A-murun makuuhuone osa 2: Valmista tuli!

Teksti

”Siellä on hienot lakanat, mutta sänky ei ole petattu. Eikä mitään muuta! Okei, no siellä on kukkatapetti ja matto. Valkoinen ja keltainen matto. Siellä on intiaaniteltta, sellainen tiipii-teltta. Sofia (A-murun ystävä) sanoi sitä intiaaniteltaksi. Mä nukun siellä!”

Näin meidän kohta neljävee kuvaili omaa huonettaan, jossa hän on nukkunut tosin ei intiaaniteltassa, vaan ihan omassa sängyssään reippaasti jo kuukauden. Ja kyllä, sänky jäi petaamatta tänäkin aamuna, mutta koska on loma, niin sehän ei ole niin justiinsa! Oma huone on selkeästi tärkeä juttu leikki-ikäiselle, joka alkaa jo kaipaamaan omaa rauhaa ja yksityisyyttä. A-murun makuuhuone ei ole kuitenkaan täynnä leluja, pelejä tai virikkeitä, vaan sen on tarkoitus olla rauhallinen paikka, jossa voi uppoutua satujen maailmaan, ummistaa turvallisin mielin illalla silmänsä ja toivottaa hyvää yötä vaikka jokaiselle kirjahyllyssä istuvalle pehmolelulle, ja tietenkin sille kainalopaikkaan päässeelle tärkeimmälle Unipupulle. Tervetuloa A-murun makuuhuoneeseen! 

A-murun makuuhuoneen toteutus lähti rennolla asenteella tehdystä sisustussuunnitelmasta ja värimaailmasta, joka kokikin ensimmäisen suuren muutoksen päästessämme Tikkurilan värilastujen eteen se oikea tapettirulla kainalossa. Alunperin huoneen värimaailman oli tarkoitus olla hennon vaaleansininen, mutta lopulta sopivan vaaleaa vaaleansinistä sävyä ei löytynyt hentojen eikä niiden hieman tummempien värilastujen joukosta. Edes pienimuotoinen riitely ei helpottanut päätöstä, joten sanoimme heipat vaaleansinisille seinille ja toivotimme tervetulleeksi A-murun makuuhuoneeseen hennon, herkän ja kauniin Seljankukan sävyn! Makuuhuone sai siis lopulta kauniit ja  vaaleankeltaiset seinät, jotka sopivat mielestäni jopa paremmin A-murun Seinäruusun verkkokaupasta valitsemaan vaaleapohjaiseen, mutta värikkääseen Pip Studion Chinese Garden -tapettiin.

Vaikka A-murun makuuhuoneen suunniteltu värimaailma kokikin kovan kolauksen jo remontin alkumetreillä, niin makuuhuoneen yleisilmeestä tuli silti kivan värikäs, mikä oli tavoitekin. Mielestäni makuuhuoneen värimaailma sopii myös isommalle lapselle, joten A-murun aloittaessa muutaman vuoden päästä koulun, en usko, että joudumme tapettikaupoille, koska emme valinneet sitä perinteistä ja varmasti nyt myös meidän tyttäremme mieleen olevaa prinsessatapettia. Makuuhuone sai lisää väriä ja iloa Askosta ostetun keltaraitaisen maton, A-murun valitsemien Finlaysonin Elefantti-vuodetekstiilien ja vaaleanpuna-valkoisen Jollyroomin Alice & Fox tiipiin voimin. Makuuhuoneen kalusteet ovat pitkäikäisyyttä silmällä pitäen valkoisia ja siksi myös perhetutuiltamme saatu vankka mäntyinen jatkettava sänkykin sai hionnan jälkeen useamman kerroksen valkoista maalia pintaansa.

En halunnut täyttää A-murun makuuhuonetta leluvuorella, vaan leikit jatkuvat edelleen alakerran leikkihuoneessa. Sen sijaan yläkerran makuuhuone on pyhitetty hyvien yöunien lisäksi satumaisiin satuhetkiin ja mikäpäs sen mukavampi, kun ne saa toteuttaa yhdessä innokkaan leikki-ikäisen kanssa oman majan suojissa! Tiipii oli yksinkertainen koota ja se on vahvaa kangasta, joka kestää varmasti monet leikit ja satuhetket. Lisäksi soma ikkunaluukku tekee tiipiistä persoonallisen ja sisällä olevat tyynyt ja lämpimät viltit pehmentävät satuhetkeä sopivasti.

Lukemattomia satuhetkiä varten tarvitaan tietenkin iso kasa kirjoja ja siksi halusin makuuhuoneeseen persoonallisen, mutta ison kirjahyllyn. Jollyroomin hauska Alice & Fox talo-kirjahylly imeekin sisäänsä valtavan määrän satukirjoja yhteisiin satuhetkiin ja se on kuin tehty A-murun makuuhuoneeseen. Kirjahyllyn kokoamiseen ei aivan tämän äidin kärsivällisyys riittänyt, mutta onneksi Isimies sai kirjahyllyn koottua ilman pahempaa Ikea-kalusteiden kokoamiseen kuuluvaa ketutusta. Ihan pienten lasten huoneeseen suosittelen kuitenkin kiinnittämään kirjahyllyn seinään, koska se vetää varmasti puoleensa uteliaita kiipeilijöitä mielenkiintoisen ulkomuotonsa vuoksi.

Iltojen pimetessä möröt, öttiäiset ja muut mielikuvitusystävät hiipivät lastemme mieliin ja uniin, joten paras mörön karkottaja on kunnon yövalo. Ostimme Jyskistä A-murulle yöpöydän sängyn viereen, johon A-muru sai valita mieleisensä yövalon. Pöllö-lamppu löytyi lopulta Prismasta ja se on kiinnitetty kaksipuoleisella teipillä JO kahden vahingon jälkeen yöpöydän kanteen. Himmeämmän ja pehmeämmän yövalon tarjoaa kirjahyllyn päällä oleva Jollyroomin Alice & Fox valosarja, joka toimii kolmella AA-paristolla. Turvallisuuden tunnetta taas vanhemmille tuo valosarjan kätevä ajastin, jonka ansiosta valosarja sammuu muutaman tunnin kuluttua sen kytkemisestä päälle.

A-muru pitää huoneestaan, mutta mitä mieltä me vanhemmat olemme? No mehän rakastamme luonnollisesti kaikkea, mitä tyttäremme rakastaa…paitsi prinsessatapettia! 

Helteistä ja ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! Meillä on tiedossa helteistä huolimatta hyytävien Frozen-synttäreiden järjestelyt, huh!

 

 

 ♥: Selina

 

Mitä sinä pidät A-murun makuuhuoneen sisustuksesta? 
Ps. Alice & Fox leikkiteltta on juuri nyt Jollyroomilla kivassa tarjouksessa!
*Yhteistyössä: Seinäruusu ja Jollyroom.fi. Tapetista saatu alennus Seinäruusun verkkokaupasta bloginäkyvyyttä vastaan. Kirjahylly, valosarja ja tiipii saatu Jollyroomilta bloginäkyvyyttä vastaan. 

Kommentit

64 kommenttia
Avatar

Hei, minulle kuuluu hyvää! Postaustahti jäätyi kesän aikana täysin, mutta täällä ollaan ja palaan kyllä vielä bloginkin pariin! 🙂

Avatar

Upea huone!!! Aivan on teidän neidin näköinen!

Avatar

Hih, kiitos! <3

Avatar

Ihana A-muru ja niin suloinen huone! Vai että oikea intiaaniteltta! <3

Avatar

<3

Avatar

Tykkään tosi paljon! Tästä sain kyllä ihania ideoita Aavankin huonetta varten! Taidanpa käydä Askossa katselemassa mattoja. Ja tuo tiipii on ihana!

Avatar

Kiva kuulla, kiitos! 🙂 A-muru tykkää myös hurjasti tiipiistään! Luemme siellä monesti iltasadun ennen nukkumaanmenoa! 🙂

Avatar

Vaaauuu!! Ihana siitä tuli! 🙂 Tykkään erityisesti tuosta tapetista. Ja niin tykkään ajatuksesta näin pienillä lapsilla pitää leikit ja nukkumiset eri huoneissa. Niin minäkin tekisin jos meillä olisi riittävästi tilaa. Nyt raivaamme aina leikit pois alta ennen nukkumaanmenoa.. <3

Avatar

Kiitos Såfin! <3 Minä tykkään myös siitä, että A-murulla on kaksi huonetta. 🙂 Toisaalta, kyllä tätäkin huonetta on joutunut ennen nukkumaanmenoa raivaamaan, kiitos meidän lukutoukan, joka hamstraa sänkynsä viereen ihan valtavan läjän satukirjoja joka ilta iltasadun jälkeen! 😀

Avatar

Ihana huone♥ Meidän Onnilla on pesänään tuollainen tiipii mintunvärisenä ja tykkää kovasti siellä lepäillä ja lueskella 🙂

Avatar

Kiitos Nanna! 🙂 <3 Me luemme monesti iltasatuja tiipissä. 🙂

Avatar

Aivan mielettömän ihana! Yksinkertainen, mutta silti paljon kaikkea. Ja toi tapetti! Wau! <3

Avatar

Kiitos MäSäMutsi! <3 Rakastan myös tuota tapettia! A-murulta hyvä valinta! 😉

Avatar

Ou wau! Tosi kaunista ja mitkä värit! ❤️?

Avatar

Kiitos Matu! <3

Avatar

Oi, miten suloinen huone ja käy varmasti vielä sittenki,kun A-muru kasvaa;Frozenin Elsat saattaa menettää hohtonsa siihen mennessa 😀 ja toi tiipii♡

Avatar

Kiitos Viivi! <3

Avatar

Aivan ihana kokonaisuus!

Avatar

Kiitos Suvi! 🙂

Avatar

Näyttääpä tosi kivalta. Pääsisipä pian muuttamaan pois tästä väliaikaisesta asunnosta ja vähän sisustamaan… Nyt meidän sisustaminen on sitä, että yritetään vain mahtua tähän kerrostalo kolmioon (meitä on 6).

Avatar

Kiitos Minna! <3 Sisustaminen on kivaa puuhaa, mutta olen onnellinen että kaikki valinnat on ohi! Tai no…vielä pitäisi löytää sopiva sängynpeite ja muutama koristetyyny sängylle! 😀

Avatar

Mä niin odotin tätä postausta, enkä kyllä turhaan; tästä tuli AIVAN IHANA! Voisin itsekin valita huoneeseeni tuon tapetin, maton, lakanat… Tosi kaunis huone, siellä aivan varmasti näkee kauniita unia <3

Avatar

Voi miten kiva kuulla, että odotus palkittiin postitiivisesti! 🙂 <3 A-muru on viihtynyt huoneessaan hyvin ja uskon siis että hänkin pitää siitä. 🙂

Avatar

Kaunis lopputulos! Silti en ymmärrä, miksi ikean kalusteiden kasausta aina moititaan. Niissä on ehkä parhaat kasausohjeet ikinä jos vertaa minkään muun merkin kalusteisiin joita olen koskaan kasannut ?

Avatar

Kiitos Laura! 😀 No ehkä se on kuitenkin kasaajasta enemmän kiinni! 😀

Avatar

Wow, tosi upee ja hieno huone. Tykkään ja toi kirjahylly on kyllä persoonallinen! 🙂 ♥

Avatar

Kiitos paljon A! 🙂 <3 Itsekin tykkään kirjahyllystä kovasti!

Avatar

Aivan ihana! Onnistunut lopputulos ja raikas huone. Mä rakastuin tuohon tapettiin, pakko mennä katsomaan seinäruususta olisiko jotain meidän poikien…Miksi ei äidinkin huoneeseen sopivaa uutta tapettia 😉 Meillä kans pojat 4v ja 2,5v viihtyy paljon huoneessaan, joskus vanhemmilta on sinne kokonaan pääsy kielletty kun pojat leikkii. Meilläkään ei ole leluja pahemmin ostettu koskaan, eikä niillä ole joka paikkaa täytetty. Pojat kehittää omia leikkejään ja käyttävät paljon aikaa "keskusteluihin" (äiti, älä tuu nyt tänne kun me jutellaan)

Avatar

Kiitos Mervi! 🙂 Toivottavasti löysitte ihana tapetin Seinäruususta! 🙂 Ja hih, miten ihania poikia teilä! <3

Meille on kertynyt ehkä jopa harmittavan paljon leluja – siis harmittavan siivouspäivinä! A-muru leikkii onneksi paljon leluillaan, mutta joudun kyllä välillä nostelemaan osaa leluista kaappiin säilöön, jonka jälkeen ne ovat kuin uusia! 🙂

Avatar

vau! aivan ihastuttava! ja tuota pitkäikäisyyttä mäkin katsoin juuri tapetin ja värien suhteen, niin ihanat värit tossa tapetissa! 🙂 kelpais kyllä mullekin ja oon sentään 24 😀 me ostettiin tytölle tuo sama pöllölamppu cittarista, violettina 😀

Avatar

Kiitos petra! <3 Minäkin voisin kelpuuttaa tuon tapetin itselleni! 😀 Ja tuo pöllölamppu on kyllä aivan ihana. Meidän Prismassa ei tosin ollut kuin harmaa ja valkoinen! 🙂

Avatar

Todella kaunis huone!! 🙂

Avatar

Kiitos Meri! <3

Avatar

Iiiik, tästä tuli ihan mielettömän upee!! 🙂 Kyllä tuolla nyt kelpaa nukkua.♥

Avatar

Kiitos Terhi! A tykkää huoneestaan kovasti edelleen. 🙂 <3

Avatar

Tosi ihan huone!

Avatar

Kiitos Elina! 🙂

Avatar

Ihana huone! Ja tämän mamman silmiä ilahduttaa toi siisteys. Meillä 8- vuotiaan tytön huone ei pysy hetkeäkään siistinä. Juuri tänä aamuna siivosi huoneen yksin ihan tiptop- kuntoon. Jopa imuroi lattian ihan itse. Nyt on jo lattia tavaroiden ja vaatteiden peitossa. Ei muuta, kuin ovi kiinni!

Avatar

Kiitos Susanna! 🙂 No meidän A:n leikkihuone on juuri tällä hetkellä kuin pommin jäljiltä! 😀 Sitä se on – ovi vaan kiinni! 😀

Avatar

Vautsi vau! Tosi onnistunut lopputulos! Kyllä teidän neidin kelpaa. 🙂

Avatar

Kiitos paljon Ninni! <3

Avatar

Niiiiin ihana! <3 🙂

Avatar

Kiitos lillamy! <3

Avatar

Ihana huone ja ihana tapetti! Lopputulos on upea, vaikka suunnitelmat seinien väristä vähän muuttuivatkin matkalla. 🙂

Onnekas A-muru kun levolle ja leikeille on ihan omat huoneet!

Avatar

Kiitos Minna! 🙂 A-muru taitaa tosiaan olla onnekas kahdesta huoneestaan, koska minä jaoin koko lapsuuteni huoneeni kaksossiskoni kanssa, vaikka en kamalasti siitä valittaisikaan. 😀

Avatar

Kauniita värejä.Lopputulos kuitenkin jotenkin sekava! Itse olisin laittanut tuon kirjavan tapetin huoneen jommallekummalle kummalle ehjälle seinälle enkä ikkunaseinälle.Elefanttikuosiset lakanat ei myöskään sovi yhtään yhteen tuon kukkatapetin kanssa,mutta maton kanssa kylläkin. Tyylit on aivan ristiriidassa.Pisteet kuitenkin siitä että huonetta ei ole ahdettu liian täyteen tavaraa. Ingrid

Avatar

Kiitos Ingrid rehellisestä kommentista! 🙂

Avatar

Upealta näyttää! Toi tiipii on ihan ylisöpö <3 oikein harmittaa kun meidän neidillä ei tässä meidän nykyisessä asunnossa ole omaa huonetta mitä voisi sisustaa :/

Avatar

Kiitos! <3 Ehkä pääset jonain päivänä sisustamaan tyttärellesi hänen (ja sinun) unelmiensa huoneen! Pidän peukkuja! 🙂

Avatar

On todella suloinen huone, ihana tapetti! 🙂

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Kirjoitatko enää blogia..outoa kun ennen postailit usein ja nyt näyttää loppuneen kokonaan. Toivottavasti oma vointisi hyvä.

Avatar

Hei minttu! Blogi on kieltämättä jäänyt harmillisen hiljaiseksi kesän aikana, mutta kyllä minä täällä edelleen olen ja juuri näpyttelen taas uusia postauksia! Vointini on hiljaisuudesta huolimatta hyvä – parempi kuin pitkään aikaan! 🙂

Avatar

Niin kaunista. Nappi lopputulos 🙂

Avatar

Kiitos Jani! 🙂

Avatar

Voi miten uskomattoman kaunis pienen prinsessan huone <3 erityis kehuja saa ehdottomasti äärimmäisen kaunis tapetti ja veikeä tiipii ^_^

Avatar

Kiitos ihana! <3

Avatar

Joko sinä kohta palailet lomilta, en jaksa enää oottaa sun postauksia :D! Kesällä on paljon muutakin tekemistä kuin blogien selaaminen, mutta näin sateisena syksyisenä päivänä se on kivaa puuhaa! Kaipaan sinua ja postauksiasi 🙂

Avatar

Voi ihana sinä! <3 Blogi on jäänyt kesän aikana paitsioon ja se harmittaa minua suuresti! Olen palaamassa kuitenkin takaisin ja toivottavasti odotuksesi palkitaan! 🙂

Avatar

Onhan kaikki hyvin, kun ei sinusta ole kuulunut aikoihin mitään? Minä jo täällä vähän huolestuneena odotan saavani lukea sinun kesäkuulumisiasi.

Avatar

Kaikki on oikein hyvin! Blogi vaan jäi kesän aikana vähemmälle huomiolle, mutta kesäkuulumisia on tulossa! 🙂 <3

Avatar

Aivan ihana huone, tuo teltta on ihana! <3 Mäkin haluaisin tytöille, mutta tilaa ei oikeastaan ole 🙁

Avatar

Kiitos Cariina! <3 Toivon, että jonain päivänä saisitte niin ison kodin, että pääset toteuttamaan tytöille heidän unelmien huoneen! <3

Avatar

Mitä kuuluu? Toivottavasti kaikki hyvin, vaikka postauksia ei ole aikoihin tullut. <3!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä