Kysymyspostauksen vastaukset osa 1

Teksti
Voi miten mukavaa oli huomata, että blogimaailmassa on muitakin uteliaita sieluja kuin minä! Julkaisin pari viikkoa sitten kysymyspostauksen ja koska kysymyksiä tuli hurja määrä, jaan vastaukset kahteen postaukseen. Minulta kysyttiin kysymyksiä sairaudestani, mutta myös tavalliseen arkeen ja elämään liittyvistä asioista, joten vastaan niihin nyt tässä postauksessa ja ne sairaammat vastaukset saatte lukea sitten seuraavasta osasta. 😉 Ennen vastauksia, haluan kiittää teitä kaikkia kysyjiä mielenkiintoisista ja haastavistakin kysymyksistä. Kiitos myös kaikista ihanista kommenteista! Oli ihana saada lukea näin blogikriiseilyn jälkimainingeissa, että blogistani pidetään!

1. Minkälainen keittiö tollasella superleipurilla on?
Hahaa, vai että superleipuri! 😀 Kodissamme on aivan tavallinen keittiö, johon teimme ennen muuttoa pieniä muutoksia. Minua varten on laskettu kiinteästi kaksi kaappia ja yksi työtaso sekä erillisuuni siirrettiin lieden alta eri paikkaan, että pääsen helpommin kokkailemaan pyöriksen kanssa. Pienten muutostöiden lisäksi olemme vaikuttaneet keittiön toimivuuteen järjestämällä tavaroita siten, että ne on helpommin saatavilla. Keittiömme ei ole täysin esteetön ja jos haluaisin siitä toimivan, räjäyttäisin koko keittiön ja suunnittelisin sen uusiksi. 
2. Maisteletko ruokia tai leipomuksia, kun olet kuitenkin ahkera
kokki-ihminen?
Maistelen toki! En pystyisi tarjoamaan tuotoksiani, jos minulla ei olisi mitään hajua mauista. Tilauskakkujen kanssa tämä ei tietenkään toimi, koska en luonnollisesti voi toimittaa kakkua, josta on nirhaistu maisteluannos testikäyttöä varten. 😉

3. Voitko saada lisää lapsia? / Haaveiletteko vielä useammasta lapsesta?
Voimme saada  lisää lapsia. Myös A-muru toivoo pikkusisarusta, mutta ei enää pikkuveljeä vaan ihan oikeaa (prinsessa) pikkusiskoa!
4. Mitä toivot tulevaisuudelta?
Toivon tulevaisuudelta tasaista elämää perheellemme. Haluaisin matkustella, suunnitella ja rakennuttaa unelmiemme omakotitalon, joka olisi suunniteltu esteettömäksi ja toimivaksi. 
5. Tämän
hetken lempijäätelösi?
Apua, tämä on paha! Tykkään hurjasti itse tehdystä appelsiini-sitruuna mehujäästä, mutta koska omakehu alkoi haista heti ainakin omassa nenässäni, niin sanon Pappagallon vadelmasorbetti…tai sittenkin mango…tai sitruuna! En osaa päättää!
6. Onko
sulla jotain hassuja tapoja, mitä ei vaan voi jättää tekemättä?
Kun menen nukkumaan, minun täytyy käydä kolmesti tarkistamassa jääkaapin ja pakastimen ovet, että ne ovat varmasti kiinni. Ovia täytyy myös painella ainakin kolme kertaa ihan vain varmistaakseni, että ne ovat tiiviisti suljettuna.
7. Kuumin /kuumimmat miesnäyttelijä, josta menee jopa sekaisin?
Täytyy sanoa, ettei kukaan miesnäyttelijä saa minua täysin sekaisin. Wentworth Miller saa tosin sukat pyörimään jaloissani Michael Scofieldin empaattisessa, mutta määrätietoisessa roolissaan. 
8. Lemppari telkku/Netflix sarjat?
En katso telkkari oikeastaan ollenkaan Sykettä lukuun ottamatta, mutta sen sijaan Netflix pyörii taloudessamme päivittäin. Juuri nyt katselussa on Blacklistin toinen tuotantokausi, mutta suosikkini on ehdottomasti Modern Family, joka on hulvaton ja sellainen aivot narikkaan-sarja, jota voi katsoa missä mielentilassa tahansa.
9. Hirvein kauhuelokuva (jos omaa meikitöntä aamunaamaa ei lasketa =D)
Katsoin ystäväni kanssa elokuvan One Missed Call ja se oli ehdottomasti hirvein leffa ikinä, koska juuri kun kaikki tuntui olevan hyvin, sama painajainen alkoi alusta. Lapsidemonit ja riivatut kännykät eivät ole minun juttuni. Niin ja siitä aamunaamasta en uskalla edes kirjoittaa! 😀
10. Kesän ehdoton herkku?
Jäätelö – kaikki laadut pehmiksestä mehujäähän! 😉
11. Motto huonolle ja hyvälle päivälle?
Hmmm…minulla ei  ole mottoja. Huonoista päivistä on vain selvittävä ja hyvinä päivinä nautin päivän tuomasta onnesta, ilosta ja rakkaudesta!
12. Olet taitava ja innokas kirjoittaja, etkö voisi työskennellä esim. toimittajana?
Ensinnäkin kiitos! En kuitenkaan usko, että minusta olisi toimittajaksi.
13. Meillä on täällä kotona uhmailija, joka karkailee. Oliko/onko A-murulla sellaista taipumusta ja kuinka selviät siitä?
A-murulla on taipumusta karkailla marketissa leluosastolle, mutta näistä tilanteista selvitään puhumalla.

14. Kuinka sait oksennuksen hajun pois villahaalarista?
Pesin haalarin villanpesuaineella ja villaohjelmalla, mutta yökin hajua jäi silti. Lopulta haju lähti kunnon tuuletuksen avulla, mutta silloin oli pakkasta reilu – 20 astetta.
15. Jos voisit palata ajassa taaksepäin yhden päivän ajaksi, mihin palaisit ja mitä tekisit?
Palaisin ajassa joihinkin niistä päivistä, kun mummuni eli ja kysyisin häneltä  kaikki ne kysymykset jotka jäi kysymättä. Hän tiesi hyvin, että rakastin häntä valtavasti, mutta kertoisin sen kuitenkin hänelle vielä kerran ja halaisin häntä.

16. Jos voisit muuttaa ihan mihin tahansa, mihin muuttaisit?
Ouluun! Se on minun rakkauskaupunkini ja meidän ensimmäinen koti.
17. Jos voisit tavata jonkun julkkiksen/ihailemasi henkilön kahden kesken, kuka se olisi ja mitä sanoisit?
Jos saisin tavata ihan kenet tahansa, haluaisin tavata Marja Hintikan! Hänen ohjelmansa on hulvaton ja yllätyksellinen, mutta en osaa sanoa ollenkaan mistä puhuisimme – hiljaista tapaamisessamme tuskin tulisi olemaan!
18. Jos voisit purkittaa jonkun tunteen/olotilan/hetken/tuoksun tms. ja säästää sen itsellesi, mikä se olisi?
Haluaisin ehdottomasti purkittaa sen maagisen vauvantuoksun! Niin ja ne ihanat imetyshetket, kun vauva ottaa paidasta kiinni pienillä sormillaan ihan kuin ei haluaisi irrottautua koskaan. 

19. Minkälaisena näet itsesi mummoiässä?
Valittajana! 😀 Uskon, että A-murulla menisi hermot kanssani useamman kerran, kun mikään ei tietenkään olisi koskaan hyvin!

20. Jos voisit valita asian joka kuvaa sinua eniten, mikä se olisi? Kuten väri, esine..
Minua kuvaa varmasti parhaiten kuppi, joka on puolillaan vettä. Siitä saa sitten jokainen itse päättää olenko puoliksi täynnä vai tyhjä! 😉
21. Jos olisit jatkanut opintoja korkeakoulutasolle, minkä linjan ja valitsisit ammattikorkeasta ja minkä yliopistosta?
Haaveilin aina opettajan ammatista enkä oikeastaan ajatellutkaan muuta mahdollisuutta kuin hakeutua lukion jälkeen yliopistoon. Ammattikorkeakoulun puolella minua voisi nyt kiinnostaa opiskella apuvälineteknikoksi tai sairaanhoitajaksi.
22. Millä alalla työskentelisit jos olisit työelämässä?
Uskoisin, että olisin opettaja.
23. Mitä shampoota käytät?
Hyvää, halpaa ja kotimaista; Erittäin Hieno Suomalainen mustikkashampoo. Kun sain A-murun, minun hiuspohjani muuttui todella herkäksi ja kutisevaksi. Kokeilin marketin tarjonnan laidasta laitaan ja lopulta löysin tämän tuotteen uudelleen, joka oli myös kukkaroystävällinen vaipparallin aikana. Vaikka pahin vaipparalli on meidän taloudessa ohi, tämä tuote jäi talouteemme pysyvästi. Niin ja se mustikan tuoksu on ihana!
24. Mikä on sun REHELLINEN kanta aatteeseen että ei ole tyttöjen ja poikien
vaatteita? Jos nyt on enää nykyään edes tyttöjä ja poikiakaan… 😀 He
ovat vain lapsia ilman sukupuolta..huhhuh!
No siis olen sitä mieltä, että koska on olemassa eri sukupuolet, eli tyttöjä ja poikia, niin heille on myös omat vaatteensa. En voisi pukea tyttärelleni paitaa, jossa on tummia värejä, örkkejä ja autoja (huomatkaa suppea käsitykseni poikien vaatteiden värimaailmasta ja kuvituksesta), vaan rakastan röyhelöitä ja hempeitä värejä. Tykkään kuitenkin osittain siitä ajatusmaailmasta, että pojille ja tytöille löytyy vaatteita, jotka sopivat molemmille niin värien kuin kuosien puolesta, mutta mielestäni keskustelu tai oikeastaan jo riitely lasten sukupuolineutraaliudesta on mennyt liiallisuuksiin, kun liikennemerkit ja neuvolakortitkin saavat jos osan huomiosta…

25. Minkälainen suhde sinulla on uskontoon? Osallistutko jonkun seurakunnan toimintaan?
Usko on minulle hyvin henkilökohtainen asia, enkä tarkoita tällä sitä etten voisi siitä puhua vaan sitä, että uskon omalla tavallani ja siten, että se tuntuu minusta hyvältä. Perheemme kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja osallistumme seurakunnan toimintaan A-murun päiväkerhon ja perhekerhon kautta.
26. Minkälainen suhtautuminen sinulla on alkoholiin ja tupakointiin?
Suhtautumiseni päihteisiin on aika kriittinen. Viihdekäyttö on ok, jos se pysyy hallinnassa, mutta raja hauskanpidon ja änkyräkännin välillä on hyvin häilyvä. Kun minusta tuli äiti, suhtautumiseni alkoholiin kiristyi enkä voi sietää juopuneita ihmisiä lapseni lähellä. Alkoholi saa ihmisen käyttäytymään arveluttavasti, enkä ihmettele ollenkaan, että lapset saattavat pelätä – itsekin pelkään hyvin päihtyneitä ihmisiä! En ole nähnyt vanhempiani koskaan humalassa, joten jatkan samaa linjaa oman lapseni kohdalla. Itse en voi alkoholia käyttää lainkaan ja onnekseni Isimieskään ei ole Alkon kanta-asiakas. Tupakointia en ole koskaan ymmärtänyt, vaikka olen itsekin sitä kokeillut.
27. Oletko ikinä ajatellut, Olisitko erilainen äiti, jos A-muru olisikin poika?
En osaa päättää olisinko erilainen vai en. Kasvatusperiaatteet ja arvot pysyisivät varmasti samoina, mutta ero olisi varmasti isompi päivittäisessä puuhastelussa ja leikeissä. Ehkä olisin…ehkä en! 😀
28. Meneekö teillä taaperon ja koko perheen rytmi ja muukin elämä sekaisin kellojen siirtelystä? 
En ole yleensä huomannut isompia muutoksia, mutta tänä vuonna minä oli hurjan väsynyt kellojen siirtämisen jälkeisellä viikolla.
29. Koska tulee niiden kettu-asusteiden ohjeet? 🙂
Kettu-asusteiden postaus on luettavissa tästä!
30. Millainen turvaistuin A-murulla on ja millä perusteella valitsitte sen?
A-murulla on käytössä Britax Kidfix SL SICT -turvavyöistuin. Ostimme istuimen viime joulukuussa paikallisesta lastentarvikeliikkeestä ja olemme olleet siihen todella tyytyväisiä. Kriteerit turvaistuimelle oli tietenkin laatu ja turvallisuus, mutta istuimessa täytyy olla ehdottomasti kunnon törmäyssuojat, hyvä tuki istumiseen sekä isofix-kiinnitys. A-muru on viihtynyt uudessa istuimessa autopahoinvoinnista huolimatta hyvin.
31. Millainen suhde sinulla on luontoon?
Luonto on minulle tärkeä ja liikumme siellä paljon. Kierrätämme emmekä roskaa, joten omalta osaltamme yritämme säästää luontoa ja toivoisin sitä kaikilta!

32. Seuraatko urheilua, mitä?
En seuraa urheilua. Perheemme penkkiurheilusta vastaa Isimies ja Ruutu+!

 
♥: Selina

 

 Mitä sinulle kuuluu juuri tänään?

Kommentit

20 kommenttia
Avatar

Kiva Hanski, että tykkäsit! 🙂
Hahaa, vai että K7! 😀

Avatar

Näitä vastauksia on uteliaan aina hauska lukea 😀 Täällä on väsynyt ja haikea päivä menossa, mutta onneksi aurinko saapui piristämään 🙂

Avatar

Kiva kuulla! 🙂 Tsemppiä sinne väsymykseen! Aurinko auttaa onneksi! Hali! <3

Avatar

Ihania kysymyksiä ja vastauksia! Minäkin uteliaana aina mietin, että mitä kaikkea muuta ihminen pitää sisällään kuin vain sen mikä näkyy heti 🙂

Avatar

<3 Kiva että tykkäsit! 🙂

Avatar

Näitä postauksia on aina kiva lueskella. 🙂

Avatar

Kiva kuulla! 🙂 Kysymyksiin oli myös kiva vastailla! 🙂

Avatar

Apua! Mä lupasin hukuttaa sut kysymystulvaan, mutta muistin koko jutun seuraavan kerran nyt, kun luin tän postauksen.
Mulla oli touhukas päivä. Heräsin poikkeuksellisesti jo klo 6. 30 aamulla. Illalla olin avustajani kanssa Neuro- Porvoon kuukausitapaamisessa. Ja mikä parasta: voitin arpajaisissa ihanan ruukkuorvokin.

Avatar

Ei se mitään Susanna, aina saa kysyä! 🙂

Oi miten mukava päivä sinulla ja onnea voitosta! 🙂

Avatar

Ihania kysymyksiä olet saanut ja olipas mielenkiintoista lukea vastauksesi näihin <3 Ja tuo on ihan totta, Suomi on aivan täpötäynnä uteliaita ihmisiä.. hihii.. 🙂

Avatar

Kysymykset olivat kyllä mukavia ja oli ilo huomata että normaali elämä sai saman verran kysymyksiä kuin sairauteni! 🙂 Kyllä mailmaan ja pieneen Suomeenkiin ääntä ja kysymyksiä mahtuu! 😉 <3

Avatar

Kiva postaus ja voi mahtavaa miten upeita kakkuja!!! 🙂

Avatar

Kiito Marika! 🙂

Avatar

Mukava postaus ja kivoja juttuja! 🙂

Avatar

Kiitos Jokeltainen! 🙂

Avatar

Ai vitsit, miten hillitä kommentoimasta jokaiseen kohtaan jotain vastakommenttia 🙂 Kiva oli lukea ja olen niin samaa mieltä monista jutuista! Syke on ihan paras sarja ja sama shampoosuosikki. Sen sijaan mun lemppariaihe on paasata siitä, kuinka on ärrrrrsyttävää, kun varmaan 90% ajasta vaatteista ja kengistä on saatavilla just kaks vaihtoehtoa: tytölle vaaleanpunaista ja röyhelöä / pojille harmaata ja tummaa sekä robotteja ja örkkejä. Missä IHMEESSÄ on vain iloiset värikkäät LASTEN vaatteet?? Okei, onneksi on niitäkin kauppoja, mutta hinnat vaan niissä ovat aika korkeat. Perus Prisma/H&M yms. on just tuota jaottelua. Minä en halua pojalleni harmaata/mustaa/tummansinistä avaruustaistelupaitaa yhtään sen enempää, kuin varmasti haluaisin tytöllenikään päästä varpaisiin pinkkiä ja suloisuuksia.

Apua, ei kai huomaa, että tulistun hieman tästä aiheesta 😀 Anteeksi, ei ollut tarkoitus tulla jaarittelemaan 🙂 Esim. just toi A-murun keltainen ulkotakki on AIVAN ihana <3 Sen voisi helposti pukea sekä tytölle että pojalle 🙂

Avatar

Hihii ihana sinä ja ihana kommentti! 🙂 <3

Minä onneksi tykkään vaaleanpunaisesta, mutta se on etenkin A-murun mieleen. Jos hän saisi valita, vaatteet olisivat aina ensinnäkin mekkoja, mutta myös vaaleanpunaisia. 🙂 Vaikka poikien vaatteista minulla ei olekaan kokemusta, olen huomannut että pojille on toden totta tarjolla vain tummia vaatteita! :O

A-murun keltainen takki on todellakin pirteä ja tykkään siitä itsekin hurjasti! 🙂

Avatar

Jep. Mielenkiintoisen twistin tähän kaikkeen tietysti tuo se, kun lapsi alkaa ITSE päättämään, mitä haluaa päälleen. Jaiks. Jep. Sitten varmaan täälläkin pukeudutaan örkkeihin 😀 No, en kyllä sitä ala sitten vastaan vääntämään – kunhan on säähän sopivaa ja suht puhdasta 🙂

Avatar

Samaa mieltä! 🙂

Avatar

Tämä oli hauska postaus lukea. 🙂
Mutta joo, epäilisin että sun aamunaama kauhuleffa menee max K7 kategoriaan. Mulla jopa iltapäivän siisitty look on K30. ;P

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä