Kun äiti kelaa 8.3.2016
TEKSTI Selina

(Ehkä) maailman herkullisimmat ruissämpylät

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Olen sellainen ihminen, jolle ei tahdo riittää mikään. On sitten kyse leivästä tai neulomisesta, haluan kehittää itseäni ja keksiä jotain uutta, mikä ei todellisuudessa mullista lopulta kenenkään elämää – ei myöskään minun. Kun leivoin ensimmäistä kertaa (Ehkä) maailman täydellisempiä sämpylöitä, kiittelin alkuperäisessä ohjeessa ruisjauhojen käyttöä. Olen (ehkä) maailman suurin pullaleivän vastustaja ja mielestäni edes pieni määrä ruisjauhoja tai täysjyvää tekee leivästä kun leivästä parempaa. Kokeilin hurjan anarkistisessa mielessäni muuttaa alkuperäistä sämpyläohjetta ja tuplata ruisjauhojen määrän korvaten sillä kokonaan durumvehnäjauhot, mutta samalla sämpylöistä katosi kuohkeus eikä niistä tullut enää niin rapeakuorisia ja suussa rouskuvia. Nyt parin taikinakokeilun jälkeen uskallan paljastaa teille ohjeen, jonka avulla tekin voitte leipoa (Ehkä) maailman herkullisimmat ruissämpylät, joissa on rapea kuori ja pehmeä sisus, ja joista saa oikeasti ruista ranteeseen ruisjauhojen ja terveellisen ruisleseen ansiosta!

1. Mitta isoon kulhoon jauhot, kuivahiiva, suola ja ruislese.
 

2. Lämmitä vesi + 42 asteiseksi, lisää siihen hunaja ja kaada jauhoseokseen.
3. Sekoita jauhoseos ja hunajavesi lusikalla löysäksi taikinaksi ja nosta jääkaappiin kohoamaan ainakin 12 tunniksi. Tässäkin ohjeessa maltti on valttia ja mitä kauemmin maltat kohottaa taikinaa, sen herkullisempi rukiin maku valmiissa sämpylöissä on!
 
4. Nostele kohonneesta taikinasta kahdella lusikalla tasakokoisia kasoja uunipellille. Ripottele sämpylöiden pintaan hieman ruisjauhoja ja leikkaa pintaan saksilla tai terävällä veitsellä ristikkäisviillot. Ripottele päälle vielä hieman ruislesettä ennen paistoa.
 
5. Paista sämpylöitä 225°C asteessa noin 40 minuuttia ja nauti ihanista ja herrrrrrkullisista ruissämpylöistä!
 
Ihanaa naistenpäivää ja mukavaa tiistaita kaikille!

 

♥: Selina

 

 Ps. Aiemmat (Ehkä) maailman parhaimmat leipäreseptit löydätte tästä ja tästä!
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (24)

Toivottavasti sämpylät onnistuivat! 🙂

1 vastaus

Kiitos tästäKIN reseptistä! Kokeiluun menee ehdottomasti. Tänään teen avustajani kanssa toisen kerran ton sun aiemman sämpylätaikinan ja huomenna paistetaan. Kun tein viikonloppuna puolikkaan taikinan, siitä tuli tosi tymäkkää. Lisäsin aika paljon vettä ja hyvä oli lopputulos. Katsotaan, minkälainen taikina saadaan aikaiseksi avustajani kanssa. Ihanaista Naistenpäivää sinullekin!

1 vastaus

Ole hyvä! 🙂 Toivottavasti ruissämpylät onnistuvat! 🙂

1 vastaus

Tänään tein avustajani kanssa sun Ruissämpylätaikinan. Huomenna paistetaan. Perästä kuuluu, miten onnistutaan. Nyt pitäis ainakin uunin toimia.

1 vastaus

Toivottavasti sämpylät onnistuivat! 🙂

1 vastaus

Muksaa naistenpäivää sulle! Saatampa (ehkä) kokeilla näitä (ehkä) parhaimpia sämpylöitä :)))) Ainakin vesi herahti kielelle!!

1 vastaus

Hih olet ihana, etkä vain (ehkä) ihana! 😉

1 vastaus

Kiitti resepristä, ehdottomasti menee testiin! 🙂 Hyvää naistenpäivää myös sinne 🙂

1 vastaus

Ole hyvä! 🙂

1 vastaus

Namnamnam! Kokeiluun 🙂

1 vastaus

Kiva kuulla! 🙂 Mukavia leivontahetkiä!

1 vastaus

Oi nam, mikä ohje! Menee testaukseen viikonloppuna 🙂 Ihanaa naistenpäivää myös sulle ♥

1 vastaus

Kiva kuulla! 🙂 iloa leipomiseen! 🙂 <3

1 vastaus

Oi, pitää testata! mä en tiedä mikä minussa on, mutta minun sämpylöissä ei koskaan ole sellainen rapsakka kuori.. Ehkä sitten tällä reseptillä..?! Hihii 🙂

1 vastaus

Ei minullakaan ennen, mutta nyt on! 😉 Iloa testaukseen! <3

1 vastaus

Auttaisiko jos laittaisit uuninkestävään astiaan vettä uunin pohjalle niin höyry tekee sen kuoren?

1 vastaus

Olen kokeillut sitä muilla ohjeilla, mutta en ole siltikään onnistunut. 😀 Tämä ohje tosin toimii! 😉

1 vastaus

Testasin näitä kahdella tapaa. Ensin tein normi sämpylöiden tapaan kun en hoksannut, että olisi vaatinut noin pitkän kohotuksen. Hyviä ja rapeita tuli niinkin. Tänään tein jääkaapin kautta, mutta tuli liiankin rapeita ja oli vaikea leikata! Tosi hyviä kyllä. Korvasin ruisleseen kauraleseellä, kun lähikaupassa ei ruista ollut. Mitenhän näistä sais hivenen pehmeämpikuorisia 😀

1 vastaus

Voisikohan paistoajan lyhentäminen auttaa? Tein nimittäin ekan erän, jota paistoin 30 minuttia ja minusta tuntui ettei leivän pinnasta tullut rapea, joten lisäsin aikaa 10 minuttia. 🙂

1 vastaus

Oi mums <3
Hyvää naistenpäivän iltaa ihanalle <3

1 vastaus

Ihana olet! <3 Kiitos!

1 vastaus

Nam mitä sämpylöitä! 🙂 Alkoi heti tekemään mieli sämpylöitä <3 😀

1 vastaus

Nämä olivat kuulemma hyviä! 🙂

1 vastaus

Näitä on ehdottomasti pakko testata!

1 vastaus

Iloa leipomiseen! 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kun äiti kelaa
Millaista mahtaa olla elämä lapsiperheessä, kun äiti kelaa? Tervetuloa lukemaan hieman erilaista, elämänmakuista ja välillä ihan sairasta perheblogia harvinaissairaan Selina-äidin elämästä, haaveista ja arjen haasteista. Mukana seikkailevat myös perheen isä ja sydänkasvoiset murumme A (-12) ja L (-17). Yhteydenotot: kunaitikelaa@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Olen täällä. ✨

Blogiin on tulossa postaus, tai oikeastaan kaksi, siitä mitä minulle kuuluu ja mitä kaikkea lähiviikkoina tulee tapahtumaan.

Tulevat viikot eivät ole ihan sitä, mitä odotin, mutta toivoa on, koska en olisi muuten saanut neurokirurgiltani kahta vaihtoehtoa, joista toisesta voin saada apua kipuihini.

Jotkut eivät saa yhtään vaihtoehtoa. Koskaan. Joidenkin pitää vain opetella elämään sairauden kanssa ilman toivoa paremmasta.

Olen siis kiitollinen näistä kahdesta vaihtoehdostani, vaikka samalla ihan kamalan peloissani.

#kunäitikelaablogi #uusipostausblogissa #newblogpost #linkkiprofiilissa #linkinbio #crps #dystonia #kipu #pain #spoonie

kunaitikelaablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: