Meidän päivä: Touhukas ja aurinkoinen lauantai

Teksti
Kirjoitin viime viikolla postauksen siitä, kun SE on hukassa. Tämä pienimuotoinen blogikriisini kirjoitusinspiraation piiloleikistä alkaa vähitellen helpottaa vaikka itkupotkuraivari, edelleen ilman niitä potkuja, käy vieläkin mielessä kirjoittaessani vain kuuden sanan lausetta noin viisikymmentä kertaa, että saan sen edes jotenkin luettavaan muotoon! Luin myös ehkä toista kertaa omaa blogiani useamman postauksen kerrallaan, kuten ihana Nadja minulle ehdotti ja se inspiraatio löytyi kuin löytyikin tähän postaukseen! 🙂

En tiedä onko se minun utelias luoteeni vai mikä, mutta blogeissa minua on kiinnostanut aina aivan valtavasti postaukset siitä, mitä ihmiset tekevät päivän aikana! Blogin alkuaikoina tein useamman meidän päivä-postauksen ja äkkiseltään laskettuna tämä taitaa olla jo seitsemäs. Tervetuloa mukaan meidän touhukkaaseen ja aurinkoiseen lauantaipäivään! 

Klo 06.40 A-murun sängystä kuului liikettä. Pidätin hengitystäni aivan kuin se olisi voinut estää väistämättömän – A-muru oli heräämässä uuteen päivään. Kohta peitto putosikin lattialle ja tyttö nousi unenpöpperössä istumaan. ”Äiti mennäänkö tänään mummolaan yökylään?”, kuulin hänen sanovat ja pian tyttö kömpikin jo meidän väliimme ja sujahti peittoni alle. Lauantaina oli minun vuoroni nousta A-murun kanssa, mutta koska minua laiskotti aivan kamalasti, annoin hänelle iPadin ja ummistin silmäni hetkeksi.

Klo 07.45-10.30 Heräsin siihen, kun pienet kädet ravistelivat minut hereille. A-murulla oli jo kova nälkä eikä lastenohjelmat enää kiinnostaneet, joten suuntasimme alakertaan. Kysyin A-murulta, mitä hän haluaisi aamiaiseksi ja hän toivoi herkkuaamiaista, joka olisi samalla yllätys Isimiehelle. Teimme siis pannukakkutaikinan, pilkoimme kasviksia ja keitimme munia. Valmisteluissa kului mukavasti aikaa ja A-muru kävi välillä katsomassa lastenohjelmia olohuoneessa. Aamiaisen valmistelun ohella tein omat hoitotoimenpiteet ja laitoin letkuravinnon tippumaan.

Aamiainen maistui yllätetylle Isimiehelle ja iloiselle A-murulle hyvin. Itse söin vähän mangorahkaa ja löysäksi keitetyn kananmunan letkuruoan hoitaessa loput aamun ravitsemuksesta. Syönnin jälkeen menin A-murun kanssa katsomaan lastenohjelmia ja neulomaan. Isimies söin aamiaisen pitkän kaavan mukaan lukien samalla päivän Hesarin ja juoden kahvia. On herkkuaamiainen yllätys tai ei, sen varjopuoli on aina se sen jälkeinen sotku, joka jäi tällä kertaa Isimiehen siivottavaksi.
Klo 11.00 Teimme pikaiset aamutoimet, puimme ja lähdimme kaupungille. A-muru tarvitsi baletin kevätnäytöstä varten uudet balettitossut ja sukkahousut ja Isimiehen piti päästä parturiin. Suuntasimme siis keskustaan ja balettikoulun omaan liikkeeseen valitsemaan uusia tossuja. Kun tossut ja sukkahousut oli ostettu, kiertelimme kaupungilla odotellen Isimiehen parturiaikaa. Ostimme balettivarusteiden lisäksi A-murulle katuliidut ja kävimme herkuttelemassa kahvilassa.

Klo 13.30-14.00 Tulimme väsyneen ja nälkäisen ballerinan kanssa kotiin ja aloin valmistamaan lounasta. Pikaisen lounaan virkaa toimitti tällä kertaa laiskan kokin erikoinen: nakit ja makaroni. Lounaan jälkeen päätimme, ettei A-muru nukkuisi päiväunia, joten lähdimme koko perheen voimin ulos nauttimaan aurinkoisesta kevätpäivästä. 

Ulkona aika kului hurjan nopeasti, vaikka emme tehneetkään mitään ihmeellistä. Isimies vaihtoi renkaita, A-muru leikki hiekkalaatikolla ja piirtelimme yhdessä katuliiduilla. Ulkoillessa huomasin, että olin unohtanut tiputtaa itselleni lounaan, mutta koska vointini oli hyvä päätin korvata lounaan rahka-annoksella ja tiputtaa päivällisen, kun menisimme sisälle. 

Klo 17.30-20.30 Kun pääsimme sisälle, sujautin A-murun likaiset välikausivaatteet pyykkiin, tiputin itselleni päivällisen, teimme tortillapizzoja ja järjestelin hieman kotia. A-muru leikki omassa huoneessaan ja Isimies katsoi jääkiekkoa, joten laitoin saunan päälle, otin käsityön jälleen esille ja neuloin muutaman kerroksen uutta Marisukkaa ja pian pääsimmekin saunaan.

Löylyt tekivät hyvää ja A-murukin viihtyi saunassa poikkeuksellisen kauan. Saunan jälkeen A-muru katseli vauvakuviaan odottaessaan iltapuuron jäähtymistä. Puuro maistui hyvin suloisia vauvakuvia ihmetellessä ja hammaspesun jälkeen lähdimme Isimiehen kanssa nukuttamaan väsynyttä A-murua. Katsomme yleensä aina Netflixiä, kun nukutamme A-murua, mutta lauantaina päiväunet skipannut A-muru nukahtikin ennen kun ehdimme edes valita mitä katsoisimme. Päivän touhut olivat siis tehneet tehtävänsä pienelle tyttärellemme, mutta me jäimme kuitenkin vielä tunniksi makoilemaan sänkyymme, selaamaan padilla nettiä ja juttelemaan.

Klo 21.30-00.00 Minulla oli nälkä, joten tulimme alakertaan iltapalle. Laitoin ruoan tippumaan, tein pakastimeen lisää mehujäitä ja katsoimme yhdessä telkkaria. Isimies meni tapansa mukaan nukkumaan hieman yhdentoista jälkeen, mutta minä jäin neulomaan alakertaan ja tekemään pegin viimeiset hoitotoimenpiteet. Päivän touhut väsyttivät myös tämän yleensä yömyöhään valvovan äidin, joten hieman puolenyön jälkeen minunkin oli aika hissitellä yläkertaan jo sikeästi nukkuvan Isimiehen kainaloon ja nukahdin kuunnellen A-murun tuhinaa ja kuiskaten pimeyteen, että rakastan häntä.

 

 

♥: Selina

 


Miten sinun lauantai sujui?

Kommentit

19 kommenttia
Avatar

Ihanaa että tykkäsit! Pitää tehdä useammin! 🙂 <3

Avatar

päivä kuvina postaukset on kyllä aina kivoja 🙂 mun lauantai kulu Kuopiossa kavereitten luona kauppakeskukses ja kirpparilla pyörien, yhteisen kaverin luona kahvitellen ja iltamyöhään notskilla olemalla 🙂

Avatar

Kiva että tykkäät! 🙂 Oi viikonloppusi kuulostaa ihanalta! Saako siitä kenties maistiaisen blogissa?

Avatar

Mukavalta näyttää teidän perheen lauantaipäivä. Kiva, että blogiväsymyksesi alkaa väistyä. Aikaiset aamuherätykset on kyllä yksi asia, jota en yhtään kaipaa pikkulapsiajasta. Nykyisin, kun nuorimmaisemme on 8- vuotias, saamme mueheni kanssa kumpikin nukkua vapaapäivinä pitkään. Lapset osaavat tulla herättyään keskenään katsomaan lasten ohjelmia.

Avatar

Kiitos! meillä oli mukava päivä! 🙂

Aikaisiin aamuihin tottuminen kesti tällä äidillä hetken. Nukuin ennen A:n syntymää ainakin yhteentoista aamulla…nyt herään ennen jos saan nukkua niin kauan kun haluaisin kymmentä. 😀

Avatar

Ihana katsaus teidän päivään 🙂 Se on muuten jännää miten paljon kiinnostaa mitä muut tekevät mihinkäkin aikaan ja minkälainen muiden "normipäivä" on! Ihminen on utelias olento <3<3

Avatar

Kiva, että tykkäsit! 🙂 <3

Avatar

Mä tykkään näistä meidänpäivä postauksista! Ne on sellaista kivaa ja kevyttä luettavaa 🙂 Ihana päivä teillä ♡

Avatar

Kiva kuulla, että sinäkin tykkäät! 🙂 Meillä oli mukava päivä! 🙂

Avatar

Ihana postaus! Kivasti meni teidän päivä, ootte te aikamoisia 🙂 <3 Tähän pystyi oikeasti eläytymään aika hyvin, melkeinpä kuin olisi ollut teillä kärpäsenä katossa (ei ihan, mutta melkein ;D)! Mä oon niin utelias, että olen myös tosi kiinnostunut lukemaan muiden päivien kulusta, kun tuntuu että oma arki rullaa aina samoilla rutiineilla ja kaavoilla! 😀

Avatar

Kiitos ihana! 🙂 <3

Avatar

Huikean ihana postaus!

Avatar

Kiva kuulla muru! <3

Avatar

Jotenkin näihin postauksiin vaan ei tylsisty koskaan 🙂

Avatar

Kiva kuulla! Itse tykkään valtavasti tämän tyylisistä postauksista ja näitä on myös kiva tehdä! 🙂

Avatar

Tämä oli kiva :)!

Avatar

Mukava kuulla! 🙂

Avatar

Oii kiva myday! 🙂 Näitä lisää <3 🙂

Avatar

Teillä on ollut ihana päivä! Mutta jestas mä kuvia katsellessa ehdin jo ihmetellä, miten meidän pupunen on karannut sinne! 😀 Samat korvat ja saman kokoluokan pupu löytyy täältäkin sekä lisäksi meidän pupusen keväthaalari on juuri samaa keltavihreää. Match!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä