Kun äiti kelaa 10.3.2016
TEKSTI Selina

DIY: Kettumaisen ihanat neuleet vauvalle

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Neuloin talvilomalla vielä tovin masussa potkivalle pienelle poikavauvalle kettumaisen lahjan. Hänen äitinsä on kovin ihastunut kettuihin ja ne seikkailevat myös pikkuisen tulevassa talvihaalarissa, joten mikä olisikaan sen parempi asuste kevääseen kuin kettu-teemalla neulotut lämmikkeet pienen ihmeen sormille, varpaille ja korville!
Olen kuullut puhuttavan, että vastasyntyneen pienille jaloille paras mahdollinen villasukkamalli olisi junasukat, joista on tullut suorastaan muoti-ilmiö hormonihuuruisten äitien keskuudessa. Enkä ihmettele! Junasukkien idea on sen varren ryppyneule, jonka ansiosta sukat pysyvät kovemmankin potkijan jaloissa. Malli on todella simppeli ja valmistuu nopeasti Seiskaveikasta neuloen. Junasukan idea jalostui todella helposti myös suloisiksi lapasiksi – kettumaisella twistillä! 😉 Käytin Kettumaisissa junasukissa ja -lapasissa oranssia ja valkoista Seiskaveikkaa ja ne on neulottu nro. 2,5 sukkapuikoilla. Silmät ja nenät ompelin mustasta Seiskaveikasta.

Kettumaiset junasukat:

 

– Luo 40 silmukkaa ja jaa ne 4 sukkapuikolle.
– Neulo 12 kerrosta 2 oikein ja 2 nurin (2o 2n) joustinneuletta, jonka jälkeen voit aloittaa neulomaan ryppyjä.
 
– Rypyt: Neulo 4 kerrosta nurin, neljä kerrosta oikein ja vielä neljä kerrosta nurin. Neulo lopuksi vielä 12 kerrosta 2o 2n joustinneuletta ja toista sama uudelleen. Neulomiini junasukkiin tuli kaksi ryppykerrosta, mutta parasta junasukissa on se, että  varren pituutta voi säädellä helposti neulottujen ryppykerrosten määrällä.
 
– Neulo kantalappu, tee kantakavennukset ja poimi kantalapun sivuista silmukat puikoille.
 
– Neulo teräosa samaan tapaan kuin varsiosa, mutta neulo ruttuneuletta vain 2 ja 3 puikoilla. Neulo 1 ja 4 puikoilla sileää neuletta (neulo jokainen silmukka oikein) ja tee samalla kiilakavennukset.
 
 – Neulo pienen vauvan sukkiin neljä ruttua eli yhteensä seitsemän kerrosta. (4 nurjaa kerrosta ja 3 oikeaa.) Ruttujen määrää muuttamalla voit säädellä helposti sukan kokoa.
 
– Sukan kärki: Ota valkoinen lanka työhön ja neulo 3 kerrosta oikein, jonka jälkeen voit aloittaa kärkikavennuksen.
 
– Kärkikavennus: Neulo 1 puikon kaksi viimeistä silmukkaa yhteen ja 2 puikon kaksi ensimmäistä silmukkaa kiertäen (takakautta) yhteen. Toista samassa järjestyksessä puikoilla 3 ja 4 ja jatka kavennuksia kunnes työssä on jäljellä neljä silmukkaa. Tämä kavennus on yleinen lapasissa, mutta sopii mielestäni täydellisesti Kettumaisiin sukkiin ketun kuonoksi.
 
– Päättele työ, neulo ketulle kaveri ja ompele ketuille silmät ja nenät.
 
Mielestäni vauvan lapasissa tärkeintä on koko. Itse sorrun usein ajattelemaan, että vauvan pieni hento käsi tarvitsee pienen lapasen, mutta totuus kuitenkin on se, että tiukasti nyrkkiin puristuneen käden mahduttaminen pikkuruiseen lapaseen on mahdotonta. Samasta syystä en neulo vauvan lapasiin koskaan peukaloa, mutta isommalle lapselle peukalo on välttämätön. Hyviä vinkkejä peukalollisen lapasen neulomiseen löydätte tästä.

Kettumaiset junalapaset:

– Luo 40 silmukkaa ja jaa ne 4 sukkapuikolle.
 
– Neulo 8 kerrosta 2o 2n joustinneuletta ja ala ryppyilemään! 😉
 
– Rypyt: Neulo 3 kerrosta nurin, 3 kerrosta oikein ja vielä 3 kerrosta nurin. Neulo lopuksi vielä 8 kerrosta 2o 2n joustinneuletta ja toista sama uudelleen.
 
– Neulo 18 kerrosta sileää neuletta tai haluamasi määrä.
 
 – Lapasen kärki: Ota valkoinen lanka työhön ja neulo 3 kerrosta oikein, jonka jälkeen aloita kärkikavennus samaan tapaan kuin Kettumaisissa junasukissa.
 
– Päättele työ ja ompele tällekin ketulle silmät ja nenä ja neulo ketulle kaveri!
 
Neulomani Kettumainen kypärämyssy on ensimmäinen laatuaan. A-murulla oli
vauvana samanlainen myssy ja totesin mallin vauva-arjessa erittäin toimivaksi. Kypärämyssy on neulottu tasona kuudessa osassa,
jotka yhdistämällä saatte aikaan suloisen Kettumaisen
kypärämyssyn! Käytin kypärämyssyn oranssia ja valkoista Seiskaveikkaa ja nro. 3 sukkapuikkoja.
 

Kettumainen kypärämyssy:

– Luo 32 silmukkaa. Myssy neulotaan työn molemmin puolin ainaoikeinneuleena.
 
1 osa, ensimmäinen kerros: Neulo 2 ensimmäistä silmukkaa oikein, tee langankierto ja neulo ainaoikeinneuletta puikko loppuun. Käännä työ. Toinen krs: Neulo 2 ensimmäistä silmukkaa oikein ja 2 seuraavaa silmukkaa oikein yhteen. Neulo puikko loppuun, mutta neulo ensimmäisellä kerroksella otettu langankierto kiertäen oikein, ettei sen kohdalle tule reikää.
 
– Toista kerroksia yksi ja kaksi 16 kertaa, jonka jälkeen työssä on yhteensä 32 kerrosta.
 
–  2 osa: Työ jatkuu samaan tapaan, mutta nyt lisäykset ja kavennukset vaihtavat paikkaa. Neulo siis 2 ensimmäistä silmukkaa oikein, kaksi seuraava silmukkaa oikein yhteen ja puikko loppuun. Käännä työ. Työn toisella puolella neulo kaksi ensimmäistä silmukkaa oikein, tee langankierto ja neulo puikko loppuun.

– Toista jälleen kerroksia yksi ja kaksi 16 kertaa, jolloin kerroksia on jälleen yhteensä 32. Katkaise oranssi lanka, mutta muista jättää päättelyvara.
 

3 osa, työn puoliväli: Ota valkoinen lanka työhön ja neulo kuten 1 osa, mutta toista kerroksia yksi ja kaksi 8 kertaa, jolloin työssä on 16 kerrosta.
 
4 osa: Neulo kuten 2 osa ja toista kerroksia jälleen 8 kertaa. Katkaise valkoinen lanka. Muista päättelyvara!
 
– 5 osa: Ota jälleen oranssi lanka työhön ja neulo kuten 1 osa ja toista 16 kertaa.
– 6 osa: Neulo kuten 2 osa ja toista 16 kertaa. Päättele työ.
 
– Kasaa levystä kypärämyssy ompelemalla osiot kiinni toisiinsa kuvan osoittamalla tavalla. Ompele lopuksi työn alku ja loppu yhteen ja myssy on valmis.
 

Korvat:

– Luo 12 silmukkaa sukkapuikolle ja neulo ainaoikeinneuletta 12 kerrosta ja aloita kavennukset.
 
– Kavennukset: Neulo 1 silmukka oikein, 2 oikein yhteen ja puikko loppuun. Käännä työ. Jatka neulomista työn toisella puolella neuloen 1 silmukka oikein, 2 oikein yhteen ja neulo puikko loppuun. Käännä työ. Neulo 1 välikerros oikein ja jatka neuloen kavennus- ja välikerroksia, kunnes puikolla on jäljellä yksi silmukka. Päättele ja neulo toinen korva.

Viimeistely:

Nyöritä oranssista langasta sopivan mittaiset nauhat. Voit halutessasi myös neuloa nauhat neljällä silmukalla aina oikein. Ompele nauhat ja korvat kiinni kypärämyssyyn ja niin suloinen Kettumainen kypärämyssy on valmis!
 

 

♥: Selina

Mitä pidätte näistä Kettumaisista neuleista? 😉
 

Ps. Tässä Kodin Kuvalehden artikkelissa on todella hyvin selitetty villasukan neulominen vaihe vaiheelta. Kannattaa kurkata ja antaa Neuloosille valta!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (60)

Heippa,

oi onnea sinullekin pienestä ihmeestä! <3 Tein silloin tällä ohjeella vastasyntyneelle tämän setin, mutta minulla on hurjan kireä käsiala, joten löysemmällä käsialalla tai isommilla puikoilla tästä varmasti saa isommallekin vauvalle kivan setin. 🙂 Ihanaa syksyä sinullekin!

1 vastaus

Aivan superihanat neuleet. Ketut on mun lemppareita kuoseissa.

1 vastaus

Kiitos Jani! 🙂

1 vastaus

Siis nämä on niiiiiin ihanat!! Oon itekin hurahtanut kettuihin, joten en voi muuta sanoa ku V-A-U! 😄❤

1 vastaus

Kiitos! <3

1 vastaus

Eikä, niin söpöt pikkuketut! <3 Varmasti lämmittää pientä vauvaa. Kutiseeko muuten seiskaveikka? Lähinnä tumppuja ja pipoa mietin. Vai oliko ajatuksena laittaa alle toinen kerros jotain pehmeää?

1 vastaus

Kiitos! 🙂 <3

Itseasiassa en osaa sanoa kutiseeko seiskaveikka vai ei. Yleensä neulon vauvoille nallesta, mutta tämä ihana oranssi sopi värinsä puolesta kettuihin kuin nenä päähän! Itse pidin neulemyssyn alla aina huppulakkia A-murulla. 🙂

1 vastaus

Aivan ihanat!! Sä oot kyllä niin taitava!! 🙂 <3

1 vastaus

Kiitos Anna! <3

1 vastaus

IHANIA! Tosi söpö setti ♡

1 vastaus

Kiitos! <3

1 vastaus

Olenkohan mä varmasti nyt joka tuutissa muistanut kehua näitä 😀 Nyt pitää kysyä, että oletko ajatellut tehdä tämmöistä settiä joskus myyntiin? Tää on NIIN ihana, että saattaisin tietää ainakin yhden (köh köh), joka olisi kiinnostunut ostamaan 🙂 Ja varmasti muutkin lukijat!! <3

1 vastaus

Hih ihana sinä! 😀 <3 Laita kuule minulle sähköpostia, niin jutellaan lisää! 😉

1 vastaus

Ihanat♥ Meillä kuopus on saanut lahjaksi kettupipon ja mun on pitänyt sille tehdä kaveriksi huivi. En vaan ole löytänyt kauppojen lankavalikoimista muka täydellistä ketun väriä. Jep, taitaa olla vaan tekosyy saamattomuudelle 😀

1 vastaus

Kiitos! 🙂 Ihana sinä! 😀

1 vastaus

Ihanat! Uskaltaskohan ruveta kokeilee 😀 mutta miten Tehään kantalappu?

1 vastaus

Kokeile ihmeessä! Kantalappuun löydät ohjeen linkkaamastani Kodin Kuvalehden jutusta. 🙂

1 vastaus

Aivan hirvittävän suloiset! Oot kyllä taitava ja ihana kun teet muille neuleita. Arvokasta!
-silja

1 vastaus

Kiitos Silja! 🙂

1 vastaus

Aivan ihanat, suloiset! 🙂

1 vastaus

Kiitos Ninni! <3

1 vastaus

Rakastan sua =DDD ♡♡♡♡♤

1 vastaus

Samoin minä sinua (ja teitä!)! <3

1 vastaus

Aivan ihastuttavat! <3

1 vastaus

Kiitos Katri! 🙂

1 vastaus

Vähänks hienot! Mä oon kade, kun en osaa mitään tommosia.

1 vastaus

Kiitos Satu! 🙂 Toivon että löydät jonkun opettamaan sinua aivan kuten mieheni täti opetti minua vuosia sitten. Olin neulonut edellisen kerran yläkoulussa, mutta sieltä se taas lähti ja suorastaan syöksyin neuloosiin! 😉

1 vastaus

"Ohhhh!"

Sellainen huokaus kuului kun tää pomppas silmiin. Aivan ihanat! Voi kun itsekin osaisi!

1 vastaus

Hih ihana sinä! Kiitos! 🙂

1 vastaus

Suloiset kettuneuleet 🙂

1 vastaus

Kiitos Pia! 🙂

1 vastaus

Siis nää on niiiiiiin ihanat! kävinkin jo instassa ihailemassa <3

1 vastaus

Kiitos Såfin! 🙂 <3

1 vastaus

Ihanat! Sä oot niin taitava 🙂

1 vastaus

Kiitos! <3

1 vastaus

Söpöinen setti! Junasukat on kyllä ihan parhaat vauvalle, kun ne pysyy niin hyvin jaloissa. Muutamat junasukat olen tehnyt itsekin.

1 vastaus

Kiitos! 🙂 Nämä olivat myös kivaa iltatekemistä! 😉

1 vastaus

Nää on niin superihanat <3 <3 Oikeesti mä haluun meidän koko perheelle tämmöset 😀 😀

1 vastaus

Hahaa, se olisi vasta söpöä! 😀

1 vastaus

Voi että.. <3 Noi on niin söpöt!! <3

1 vastaus

Kiitos Niina!

1 vastaus

Nämä vaan on jotakin aivan ylisöpöä.♥

1 vastaus

<3 Kiitos!

1 vastaus

Ihanat! 🙂

1 vastaus

Kiitos! 🙂

1 vastaus

Kertakaikkiaan ihastuttava setti! Harmi ettei lähipiirissä ole (eikä tulossakaan) vauvoja jolle tuollaisen setin voisi tehdä. Bongasin nämä jo tuosta helmikuupostauksesta (vai oliko se talviloma, hmmmm) ja toivoinkin että kerrot niistä lisää! Vauvelin äiti on barmasti aivan ihastuksissaan. Junasukkia ja tuollaisia myssyjä olen kyllä itsekin tehnyt, mutta tuo kettuoivallus on aivan mahtava.

1 vastaus

Kiitos Leena! Mukava kuulla että ohje oli odotettu! 🙂 Tämä kettuoivallus lapasissa ja sukissa ei ollut täysin omani, vaan törmäsin kettuihin netissä. Myssy on taas saanut kettumaiset vaikutteensa ihan omasta päästäni. 😉

1 vastaus

VAUDE!!! Sä oot kyllä tosi taitava, niin upeita!! 🙂 <3

1 vastaus

Kiitos! 🙂 <3

1 vastaus

Ihastelin näitä jo Facebookissa,kun ovat niin ylisöpöt!!♡♡ jos meille tulee vielä pieni,laitan mummon neulomaan tällaiset;ketut on parhaita!

1 vastaus

Kiitos! 🙂

1 vastaus

Ihan valtavan ihanat!!! <3

1 vastaus

Kiitos! 🙂 <3

1 vastaus

OMG Miten ihanat ♥ Sori mul on jääny tää blogspotin selailu vähä jäähylle täs mut koitan parantaa 😀

1 vastaus

Hei pitkästä aikaa ja kiitos! 🙂

1 vastaus

Mikä lanka sulla oli tuossa kypärämyssyssä? Seiskaveikka myös? Ja ilmeisesti myssy kudottu kahdella puikolla?

Ja siis aivan ihana! 😍 Ajattelin tehdä meidän Ässälle tuon kettupipon 😊

1 vastaus

Voi tämä kommentti on jäänyt minulta täysin huomaamatta! :O Pahoittelen!

Myssy on myös seiskaveikkaa ja se on neulottu kahdella puikolla. 🙂

1 vastaus

Huippusuloiset! Pakko tehdä kettusukat omallekin taaperolle.

1 vastaus

Tee ihmeessä! <3 🙂 Mukavia neulomishetkiä!

1 vastaus

Hei!
Sain blogisi osoitteen tyttärenpoikani morsiamelta, hän kun oli löytänyt täältä niin ihanat kettujutut ☺ Heillä on pieni poika ja nyt vanhaa mummaa pyydettiin neulomaan kettusukat, lapaset ja myssy.
Kysyisin vielä, minkä ikäiselle on ohjeesi?
Kiitos hyvästä ohjeesta ☺

Kaunista syksyä Sinulle ♫

1 vastaus

Heippa,

oi onnea sinullekin pienestä ihmeestä! <3 Tein silloin tällä ohjeella vastasyntyneelle tämän setin, mutta minulla on hurjan kireä käsiala, joten löysemmällä käsialalla tai isommilla puikoilla tästä varmasti saa isommallekin vauvalle kivan setin. 🙂 Ihanaa syksyä sinullekin!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kun äiti kelaa
Millaista mahtaa olla elämä lapsiperheessä, kun äiti kelaa? Tervetuloa lukemaan hieman erilaista, elämänmakuista ja välillä ihan sairasta perheblogia harvinaissairaan Selina-äidin elämästä, haaveista ja arjen haasteista. Mukana seikkailevat myös perheen isä ja sydänkasvoiset murumme A (-12) ja L (-17). Yhteydenotot: kunaitikelaa@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Olen täällä. ✨

Blogiin on tulossa postaus, tai oikeastaan kaksi, siitä mitä minulle kuuluu ja mitä kaikkea lähiviikkoina tulee tapahtumaan.

Tulevat viikot eivät ole ihan sitä, mitä odotin, mutta toivoa on, koska en olisi muuten saanut neurokirurgiltani kahta vaihtoehtoa, joista toisesta voin saada apua kipuihini.

Jotkut eivät saa yhtään vaihtoehtoa. Koskaan. Joidenkin pitää vain opetella elämään sairauden kanssa ilman toivoa paremmasta.

Olen siis kiitollinen näistä kahdesta vaihtoehdostani, vaikka samalla ihan kamalan peloissani.

#kunäitikelaablogi #uusipostausblogissa #newblogpost #linkkiprofiilissa #linkinbio #crps #dystonia #kipu #pain #spoonie

kunaitikelaablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: