A-muru, meidän hassu tyttö!

Teksti
Tiedättehän suloiset kolmevuotiaat, jotka hymyilevät somasti ja sitten tulee se ilme, jonka vain lapsen vanhempi voi tunnistaa? Lapsi saattaa hymyillä hassusti, veikistellä, näyttää ilkikuriselta tai nyrpistää nenäänsä ja silloin ainakin minä äitinä kartoitan kaikki mahdolliset poistumisreitit samalla peläten, että mitähän se minun kullanmuruni tällä kertaa letkauttaa! Olen päivittänyt tänne blogiin aina välillä meidän hassun tytön sanomisia ja tekemisiä ja viime kerrasta alkaa olla jo vuosi, joten tällainen kolmevee hassu tyttö meiltä löytyy! A-murun aiemmat hassuttelut löydätte täältä 1, 2, 3!

A-muru ja Isimies juovat ruokajuomana laktoositonta maitojuomaa, mutta valmistan maitoruoat yleensä hieman halvemmasta vähälaktoosisesta maidosta, eli A-murun mukaan prinsessamaidosta. A-muru ei juo oikeastaan ollenkaan pillimehuja, joten kauppareissuilla janojuomaksi mukaan tarttuukin prinsessamaidon pilliversio!

Eräänä iltana jälleen kerran pitkittyneen nukuttamissession aikana huomasin yllättäen A-murun itkevän sängyssään. Kun kysyin mistä hänellä on paha mieli, sain vastaukseksi nyyhkyttävältä A-murulta ettei hän halua, että hänen selkäänsä kasvaa teräviä karvoja! ÖöÖöö anteeksi mitä?! Vähitellen pitkän lohduttamisen ja selvittelyn jälkeen itkun syyksi paljastui niinkin hassu asia kuin se, että A-muru faari oli päivällä kutittanut viattomasti parransängellään A-murun paljasta selkää ja kertonut tartuttavansa näin partansa A-muruun! Kiitos vain tästäkin faari! 😉 Vastaava tilanne toistui eräänä toisena iltana, mutta tällä kertaa pikkusiskoni ansiosta. A-muru kertoi minulle itkien, että jos hän juo kylpyvettä, niin hän
muuttuu noita-akaksi. Tämä on melkein yhtä hyvä veto, kun minun keksimät
vaippamadot – kiitos vain Emma-täti! Oli täti sentään korjannut, että puhdasta vettä juodessa kasvaa isona tyttönä kauniiksi prinsessaksi! 😉
A-muru pyysi kerran mummoltaan tuliaisiksi ranskanperunoita, ei suoria vaan niitä mutkikkaita. (Poimutettuja)
Syksyllä A-muru näki Antti Tuiskun laulavan televisiossa ja totesi, että tuo setä kuulostaa aivan tädiltä. No tottahan se on! 
Se perinteinen: A-muru pieraisee ja huutaa kovaan ääneen: ÄITI pösäytti! Pierua kutsutaan siis meillä pösäytykseksi ja äiti on muuten vain kiva nolota omia hajujälkiä peitellessä!
Istuin pari viikkoa sitten kummityttömme synttärijuhlien jälkeen nukuttamassa A-murua perheen kodin vierashuoneessa. Olin kerrankin meikannut, laittanut hiukset ojennukseen ja pukenut kauniit vaatteet ylleni. Yllättäen A-muru nousi sängyssään istumaan ja katsoi minua hyvin tarkasti. Kun kysyin A-murulta, mikä hänellä on häntänä, hän oli hetken hiljaa kunnes totesi: ”Äiti, näytät ihan sedältä!” Kiva, kiitos!  

A-muru on nimennyt Isimiehen kolmenkympinkriiseilyn vuoksi ostaman punaisen Mini Cooper S:n jätskiautoksi, koska haimme kesällä sillä kerran jäätelöä Mäkkärin drive-in:stä. Toisaalta kyseinen auto ei sovellu perheessämme oikein muuhun, koska siihen ei mahdu perheemme lisäksi mitään muuta, kuten esimerkiksi pyörätuolini. Siinä syy drive-in-pehmikseen!

Kun A-muru kuuli siskoni Emman tulevan meille kylään, hän ilmoitti innoissaan: ”Emma-täti on palas Emma koko maailmassa!” No, se taitaa kyllä pitää paikkansa!
Kerran A-muru näki eräällä naisella oikein muhkean turkiskauluksen. Sitten tuli SE ilme ja minä aloin yrittää epätoivoisesti keskittää hänen huomiotaan muualle. A-muru kuitenkin vähät välitti äidistään, joka yritti siinä vaiheessa tehdä ilmoitustaulusta löytyneestä nastasta maailman mielenkiintoisimman asian, ja ilmoitti tietenkin kovaan ääneen naiselle, että hän näyttää aivan leijonalta! 
”Minä haluan isona pinsessa Annaksi ja sellaiset hanskat, joista tulee jäälinna ja sellaiset Plousen (Frozen) kengät ja sellaisen viitan!”. Niin ja kätevä Frozen-viitta syntyykin olohuoneen sinisestä viltistä tai lakanasta ja prinsessamekko vaikkapa äidin paidasta!
Kirjoitin tässä postauksessa, että A-muru on alkanut voimaan pahoin automatkoilla. Se ei riitä, että A-muru kutsuu oksentamista hassusti röyhtäisyksi, vaan kun pysähdyimme hänen autopahoinvoinnin vuoksi hengittämään raitista pakkasilmaa ja kysyessäni, helpottiko jo olo, niin A-muru vastasi: ”Minä en halua hengittää enää!”. Vaatimattomuus on kaunista!
Lopuksi: ”Äiti, olet mun palas kaveli!” Mitäpä tätä selittelemään! ♥

  

♥: Selina

 

Millaisia hassuttelijoita sieltä löytyy?

Kommentit

34 kommenttia

😀 Ihana! <3

Ihana tyttönen! <3 <3 Minä vastaan sinulle lähipäivinä, kun kiireiset päivät helpottaa!

Hih, hän on! Vastaile kun ehdit, ei hätää! <3

Hitsi nää oli kyllä tosi ihania letkautuksia♡♡ Lapset ne vaan osaa tuoda pienillä sanoillaan ja hölmöyksillään aurinkoa päivään kuin päivään! 🙂

Niin totta! Lapset ovat niin mainioita! <3

Ihana prinsessa♥ Meidän iso prinsessa kävi pienenä useamman kerran plinsessan huussissa eikä kyse todellakaan ole wc-tiloista vaan jostain hyvin paljon pyhemmästä 😀

Niin hän onkin! 🙂 <3

Hih, ihana iso prinsessa teillä! 😀

Näitä sattuu! Siis noita mokia, joista lapset kehittelee pelkoja. Mun esikoispoika puri kynsiä joskus parivuotiaana ja joskus aiihen tuskastuneena tokaisin, että joku päivä se puree sormensakin poikki. Vähän sen jälkeen alkoi Vaihe, jossa tuon pojan oli tosi hankala nukahtaa. Kerran tajusin kysyä, onko sillä joku mikä painaa mieltä, kun taas kerran tuhersi itkua sängyssään. No olihan sillä. Se pelkäs, että puree sormensa poikki ja kysyi, voiko sitten ilman sormia elää… Hyvä äiti siis täälläkin! (On näitä muitakin, mutta tää on jäänyt parhaiten mieleen, oli ensimmäinen ja huonoimman omantunnon aiheuttaja…)

Voi ei! Mutta kuten sanoit, näitä sattuu! 🙂

En kestä mikä ihana hassu tyttö <3 😀

Hih, hän on! 😀 <3

Hahaha 😀 Pienet lapset on niin ihania letkautuksineen ja hassuine tekoineen <3

Niin totta! 🙂

hhaha hyviä juttuja teiä pienellä!paras oli toi partajuttu ja kylpyvesi 😀 meillä viisivuotias selitti tohkeissaan miten "Lauran jalasta katkes verisuoni" kun oli kepit kaks viikkoo. 😀 sitten pienempänä samainen tyttö oli aina heti pyytelemäs anteeks isla-koiralta jos jalka vähänkin kosketti koiraa. siis luuli että islaan sattuu ja alko kiireesti hokee "tikla anteek, anteek toti paljon" 😀 pienet on nii hauskoja tyyppejä kyllä

Hih ihana pieni sieltäkin löytyy!:D

Ihana tyttö! ❤ meidän 3v poika on niin sanavalmis, että hän saa hymyn suulle kyllä jatkuvasti 😀 lapset on niin mainioita!

Tuntuu, että kaikki kolmevuotiaat ovat! <3

Meidän esikoinen, nyt 24- vuotias herra, oli pihallamme iskän kanssa. Poika taisi olla silloin 3 vee. Oli kevät ja lumi suli pihalta. Poika osoitti lumen alta paljastunutta kiveä ja huusi innoissaan:"Kato iskä, kevään ensikivi!"

😀 IHANA!!!

Meillä harvemmin tulee mitään letkautuksia. Hauskoja juttuja A-murulla :)!

A-muru kiittää! 😀

Hih,ihania letkautuksia tullut pienestä sulosuusta 😀 ja joo, aina kun näkee sen The ilmeen,voi varautua pahimpaan tai parhaimpaan; miten asiaan nyt tahtookaan sillä hetkellä suhtautua 😀

Niin totta, pahin tai parhain! 🙂

Ihania lapset on.Miten ne tuntuu ottavaan tosissaan sellaisen mitä ei tarvi ja sellaista ei uskota mitä pitäis?Meidän kuus vuotias söi eilen eka kerran tattari puuroa ja kysyin että miltä maistuu niin hän sanoi "hyvältä maistuu hieman palomies puurolta"hyvää siis oli pojasta jonka sankareita palomiehet on!

Totta puhut Piia! 🙂

Voi hyvä luoja et sain makeat naurut, tässä Täin häätöprojektin keskellä 😀 Ihana huomata, ettei meidän Lilli ole ainoa jonka suusta pulppuaa sammakoita ja jonka mielikuvitus heijastuu suoraan kieleen 😀

Hyvä kuulla! Tsempit projektiin! 😉

Haha, päivän naurut! Aivan ihana A-muru teillä <3
''Äiti, näytät ihan sedältä!'' Kiva, kiitos! < en voinut olla nauramatta ääneen vaikka töissä olenkin 😀

hih, kiva kuulla! 🙂 <3

Niin ihana! Meillä muuten oli jollain lapsella puheissa aina "Sä olet mun palas kalevi!" 😀

Hahaa, ihana! <3

Haha ihana A-muru!<3 Innolla odotan näitä kaikkia juttuja ja letkautuksia :')

🙂 <3 Tää ikä on niin ihanan kamala! 😀

❤ ihania! Meidän kolmevee totesi eilen "pakko muuttaa johonkin telttaan asumaan" kun ulkona paistoi aurinko ja minä sitä fiilistelin ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä