taas Isimies manasi tapaansa kuuluvasti hitaita edessä ajavia autoja!

Koska mikään ei tietenkään voi mennä koskaan suunnitelmien mukaan, matkaamme kohti pohjoista tuli pari muuttujaa ja tällä kertaa ne eivät olleet ärsyttävä matkaseura (=minä) ja typerät törttöilijät liikenteessä! Ensin takapenkiltä kuului kitinää ja pian hiljainen yskäisy. En reagoinut siihen mitenkään, kunnes takapenkiltä kuului lause, jota olen aina pelännyt matkustaessani itse lähes kaikki lapsuuteni automatkat pussi leuan alla: ”Äiti, minulla tuli röyhtäisy päälle!”.  Ja niin A-murun merinovillaisen ja tietenkin vain käsin pestävän villahaalarin rinnuksille, uudelle turvaistuimelle ja viereiselle penkille oli ilmestynyt täysin varoittamatta A-murun lounasajan ruokalista. Voi rakas lapseni mitä oletkaan minulta perinyt – tyhmä autopahoinvointi! A-muru on valitellut ennenkin automatkoilla vatsakipua ja ollut välillä itkuinen, mutta tämä oli eka kerta kun hän oksensi sitten vauva-ajan kaaripuklujen! Matkan toinen muuttuja oli se, ettei meillä tietenkään ollut paperin palastakaan mukana, joten vaati luovuutta ja sulaa hulluutta saada oksennuksen peitossa ollut tyttö jälleen puhtaaksi bussipysäkillä keskellä ei mitään! Kaikesta kuitenkin selvittiin ja siitä ekasta oksennuksesta taisi A-murun sijaan ahdistua enemmän äiti, kun kerrankin hyvin maistuneen päivällisen jälkeen A-muru suuntasi tällä kertaa ihan luvan kanssa Prisman leluhyllylle ja valitsi lohdutukseksi minkäs muunkaan kuin Frozenista tutun Elsa-nuken – oli muuten kallis puklu!

Vietimme automatkan ikävästä röyhtäisystä huolimatta tämän viikonlopun Oulussa iloisissa merkeissä sukuloiden ja juhlien rakkaan kummityttömme Sinnan 1-vuotissyntymäpäiviä! Ihanan viikonlopun kunniaksi viikon plussiin pääseekin ensimmäisenä…
1. Perhe ja ystävät
Voi ihana perhe ja ihanat ystävät! ♥ Nämä ihmiset ovat tukeneet ja rakastaneet meitä ehdoitta aina silloin kun joku on kus*ut muroihimme tai aurinko paistaa sen oman elämän risukasan ohi! Kiitos, että olette olemassa! Olette rakkaita!

2. Yksi reipas matkustaja
A-muru on jälleen osoittanut reippautta lähes viiden tunnin automatkan aikana ja kasvoi sen oksennusepisodin jälkitöiden aikana ainakin kaksi senttiä silmissäni! Äidin reipas tyttö!

3. Kummityttömme 1-vuotissynttärit

Pikkuinen Sinna juhli ensimmäistä syntymäpäiväänsä ja tämä kummitäti ei
voisi olla ylpeämpi, kiitollisempi ja onnellisempi pienestä aarteestaan! ♥ Ostimme Sinnalle syntymäpäivälahjaksi potan, vähän pottalukemista ja neuloin hänelle myös villasukat pieniä varpaita lämmittämään.
 


4. Ihana ja nauruntäyteinen ilta ystävien seurassa

Juhlista väsähtäneet ja sikeästi nukkuvat lapset + miehet + änäri + naiset + juoruilu ja herkuttelu =

ISO ♥

 Voiko oikeasti olla olemassa parempaa yhdistelmää?! En usko!

Tänään perheellämme on taas tiedossa pitkä ja iltaan venyvä automatka kotiin, neulomista, kanssa-autoilijoiden vihaamista ja toivottavasti ei jälleen sitä inhottavaa röyhtäisyvahinkoa! Ihanaa ja leppoisaa sunnuntaita teille ja hyvää rautapersematkailua meille!

   

♥: Selina

 

Mitä teidän viikonloppuun kuuluu?

Kommentit

30 kommenttia
Avatar

Voisi todellakin kokeilla! Jospa niitä olisi lasten kokoa! 🙂 Kiitos!

Avatar

Oi ihana reissu teillä <3 puklusta huolimatta 😛 Toivottavasti säästytte pahoinvoinnilta tulomatkalla!
Turvallista kotimatkaa <3

Avatar

Voi niin olikin! <3 Kotimatkalla neiti voi jälleen selvästi pahoin, mutta pysähdyttiin hengittelemään raitista pakkasilmaa ja kehotin häntä katsomaan eteenpäin joten uudelta röyhtäykseltä selvittiin. Tätä se vissiin tulee jatkossa olemaan, koska kuulin anopilta, että myös Isimies on ollut kova "röyhtäilemään" automatkoilla!

Avatar

Oi miten ihanat juhlat kuvien perusteella 🙂 Nuo villasukat voin vaan haaveilla,että osaisin kanssa tehdä tuollaisia suloisuuksia.

ps. Kokeilkaa auttaako ilmastoinnin täysille laittaminen matkapahoinvointiin.

Avatar

Juhlat olivat kyllä ihanat! <3

Kokeilimme hengittää kotimatkalla kylmää pakkasilmaa ja se helpotti, joten uskon että myös ilmastointi saattaisi helpottaa!

Avatar

Kuulostaa kovin tutulta tuo oksennuksen siivoaminen keskellä ei mitään. Me saatiin viime kesänä kokea se "ihanuus" 😀 Vesisateessa reilun viikon mittaisen kesälomareissun päätteeksi tongin auton perältä pojalle puhtaita vaatteita, onneksi paperia ja kosteuspyyhkeitä oli saatavilla. Mukava lukea teidän viikonlopusta, mukavaa alkavaa viikkoa teille!

Avatar

Voi ei sielläkin! Ostan jatkossa autoon myös kosteuspyyhkeitä ja säkillisen talouspaperia – niin ja pienen ämpärin oksujen varalle! 😀 Ihanaa viikkoa teille! <3

Avatar

Ihanat norsu- sukat! Minulla on tänään ns. korjaus- päivä. Korjasin jo tyttäreni kolmet housut. Seuraavaksi on vuorossa tyynyliina ja kahteen pyyhkeeseen pitää ommella ripustuslenkit. Sitten aion ommella vielä pitkästä verhosta kapan ompeluhuoneeni ikkunaan.

Avatar

Kiitos! 🙂 Niitä oli kiva tehdä!

Sinullahan on ollut varsinainen korjauspäivä! 😀 Tuliko kaikki valmiiksi?

Avatar

No voi teitä. Meillä Maalistyttö valittelee välillä automatkoilla, että on huono olo. En tiedä, onko se sitten matkapahoinvointia, mutta ilmiö tosiaan toistuu ja toistuu. Oksennusta ei ikinä ole tullut, mutta ihan kamala ajatus jos oikein huonoksi menee; kun nyt täällä kaukana asutaan, niin autolla on pikku pakko matkustaa – välillä pidemmällekin.

Ihanan keltaiset synttärit pikkuisella kummilapsellasi, keltaista teemaa aion myös käyttää Kesäheinän kesäkuisilla synttäreillä (kun viime vuonna ei väriteema-ajatukseen sopivia koristeita löytynyt).

Meidän viikonloppuun kuuluu nukkumista ja lepäilyä. Touhuilua ilman kiirettä. Vähän koulutehtäviäkin 🙂

Avatar

Meillä valiteltiin vatsakipua, joten teilläkin voi olla kyseessä matkapahoinvointi!

Synttärit olivat kyllä ihanat ja mukavia viikonlopputouhuja siellä! 🙂

Avatar

Teillä on ollut kyllä ihana reissua kaikesta huolimatta <3 Söpöt noi villasukat! 🙂

Avatar

Reissu oli kyllä mukava! 🙂 Kiitos! <3

Avatar

Meillä myös kolmeveellä on matkapahoinvointia, mikä on äitynyt jo niin pahaksi, että takapenkillä ollessaan hän oksentaa joka matkalla – matkan pituudesta huolimatta. Siksi hän istuu etupenkillä. Toinen vaihtoehto on antaa vahvoja lääkkeitä pahoinvoinnin estoon puoli tuntia ennen matkaa. Muut keinot eivät ole meidän kolmeveetä auttaneet. Itse kärsin samasta vaivasta lapsena..

Avatar

Voi ei! Toivottasti teillä helpottaa pian! On kamalaa kun lapsi voi huonosti. 🙁 Itse olen lapsuudessani syönyt lääkärin määräämää pahoinvointilääkettä juurikin 30 minsaa ennen matkaa, mutta toivon, ettei A-murun kanssa tarvitse tähän ryhytä vielä. Tsempit sinne!

Avatar

Meillä osa lapsista voi pahoin autossa ja joskus joku myös oksentaa. :/ Nyt Aino on alkanut valittamaan masuaan. :/ Pitää kaivaa pahoinvointirannekkeet jemmasta ja koittaa josko niistä olisi apua.
Noi villasukat, en kestä kuinka söpöt!♥

Avatar

Minullakin oli raskauden aikana pahoinvointirannekkeet, mutta ne eivät toimineet. Pitääpä testata niitä A-murulle! 🙂 On kamalaa kun lapsi voi pahoin ja oksentaa! Onneksi A-muru oli reipas!

Kiitos! Norsu-villasukat onnistuivat minustakin hyvin ja niin synttärisankari kuin sankarin äiti pitivät niistä kovasti. 🙂

Avatar

Meillä auttaa matkapahoinvointiin kun laittaa laastarin napaan. Syytä en tiedä miksi auttaa mutta suosittelen kokeilemaan. Auttaa jopa minulla 31v 🙂 t. Päivi

Avatar

Hih ihana! Kiitos Päivi, täytyy kokeilla! 🙂

Avatar

Meillä isompi pojista on harrastanut myös tuota autossa oksentelua ja tietysti aina silloin kuin ei ole mitään paperia ja vaihtovaatetta mukana. Toivottavasti teillä kotimatka sujui paremmin ♥

Avatar

Voi ei! Toivottavasti teillä helpottaa pian!

Kotimatka suju paremmin, mutta hämärän tullen tyttö rupesi valittelemaan vatsaansa, meni hiljaiseksi ja itki että isi ajaa liian lujaa. Juuri samat "oireet" tulivat mennessä ennen oksentamista. Pysähdyimme haukkaamaan hieman happea ja sitten matka jatkui pussi leuan alla ja onneksi ilman uutta röyhtäisyä!

Avatar

Voi ei, onpa kurjasti alkanut reissu 🙁 Itsellä etenkin takapenkillä istuessa tulee myös etova olo etenkin pidemmillä matkoilla. En tiedä sitten johtuuko se siitä että takapenkillä on monesti hieman huonompi ilma, vai siitä kun auto huojuu ja ei näe samalla lailla ohi viistäviä maisemia kuin edessä ollessa, tuntuu ikään kuin maailma alkaisi pyörimään! Tässä tulikin hyvä muistutus siihen, että tulevaisuudessa täytyy siis aina olla autossa kosteuspyyhkeitä tai pinkka muuta paperia mukana 😀

Mutta onneksi muuten reissu sujui hyvin teillä <3 Ihanaa että on noin tärkeitä ihmisiä elämässä ja ihanat synttärit on näyttänyt olevan <3 Ja nuo sukat ^_^ <3 <3 <3

Avatar

Tämä oksennus tuli kyllä aivan puskista, mutta onneksi A oli reipas! Ja kyllä, ostan autoon kosteuspyyhkeitä ja ison paketin talouspaperia! 😀

Synttärit olivat ihanat ja sukista pidettiin myös siellä! 🙂

Avatar

Ihana viikonloppu pikku röyhtäisystä huolimatta! Ja ihanat noi sukat <3

Avatar

Niin oli ja kiitos! <3

Avatar

Voi ei, inhottavia nuo matkapahoinvoinnit. Toivottavasti oli vaan joku kerran juttu, voihan se olla että jatkossa menee paremmin 🙂 Ihania kuvia ja nuo sukat <3 <3

Avatar

Toivon totisesti että oli kertaluontoinen juttu, mutta valitettavasti A voi pahoin myös kotimatkalla. Onneksi selvisimme ilman oksentamista!

Avatar

Miten ihmeessä kehtaat julkaista muiden naamakuvia ja oman perheesi peität? Tiedän,sinulla varmasti on lupa heiltä kysytty,mutta jotenkin….

Avatar

Hei,

kyse ei ole kehtaamisesta vaan periaatteesta. Kun aloitin bloggaamisen päätin, että vaikka kirjoitankin avoimesti ja rehellisesti, niin tulen peittämään perheeni kasvot. Tämä oli myös mieheni toive, jota kunnoitan. En myöskään julkaise koskaan blogissani kasvokuvia kenestäkään kysymättä ensin lupaa.

Avatar

Kannattaa kokeilla niitä pahoinvointirannekkeita. Meillä toimii molemmilla lapsilla hyvin. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä