Kun äiti kelaa 15.5.2016
TEKSTI Selina

Tekemistä sadepäivään: tulostettavia tehtäviä lapsille

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Tiedättekö tunteen, kun kuulette lapsenne suusta lauseen, joka kertoo selkeästi, että hänellä on tylsää, mutta samalla nostaa myös teidän verenpainetta kuullessanne sen yhden sateisen aamupäivän aikana ainakin 10 kertaa? Minulla ei ole MITÄÄN tekemistä!

Olen huomannut, että mitä enemmän A-murulle on kertynyt vuosia
mittariin, sen vaikeampi hänelle on keksiä järkevää tekemistä.
Enää ne äidin erikoiset ja kikka kakkoset
eivät ole A-murun mielestä niin mielenkiintoisia ja koska värityskirjat
on väritetty kannesta kanteen, tehtäväkortit osataan ulkoa ja Lego -tornia pitkin voisi kiivetä jo yläkertaan asti, on aika
etsiä uutta tekemistä internetin ihmeellisestä maailmasta. Tiedän, että lasten ruutuajasta ja internetin käytöstä on puhuttu ja kirjoitettu paljon, ja ehkä semisti kärjistäen lapset eivät enää synny satunnaisesti perätilassa tai käsi poskella, vaan älypuhelin kourassa ja tabletti toisessa! Myös kohta neljävuotias tyttäremme osaa käyttää älypuhelinta ja perheemme iPadia, mutta en koe, että valvotussa kotikäytössä näistä pienistä hetkistä älylaitteiden kanssa olisi koitunut hänelle suurempaa haittaa morkkistelustani huolimatta. Kuitenkin näin sadepäivänä, ja Suomen kesän tuntien monena tulevana, leikki-ikäinen tuskastuu tekemisen puutteeseen hyvin nopeasti ja siksi mukavaa tekemistä olisi hyvä olla takataskussa aina valmiina. Mutta mitä tekemistä se pahamaineinen internet voisi tarjota sadepäiviin ilman ruutuun tuijottamista ja morkkista?

Internetistä löytyy monia sivustoja, joista voi tulostaa erilaisia tehtäviä eri-ikäisille lapsille. Pelkästään Googlen kuvahakuun naputeltu yksinkertainen hakusana Tehtäviä lapsille toi näytölleni valtavan määrän väritys- ja sokkelotehtäviä, joiden kanssa kuluisi varmasti sadepäivä jos toinenkin!  Coloring Book-sivustolta löytyy väritystehtäviä aina iki-ihanista Disneyn hahmoista juuri leffateattereissa pyörivään Angry Birdsiin. Kuvat voi tulostaa vaivattomasti suoraan nettisivuilta ja enää täyteen väritetyt värityskirjat eivät haittaa, kun uutta väritettävää löytyy usein päivittyviltä sivulta aina lisää! Myös kotimainen Muumivaipat tarjoaa kivoja Muumi-aiheisia tulostettavia värityskuvia. Värityskuvat voi ladata vaivattomasti Muumivaippojen puuhasivuilta omalle tietokoneelle PDF-tiedostona ja tulostaa myöhempiä värityshetkiä varten. Kannattaa kurkata myös Touhula liikuntapäiväkotien Touhua-sivun tulostettavat värityskuvat ja tehtävät sekä mitä Perhekerho-sivuston Mini-Eskari, Nalle Puh ja Ötö ja Toukkis tarjoavat perheen pienemmille ja myös vähän isommille lapsille. 

Mukavia sadepäiviä näiden kivojen tehtävien parissa!

 

♥: Selina

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (18)

Palkinto tulikin jo postissa! 🙂 Kiitos vielä arvonnan järkkäämisestä! 🙂

1 vastaus

Itse pohdin aina tätä samaa, kun tyttömme jaksaisi katsoa loputtomiin Pikku kakkosen Nallea netistä 😀 Nuo väritysjutut kuulostaa kyl kivoille 🙂

1 vastaus

Ja ne on! 🙂

1 vastaus

Hei,
Sattumalta eksyin blogiisi. Kiitos kivoista vinkeistä.
Pinterest sivustolla on myös lukematon määrä erilaisia tulostettavia tehtäviä + vinkkejä muihin virikkeisiin lapsille. Sivusto on tosin englanninkielinen.

1 vastaus

Hei ja kiva kun eksyit! 🙂 Kurkkasin itsekin Googlen kautta Pinterestin kuviin, mutta koska minulla ei ole kokemuksia sen käytöstä, en uskaltanut lähteä sieltä linkkailemaan. Sieltä löytyi tosiaan kivoja tehtäviä lapsille. 🙂

1 vastaus

Vitsi minä niin odotan, että Ässä kasvaa jonkin verran, että voidaan tehdä yhdessä jotain askartelu yms juttua. Nyt on pari päivää olleet todella pitkiä, kun ei ole ollut kerhoa ja ulkona ollut niin kurja ilma ettei sinne ole viitsinyt mennä. Sisällä olo on mennyt marinaksi ja kiukutteluksi. Varmaankin puolin ja toisin…

1 vastaus

Lapsen kanssa askartelu on kyllä hurjan mukavaa puuhaa! 🙂 <3

1 vastaus

coloring-book on meillä ihan suosikki!! lemppari hahmot vaihtuu suhteellisen tiuhaan ja tuolta löytyy aina sopivia värityskuvia:) Tuo on kyllä niin rasittavaa (suoraan sanottuna) kun aamulla ollaan oltu tunti hereillä ja kuuluu ensimmäisen kerran, että ei oo MITÄÄN tekemistä. Tämä äiti näkee punaista siinä kohtaa!!!

1 vastaus

Tämä on kyllä huippu sivusto! 🙂 Tänään onneksi en saanut kuulla kertaakaan kyseistä lausetta, kun täällä oli A:n kerhokaveri kylässä. Sain itsekin ihanaa seuraa hänen äidistään. <3

1 vastaus

Nää on niin parhaita! 😀 Meilläkin tulostellaan kaikkia mörkö-tehtäviä ja väritettäviä vampyyreja!! Hahahaa.. 🙂 Hyllyssä on kyllä muutamia väritysvihkojakin, mutta lapset vain tappelee keskenään niistä joten on helpompi tulostaa kaksi identtistä väritystehtävää <3

1 vastaus

Ja meillä vain prinsessoja! 😀

1 vastaus

Meillä on iso pino värityskirjoja, mutta niitähän ei saa kaikissa lasten suosikeissa. Onneksi on siis nuo tulostettavat kuvat ja tehtävät niin löytyy aina mielenkiintoisia aiheita 😀

1 vastaus

Tulostettavat värityskuvat ovat kyllä kiva juttu! 🙂

1 vastaus

Pitääkin käydä äitillä tulostamassa jos Avakin innostuisi noista tehtävistä! Värittämisestä se ei oikein oo ikinä ollut kiinnostunut :/

1 vastaus

Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Tiedän yhden A-murun ikäisen tytön joka ei ole kiinnostunut piirtämistestä eikä värittämisestä, mutta sokkelotehtävät ovat parasta ikinä! 🙂

1 vastaus

Tuttuja sivustoja nuo värityskuvasivustot! Aika paljon on tullut tulostettua väritettävää niin omille lapsille, oppilaille sekä esim. balettiesitystään odottaville pikkuneideille!

<3

1 vastaus

<3 Pitääkin ostaa lisää mustetta tulostimeen sunnuntaita varten! 😉 <3

1 vastaus

Hei Selina, voitit arvonnassani! 🙂 onnea! <3
laitatko s-postia : olivertekimeistaperheen@gmail.com

1 vastaus

Palkinto tulikin jo postissa! 🙂 Kiitos vielä arvonnan järkkäämisestä! 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kun äiti kelaa
Millaista mahtaa olla elämä lapsiperheessä, kun äiti kelaa? Tervetuloa lukemaan hieman erilaista, elämänmakuista ja välillä ihan sairasta perheblogia harvinaissairaan Selina-äidin elämästä, haaveista ja arjen haasteista. Mukana seikkailevat myös perheen isä ja sydänkasvoiset murumme A (-12) ja L (-17). Yhteydenotot: kunaitikelaa@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Blogissa uusi postaus liian monen hiljaisen viikon jälkeen.

Tämä jakamani pieni hetki hiljentää nyt blogin hetkeksi. Nyt tarvitsen kaiken voimani, oman pienen hetken, selvitäkseni kivuista ja ollakseni perheeni kanssa.

Kiitos tuesta ja siitä, että olet ajatellut minua ja perhettäni. Minä tulen vielä takaisin ja kirjoitan teille jälleen elämästä kun äiti kelaa hymyillen!
.
.
.
©️Anna Giss #uusipostausblogissa #newblogpost #linkkiprofiilissa #linkinbio #kunäitikelaablogi #kipu #pain #tauko

kunaitikelaablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: