Kun äiti kelaa 16.7.2016
TEKSTI Selina

Hyytävät synttärisuunnitelmat ja neljävuotiaan lahjatoiveet

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Huh hellet…ei sentään, kun vesisadetta ja pilvistä taivasta! MÖH!! Mikäs helteinen heinäkuu tämä nyt on olevinaan? Sateista ja jo vakavamman puoleisesta hellepuutostilasta viis, blogi on jatkanut sinnikkäästi laiskotteluaan, mutta me emme! Blogin hiljaiselon aikana olemme käyneet huvipuistossa, kotieläinpuistossa, Muumimaailmassa ja vaihtaneet alkuperäisen suunnitelman Ti-Ti Nallen tapaamisesta Särkänniemen Koiramäkeen tutustumiseen ja yöpyneet hotellin pehmeissä ja sileissä lakanoissa aina A-murun koti-ikävään asti – kesälista 2016, chek, check, CHEK! Oli kuitenkin tosi kiva huomata palatessani blogiin, että te ihanat lukijat olette olleet blogihiljaisuudestani huolimatta aktiivisesti mukana ja kommentoineet vanhojakin postauksia, vaikka blogin Facebook-sivu muistuttelikin minulle juuri, että en ole postannut taaskaan  yli 10 päivään yhtään mitään – hupsista!

A-murun 4-vuotissyntymäpäivät lähestyvät jäätävää vauhtia ja hyytävät syntymäpäiväsuunnitelmat ovat jo pitkällä! Tänä vuonna syntymäpäivien teemaksi valikoitui A-murun toiveesta varmasti jokaisen leikki-ikäisen huulilla oleva Disneyn prinsessapläjäys; Frozen. Rehellisesti sanottuna olin hieman pettynyt, koska teemana Frozen rajaa suunnitelmia tällaiselta tee, askartele ja väkerrä kaikki itse (vaikka väkisin)-äidiltä, joka ei ole koskaan innostunut teeman mukaisista kertseistä, serveteistä eikä edes niistä ehkä jopa kätevistä kertakäyttöisistä pöytäliinoista! Viime vuoden pöllö-teema ja parin vuoden takainen siili-teema oli paljon helpompi toteuttaa niin koristeluiden, leipomusten kuin kutsujen osalta ja kaikki mehutahratkin lähtivät anopin ostamasta pellavapöytäliinasta, mutta nyt minun sakseni ei kerta kaikkiaan osaa leikata paperista prinsessa Annaa tai jääkuningatar Elsaa – sympaattinen Olaf saattaisi ehkä onnistua, mutta sehän ei tietenkään käy! Askartelu on kuitenkin mukavaa yhteistä puuhaa A-murun kanssa, joten päädyimme kuitenkin askartelemaan synttärikutsut itse, mutta teeman mukaisia kertsejä meillä ei kuitenkaan tänäkään vuonna näy!

Yhteisen askarteluhetken lisäksi, olen luonnostellut A4:lle A-murun syntymäpäivien tarjoilua. A-murun aiemmilla syntymäpäivillä on ollut tarjolla niin suolaista kuin makeaa ja niin myös tänäkin vuonna. Tarjolle on tulossa ainakin A-murun mummon täydellisiä pullia, pieni jäätelöpuffet, täytekakku ja erilaisia suolaisia herkkuja. Karkkia ei näillä synttäreillä tarjoilla ollenkaan, mutta makeaa tarjottavaa herkkusuille löytyy jäätelön, marjojen ja makeiden leivonnaisten muodossa. Lisäksi sisäinen sokerinatsin ja kukkahattutädin yhdistelmä taputtelee käsiään porkkana-, kurkku- ja paprikatikuille sekä miedolle dippikastikkeelle, jotka ujutin ehkä jopa väkivalloin tarjoiluihin mukaan, hih! Tiukkapipo tai ei, synttäritarjoilut on kuitenkin suunniteltu yhdessä tulevan synttärisankarin kanssa ja hänen suosikeistaan juurikin porkkanatikut, popparit sekä suolakalat löytävät jännittävänä juhlapäivänä tiensä muidenkin herkuttelijoiden suihin. Juhlapöydän keskipiste, täytekakku, on vieläkin suunnittelun alla ja täytyy sanoa, että ensimmäistä kertaa minua jännittää leipoa omalle väelle ja lapsivieraille!
Mutta mitä ostaa syntymäpäivälahjaksi neljäveelle, jolla on jo kaikkea? Me emme nimittäin tiedä vieläkään, mitä ostamme tyttärellemme lahjaksi! Kysyin siis jälleen A-murulta hänen lahjatoiveitaan ja hän vastasi näin:

 ”Toivoisin jotain pöllöistä ja kovaa, ja äiti sinulta synttälilahjaksi muovailuvahaa. Iso muovailuvaha! Sitten lakanat mun omaan huoneeseen, tyynyliinan ja peiton lakanan. Sitten toivon Koilamäen talon!”


Kokosin pienen kollaasin A-murun lahjatoiveista ja lisäsin siihen pari juttua, joita mielestäni jokainen neljävuotias tarvitsee. Se pörröinen ja kova jääköön arvoitukseksi, jonka äidinkin on selvitettävä – vinkkejä otetaan vastaan! 😉

Lasten pussilakanasetti: Finlayson / Kerhovaatteet: Melli Eco Design / Kerhotossut: Tohvelisankari / Koiramäen talo: Keravan muovi ja lelu / Muovailuvahasetti: Jollyroon.fi /

 

♥: Selina

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (14)

Kiitos! <3 Toivottavasti teillä oli kiva reissu! 🙂 Ja kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan, koska helleviikko ja synttärit ei tunnu nyt kamalan kivalta yhdistelmältä! 😀

1 vastaus

Kuullostipa A-murun synttärit menu herkulliselta!:p jos asuisin naapurissa tulisin kukkimaan!

Kova ja pörröinen? Satavarmasti Furby -lelu! 😀

1 vastaus

Furby on muuten tuttu! 😀 Minun siskollani oli sellainen pienenä ja se täyttää A-murun asettamat kriteeritkin! 😉

1 vastaus

Ihanaa puuhaa teillä riittänyt. 🙂
Hei ja täytekakusta tulee varmasti upea, älä huoli.♥

1 vastaus

Puuhaa on ollut tosiaan monenlaista! 🙂 Ja täytekakku… hih, toivotaan! ;D <3

1 vastaus

Voihan Frozen ja ihana A-muru!

Kivoja reissukuvia teidän matkasta olet tänne lisäillyt. Täytyh varmaan näyttää ne meidän neidille, kun ehdin!

Vai että pörröinen ja kova? Tulee mieleen joku istuinrahi pörrökankaalla tai sitten joku söpö pörröinen ovipaino (sisällä vaikka hiekkaa…) pitämään uuden A-murun oman huoneen ovi auki 😊

1 vastaus

VOihan Frozen, niinpä! HUH! 😀

Ovipaino voisi olla kyllä tosi kiva! Pian nähdään! <3

1 vastaus

Mukavalta reissulta vaikuttaa! 🙂 Mekin vierailtiin viime kesänä Muumien luona. Kuluneena viikonloppuna oltiin vähän eri suunnassa Suomea lomailemassa. Siitä tulossa juttua blogiini lähipäivinä. 🙂 Mukavia kesäpäiviä teille, sateesta huolimatta! <3

1 vastaus

Voi meillä oli kyllä todella kiva reissu! 🙂 Kivoja kesäpäiviä teidän perheelle! <3

1 vastaus

Ihana lahjakollaasi!

Pörröinen ja kova.. Öö, sellainen kävelevä koira? Tennispallo? Hammasharja? 😀

1 vastaus

Kiva, että tykkäsit! 🙂 Hammasharja, hih! 😀 <3 Ihana sinä!

1 vastaus

Oho – te olette kerenneet tmehdä vaikka mitä 🙂 Ihana kesä – ja kyllä välillä saa ottaa blogista taukoa! Eihän kaikki muutkaan harrastukset jatku ympäri vuoden. Hihii.. Ja ihanat synttärilahjatoiveet neidillä on! Minäkin haluaisin että meidän lapset toivoisivat lakanoita ja muita käytännöllisiä juttuja.. Heidän suusta kuulen kuitenkin vaan "Legoja ja Autoja lisää!" 🙂

1 vastaus

Joo kyllä ja siltä tuntuu ja kotona näyttää! Täällä on hurja siivousoperaatio rästihommien vuoksi nyt! 😀

Ja minä oikeastaan yllätyin A:n toiveista. Oletin että olisi tullut vain Frozenia! 😀

1 vastaus

Aivan ihania kesäjuttuja <3 mekin tehtiin juuri hotelli-särkkisreissu ja siihen palailen lähiaikana myös blogissa. Olen ylpeä että suurin osa kesälistasta on pian koettu ja tehty yhdessä <3 tsemppiä frozen-synttäreille, meillä juuri juhlittiin sellaiset pari vk sitten 😉

1 vastaus

Kiitos! <3 Toivottavasti teillä oli kiva reissu! 🙂 Ja kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan, koska helleviikko ja synttärit ei tunnu nyt kamalan kivalta yhdistelmältä! 😀

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kun äiti kelaa
Millaista mahtaa olla elämä lapsiperheessä, kun äiti kelaa? Tervetuloa lukemaan hieman erilaista, elämänmakuista ja välillä ihan sairasta perheblogia harvinaissairaan Selina-äidin elämästä, haaveista ja arjen haasteista. Mukana seikkailevat myös perheen isä ja sydänkasvoiset murumme A (-12) ja L (-17). Yhteydenotot: kunaitikelaa@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Blogissa uusi postaus liian monen hiljaisen viikon jälkeen.

Tämä jakamani pieni hetki hiljentää nyt blogin hetkeksi. Nyt tarvitsen kaiken voimani, oman pienen hetken, selvitäkseni kivuista ja ollakseni perheeni kanssa.

Kiitos tuesta ja siitä, että olet ajatellut minua ja perhettäni. Minä tulen vielä takaisin ja kirjoitan teille jälleen elämästä kun äiti kelaa hymyillen!
.
.
.
©️Anna Giss #uusipostausblogissa #newblogpost #linkkiprofiilissa #linkinbio #kunäitikelaablogi #kipu #pain #tauko

kunaitikelaablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: