DIY: Marisukat

Teksti

Tiedätkö tunteen, kun jokin iskee 100-0? No juuri niin minulle kävi nähdessäni kuvan (ehkä) maailman ihanimmista villasukista, ja tietenkin niitä piti päästä kokeilemaan aivan heti! Otin siis viime viikolla lankalauantain kunniaksi mieleiseni väriyhdistelmän lankoja, viisi sukkapuikkoa ja nipun kaavakuvia ja päästin itseni irti – neuloosi, se on edelleen täällä aurinkoisista kevätpäivistä huolimatta! Puikkojen kilistelyn tuloksena syntyi ehkä jonkun mielestä tyylitön sekamelska (Isimies…) ja jonkun mielestä täydellinen koonti Marimekon ihanaista kuoseista; lämpimät Marisukat, jotka ovat sopivasti eriparia, mutta silti kuin luodut toisilleen!

Kuka tämän ihanan idean on sitten keksinyt – no en ainakaan minä! Kun googlailin Marisukkien historiaa, se vei minut ajassa taaksepäin vuoteen 2014 ja eilen tein-blogiin, josta tämä Marisukkamania on saanut alkunsa. Vaikka Marimekon ajattomat ja geometriset kuosit ovat kuin luotuja eläväiseen ja värikkääseen kirjoneuleeseen, niin parasta Marisukissa on kuitenkin se, että kuoseja voi yhdistellä rohkeasti mielensä mukaan ja näin lopputuloksesta tulee aina persoonallinen!

 

Ensimmäisiin Marisukkiini valikoitui minun lempparikuoseja, eli Kaivo, Unikko, Räsymatto ja perinteiset ja aina muodissa olevat Tasaraita ja Pallo. Lemppareideni seuraksi pääsivät Lokki, arvokas Pikkusuomu, paloja Ryijy-kuosista sekä pienikuvioinen Muija. Pienten muutosten ja omien kaavakuvien suunnittelun jälkeen neuloin ensimmäiset eripari-parilliset Marisukkani säärilleni hyvin istuviksi polvisukiksi. Lankana käytin perinteistä ja hyväksi todettua Seiskaveikkaa ja puikot kilisivät koossa 3,5. Sukissani on 18 silmukkaa per puikko (yhteensä 72 silmukkaa), poikkeuksena Unikko-kirjoneule, joka vaatii hieman enemmän silmukoita.

 

Vaikka talvi veteleekin viimeisiään ja niin myös villasukkasesonki, nämä kirjavat eripari villasukat lämmittävät paitsi varpaita niin myös mieltä! Myös A-muru oli innoissaan äidin hupsuista villasukista ja kyllä minä vielä Isimiehenkin pään käännän! 😉

 

♥: Selina

 

Iskeekö Marisukat sinuunkin  100-0?

 

Kaavakuvien lähteet: Unikko, Kaivo ja Lokki: omaa tuotantoa. Räsymatto: CAROUSELIA-blogi. Ryijy, Pikkusuomut, Muija ja Pallo: eilen tein-blogi.Edit: Unikko-kaavakuvaa korjattu 13.4

Kommentit

67 kommenttia
Selina

Joo neuloin A:lle pupusukat! 😀 Tässä linkki postaukseen, josta löydät ohjeet ja kaavakuvat. 🙂

A-murun pupusukat

Avatar

Ihanat ? kiitos vinkistä!!

Kissapedonviikset.blogspot.fi

Avatar

Kiitos ja ole hyvä! 🙂 <3

Avatar

ihan mielettömät!!:) mäki haluan ja heti. miks en voi tykätä kässästä ja osata tämmösiä juttuja? pidä noita ahkerasti munkin puolesta, on kyllä niin tyylikkäät eikä samanlaisia tuu heti vastaan ;D

Avatar

Kiitos Laura! <3

Avatar

Mä en tajunnu kaavoista mitään mutta ehkäpä just siks en osaa kutoakkaan =DD tulin silti kurkkimaan =D upeat on!!

Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Aivan ihanat sukat! Voisi itsekin ottaa työn alle jotain tämäntyyppistä 🙂

Avatar

Kiitos ja kiva kuulla! 🙂

Avatar

Mielettömän hienot sukat. T. Marimekkofani?

Avatar

Kiitos paljon! 🙂

Avatar

Linkki laitettu isosiskolle 😀

Avatar

Hihii, kiva kuulla! 🙂

Avatar

Niin ihanat! Miten joku voi olla noin taitava! <3

Avatar

Kiitos! 🙂 <3

Avatar

Siis aivan mielettömän upeet. Määkin haluun tommoset!!! 😀
Noiden tekemiseen on varmasti kulunut aikaa.

Avatar

Kiitos! Näiden tekemiseen meni viisi päivää. Tosin siinä oli pääsiäinen ja olimme mummolassa. (Lue: ilmainen lastenhoito ja laiskottelua vanhemmille!) 😉

Avatar

Jos alkasit myymään neuloksiasi niin tilaisin tällaiset sukat heti! Todella coolit ja Isimies on ihan väärässä ☺

Avatar

Hih, kiva kuulla! 🙂 Isimies on TODELLAKIN väärässä! 😉

Avatar

WOW! Todella hienot! Ootpa taitava! 🙂

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Aivan ihanat! Vitsit kun osaisi kutoa! Mulla on villasukat olleet työn alla kohta kolme vuotta. Jämähti ekan sukan kantapäähän… 😀

Avatar

Kiitos Elina! 🙂 Kantapää on oikeasti aika paha ja moni sukka minullakin jäi siihen, kun aloin neulomaan uudestaan muutama vuosi sitten. Netistä löytyy hyviä ohjeita ja kun opit tekemään kantapään kunnolla (kantapään kautta – hehe!) niin se jää mieleen pysyvästi! 🙂

Avatar

Mä en kestä, en vaan kestä nää on niin ihanat!

Vihaan pitkiä projekteja ja nyt mietin että… pitäskö sittenkin ylittää itsensä ja tarttua puikkoihin.

ihanat ♡ niin ihanat ♡ ihaaanat

Avatar

Kiitos! <3 Toivottavasti tartut puikkoihin! 😉 Näitä oli mukava tehdä ja nämä syntyivät kuin itsestään, kun mietin mihin järjestykseen laita kuvat. 🙂 Niin ja en meinannut malttaa edes lopettaa, kun pääsin vauhtiin, koska oli jännittävää nähdä sopiiko minun ajatukseni todellisuudessa valmiiseen sukkaan! 😀

Avatar

Ihanat! Voi kun itsekin osaisi noita kuvioita tehdä ja saisi joskus jotain valmiiksikin 😀 Ihan yksivärisen villasukan osaan tehdä, mutta innostus yleensä lopahtaa ennen kuin koko pari on valmiina.

Avatar

Jos osaat neuloa yksivärisen villasukan, niin osaat neuloa sukkaan kirjoneulettakin. 🙂 Aloita vaikka raidoilla ja kokeile miltä tuntuu. 🙂 Kirjoneule (monimutkaisempikin) on yllättävän simppeli tehdä, kun ei tarvitse neuloa kuin aina oikein. Lankojen sotkeutuminen ja langanjuoksut ovat isoin haaste! 🙂

Avatar

WAU!!! ihan sairaan hienot! haluan!!!

Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Aivan ihanat! Mielessäni vilisee erilaisiakin väriyhdistelmiä… 😛 teetkö näitä myyntiin?

Avatar

Kiitos! Joo niin minullakin! Oli tosi vaikea päättää mille värilinjalle lähtisin sukkien kanssa. Himoitsisin täysin mustavalkoisia tai jotain punaista! 😉 Ja miksei – laita viestiä, niin jutellaan lisää! 🙂

Avatar

Ihanat villasukat <3 🙂

Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Osaisimpa neuloa!

Avatar

Neulominen on ihanan rentouttavaa puuhaa! Kannattaa kokeilla! 🙂

Avatar

Siis vaaauu!! mä oon niiiiin kade 😀

Avatar

Kiitos! <3 Miten olisi jos ottaisitte projektiksi Kutomista ja kuoharia – kerhoon? 😉

Avatar

Pikkusisko linkitti sun blogin ja ilmotti mitä haluaa 🙂 terveisin vera blogista lankoja ja kissankarvoja

Avatar

😀 Ihanaa! Jos alat puuhastelemaan näiden sukkien parissa, olisi kiva nähdä kuva valmiista Marisukista!

Avatar

Äää, ihanat!! Määki haluan! Nyt kyllä harmittaa kun en osaa neuloa…

Avatar

Kiitos! 🙂 <3

Avatar

Niin kertakaikkisen hienot 🙂 Mä pidän villasukkia jalassa kesät talvet kun olen niin kauhea vilukissa. No en helteillä sentään, mutta viime kesä oli niin kolea, että usein tuli jalkaan vedettyä villasukat 🙂

Avatar

Kiitos Jani! 🙂 Minulla on aina kesät talvet tavalliset sukat jalassa, jopa nukkuessa. Villasukkia pidän eniten talvisin ja jos olen sairaalassa. 🙂

Avatar

Wau, onpa upeat! <3

Avatar

Kiitos Katri! 🙂 <3

Avatar

Iskee! Aivan ihanat<3

Avatar

Ihana kuulla Jenni! 🙂

Avatar

Wau, nää iskee! Ja ymmärrän valinnan vaikeuden, onneksi teit noin pitkät, niin mahtui paljon kaikkea!:) katkaisitko kuvioissa langan aina väriä vaihtaessasi vai kuljetitko toista lankaa mukana (esim. pallo ja räsymatto)? Nimim. Innokas mutta taitamaton

Avatar

Kiva kuulla! 🙂 Pallossa ja räsymatossa kuljetin molempia värejä mukana koko kuvion verran. Tein pidemmillä väleillä (yli neljä silmukkaa samalla värillä) langankierron työn takana, niin työ ei kiristynyt liikaa. 🙂

Avatar

Nää sukat on upeat ja pakko yrittää toteuttaa jouluksi veljen vaimoille! Minkä kokoinen jalka sulla on, jos saa kysyä? Mietin tuota silmukkamäärää, jos vaikka olisi sopiva heillekin 🙂

Avatar

Hei Janette ja pahoittelen, etten ole ennättänyt vastata sinulle aiemmin! Toivottavasti vastaukseni ehtii vielä ja siitä on sinulle apua. 🙂

Tietenkin saa kysyä! 🙂 Minulla on 39 kokoinen jalka, mutta silmukkamäärään vaikuttaa myös säären paksuus. Kapeampaan sääreen pitäisi riittää 18 s/puikko oikein hyvin (paitsi unikko-kuviossa). Voit kokeilla tehdä mallineuleita näillä kaavakuvilla ja mahdollisesti käyttää myös isompia puikkoja, jos tuntuu että sukan varresta tulee liian tiukka. Yksiin Marisukkiin olen tehnyt lisäuksiä silmukoihin ja nekin onnistuivat hyvin. 🙂

Avatar

Ihanat sukat! Lankalaatikosta löytyi näihin sopivia lankojakin, joten ei muuta kun puikot heilumaan. Teitkö sukan alusta loppuun tuolla 18s/puikko vai kavensitko alaspäin tultaessa? Entä kuinka paljon unikko vaatii enemmän silmukoita?

Avatar

Hei,

pahoittelen, että vastaan vasta nyt. Minulla on leveä jalkapöytä, joten tein 18s myös teräosan. Toki kiristelin käsialaa tarpeen mukaan. Voit myös kokeilla neuloa pienemmillä puikoilla.:)Neuloin unikot 20s/ puikko. Itse neuloin unikot isommilla puikoilla, koska käsiala tahtoi mennä liian tiukaksi pitkien langanjuoksujen vuoksi. Iloa neulomiseen! 🙂

Avatar

Nyt taisin löytyy munnäköset sukat liitettäväksi hääasusteisiin! Jos heti huomenna aloitan, saan varmasti valmiiksi ajoissa. Ihanat ihanat ihanat! ❤

Avatar

Voi ihanaa! Taidettiinkin vaihtaa instassa jo viestiä aiheesta? Odotan innolla että näen sukat!

Avatar

Aivan ihanat sukat <3

Linkkasin blogisi bloggaavalle tyttärelleni (Tiukupuu) ja niinpä sain joululahjapaketissa ikiomat ihanaiset Marisukat rakkaan lapseni minulle neulomana.

Joten, kyllä: Marisukat iskee minuun 100-0.
Kiitos sinulle!

Avatar

Kiitos, kiva kuulla, että tykkäät!:) Kiva että sait omat Marisukat ja vielä oman tyttären neulomana. Pahoittelut, että tämä kommentti on jäänyt minulta täysin vastaamatta! Kohta on taas joulu! Ihanaa joulun odotusta sinulle ja neulovalle tyttärellesi! 🙂

Avatar

Aivan ihanat! Täytyy kokeilla heti kun saan Pihlajakarkkisukat valmiiksi (huomasin että oot neulonut niitäkin, mutta löysin oman ohjeeni Novitalta:)) Tässä neulomisessa on yksi ainoa ongelma: joka paikka on täynnä lankoja; koko ajan tekisi mieli ostaa lisää siihen tähän ja tuohon, toisaalta miettii että mitä mä näiden kaikkien kanssa teen xD

Mutta marisukat menee kudontaan! Kiitos vinkistä:)

Avatar

Voi pahoittelen, että sinun kommenttisi on jäänyt huomiotta! Kiva kuulla, että Marisukat iski sinuun myös! Iloa neulomiseen! 🙂

Avatar

Ja ps. Näihin sukkiin jämälangat toimivat täydellisesti 😉

Avatar

Aivan IHANAT <3 Voi että!! Nuo värit ja kaikki!

Avatar

Kiitos! Väreistä en voi täysin ottaa kunniaa itselleni, vaan sain inspiraation väriyhdistelmään netistä. 🙂 Ja ovat nämä kyllä veikeät sukat – mun lempparit! 🙂

Avatar

Juuri sain valmiiksi sukkaparin, jonka neuloin tyttärelleni. Lankojen kanssa meinaa tosiaankin välillä hermostua. Pienenä helpotuksena unikkokuvion kohdalla on, että kutoo vain kahdella värillä kukat ja vasta jälkeenpäin keskustat neulalla päälle silmukoimalla. Neuloksesta ei tule niin "tura" sill konstilla.

Avatar

Olen vasta nyt muutaman vuoden jälkeen oppinut mainitsemasi ompelutekniikan, josta olisi ollut hurjasti apua tässä unikkokuviossa! Hyvä, kun kommentoit, niin muutkin lukijat pystyvät hyödyntämään tätä kikkaa omissa Marisukissaan. 🙂

Tuliko sukista hienot? Terveisiä tyttärellesi ja kaikkea hyvää teille molemmille!

Avatar

Hei😊Aivan ihanat sukat…!!!

Selina

Voi kiitos! 🙂

Avatar

Todella upeat!

Muistelin tuossa juuri, että neulotut joitain vuosia sitten (?) aivan upeat pääsiäissukat, muistaakseni L-murulle. Onko sinulla vielä niihin ohjetta ja haluaisitko jakaa sen?

T. Vanha lukija

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä