Kun äiti kelaa 19.4.2016
TEKSTI Selina

Ihana Lukuviikko leikki-ikäisellekin!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Tiesitkö, että tällä viikolla vietetään Lukuviikkoa? Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana koulut ja kirjastot juhlivat lukemisen riemua.

Tänä vuonna Lukuviikon teema on monta tietä tarinaan, joka kuroo hienosti
samoihin kansiin lukemisen monet muodot. Esimerkiksi elokuvien, pelien ja somen kautta on mahdollista löytää se oma
suosikkikirja ja aito lukuelämys. Pääosassa Lukuviikolla ovat kuitenkin oikeutetusti kirjat ja tapahtuman
tavoitteena onkin kannustaa lapsia ja nuoria lukemaan enemmän ja pidempiä tekstejä. Mutta miten pieni leikki-ikäinen voisi viettää Lukuviikkoa?

Meillä luetaan paljon satukirjoja. A-murun leikkihuoneesta löytyy valtavasti erilaisia satuaarteita aina ihanista Disneyn klassikoista niihin miljoona kertaa kasaan teipattuihin minunkin lapsuudessani luettuihin perinnesatuihin. Omasta lapsuudestani jokailtaiset iltasadut ovat jääneet mieleeni mukavina muistoina. Muistan, kun äiti istui kaksossiskoni kanssa jaetun huoneemme nojatuoliin ja avasi paksun punakantisen kirjan, jossa oli satuja muun muassa vallattomasta sinitukkaisesta tytöstä ja ylösalaisin maasta, jossa tehtiin kaikki aivan nurinkurin ja hassusti. Juuri näiden ihanien satumuistojen vuoksi iltamme A-murun kanssa päättyvätkin aina iltasatuun, jolloin hän kömpii kainalooni ja luen hänelle ääneen. Satukirjoja luetaan myös päivällä ja leikki-ikäisen kiukuttelu jo jäähtyneen lounaan ääressä muuttuu hetkessä iloksi, kun kannustimena on jälleen kolme aukeammallista Mauri Kunnaksen Koiramäen tarinoita – silloin kylmä jauhelihakeittokin alkaa maistua yllättäen tosi hyvältä!

Leikki-ikäisen osallistuminen Lukuviikkoon on helppoa ja nyt haluankin haastaa kaikki leikki-ikäisten vanhemmat mukaan! Harva leikki-ikäinen osaa itse lukea, joten vanhempien osallistuminen on erityisen tärkeää. Valitkaa siis yhdessä mieluinen satukirja ja uppoutukaa satujen maailmaan. Ääneen lukemisen tärkeyttä ei voi mielestäni korostaa liikaa tai sitä, kuinka tärkeä se lyhytkin satuhetki turvallisen aikuisen lämpimässä sylissä lapselle on. Aiheesta lisää ja vinkkejä antoisiin lukuhetkiin löytyy lastentarhanopettaja-bloggaaja Sari Kaaristen blogista. Lukuviikkoa vietetään myös somessa, joten voit kertoa Lukuviikon vietosta sanoin tai kuvin hashtagilla  #lukuviikko!
Satumaista viikkoa ja iloa lukemiseen!

 

♥: Selina 

 

Oletko sinä lukutoukka?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (20)

Hahaa sitä on liikkeellä, kirjojen puhki lukemista nimittäin! 😀 Juuri paikkasin taas yhden satukirjan! 😉

1 vastaus

Meidän neiti on 4-vuotta ja joka ainoa ilta hän saa valita 3kirjaa jotka ääneen luetaan. Sen jälkeen on mukava mennä nukkumaan. Päivisin luetaan hyvin paljon ja jos vanhemmat ei ehdi/jaksa lukea niin neiti lukee itse..useat kirjat kun osataan tietysti ulkoa 😀 suosikki leikki on tällä hetkellä kirjasto leikki. Valitaan omista kirjoista parhaat, lainataan, laitetaan pussiin ja kuskataan ympäri kotia 😀 lukeminen on parasta!

1 vastaus

Voi miten ihana tapa teillä! Itse luen vain yhden kirjan, mutta olen varma, että tämä meidän tuleva lukutoukka (juuri parhaillaan hän "lukee" kirjaa vieressäni) innostuisi noin monesta iltasadusta! Ja voin kuvitella teidän neidin leikkimässä kirjastoa, ihanaa! <3

1 vastaus

En tiennyt, että tällainen viikko on käynnissä 🙂 Minä olen ehdottomasti "pro-lukuhetki"!! Meillä luetaan kummallekin lapselle (vähintään) yksi satu päivässä.. Tykkään itse siitä hurjan paljon ei vaan siksi, että lapsi käpertyy kainaloon, mutta myös siksi että siinä tulee juteltua samalla kaikenlaista.. <3

1 vastaus

Kainaloon käpertynyt lapsi on ehkä ihaninta maailmassa! <3 Kiva kun teilläkin luetaan paljon! Arvostan!

1 vastaus

Minä olen lukutoukka itse. Lapseni eivät ole ainakaan vielä kovin innostuneita. Itse muistelen lämmöllä kirjojenahmimisvaihetta, jolloin luin lähes 24/ 7. Meillä ääneenlukeminen on vähän jäänyt, kun tokaluokkalainenkin osaa jo itse lukea. Pitääkin taas viritellä ääneenlukemista. Kyllähän kuuntelemisesta nauttii myös itse lukutaitoinen lapsi. Tokaluokkalaisen oma lukeminen ei ole vielä kovin sujuvaa. Yleensä hän lukee ääneen läksyjään ja minä kuuntelen. Lukuviikosta olin tähän saakka täysin tietämätön. Ehkäpä se olisi selvinnyt illalla, kun menen kirjastoon. Siellä on kirjailijavieraana Panu Rajala.

1 vastaus

Ääneen lukeminen on minusta mukavaa! Varsinkin Mauri Kunnaksen kirjat tarjoavat myös lukijalle elämyksiä. En malta odottaa, että pääsen lukemaan A-murulle Harry Pottereita! 🙂

Oliko teidän kirjastossa jotain tempausta Lukuviikon kunnaksi?

1 vastaus

Voi, lukeminen on niin ihanaa!

Pienenä mulle luettiin paljon satuja ja se oli kyllä huippua! Iltasatu oli jokapäiväinen juttu ja usein sängyssä aamulla "katselin" itse kirjaa ja keksin tarinaa sille 🙂 Varmaan se, että kirjat olivat niin jokapäiväinen ja kiva juttu meillä, omalta osalta innosti siihen, että opin jo alle 5-vuotiaana lukemaan itse 😀

1 vastaus

Niinpä! <3

Ihana lukea samoja kokemuksia. Myös minä "luin" satukirjan uudelleen äidin tai isän jälkeen ja samaa tekee A-muru! Jotenkin hellyyttävää, kun hän kertoo tarinan omin sanoin uudelleen ja se kuinka paljon hän muistaa tarinasta!

1 vastaus

En ole kuullutkaan tällaisesta viikosta 😀 Meillä kyllä luetaan kirjoja muutenkin paljon mutta ehkä nyt voisi lukea sitten hieman enemmän<3

1 vastaus

Lukeminen lasten kanssa on ihanaa! Mukava kuulla, että teillä luetaan paljon! 🙂 <3

1 vastaus

Meillä kaikki lapset rakastaa kirjoja. Tyttö ahmii jo hetkessä Harry Pottereita yms. tiiliskiviä ja pojat taas luetuttavat monen monta kirjaa päivässä. Onneksi tyttö ja mieskin ovat noita kirjoja lukemassa niin pojat aina halutessaan pääsevät satujen maailmaan :)Itse taas en poikien syntymän jälkeen ole lukenut juuri mitään. Koko kirjaa ei kuitenkaan kerralla ehdi ahmaista ja lukemisen loputtua ei näillä yöunilla muista seuraavalla kerralla mitä siihen asti onkaan tapahtunut.

1 vastaus

Ihana lukea, että teillä luetaan noin paljon! MAHTAVAA! 🙂 <3

Minäkään en ole montaa kirjaa lukenut A:n syntymän jälkeen. 😀

1 vastaus

Kyllä olen lukutoukka. Kirja alkaa ja sitten se loppuu. Mitään muuta siihen väliin ei tahdo sitten sopia. Lapset ovat samanlaisia toukkia. Pienimmälle vielä luetaan sadut, ja isompi lukee itse. Isompi tuppasi yksi ilta sohvalle viereen Harry Potter kainalossa, ja kysyi luetko äiti tätä mulle muutaman aukean? Ei siitä vaan voi kieltäytyä 😀

1 vastaus

Ihanaa että teilläkin luetaan! Ja ei sitä kamalasti kehtaa kieltäytyä, kun lapsi pyytää lukemaan. <3 Yhteiset lukuhetket lapsen kanssa ovat aina arvokkaita!

1 vastaus

Niin iloisia kuvia, mahtavaa!

Onnenmurusia viikkoosi!

1 vastaus

Kiitos Isla ja samoin sinulle! <3

1 vastaus

Sain inspiraation lukea masuvauvalleni tämän postauksen myötä. 😀
Harmi, että Ronja ryövärintytär on nyt lainassa siskollani, muuten valinta olisi osunut siihen. Ehkäpä otankin Muumeja luettavaksi näin alkuun. 🙂

1 vastaus

Voi miten ihanaa! Lukemisen voi tosiaan aloittaa hyvissä ajoin! <3 Itse lauloin A-murulle hänen potkiessa masussani. Hän rauhoittui selvästi, kun lauloin ja se toimi myös vauva-aikana. <3 Ja Muumit kuulostavat hyvältä! Kaikkea hyvää raskauteen ja iloisia lukuhetkiä!

1 vastaus

Mä olisin lukutoukka, mutta en enää ehdi (mukamas) lukea 😀 Kukkis on ihan vauvasta saakka tykännyt lukea ja onkin kirjaimellisesti lukenut suurimman osan kirjoistaan puhki 😀

1 vastaus

Hahaa sitä on liikkeellä, kirjojen puhki lukemista nimittäin! 😀 Juuri paikkasin taas yhden satukirjan! 😉

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kun äiti kelaa
Millaista mahtaa olla elämä lapsiperheessä, kun äiti kelaa? Tervetuloa lukemaan hieman erilaista, elämänmakuista ja välillä ihan sairasta perheblogia harvinaissairaan Selina-äidin elämästä, haaveista ja arjen haasteista. Mukana seikkailevat myös perheen isä ja sydänkasvoiset murumme A (-12) ja L (-17). Yhteydenotot: kunaitikelaa@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Olen täällä. ✨

Blogiin on tulossa postaus, tai oikeastaan kaksi, siitä mitä minulle kuuluu ja mitä kaikkea lähiviikkoina tulee tapahtumaan.

Tulevat viikot eivät ole ihan sitä, mitä odotin, mutta toivoa on, koska en olisi muuten saanut neurokirurgiltani kahta vaihtoehtoa, joista toisesta voin saada apua kipuihini.

Jotkut eivät saa yhtään vaihtoehtoa. Koskaan. Joidenkin pitää vain opetella elämään sairauden kanssa ilman toivoa paremmasta.

Olen siis kiitollinen näistä kahdesta vaihtoehdostani, vaikka samalla ihan kamalan peloissani.

#kunäitikelaablogi #uusipostausblogissa #newblogpost #linkkiprofiilissa #linkinbio #crps #dystonia #kipu #pain #spoonie

kunaitikelaablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: