Sokerinatsin välipalakakku

Teksti
Oletteko kuulleet sokerinatseista? He ovat ihmisiä, yleensä äitejä, jotka välttelevät sokeria viimeiseen asti on sitten kyseessä se salakavalaksikin tunnettu piilosokeri tai perinteinen valkoinen sokeri suoraan Dansukkerin pussista. Meille sokerihiirille on tarjolla sen perinteisen valkoisen sokerin lisäksi erilaisia tummia sokerilaatuja, luonnon tarjoamia makeuttajia sekä mielipiteitä jakavia synteettisiä makeutusaineita – valitse niistä nyt sitten se paras (tai pahin) vaihtoehto itsellesi ja lapsellesi! Minä en ole sokerinatsi. A saa syödä satunnaisesti jogurtteja ja vanukkaita, ja olen antanut hänen nykyään herkutella myös karkeilla esimerkiksi syntymäpäiväjuhlissa – toki kohtuudella ja valvotusti. Vaikka en itse ostakaan hänelle karkkeja, olen huomannut, että näin kevään kuumimman karkkisesongin aikaan karkkihylly on alkanut vetää A-murua puoleensa värikkäiden suklaamunien ilmestyessä houkuttelevasti marketteihin. Onneksi toistaiseksi suklaamunissa kiinnostaa eniten se jännittävä yllätys, eikä se herkullinen ja ohut valko- ja maitosuklaakuori!

Herkuttelimme viime viikonloppuna varmasti sokerinatsinkin mieleen olevalla hyydykekakulla. Hyvää tässä kakussa on se, että sokeri on piiloutunut vain kakun pohjassa käytettyyn muromysliin ja uskallan jopa väittää, että tämä sokerinatsien kunniaksi nimeämäni kakku on jopa terveellinen verrattuna tuhtiin juustokakkuun! Tämä kakku on raikkaan kirpeä rahkakakku, joka saa herkullisen makunsa limestä ja sitruunasta sekä sitruksen happamuutta tasoittavasta Luomu hunajasta. Kakun pinnalla on kiille, joka on tehty Bonnen 100%  mangososeesta ja pohjassa on muromyslin lisäksi terveellistä ja kuitupitoista ruislesettä. 

Pohja:
1.
Sulata voi ja sekoita se murskatun muromyslin ja ruisleseen joukkoon.
2. Taputtele seos tasaisesti noin 20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Rahkatäyte:
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
 
2. Sekoita rahka, hunaja ja haluamasi määrä sitruuna- ja limemehua keskenään. Voit käyttää myös kuoriraastetta korostamaan sitruksen makua.
3. Kiehauta noin 0,5 dl vettä ja sulata liivatelehdet siihen huolellisesti. 
4. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkatäytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
5. Kaada täyte pohjan päälle. Jos haluat mansikkareunuksen kakkuun, leikkaa mansikat ohuiksi siivuiksi ja asettele ne irtopohjavuoan reunaa vasten ennen täytteen kaatamista vuokaa.
6. Anna hyytyä 1-2 tuntia ennen mangokiilteen lisäämistä.
Mangokiille:
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan.
2. Sekoita liivateseos mangososeeseen ja kaada hieman hyytyneen kakun pinnalle. 
3. Nosta takaisin jääkaappiin hyytymään ja anna hyytyä ainakin 6 tuntia.
 

Lopuksi ilahdutan teitä vielä kuvausassarini A-murun pääsiäispiristyksellä.

A-murun mielestä jokainen kakku tarvitsee oman tipulaumansa! 😉

Ihanaa ja herkullista viikonloppua kaikille!

 

 

♥: Selina 

 


Kommentit

24 kommenttia
Avatar

Kiitos Jani! 🙂

Avatar

Ooo näyttää herkulliselta ja ohjekin vaikuttaa melko simppeliltä, tämähän voisi olla pääsiäiseksi ihan passeli.

Avatar

Kiva kuulla, kiitos! 🙂

Avatar

Toi kakku näyttää niin hyvältä <3 Ja vaikuttaa viel kaiken lisäks terveelliseltäkin 😀

Avatar

Kiitos Niina! 🙂 <3

Avatar

Ihanan näköinen kakku =))) <3 Isla ei maidon takia voisi syödä, mutta aikuisten kahviherkuksi voisikin tehdä joku päivä!

Avatar

Kiitos Maria! Harmillista, ettei Isla pääse herkuttelemaan tällä maidon takia, mutta nauttikaa te aikuiset hänenkin puolestaan! Onneksi on olemassa maidottomia herkkuja, joista Islakin pääsee nauttimaan! <3

Avatar

Tää näyttää niin hyvältä et tulee jopa vihaiseksi kun ei saa maistaa 😛 Tästä jos jostain saa kesän mieleen ♡

Avatar

😀 Hahaa, ihana sinä! <3

Avatar

Hieno kakku!

Avatar

Kiitos Satu! 🙂

Avatar

Ihanan näkönen kakku! Nam

Avatar

Kiitos muru! <3

Avatar

Näyttääpäs kauniilta ja herkulliselta! Mä olen enemmän kohtuukäytön kannalta, en jaksa olla natsi sokerin suhteen. Arkipäiviin se ei kuulu, muroja tms ei meillä juurikaan syödä, mutta lauantaipäivän herkut sekä satunnainen jugurtti taikka vanukas ei ole mielestäni vaarallista. Pohjana on kuitenkin terveellinen ja monipuolinen kotiruoka, hedelmät ja kasvikset joten silloin tällöin on mielestäni kiva herkutella lasten kanssa 🙂 Huomista karkkipäivää odotellessa, samalla pääsee itsekin herkuttelemaan.. 😉

Avatar

Kiitos! 🙂 Mukava kuulla, että sieltä löytyy samoja ajatuksia! 🙂

Avatar

Näyttääpä hyvältä! Täytyy testata joku kerta! 🙂 Ihana tipulauma! ;D

Avatar

Kiitos! 🙂 <3

Avatar

Nam, näyttääpä herkulliselle! Mä oon muutaman kerran tehnyt kevyemmän sitruunajuustokakun ja on juhlissakin kehuttu 🙂

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Oi ihanaa, juuri tällaista reseptiä mä kaipasin! Olen koittanut vähentää sokerin määrää, vaikka turhan tarkka en olekaan. Sellainen "ei makeaa mahan täydeltä" voisi sopia mun mietelauseeksi tähän hetkeen 😀

Avatar

Hei kiva kuulla! 🙂

Avatar

Vaude, on kyllä kauniin näköinen kakku – voisi olla vaikka leipomon hyllystä! 😀 Hihii.. Nykyäänhän on muotia olla tuollainen "sokerinatsi"!

Avatar

Kiitos! 😀
Kyllä jokin muoti-ilmiö se tuntuu olevan! 😉

Avatar

Voi kääk ja ihanuus, kuinka herkullisen näköinen kakku. Pakkohan tuota on tehdä itsekin.

Vastaa käyttäjälle Såfin Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä