Kesän kasvatusta

Teksti
”Äiti nyt kasvatetaan kesää!”, sanoi A-muru, kun istutimme siemeniä Isimiehen kierrätysmateriaaleista rakentamaan kasvulaatikkoon. 

Tänä vuonna pienessä citypuutarhassamme olisi tarkoitus kasvattaa kesän lisäksi salaattia, herneitä, kesäkeittiöön sopivia yrttejä, auringonkukkia ja A-murun rakastamia porkkanoita. Kesäinen auringonpaiste ajoi meidät kylvöpuuhiin hieman aiemmin kuin yleensä ja uhmasimme luontoäitiä sekä siemenpussien ohjeita, kun puikkasimme simemenet multaan jo äitienpäivän aattona toukokuun lopun ja kesäkuun alun sijaan. Nyt sitten saammekin jännittää kuinka meidän virhepeukaloiden käy, kun ainakin meillä päin kevään poikkeukselliset helteet näyttäisivät väistyvän normaalin toukokuun sään tieltä ja luontoäiti tarjoilee hellivän auringonpaisteen sijaan sateita ja jopa yöpakkasia! Oi voi!

Ehdin haaveilemaan omasta kasvulaatikosta pitkän tovin, koska kauppojen tarjoamat vaihtoehdot eivät saaneet minussa ja vihreässä peukalossani aikaan muuta kuin nenän nyrpistelyä – yök! Ihana kasvulaatikkoni on Isimiehen rakentama ja rakastan sitä! Se on tehty kokonaan A-murun mummolasta löytyneistä vanhoista käsittelemättömistä laudoista ja ainoa asia, mitä ostimme kasvulaatikkoa varten oli sävytetty Elixi Puubalsami, joka on valmistettu kotimaisesta ja luonnollisesta kylmäpuristetusta pellavaöljystä, ja se on tarkoitettu puun käsittelyyn ja suojaamiseen. Käsittelin kasvulaatikon öljyllä kahteen kertaan, vaikka puu imaisi hienosti jo ensimmäisellä kerralla sävytetyn öljyn itseensä.

Siementen kylväminen sujui nopeasti suloisen apulaisen kanssa. Nyt sitten van odotetaan, että työmme alkaa kantamaan hedelmää…tai oikeastaan kasviksia, juureksia, kukkia ja yrttejä pian alkavan kesän ja auringon helliessä toivottavasti myös meitä! Kunpa vain saisin pidettyä erään innokkaan kastelijan pois kasvulaatikolta ja yrttihyllyltä, niin kasvit saisivat kasvaa rauhassa. Se taitaa kyllä olla A-murunkin mielestään helpommin sanottu kuin tehty!

♥: Selina

 

 Löytyykö sieltä muita kesästä innostuneita viherpeukaloita?

Kommentit

32 kommenttia
Avatar

Hei hyvä huomio! En ollut huomannut koko juttua! 🙂

Avatar

Oo! Toivottavasti istutuksenne tuottavat tulosta <3

Avatar

Toivotaan! 🙂

Avatar

Ihana tuo laatikko!!!
Meillä myös otettiin vähän varaslähtöä ja laitettiin Neidin leikkimökkiä viereen jo herneitä ja jotain (?!) Kukkia kasvamaan!!Tosin meilläkin voi olla että siemen rakas kokee hukkumiskuoleman,sen verran ahkerasti neiti käy niitä kastelemassa:)
Aurinkoista keskiviikkoa teille!!

Avatar

Kiitos! 🙂 Pidän peukkuja että teilläkin onnistuu kylvöt! 🙂

Mukavaa loppuviikkoa! <3

Avatar

Ihana muru♥ Me ei olla vielä istuteltu mitään, mutta muutama siemenpussi on jo ostettuna. Tarvittaisiin kyllä ensin vielä yksi kasvulaatikko lisää, sillä meidän pikkupuutarhurit hieman innostuivat 😀

Avatar

Hän on! <3 Ihania istutushetkiä!

Avatar

ihanan näköistä! ja hauska lause toi nyt kasvatetaan kesää!:D

Avatar

Kiitos! 🙂 <3

Avatar

No on hieno laatikko! 😀 Me istutimme jo myös reilu viikko sitten meidän citypuutarhan täyteen aika lailla samoja herkkuja kuin teillä! Nyt salaatti ja ruohosipuli jo näyttäisi kasvavan joten en kertakaikkiaan hyväksy enää mitään yöpakkaisia.. Hihii.. <3 Rauhallista päivää sinne!

Avatar

Kiitos! 🙂 Tykkään siitä itsekin hurjasti, koska mies teki sen juuri minulle. Ai teillä näkyy jo alkuja, mahtavaa! 🙂 Mukavaa loppuviikkoa ihana! <3

Avatar

ihana isotyttö jo siellä! kasvuvoimia kasveille;)

Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Voii tota A-murun onnea! 🙂 Ihana. Tosi kiva idea itse kasvattaa yrttejä ja muita vastaavia!

Avatar

Sanos muuta! Hän on kyllä hurjan innoissaan kasvulaatikosta ja omasta kukastaan jonka istutimme aiemmin. 🙂

Avatar

Aivan ihastuttavia kuvia, voi että! Ripauksen kesääkin bongattavissa!

Kaikkea ihanaa ja aurinkoista viikkoonne!

Avatar

Kiitos! 🙂 Täällä oli ihanan kesäistä viikonloppuna! 🙂 Mukavaa loppuviikko sinullekin! <3

Avatar

Kyllä tuli todella kauniit laatikot. Noihin jo ihan ilokseen kylvää yhtä jos toistakin. Ihania puutarhapäiviä teille. 🙂

Avatar

Kiitos! 🙂 Mukavaa viikkoa sinulle Maria! <3

Avatar

<3

Avatar

Hienot istutuslaatikot, varsinkin toi porrassysteemi sinkkilaatikoilla! Meillä kasvaa 50 vuotta vanhassa ikkunankehyksessä tänä vuonna herneitä (jos kasvaa, vielä ei näy…). Viime kesänä oli porkkanaa, perunaa, salaattia ja ruohosipulia mutta kiva kokeilla nyt muuta 🙂

Avatar

Yrttihylly (porrasstysteemi) on ihan Halpa-Hallista. Sain sen lahjaksi pari vuotta sitten. 🙂 Oi ikkunankehys kasvulaatikkona kuulostaa todella mielenkiintoiselta! VAU!

Avatar

Mä kommentoin tähän jo päivällä, mutta kommenttini on kadonnut jonnekin. No yritän uudelleen: Ihana laatikko! Aurinkoa ja suotuisia tuulia istutuksillenne!

Avatar

Kiitos Susanna! 🙂 Ja kiva, kiva kun kommentoit uudelleen! <3

Avatar

Ihana laatikko ja suloinen apulainen siellä.♥

Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Arvaa vaan,mies järkkää miulle kohta porttikiellon kaikille viherpihoille. 😀

Kasvulavat meillä on vielä laittamatta kuntoon, nyt on luvannut hallaa viikonlopun öiksi joten se puuha jäänee seuraavaan viikkoon.

Avatar

Minä täällä jännittelen hätähousuisena viherpeukalona, että kuinka meidän nyt käy, kun tänäänkin on ollut hurrrrrjan kylmä! Iloa istutuspuuhiin! 🙂

Avatar

Oliko niin, että haluat pitää asuinpaikkakuntanne salassa? Purkissa nimittäin puhelinnumero jonka perusteella voi paikkakuntanne selvittää…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä