Matkakuumeen nostatusta

Teksti
Siis tämä on aivan järjetöntä – voihan matkakuume! Lähestyvästä kesästä huolimatta tai sitten siitä johtuen minun mieleeni on ihan muutaman päivän aikana pesiytynyt aivan valtava halu päästä jonnekin lämpimään tunnustelemaan kuumaa rantahiekkaa ja nauttimaan meriveden tuoksusta. Ja HETI! Viime aikoina olen suorastaan asunut Tjäreborgin, Finnmatkojen ja Aurinkomatkojen nettisivuilla, tutustunut kohteisiin, huokaillut ja sitten vinkinut, kiukutellut ja mököttänyt, kun Isimies ei mukamas ole lainkaan kiinnostunut lähtemään yhtään minnekään, koska onhan kohta täällä karussa Suomessakin on se kesäksi kutsuttava, mutta valitettavan epävakainen ja pari hassua kuukautta kestävä lämpimämpi vuodenaika! Kaikille on varmasti sanomattakin selvää, että minusta se jos jokin on äärimmäisen huono syy olla lähtemättä yhtään minnekään! Puuuuhhhh… Tai no siis joo, onhan täälläkin nyt lämmin vaikka nyt on vasta toukokuun alku ja silti eilen mittari huiteli lähes plus kahdessakymmenessä asteessa! MUTTA, ah se tunne, kun se kauan odotettu lomalento lähtee lentokentältä, saavutte matkakohteeseenne, pääsette ensimmäistä kertaa hotellihuoneeseen pomppimaan sängyillä ja riehaantumaan lomafiiliksen iskiessä täysillä sekä ihanat lomapäivät paahtavan auringon alla hiekkarannoilla, ihanat palmut, jäätelö, kulttuuri, nähtävyydet, shoppailu, ystävälliset ihmiset ja ihana ja romanttinen auringonlasku merenrannalla…Voisiko tämän kaiken kokea Suomen suven kauneimpaan aikaan omalla takapihalla? NO EI VOI!

No mutta minne sitten tämänkertainen matkakuume veisi minut? Ehdottomasti jälleen rantalomalle! Ihana ja tuttu Turkki tai sitten minulle täysin uusi lomakohde Kroatia sekä kiehtova Kypros ovat nousseet tällä hetkellä suosikeikseni matkatoimistojen kesän ja syksyn valikoimista. Olemme olleet Turkissa jo kolme kertaa ja maana Turkki on todella mielenkiintoinen kulttuurinsa ja valtauskontonsa vuoksi. Paikalliset ovat olleet jokaisella reissulla hyvin ystävällisiä turisteja kohtaan ja loma-alueina Side ja Alanya ovat olleet kauniita, mutta myös pyörätuolikäyttäjälle sopivia. Olemme viettäneet kaksi ihanaa lomaa Turkin Alanyassa ennen A-murun syntymää, mutta bilekaupunkinakin tuttu lomakohde ei tuntunut enää kaksi vuotta sitten samalla tavalla kutsuvalta, joten silloin tutun ja turvallisen Alanyan sijaan matkustimme historialliseen ja kauniiseen Sideen. Voisin hyvin kuvitella matkustavani jälleen Sideen ja yöpyväni jopa samassa hotellissa kuin viimeksi, koska loma-arkemme helpottuisi hurjasti, kuin tietäisimme valmiiksi loma-alueen ja hotellin tarjonnan. Turkki ja nimenomaan Side olisi siis oikein sopiva vaihtoehto perhelomallemme, mutta toisaalta minun tekisi mieli kokeilla jotain muuta kolmen Turkin matkan jälkeen.
Kroatiassa minua kiehtoo kirjavan historian lisäksi kauniit maisemat ja upeat kansallispuistot, vaikka olenkin jo aika varma siitä, että pyörätuoli ei ole paras kulkuväline kansallispuistoissa liikkumiseen. Kyproksessa minua kiehtoo antiikin aikaiset rauniot, kuten Sidessä, mutta myös kuvat upeista hiekkarannoista porautuivat verkkokalvolleni välittömästi ja pystyn jopa kuvittelemaan A-murun juoksentelemassa vaaleassa hiekassa aaltojen lyödessä hänen varpaisiin. Pitäkää siis peukkuja, että saan käännettyä tuon vastarannan kiiskin pään tai toivokaa tosissanne lämmintä ja aurinkoista kesää, koska muuten näyttöjenne tältä puolen saattaa löytyä kesän sadasta suunnitelmasta huolimatta teinimäisesti mököttävä kesälomalainen!

 

 

♥: Selina

 

Matkusteletko sinä paljon ja mihin haluaisit matkustaa seuraavaksi?

Kommentit

41 kommenttia
Avatar

Kiitos kommentista ja kun kerroit Kyproksesta! 🙂 Oon lievästi sanottuna kateellinen,kun saat asua siellä! 😀

Avatar

Kypros on ihana, mutta omista ehkä suurin suosikkini on Kreeta. Me tosin matkustetaan tänäkin kesänä kaupunkilomalle Budapestiin, mutta kiva paikka sekin on. Tuota rantatunnelmaahan siellä nyt ei koe, mutta jos ilmat sallivat niin menemme kuuluisiin kylpylöihin, joissa on piha-altaita vaikka kuinka ja paljon tai käymme lasten riemuksi vihdoinkin suuressa vesipuistossa, saas nähdä! Mutta kyllä nuo sinun kuvasi saivat kaipaamaan ihan aitoa, kunnollista etelänlomaa!

Avatar

Budapest kuulostaa myös kivalta kohteelta! 🙂 En ole ollut kunnon kaupunkilomalla kuin Tallinnassa ja tykkäsin kyllä siitäkin. Ihanaa lomaa teille! <3

Avatar

I feel you! Kamala matkakuume! Kroatia ois kyllä kiva nähdä, siellä en oo käynyt. Tykkäisit varmasti myös Barcelonasta, jos et ole vielä käynyt? Siellähän merenranta on ihan kaupungin keskustan vieressä ja sinne pääsee ihan asfalttiteitä. Samalla voi yhdistää kaupunki- ja rantaloman! Oma haave ois vuokrata jostain talo! Me ollaan oltu myös Sidessä all inclusive-matkalla hotelli Side resortissa. Ei mitään huonoa sanottavaa tuosta hotellista 🙂

Avatar

En ole käynyt muualla kuin Turkissa, Virossa ja Ruotsissa! 😀 Barcelona voisi olla myös mukava matkakohde.Alanpa tutkimaan sitä seuraavaksi. 😉

Meidän hotelli oli Siden reissulla Sentido Perissia, joka oli viiden tähden all inclusive hotelli. Se oli kyllä upea ja kävin hamamissakin siellä. Oi tahdon nyt enemmän takaisin kuin koskaan! 😀

Avatar

Oi uskallankohan käydä kurkkaamassa?? 😀

Avatar

Haha täällä toinen jolla on oikeestaan aina matkakuume 😀 Toivottavasti pääsisitte reissuun! Kroatia on aivan upea paikka, voin suositella <3:) En tiedä tosin miten pyörötuolilla pystyy liikkumaan, mutta uskon että selviäisitte kyllä!

Avatar

Sun blogia on esimerkiksi sen takia ihana lukea kun siellä on postauksia matkakuumeen hoitoon liittyen! 😉 Minä poden ja valitan ja sinä teet asialle jotain! 😀

Lueskelin Kroatiasta enemmän ja korkeuserot siellä on aikamoiset. Toisaalta totta, että selviämme aika pahoistakin paikoista. 😉

Avatar

Täällä podetaan samaa tautia! Olisi niin ihana päästä lämpimään meren äärelle, kaivaa shortsit ja kesämekot esille. Onneksi minua odottaa kesäkuussa reissu Barcelonaan 🙂 Barcelona on siitä mukava kohde, että siellä on ranta sekä kulttuuria pursuavat kaupunki. Toivotaan, että saat Isimiehen innostumaan matkasta ja pääsette jonnekin ihanaan paikkaan 🙂

Avatar

Oi ihanaa, että reissu on tiedossa! Juuri Laurakin aiemmassa kommentissa suositteli Barcelonaa. Nyt täytyy ehdottomasti laittaa google laulamaan! 😉

Avatar

Ihania lomakuvia! Ihanan näköistä toi vesi ekassa kuvassa.
Ennen sairastumistani matkustelin tosi paljon, niin vanhempieni, ystävieni ja mieheni kanssa kaksin. Myös isompien, nyt jo aikuisten, lastemme kanssa olemme reissanneet paljon. Nykyisin tulen MS- taudista johtuen huonovointiseksi ja voimattomaksi, lähes halvaantuneeksi, kuumassa. Suomen kesäkin on minulle helteellä liikaa. Jos matkustaisin jonnekin kuumaan, joutuisin makaamaan koko loman ilmastoidussa hotellihuoneessa.

Avatar

Voi harmillista, ettei matkustelu enää onnistu! 🙁 Minä voin lämpimässä paremmin, koska kipuni ärtyvät kylmästä. Siksi talvet ovat minulle ikävää aikaa. Toivon että jossain vaiheessa kuumaan reagoiminen hellittää edes vähäsen. <3

Avatar

Ei tämä hellitä, ellei MS- tautiin keksitä parantavaa hoitoa. Tuskin tulen kokemaan ihmeparantumistakaan. Kaikki MS- potilaat eivät ole herkkiä lämmölle, mutta se on kyllä hyvin yleinen oire.

Avatar

Eikä, ei tällaisia kuvia saa laittaa 🙂 Iski ihan järjetön matkakuume! Onneksi ulkona on noin ihana ilma ja lennot lomamatkalle on jo varattuna. Mutta vasta elokuulle. Kroatiassa on kivoja kaupunkeja ja maisemia. Esimerkiksi Dubrovnikin vanha kaupunki on mahtava. Siellä rannat vaan ovat aika kivisiä. Plitvicen kansallispuisto Kroatiassa on tosi kaunis. Muistelisin, että siellä oli myös tasaisempaa polkua, jossa pääsee liikkumaan myös pyörätuolilla. Turkissa on ainakin paremmat rannat, jos hiekkarantaa kaipaa 🙂

Avatar

😀 Sori! Kiitos kun kerroit Kroatiasta ja ihana lukea että pääsette matkalle! Joko lasket päiviä? 😉

Avatar

Joo, mutta myös vähän kauhulla, sillä majoituspaikat on vielä varaamatta! Pitää perehtyä heti ensi viikolla, kun P:n juhlat on juhlittu 🙂

Avatar

Tsemppiä! 🙂

Avatar

Me ollaan lähdössä Rodokselle parin viikon päästä, vähän alkaa olla lapsillakin matkakuumetta ilmassa! Matka on toki varattu jo vuodenvaihteessa kun isolla porukalla reissu kustantaa sen verran että pitää olla aikaa maksaa sitä 😀 silti mä jostain syystä viihdyn matkatoimistojen sivuilla, ihan vaan kattelemassa mahdollista seuraavaa lomakohdetta…Turkissa käytiin viimeksi ja Kroatia kiinnostaisi myös mutta ehkä seuraavaksi päädytään budjettivaihtoehto Bulgariaan 🙂

Avatar

Oi ihanaa lomaa teille! Olen katsonut monesti äkkilähtöjä, kun Turkkiinkin saattaa päästä muutamalla sadalla, mutta sitten monesti kohde tai hotelli on määrittelemätön joten se ei sovi lapsiperheelle tai pyörätuolille. Tai ainakaan minä en ottaisi riskiä. 🙂

Avatar

Ikuinen matkakuumeilija täällä! Kypros on muuten mainio matkakohde ja siellä pääsee liikkumaan tuolillakin minusta hyvin 🙂 Olen useammankin kerran törmännyt siellä pyörätuoleihin, Kroatiassa en muista nähneeni yhtään. Minä tahtoisin matkustaa seuraavaksi Kööpenhaminaan tai Amsterdamiin – kaupunkilomalle siis. Myös Nizza vähän kutsuu..

Avatar

Hei kiva kuulla, että Kypros vaikuttaisi invaystävälliseltä. Miehenikin haluaisi kaupunkilomalle. 😀

Avatar

Meiän piti lähteä Kroatiaan mutta Turkkiin oli niin hyvät tarjoukset, että mies varasi sitten ennemmin sen 😀 Säästyy matkakassaan ainakin enemmän. En malta odottaa että pääsen löllöilemään aurinkotuoliin <3

Avatar

Oi ihanaa että pääsette reissuun!! Nauttikaa! <3

Avatar

Haha mä olen aivan varma että heinäkuu on yhtä helteinen kuin kaksi vuotta sittenkin. 😀 ihan vaan koska ikävä se olis synnyttää tienposkeen kaatosateessa joten pakko olla hellettä :'DD joku rantaloma ei kyllä kuulostaisi ollenkaan huonolta!

Avatar

Hahaa toivotaan, että säät suosii meitä kaikkia tuolloin! 🙂

Avatar

Me ollaan oltu mieheni ksnssa muutama vuosi sitten kyproksella. Oltiin agia napassa, sitä en ehkä suosittelisi lapsiperheelle, enemmän bilelomalaisille suunnattu. Mutta muuten voin suositella kyprosta! Äärettömän mukavia ihmisiä, edullista ja hyvää ruokaa, ihanat rannat ja lämpöä!

Avatar

Kiitos tästä tiedosta! Lomakohteen yksi tärkein kriteeri on se, että se sopii lapsiperheille. 🙂

Avatar

Meillä haaveillaan myös koko perheen rantalomasta Turkissa, mutta en uskalla sinne tällä hetkellä perhettä viedä.

Avatar

Joo uutiset eivät ole kyllä Turkin puolella olleet pitkään aikaan.. :/

Avatar

Kyllä olen matkustellut paljon aina ja toivottavasti pääsemme taas kesällä reissuun. Kroatia on minusta ihana, mutta niin ovat muutkin paikat kesällä, Ranska, Kreikka tai Italia. Kyproksekla oöen käynyt perheen kanssa 1988 ja uudemman kerran bilelomalla 10v sitten ja sieltä kyllä löytyy kaikkea ihanaa, kun valitsee muun kuin bilerannan. Ehdottoman kiva kohde sekin!

Avatar

Voi pidän peukkuja, että pääsette reissuun! 🙂

Kiva, kun kerroit Kyproksesta! 🙂

Avatar

Voihan matkakuume! Meillä syyslomareissu varattuna Gran Canarialle, mutta siihen tuntuu olevan vielä ikuisuus- pitää vielä laskea kuukausissa. Kyproksella käyneenä voin suositella, se oli kiva kohde. Limassolissa oli historiaan ja rantaa- molemmat tasaisella, joten siellä varmasti kelailisi hyvin. Meidän reissut on suuntautuneet enemmän läntiseen Etelä-Eurooppaan- Kreikkaan ja Kyprokselle kerran, useammin Espanjaan, Portugaliin, Madeiralle, Italiaan ja Kanarialle. Muhun ei henkilökohtaisesti ole Turkki koskaan iskenyt, ehkä juuri erilaisen kulttuuriperimänsä vuoksi. Haaveiluntäyteistä pitkää viikonloppua teidän perheelle!

Avatar

Sanos muuta! 😀 Mä varmaan olen aivan vihreä, kun lähdette reissuun! 😉 Niin ja A myös, koska olen onnistunut tartuttamaan tämän myös häneen! 😀 Turkki jakaa valtavasti mielipiteitä, mutta onneksi lomakohteita on paljon niin jokaiselle löytyy omansa. 🙂 Kiitos ihana, ja mukavaa viikonloppua teillekin! <3

Avatar

Yritin tähän jo aiemmin kommentoida, mutta sensuroi mun viestin 😀 Katsotaan onnistuisiko nyt.

Kypros on aivan ihana paikka. Suosittelen lämpimästi! Larnaca on kiva lapsenkin kanssa, on menoa muttei liikaa.

Mua kans Kroatia kiehtoo, mutta olin yllättynyt kuinka törkeen hintaisia valmismatkat sinne on. Täytys joskus käyttää aikaa ja selata minkä hintaisia on omatoimireissut. Luulin sitä edulliseksi maaksi, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan sitä ole. Mä tykkään kalastella näitä viihtyisiä, edullisia kohteita 🙂

Avatar

Kiva, että yritit uudestaan! 🙂 Kiitos vinkistä Kyproksen suhteen! 🙂 Lomakuume on vain pahentunut, koska tiedossa on ainakin tänne meille viileämpää. 😀

Avatar

Meidän pyörätuolimatkailusta voi lukea http://www.pihitravels.com Barcelona on meidän kestosuosikki. Mutta itse lähtisin vasta syyskuun alussa, kun täällä on jo kylmää ja tylsää….

Avatar

Kiitos Saila vinkistä! Käyn kurkkaamassa teidän reissua! 🙂

Avatar

Jos olisi rahaa, matkustaisin… ei aavistustakaan minne! Kaukokaipuu on. Mies kiertelee Lappia kätköillen ja muuten vaan tallaten, mutta se ei ole miun laji. Ottaa päähän tämä seinien tuijottelu ts. kelpaisi miullekin arjen katkaisu jollain… erilaisella. Lämmintä saa olla, muttei liikaa. Biitsistä ei väliä. Nähtävyydet ok. Mukulakivet noup. Katsotaan, katsotaan…

Avatar

Kuulostaa juuri samalta tilanteelta kuin meillä täällä! 😀

Avatar

Mä oon asunut tän kevään Kyproksella ja en voi kun suositella 🙂 agia napa on tosiaan bilepaikka mutta kyllä sieltä löytyy lapsiperheillekin tilaa ja rauhallisia hotelleja kun ei mene keskustaan vaan esim nissi beachin läheisyyteen. Myös protaras on rauhallinen paikka siinä ihan vieressä. Sekä pafos! Eli paljon matkakohteita täällä;) reissasin myös kreetalle, hania on ihan kaunis mutta kypros on ehkä pyöriksellä helpompi ja muutenki siistimpi 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä