APUA – kotimme häpeäpilkut!

Teksti
Tunnetteko tekin joskus sen terävän kateuden piston, kun näette blogeissa niitä täydellisiltä vaikuttavia lapsiperheiden koteja? Kuvissa tavarat ovat kauniisti paikoillaan, sohvatyynyt ojennuksessa ja kaiken lisäksi kodeissa on myös siistiä ja puhdasta. Todellisuus on monesti blogikuvia karumpi, vaikka uskon, että on myös perheitä, joiden kodit näyttävät ihan oikeassakin elämässä kuin upeimman sisustuslehden kansikuvalta!
Olen aina ollut aikamoinen siisteyshullu, mutta näkisittepä äitini! Olen siis saanut jääräpäisyyteni lisäksi tämän piirteen äidinmaidossa – hah! Kuitenkin reilu vuosi sitten siisteyshulluuteeni tuli muutos ja se oli blogi. Bloggaaminen on vaikuttanut elämääni paljon, mutta suurin muutos on tullut jopa pakonomaiseen siivoiluun ja jatkuvaan paikkojen järjestämiseen. Nykyään iltaisin aikani kuluu koneella blogimaailmassa kelaillessa eikä enää keittiön tasoja puunatessa, joka oli minulle suorastaan pakkomielle. Blogista ja hulluuteni laantumisesta huolimatta kotonamme on aina perussiistiä, eli yllätysvieraat ovat tervetulleita ihan sisälle asti ilman 5 minuutin hysteeristä siivousta tai tekosyitä nauttia kahvit säästä riippumatta terassilla suljettujen kaihtimien ja ovien takana. Tästä ei kuitenkaan voi kiitellä itseäni, vaan Avustajaa ja Isimiestä – kroppani kun ei ole suursiivoukseen taipunut vuosiin.

Törmäsin pari päivää sitten Arjen miljonääri -blogissa postaukseen, jossa rohkea Johanna esitteli lukijoille hänen kotinsa kipupisteen. Olin aiemmin lukenut vastaavanlaisen postauksen myös Katjan Optimistia ja energiaa -blogista ja taputtanut hiljaa itseäni olalle ja nauttinut hetken siitä tiedosta, että emme ole ainoita, joiden kodista löytyy jotain salaista, piilottamisen arvoista ja ehkä jopa hävettävää – kodin häpeäpilkku. Tämän vuoksi ajattelin ottaa Katjan ja Johannan esimerkistä mallia ja ravistella blogimaailmaa kotimme häpeäpilkuilla. Vapiskaa blogimaailman siisteyshullut! Ja äiti, jos luit postauksen tähän asti, niin nyt olisi hyvä hetki sulkea kone, eikä avata sitä ennen huomista!
THE ROMULAATIKKO:

Kuka voi oikeasti rehellisesti myöntää, että ei omista romulaatikkoa tai edes jotain siihen verrattavissa olevaa? Romulaatikko on paikka, johon tungetaan kaikki – siis aivan KAIKKI! Meidän romulaatikko on syönyt ainakin miljoona kuulakärkikynää, jotka ovat ärsyttävän usein miehen työstä johtuen punaisia. No saanpahan ainakin toteuttaa haaveammattiani kirjoittaessani kappalistaa punakynällä kuin paraskin kansankynttilä! Romulaatikko imaisee sisäänsä usein myös lipaston päälle kertyneet kolikot, huulirasvat, avainniput ja sinne on eksynyt jopa minun oma neuvolakortti! Sen verran täytyy sanoa, että neuvolakorttini perusteella A-muru näyttäisi tulleen äitiinsä ainakin pituuskasvunsa suhteen. Toivon, ettei hän peri myös äitinsä ja mumminsa siisteyshulluutta! Romulaatikon hyviä puolia on sen koon ja tavaran imemiskyvyn lisäksi se, että sitä pengastaessaan kokee aina löytämisen riemun, kun löytää ihan vahingossa kadonneen kännykän laturin tai jopa ruttuun menneen vitosen setelin!
RÄJÄHTÄNYT VAATEHUONE:

Vaatehuone on ehkä väärä nimitys huoneesta, jossa säilytämme lankoja, letkuruokalaatikoita, siivousvälineitä ja askartelutarvikkeita. No onhan siellä meidän talvivaatteet sulassa sovussa kaiken muun romun ja sekamelskan kanssa!
SOTKUINEN KURAETEINEN: 

Kun ostimme kotimme kolme vuotta sitten, hihkuin onnesta saadessani kuraeteisen pyörätuoliani varten. Jokainen vanhempi, joka on lykännyt niska limassa vaunuja juuri sataneessa märässä lumessa tietää varmasti, kuinka lumi tarttuu ikävästi vaunujen renkaisiin. No renkaat löytyy täältäkin ja ilman erillistä kuraeteistä eteisemme tulvisi talviaikaan päivittäin. Kuraeteinen on keksintönä mainio, mutta sen siistinä pitäminen onkin sitten toinen juttu. Pyörätuolini vie leveyssuunnassa suurimmanosan kuraeteisemme minimaalisesta tilasta, joten koska kuraeteiseen ei mahdu kunnolla, niin monesti ulkovaatteet kasautuvat naulakon sijaan tuolilleni ja sitten soppa onkin valmis!
NAARMUISET OVENPIELET:

Minä ja pyörätuoli olemme olleet yhtä jo yli kymmenen vuoden ajan, enkä ole koskaan antanut sen hallita tai määritellä minua ihmisenä. Harmi vaan, että minkään en hallitse sitä! Syksyinen kaatuminen kertoo jo osan totuudesta, mutta kun kotiamme katsoo hieman tarkemmin, ei voi olla huomaamatta jokaisessa oviaukossa juuri sopivasti pyörätuolin jalkalaudan korkeudella olevia naarmuja ja jopa pyöristyneitä reunoja. Olenkin päättänyt, että jos joskus rakennamme omakotitalon, niin jokaiseen huoneeseen tulee leveät pariovet!
Eikä tässä vielä kaikki! Näkisittepä yöpöytäni, joka on täynnä satukirjoja, pompuloita ja rasvapurkkeja sekä meidän vaatekaapit… Kuitenkin vaikka kotimme ei ole aina järjestyksessä eikä välttämättä Suomen kaunein tai siistein koti, niin rakastan sitä. Koti on minulle paikka, missä voin hengähtää, olla oma itseni ja tuntea oloni turvalliseksi. Täällä perheemme on hyvä kasvaa ja elää jokaisesta häpeäpilkuista huolimatta – nekin ovat vain elämää!

 

♥: Selina

 

Uskaltaisitko sinä paljastaa kotisi häpeäpilkut?

Kommentit

47 kommenttia
Avatar

Tee ihmeessä! 😀 Innolla olisin kyyläämässä mitä häpeäpilkkuja teiltä löytyy! 😉 <3

Avatar

Minä söin nuorena e- pillereitä ja ne aiheuttivat minulle pahan siivousneuroosin. Nykyisin kestän sotkua aika hyvin. Viiden lapsen ja kolmen koiran huushollissa on ollut pakko luopua periaatteistaan. 24/ 7 ei riitä tämän talon jatkuvaan siistinäpitämiseen. Tavaraakin meillä on aivan liikaa. Minä keskityn muiden ihmisten käskyttämäseen. Toteutuksesta vastaavat siivooja, avustaja, mieheni ja lapset kukin kykyjensä mukaan.

Avatar

Mitä, voiko niinkin käydä? 😀 Ratkaisu monen sokuongelmaan 😀

Avatar

En ole koskaan kuullutkaan! 😀 Mielenkiintoinen sivuvaikutus! 😉

Avatar

Mahtavaa 😀 Meiltä ainakin löytyy romulaatikoita, useampikin. Olen koittanut pysyä järjissäni niiden kanssa ja laittaa erillisiin koreihin omat paperit, miehen paperit, omat tilpehöörit ja miehen tilpehöörit. Tuloksena siis kutakuinkin romukaappi-mistä kumpikaan ei koskaan löydä tarvitsemaansa 😀 Nyt on muutto taas edessä, ajattelin surutta ottaa jätesäkin ja kippasta kaiken sinne. Jos en edes muista mitä laatikoissa on, en ehkä muista kaivatakaan niitä myöhemmin…
Noista naarmuisista ovenpielistä en olisi huolissani. Vieraanne tuskin edes kiinnittää niihin huomiota ja mikäli asunnonvaihto tulee ajankohtaiseksi, menee jäljet normaaleina elämänjälkinä 🙂

Avatar

Jätesäkkiin pakkaaminen olisi ainakin meidän romulaatiko kohdalla helpoin vaihtoehto! 😀 Itseäni harmittaa tosi paljon nuo ovenpielet ehkä juuri sen vuoksi, että tiedän mistä ne naarmut johtuvat. Enköhän minäkin pian opi! 😉

Avatar

Jee vähänkö kiva postaus! Tosi kiva ja rehellistä näyttää myös vähän niinku kulissien takaa 😀 Mä tykkään tälläsestä enkä sellasesta aina niin kovin "hienosta" :))

Avatar

Hih, kiva että tykkäsit! 🙂 <3

Avatar

JESSS että muillakin!! Meillä joka ikinen laatikko taitaa olla romulaatikko :DD Vaatehuonetta en uskalla ees avata..
Ihana postaus!:D

Avatar

Hahaa, samat sanat! 😀 Kiva, että tykkäsit!

Avatar

Hahahha! Ihan samoilla linjoilla! muilla on ihanan siistiä, mutta oma koti… kaikilla on pakko olla romuloota, eihän ilman sellaista voi elää? Meillä se on kolmen lomakelaatikon kokoinen hökötys keittiön tasolla 🙂

Avatar

Romulaatikko on kyllä ehdoton! 😉

Avatar

Hahah, no romulaatikkohan on ihan must 😉
Meillä on kaks aivan räjähdyspisteessä olevaa vaatehuonetta (vaikka just siivottiin ne – ups) ja muun kodin "kunnossa" pitämisestä huolehtii toi 2v suttupytty, mutta hei, lapsiperheen koti saa näyttää siltä, että sielä asuu lapsia eikö totta? 😉

Avatar

Minäkin siivosin ihan juuri tuon meidän vaaatehuoneen! 😀 Ja niin totta, että lapsiperheen koti saa näyttää lapsiperheen kodilta! Menenkin kohta hinkkaamaan kaurapuuroa (TAAS) ruokapöydästä! 😉

Avatar

Ounou – meillä on olemmassa ihan TÄYSIN SAMAT jutut. Romulaatikko (okei, niitä on kaksi) – räjähtänyt vaatehuone ja toisen uloskäynnin edessä hoidamme pyykkihuoltoa joten se on.. hmmm.. kaikkea muuta kuin esittelykelpoinen.. Ainiin, ja sitten on se lastenhuone jota kyllä siivotaan joka päivä mutta se on silti avian räjähtäneen näköinen.. Hahaa <3

Avatar

Minua odottaa tuolla A-murun leikkihuoneessa leikkitreffien jälkitila! 😀 <3

Avatar

Meillä koko koti on häpeäpilkku.. pieni kaksio jonka neliöitä haukkaa iso kylppäri, ulkovälinevarasto täpötäysi ja ihan eri puolella taloa joten rattaat on sisällä.. Lisäksi tarmokas 1v joka ei anna äidille tilaa siivota vaan haluaa syliin just nyt, tai vaihtoehtoisesti tyhjentää kaappia tai lipastoa, levittää leluja tai vielä puhtaina viikkausta odottavia pyykkejä. Niin joo.. ja syö osin itse eli ruokaa löytyy vähintään yhdeltä neliöltä syöttiksen ympäriltä n. 5 kertaa päivässä.

Avatar

Niin tuttua vaikka neliöitä on enemmän! 😉

Avatar

Nää on kyllä hauskoja! Mutta tuota… meidän häpeäpilkku on makkari enkä tiedä haluanko esitellä sitä kun en oikein haluaisi itse edes viettää aikaa siellä :'D

Avatar

😀

Avatar

Näyttää kovin tutulta, tosin tässä kodissa meillä ei ole vaatehuonetta joka voisi olla räjähtänyt. Romulaatikkoja löytyy, useitakin! 😉

Avatar

😀 Kiva, että muutkin tunnustaa! 😉

Avatar

Teillähän on sentään vielä siisti vaatehuone…meillä ei mahdu edes menemään sinne sisäpuolelle!

Avatar

No sekin on nähty ja koettu! 😀

Avatar

Ihanan rehellinen postaus! Kyllä näitä meiltäkin löytyy. Pahimpia ovat juuri astiat ja laatikot, jonne tunkee kaiken, mille oikein ole paikkaa kotona. Elän haaveessa, että joskus kaikille tavaroille oikeasti olisi oma koti. Voipi olla saavuttamaton haave, mutta ainahan tähän voi pyrkiä 🙂

Avatar

Kiva, että tykkäsit! 🙂

Avatar

Meiltä löytyy ihan samat jutut! En vaan tiedä, mitä syyttäisin niistä naarmuisista ovenpielistä…

Avatar

Kiva kuulla! 😀 Olen joskus kuullut että imuri voi naarmuttaa ovenpieliä, mutta meidän taloudessa ei voi syyttää sitä 😉

Avatar

Hih, ihanaa!

Avatar

<3

Avatar

Meille ei mikään romulaatikko riitä vaan meillä on kokonainen romukaappi 😀 Sinne on hyvä tunkea piiloon kaikki pois silmistä. Kaapissa saattaa seuraavalle oven avaajalle olla aina pienoinen yllätys niskaan 😀

Avatar

Romukaappi kuulostaa varsin vaaralliselta, jos miettii tuota meidän romulaatikkoa! 😀

Avatar

Huippu postaus. 🙂
Romulaatikko löytyy ja samoin kaappi. 😀

Avatar

Kiitos! 🙂 <3

Avatar

Hahaa, ihanat häpeäpilkut. 😀 Tosin eihän nämä ole vielä yhtään mitään! Meillä häpeäpilkku on kodinhoitohuone, joka lainehtii koko ajan keräykseenvientiä odottavia pahvilaatikoita ja muuta roinaa.. Ja nurkkiin ei kannata kovin tarkasti katsella, kiitos kahden koiran niissä on pölypalloja, vaikka imurointi olisi lopetettu vartti aiemmin. 😀

Avatar

heh, ehkä jonkun mielestä! 😉 Luettuani kommenttisi minulta jäi mainitsematta tähän postaukseen EHDOTTOMASTI pahin häpeäpilkku ja se on meidän "kierrätyskaappi" johon sullotaan tyhjät maitopurkit ja muut pahvit ja unohdetaan ne sinne kunnes ovi ei mene enää kiinni! 😀

Avatar

Mä paljastin meidän Ässän huoneen, joka muodostunut romuvarastoksi, kun Ässä onkin nukkunut vieressä. Mutta meillä on myös romulaatikot joka huoneessa. Kodinhoitohuoneesta ja vaatehuoneesta puhumattakaan… Mutta mun kesän projekti on eka Ässän huone kuntoon ja sitten loput. Turha tavara ulos ja paikat järjestykseen. 🙂 ja ihanaa etten ole ainut ❤️

Avatar

Ai niin sinäkin teit tämän! En muistanutkaan! 🙂 Tsemppiä projekteihin! 😉 <3 Ja ei, et todellakaan ole ainut! 😀

Avatar

Perustin oman blogini alunperin just tuon blogien täydellisyysärsytyksen vuoksi 😉 meillä imuri on kuluttanut ovien listat tuollasiksi. Just siivosin hiki hatussa kun tulee vieraita jotka ei oo käyny meillä ennen niin on sisäinen pakko esittää että koti on siisti :/

Avatar

Tavallaan lohdullista kuulla, että muillakin on kulunut ovilistat näin, vaikka tiedänkin, että suurin osa meidän naarmusta on tuolistani. Toisaalta meneehän se imurikin samalla tasolla! 😉

Ja tiedän niin tunteen, kun haluaa vieraiden tullen että koti on siisti. Minä käyn aivan kierroksilla, kun joku tulee meille ensimmäistä kertaa. Silloin halu tehdä hyvä ensivaikutelma on suuri.

Avatar

Kiva, että näitä pilkkuja löytyy muiltakin 😀

Avatar

Samat sanat! 😀

Avatar

Mielettömän ihana tuo teidän olohuone ja sen matto<3
Meiltä löytyy romukaappi, ja miksi oi miksi sen pitää olla keittiössä??!! Ja MIKSI miehen pitää aina kun on vieraita ruveta etsimään sieltä jotain??!! Olin jo päättänyt muuton yhteydessä,että nyt meille ei sellaista romupaikkaa tuu, mutta kuinkas kävikään. Niin se vaan muutaman kuukauden päästä oli jo ilmaantunut!
Meillä on talo myös oikeastaan aina perus siisti, mutta löytyy noita noloja kohtia meiltäkin, että samassa kerhossa ollaan:)

Avatar

Voi kiitos Ulla! <3 Matto on kyllä ihanan pirteä, taidan jopa rakastaa sitä! 😉

Oi romukaappi keittiössä kuulostaa vaaralliselta juurikin typerien miesten vuoksi! Mä niin tiedän tunteen, kun mies keksii että etsitään juuri vieraiden aikana sieltä romulaatikosta joku tietty tavara ja sitten laatikon auetessa kaikki leviää silmille…mur!

Avatar

Meilläkin on romulaatikko. Se on tosin sillä tavalla huomaamaton, että harva arvaa sen olevan romulaatikko. Mutta siellä on kyniä, paperia, servettejä, erilaisia vihkoja ja muuta krääsää mitä ei luultavasti koskaan tule otettua esille.

Avatar

Kuulostaa niin tutulta! 😀 Meidän romulaatikko paljastaa kyllä itse itsensä heti kun sen avaa! 😀

Avatar

eikä, niiin Tuttu toi romulaatikko… joka on kyllä muuttunut vuosien saatossa tän kokoses sakis romukaapiksi….hehh :DD tekis mieli kuule ottaa ja tehä tää postaus meiä talouden häpeäpilkuista ;D

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä