Helatorstain herkku: sitruuna-marenkileivokset

Teksti

Maistuisiko sinulle kirpeä, makea ja maukas, se amerikkalainen klassikko; sitruuna-marenkipiiras leivosten muodossa? Olen aina rakastanut kirpeitä makuja ja rakastan edelleen. Simassani on aina ollut reilusti sitruunaa, juustokakkuihin päätyy aina niin kuoriraastetta kuin herkullista vasta puristettua sitruunamehua ja itse tehtyihin appelsiinimehujäihin saattaa lipsahtaa sitruunan lisäksi pari limeäkin. Tässä leivoksessa yhdistyy rapea keksimäinen pohja täyteläiseen ja kirpeään sitruunakiisseliin ja se huipentuu ilmavaan ja pehmeään marenkikerrokseen. Tekisikö mieli kokeilla? No tässä ohje!
1. Valmista taikina. Nypi huoneenlämpöinen voi kuivien aineiden joukkoon ja lisää vesi. Sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa. Nosta valmis taikina jääkaappiin jähmettymään noin 15 minuutiksi.
2. Painele hieman jähmettynyt taikina muffinivuokien pohjaan ja reunoille. Suosittelen käyttämään muffinipeltiä, niin leivosten muoto säilyy. Taikina riittää noin 10 leivokseen tai yhteen piiraaseen. Pistele pohjiin haarukalla reikiä ja paista 200 °C noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.
3. Valmista kiisseli. Sekoita kattilassa sitruunamehu, vesi, sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset. Säästä valkuaiset marenkia varten. Lämmitä seosta hellalla kokoajan sekoittaen. Kiisseli saostuu nopeasti paksuksi ja täyteläiseksi täytteeksi, joten sitä täytyy vahtia. Saostumisen jälkeen sammuta hella ja lisää voi paloina kiisselin joukkoon hyvin sekoittaen.

4. Lusikoi kiisseli pohjien päälle ja valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Pursota tai lusikoi valkuaisvaahto leivosten päälle ja paista 150 °C noin 5 minuuttia tai kunnes marenki saa hieman väriä.
 

Aurinkoista helatorstaita juuri Sinulle!

 

 ♥: Selina

 

Kommentit

23 kommenttia

Heippa Leimuska ja kiva kun kommentoit! 🙂 <3

Oi raparperikiisseli näihin leivoksiin kuulostaa ihanalta idealta! Täytyy ehdottomasti kokeilla, koska olen varma että ne olivat hyviä! 🙂

HALUAN noita nyt!!!!!!!!!!!!

Hahaa! Haluatko näitä, vai suklaakakun (kolmella suklaalla)? 😉 <3

Nyt pistit pahan =DD äääääh kaikkea hetitännenyt!! XD

Namiii!! Kaikki sitruunaiset leivokset on niin mun mieleen!! Ihanaa pyhäpäivää teille!! <3

Kiitos! <3 Mä olisin voinut syödä tuon kiisselin yksistään, mutta koska oli pohjat paistettu, niin en viitsinyt! 😀

Voi apua, ei näin ihania kuvia ja reseptejä saa edes julkasta 😀 Varmasti ihan tajuttoman hyviä <3

😀 Hahaa! <3

Voi nam! Aika hyvin saat veden nousemaan kielelle, vaikka pitäisi kovasti koittaa herkkuja vähentää. Noita on ehkä pakko kokeilla joku päivä, vaikka äitienpäiväksi voisi tehdä, kun suvun kanssa kahvitellaan!

😀 Tiedän! 😉 Rupesi aivan itseäkin harmittamaan, kun en voi näitä syödä! 😀 Kiisseliä tosin maistoin ja se oli ihanaa! Iloa leipomiseen,jos päädyt näitä tekemään. 🙂

Uu, vaikuttaa tosi herkulliselta! 🙂 Miks en oo aiemmin tajunnut, että tuommosia leivoksia voi tehdä muffinssivuokiin / -pellillä? Oon ajatellut että en voi tehdä leivoksia kun ei oo niitä pieniä metallisia leivosvuokia… 😀

Kiva, että minusta oli apua! 🙂 Anopilla on niitä metallisia ihania leivosvuokia, jotka on niin syötävän suloisia että niitä on pakko joskus lainata näitä leivoksia varten!

Oi nami! Pakko testata! Sulla on aina niin ihania nää ruokaohjeet ??

Kiitos! Kiva kuulla Tanja! 🙂

Todella herkullisen näkösiä leivoksia, nam 😀

Kiitos! <3

Tässä ei tule omien linjojen pitämisestä mitään, kun sulla aina niin ihania herkkuja täällä, joita pakko testata. Niin herkun näköisiä. Aurinkoa päivääsi 🙂

😀 Hihii! Aurinkoa myös sinulle Jani! <3

Oi mitä herkkuja! Tää resepti täytyy ehdottomasti laittaa muistiin, kivaa vaihtelua perusresepteihin 🙂

Kiva kuulla! 🙂 <3

Nyt tiedän mitä teen työkavereille viemisenä, kun menen siellä loppuviikosta käymään 🙂 Säilyykö nuo yhtä hyvän näköisiä ja makuisia myös seuraavaan päivään vai kärsiikö ulkonäkö säilytyksestä!

Leivokset säilyivät ainakin minulla hyvän näköisinä seuraavaan päivään. Säilytin niitä jääkaapissa, joten sitruksen makukin parani ja syveni. 🙂 Uskon, että jos laitat leivokset rasiaan, niin marenkikin pysyy kauniina ja ilmavana. 🙂

Tein ensimmäisellä kerralla ohjeen mukaan leivoksina äitienpäiväherkutteluksi. Tänään tein raparperikiisselin sitruunakiisselin tilalle ja maistui myös vallan herkulliselta.

Olen ollut blogin lukiana jo pidemmän aikaa. En muista olenko kommentoinut aikaisemmin. Luen pääsääntöisesti kännykällä blogeja, jolloin kommentointi on vaikeampaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä