Kun äiti kelaa 13.4.2016
TEKSTI Selina

Leikkimökin kevät

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Olemme saaneet nauttia useamman päivän ajan kauniista ja aurinkoisista kevätpäivistä. Tuntuu ihanalta, kun aurinko alkaa jo oikeasti lämmittämään ja ulkoillessa aikakin kuluu kuin siivillä. Minun on tehnyt jo pitkään mieli päästä A-murun leikkimökin kimppuun ja vihdoin koitti se A-murunkin odottama päivä, kun pakkasimme leikkihuoneesta ison kassillisen leluja ja teimme kevätsiivouksen leikkimökkiin!

Siivouspuuhat sujuivat meidän leikki-ikäiseltä hienosti! A-muru kantoi tyynyt, viltin ja maton ulos tuulettumaan ja etevän pikku emännän elkein hän lakaisi lattian ja pyyhki pölyt aina ikkunoita myöden. Pian Isimies saikin kantaa leikkihuoneesta huolella valitun muuttokuorman leikkimökkiin ja aloimme yhdessä laittamaan tavaroita paikoilleen – tässä vaiheessa äidinkin apu siis kelpasi!

A-muru nautti selvästi tavaroiden järjestelystä. Viime kesänä Isimiehen kierrätysmateriaaleista rakentama leikkikeittiö täyttyikin hyvin nopeasti astioista ja herkullisen näköisistä leikkiruoista. Valikoimme leikkimökkiin ruokatarvikkeita ja astioita kotileikkejä varten sekä ison läjän satukirjoja kesäisiin sadepäiviin, joita odota jo innolla! Ehkä parasta sateisessa viime kesässä oli mennä leikkimökkiin lukemaan satuja ja kuuntelemaan sateen ropinaa. Pakkasimme mukaan tietenkin myös pehmoleluja, vauvanuken ja lautapelejä. 

Leikkimökin kevätsiivouksen jälkeen herkuttelimme leikkimökkikauden avajaisten kunniaksi hedelmillä ja Muumikekseillä, eikä mennyt kauaa, kun A-muru ja naapurissamme asuva A-murun ikäinen tyttö alkoivat leikkimään leikkimökissä aivan kuin viime kesäiset kotileikit olisivat jatkuneet aina tähän päivään asti!

Kun kaikki leikkimökin tavarat olivat paikoillaan, eväät syöty ja illan leikit leikitty, A-muru jäi hetkeksi ihastelemaan leikkimökkiään ja sanoi: ”Äiti tämä on minun ihan oma leikkimökkini”, ja sitten hän halasi minua. Oi ihana kesä, tule jo! 

 

♥: Selina

 

Onko sinulla ihania muistoja kevään ensimmäisistä leikkimökkileikeistä?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (30)

Kiitos Minna! <3

1 vastaus

Ihana mökki ja A-muru <3 Toi keittiö on kyllä niiin hieno!

1 vastaus

Kiitos! <3

1 vastaus

Mä en kestä! Ensinnäkin IHANA leikkimökki, siisti ja nätti. Sitten niihin meidän leikkimökkileikkeihin: Pojat (oma ja naapurit) huristelevat sinne polkutraktoreilla, kantavat hiekkaa sankokaupalla, ja vettä perään. Heittelevät kalusteet ja pöytäliinat ulos (unohtuvat sinne) ja mitä vielä. Mäkin voisin tehdä kauniin "leikkimökin kevätavajaiset" -postauksen ja kuvata hiekkakasat, kuraiset seinät, pitkin pihaa löytyvät limaisiksi nuhjaantuneet pitsiliinat ja mökin terassille kerätyn risukasan (joka muuten kostuu "hyvää hyvyyttän" lyhennetyistä pensaistani. "Kun sä äiti tykkäät, että nää keväällä katkotaan." Joo, mutta ei jääkiekkomailalla hakkaamalla.. Huoh..) En nimittäin ajatellut laittaa leikkimökkiä nätiksi… ;D

1 vastaus

Hih, leikkimökki on myös minusta ihana! 🙂 <3

Ja kuulostaa hieman erilaiselta tuo teidän leikkimökki, nauratti! 😀 Mutta pojat ovat poikia! 😉

1 vastaus

Tuo leikkimökki on kyllä niin viihtyisän näköinen. 🙂

1 vastaus

Kiitos Terhi! <3

1 vastaus

åååååå.. mä oon niin kade! tuollaisessa varmasti tulee vietettyä aivan ihania hetkiä <3 Meillä ei ole leikkimökkiä. Mökkisaareen olemme tosin viime kesänä rakentaneet kaksi vieras-aittaa, johon ajattelimme tänä kesänä sisustaa "kyläkaupan" ja "kyläkirjaston" – eli sitten ne toimisi vähän samalla idealla!!

1 vastaus

En malta odottaa kesää, mutta näin kevään aurinkoisina päivinäkin leikkihetket ovat olleet ihania! <3

Ja teidän mökkisaaren vierasaitat kuulostavat unelmilta!!! <3 Tuleeko postaus blogiin sitten?

1 vastaus

Aivan ihana leikkimökki! Säilyykö mökki todella noin siistinä ja puhtaana? Meillä tytötkin kantaa mökkiin hiekkaa ja risuja. Tavarat on välillä pitkin pihamaata ja osa löytyy läheisestä metsästä.

1 vastaus

Kiitos! Leikkimökissä on sääntö, että se jätetään siistiin kuntoon leikkien jälkeen. Leikkimökissä ei leikitä myöskään kuraleikkejä ja sinne ei mennä kengät jalassa. Voihan sitä ainakin yrittää pitää siistinä, mutta katsotaan nyt mitä mieltä A-muru on! 😀

1 vastaus

Oi kuinka ihana mökki♥ Meillä olisi leikkimökin siivous vielä tekemättömien töiden listalla, mutta on siellä jo käyty leikkimässä 🙂

1 vastaus

Kiitos Nanna! <3

1 vastaus

Ihana leikkimökki!! 😍 Mulla oli kanssa lapsena leikkimökki ja toivoisin, että meillä olisi joskus sellainen piha minne mahtuisi Alisalle myös oma leikkimökki. 🙂

1 vastaus

Kiitos Ilona! <3

1 vastaus

Oi ihana leikkimökki! Mä kans haluaisin meille oman, tuosta teidän sain monta vinkkiä!

Ihania mökkeilyhetkiä! ♡

Nelli/ Mistä on pienet pojat tehty?

1 vastaus

Kiva kuulla ja kiitos Nelli! <3

1 vastaus

Ihana leikkimökki ja kaunis sisustus! Meidän toisessa mummolassa on minun vanha leikkimökki odottamassa Pikku P:tä. Katsotaan, joko tänä kesänä tykkää leikkiä siellä. Jotain pientä tuunausta voisi kyllä sisälle jo tehdä<3

1 vastaus

Kiitos! Sisustus on A-murun toiveiden mukaan toteutettu ja sen vuoksi yllättäen vaaleanpunainen! 😀 Hänenhän leikkimökki se on, MUTTA jos minä olisin saanut päättää, leikkimökin sisustus olisi ollut keltainen! 🙂 Ihania tuunaushetkiä sinne! <3

1 vastaus

Ihana <3
Voi kun meillä olisi ollut leikkimökki. Ei ole meidän lapsillakaan, harmi :/
Onneks mummun ja papan luona oli aittarakennus, mihin mummu teki meille lapsenlapsille sellasen ns. leikkimökin 🙂

1 vastaus

Kiitos Titti! <3 Aittarakennus kuulostaa myös ihanalta leikkipaikalta!

1 vastaus

Aivan ihana leikkimökki!!♡ Ja suloinen A-murukin :*

1 vastaus

Kiitos! <3

1 vastaus

Voi miten viihtyisä leikkimökki. Ihastuttava.

1 vastaus

Kiitos! <3

1 vastaus

Kesällä kannattaa vierailla Aarniwalkea satupihalla Riihimäellä (tai jossain siellä), siellä on oikea kokoelma leikkimökkejä: kauppa, koulu, (keppi)hevostalli, pukuvuokraamo, erilaisia "koteja"… Lapset leikki tuntitolkulla innoissaan ja aikuiset lojui mukavissa aurinkotuoleissa. Parasta!

1 vastaus

Voi kiitos vinkistä Anita! <3

Sinulta oli tullut kommentti minun apuvälinepostaukseen, joka sisälsi kysymyksiä. HUomasin kommenttisi vasta eilen, kun tutkin blogin roskapostia ja se oli jostain kumman syystä siirtynyt sinne. Vastaan sinun kysymyksiin omassa postauksessa. 🙂

1 vastaus

ihana mökki! mulla on jääny lapsuudesta varmaan parhaiten mieleen leikkimökki leikit, aina siskojen kans leikittiin päivittäin tuntitolkulla leikkimökis kotista ja kun iso hiekkalaatikko oli siinä ympärillä, niin siinä me leivottiin kakut sun muut jotka paistettiin sitten mökissä. meillä mentiin kyllä mökkiin kengät jalas ja kyllä me sinne taidettiin hiekkaakin jonkun verran viiä heh. 😀 iskä teki mökkiin ite kalusteita puusta ja keväällä tehtiin kunnon kevätsiivot ja pestiin lattiat kesän leikkejä varten. monesti otettiin nuket ja rattaat pihalle ja mökin edes oli "terassi" laudasta jossa nuket nukku rattais unia. Iskä rakensi myös Puuhepan meille jolla pysty ratsastaa (toki se heppa pysy oikeesti vaan paikoillaan). oiettä miten ihania muistoja tulee koko ajan mieleen 😀 leikkimökit ja <3

1 vastaus

Kiitos Laura ja ihana sinä! Voin kuvitella sinut ja siskosi leikkimässä kotia leikkimökissänne ja paistamassa hiekkakakkuja! <3 Ihanan muiston jaoit, kiitos! <3

1 vastaus

Tuo teidän leikkimökki on kyllä ihana!

Meillä leikkimökissä on leikitty jo, tosin vaillinaisilla tavaroilla, pitäisi tehdä sinne kevätsiivous ja viedä kamppeet takaisin. Kevätkukkaset sentään jo istutettiin ruukkuun portaille. 🙂

1 vastaus

Kiitos Minna! <3

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kun äiti kelaa
Millaista mahtaa olla elämä lapsiperheessä, kun äiti kelaa? Tervetuloa lukemaan hieman erilaista, elämänmakuista ja välillä ihan sairasta perheblogia harvinaissairaan Selina-äidin elämästä, haaveista ja arjen haasteista. Mukana seikkailevat myös perheen isä ja sydänkasvoiset murumme A (-12) ja L (-17). Yhteydenotot: kunaitikelaa@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Olen täällä. ✨

Blogiin on tulossa postaus, tai oikeastaan kaksi, siitä mitä minulle kuuluu ja mitä kaikkea lähiviikkoina tulee tapahtumaan.

Tulevat viikot eivät ole ihan sitä, mitä odotin, mutta toivoa on, koska en olisi muuten saanut neurokirurgiltani kahta vaihtoehtoa, joista toisesta voin saada apua kipuihini.

Jotkut eivät saa yhtään vaihtoehtoa. Koskaan. Joidenkin pitää vain opetella elämään sairauden kanssa ilman toivoa paremmasta.

Olen siis kiitollinen näistä kahdesta vaihtoehdostani, vaikka samalla ihan kamalan peloissani.

#kunäitikelaablogi #uusipostausblogissa #newblogpost #linkkiprofiilissa #linkinbio #crps #dystonia #kipu #pain #spoonie

kunaitikelaablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: