Leikkimökin kevät

Teksti
Olemme saaneet nauttia useamman päivän ajan kauniista ja aurinkoisista kevätpäivistä. Tuntuu ihanalta, kun aurinko alkaa jo oikeasti lämmittämään ja ulkoillessa aikakin kuluu kuin siivillä. Minun on tehnyt jo pitkään mieli päästä A-murun leikkimökin kimppuun ja vihdoin koitti se A-murunkin odottama päivä, kun pakkasimme leikkihuoneesta ison kassillisen leluja ja teimme kevätsiivouksen leikkimökkiin!

Siivouspuuhat sujuivat meidän leikki-ikäiseltä hienosti! A-muru kantoi tyynyt, viltin ja maton ulos tuulettumaan ja etevän pikku emännän elkein hän lakaisi lattian ja pyyhki pölyt aina ikkunoita myöden. Pian Isimies saikin kantaa leikkihuoneesta huolella valitun muuttokuorman leikkimökkiin ja aloimme yhdessä laittamaan tavaroita paikoilleen – tässä vaiheessa äidinkin apu siis kelpasi!

A-muru nautti selvästi tavaroiden järjestelystä. Viime kesänä Isimiehen kierrätysmateriaaleista rakentama leikkikeittiö täyttyikin hyvin nopeasti astioista ja herkullisen näköisistä leikkiruoista. Valikoimme leikkimökkiin ruokatarvikkeita ja astioita kotileikkejä varten sekä ison läjän satukirjoja kesäisiin sadepäiviin, joita odota jo innolla! Ehkä parasta sateisessa viime kesässä oli mennä leikkimökkiin lukemaan satuja ja kuuntelemaan sateen ropinaa. Pakkasimme mukaan tietenkin myös pehmoleluja, vauvanuken ja lautapelejä. 

Leikkimökin kevätsiivouksen jälkeen herkuttelimme leikkimökkikauden avajaisten kunniaksi hedelmillä ja Muumikekseillä, eikä mennyt kauaa, kun A-muru ja naapurissamme asuva A-murun ikäinen tyttö alkoivat leikkimään leikkimökissä aivan kuin viime kesäiset kotileikit olisivat jatkuneet aina tähän päivään asti!

Kun kaikki leikkimökin tavarat olivat paikoillaan, eväät syöty ja illan leikit leikitty, A-muru jäi hetkeksi ihastelemaan leikkimökkiään ja sanoi: ”Äiti tämä on minun ihan oma leikkimökkini”, ja sitten hän halasi minua. Oi ihana kesä, tule jo! 

 

♥: Selina

 

Onko sinulla ihania muistoja kevään ensimmäisistä leikkimökkileikeistä?

Kommentit

30 kommenttia
Avatar

Kiitos Minna! <3

Avatar

Ihana mökki ja A-muru <3 Toi keittiö on kyllä niiin hieno!

Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Mä en kestä! Ensinnäkin IHANA leikkimökki, siisti ja nätti. Sitten niihin meidän leikkimökkileikkeihin: Pojat (oma ja naapurit) huristelevat sinne polkutraktoreilla, kantavat hiekkaa sankokaupalla, ja vettä perään. Heittelevät kalusteet ja pöytäliinat ulos (unohtuvat sinne) ja mitä vielä. Mäkin voisin tehdä kauniin "leikkimökin kevätavajaiset" -postauksen ja kuvata hiekkakasat, kuraiset seinät, pitkin pihaa löytyvät limaisiksi nuhjaantuneet pitsiliinat ja mökin terassille kerätyn risukasan (joka muuten kostuu "hyvää hyvyyttän" lyhennetyistä pensaistani. "Kun sä äiti tykkäät, että nää keväällä katkotaan." Joo, mutta ei jääkiekkomailalla hakkaamalla.. Huoh..) En nimittäin ajatellut laittaa leikkimökkiä nätiksi… ;D

Avatar

Hih, leikkimökki on myös minusta ihana! 🙂 <3

Ja kuulostaa hieman erilaiselta tuo teidän leikkimökki, nauratti! 😀 Mutta pojat ovat poikia! 😉

Avatar

Tuo leikkimökki on kyllä niin viihtyisän näköinen. 🙂

Avatar

Kiitos Terhi! <3

Avatar

åååååå.. mä oon niin kade! tuollaisessa varmasti tulee vietettyä aivan ihania hetkiä <3 Meillä ei ole leikkimökkiä. Mökkisaareen olemme tosin viime kesänä rakentaneet kaksi vieras-aittaa, johon ajattelimme tänä kesänä sisustaa "kyläkaupan" ja "kyläkirjaston" – eli sitten ne toimisi vähän samalla idealla!!

Avatar

En malta odottaa kesää, mutta näin kevään aurinkoisina päivinäkin leikkihetket ovat olleet ihania! <3

Ja teidän mökkisaaren vierasaitat kuulostavat unelmilta!!! <3 Tuleeko postaus blogiin sitten?

Avatar

Aivan ihana leikkimökki! Säilyykö mökki todella noin siistinä ja puhtaana? Meillä tytötkin kantaa mökkiin hiekkaa ja risuja. Tavarat on välillä pitkin pihamaata ja osa löytyy läheisestä metsästä.

Avatar

Kiitos! Leikkimökissä on sääntö, että se jätetään siistiin kuntoon leikkien jälkeen. Leikkimökissä ei leikitä myöskään kuraleikkejä ja sinne ei mennä kengät jalassa. Voihan sitä ainakin yrittää pitää siistinä, mutta katsotaan nyt mitä mieltä A-muru on! 😀

Avatar

Oi kuinka ihana mökki♥ Meillä olisi leikkimökin siivous vielä tekemättömien töiden listalla, mutta on siellä jo käyty leikkimässä 🙂

Avatar

Kiitos Nanna! <3

Avatar

Ihana leikkimökki!! ? Mulla oli kanssa lapsena leikkimökki ja toivoisin, että meillä olisi joskus sellainen piha minne mahtuisi Alisalle myös oma leikkimökki. 🙂

Avatar

Kiitos Ilona! <3

Avatar

Oi ihana leikkimökki! Mä kans haluaisin meille oman, tuosta teidän sain monta vinkkiä!

Ihania mökkeilyhetkiä! ♡

Nelli/ Mistä on pienet pojat tehty?

Avatar

Kiva kuulla ja kiitos Nelli! <3

Avatar

Ihana leikkimökki ja kaunis sisustus! Meidän toisessa mummolassa on minun vanha leikkimökki odottamassa Pikku P:tä. Katsotaan, joko tänä kesänä tykkää leikkiä siellä. Jotain pientä tuunausta voisi kyllä sisälle jo tehdä<3

Avatar

Kiitos! Sisustus on A-murun toiveiden mukaan toteutettu ja sen vuoksi yllättäen vaaleanpunainen! 😀 Hänenhän leikkimökki se on, MUTTA jos minä olisin saanut päättää, leikkimökin sisustus olisi ollut keltainen! 🙂 Ihania tuunaushetkiä sinne! <3

Avatar

Ihana <3
Voi kun meillä olisi ollut leikkimökki. Ei ole meidän lapsillakaan, harmi :/
Onneks mummun ja papan luona oli aittarakennus, mihin mummu teki meille lapsenlapsille sellasen ns. leikkimökin 🙂

Avatar

Kiitos Titti! <3 Aittarakennus kuulostaa myös ihanalta leikkipaikalta!

Avatar

Aivan ihana leikkimökki!!♡ Ja suloinen A-murukin :*

Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Voi miten viihtyisä leikkimökki. Ihastuttava.

Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Kesällä kannattaa vierailla Aarniwalkea satupihalla Riihimäellä (tai jossain siellä), siellä on oikea kokoelma leikkimökkejä: kauppa, koulu, (keppi)hevostalli, pukuvuokraamo, erilaisia "koteja"… Lapset leikki tuntitolkulla innoissaan ja aikuiset lojui mukavissa aurinkotuoleissa. Parasta!

Avatar

Voi kiitos vinkistä Anita! <3

Sinulta oli tullut kommentti minun apuvälinepostaukseen, joka sisälsi kysymyksiä. HUomasin kommenttisi vasta eilen, kun tutkin blogin roskapostia ja se oli jostain kumman syystä siirtynyt sinne. Vastaan sinun kysymyksiin omassa postauksessa. 🙂

Avatar

ihana mökki! mulla on jääny lapsuudesta varmaan parhaiten mieleen leikkimökki leikit, aina siskojen kans leikittiin päivittäin tuntitolkulla leikkimökis kotista ja kun iso hiekkalaatikko oli siinä ympärillä, niin siinä me leivottiin kakut sun muut jotka paistettiin sitten mökissä. meillä mentiin kyllä mökkiin kengät jalas ja kyllä me sinne taidettiin hiekkaakin jonkun verran viiä heh. 😀 iskä teki mökkiin ite kalusteita puusta ja keväällä tehtiin kunnon kevätsiivot ja pestiin lattiat kesän leikkejä varten. monesti otettiin nuket ja rattaat pihalle ja mökin edes oli "terassi" laudasta jossa nuket nukku rattais unia. Iskä rakensi myös Puuhepan meille jolla pysty ratsastaa (toki se heppa pysy oikeesti vaan paikoillaan). oiettä miten ihania muistoja tulee koko ajan mieleen 😀 leikkimökit ja <3

Avatar

Kiitos Laura ja ihana sinä! Voin kuvitella sinut ja siskosi leikkimässä kotia leikkimökissänne ja paistamassa hiekkakakkuja! <3 Ihanan muiston jaoit, kiitos! <3

Avatar

Tuo teidän leikkimökki on kyllä ihana!

Meillä leikkimökissä on leikitty jo, tosin vaillinaisilla tavaroilla, pitäisi tehdä sinne kevätsiivous ja viedä kamppeet takaisin. Kevätkukkaset sentään jo istutettiin ruukkuun portaille. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä