Kasviväri, se luonnollinen ja turvallinen vaihtoehto hiusten värjäykseen

Teksti
Kun kesän kynnyksellä tehty raskaustesti näytti positiivista minulle oli enemmän kuin selvää, että viimeksi yli vuosi sitten värjätty pehkoni ei tule saamaan kurjaan juurikasvuunsa uutta, päänahkaani joka kerta korventavaa kestoväriä – ei edes raitoina. Olen vasta bloggaamisen kautta tutustunut enemmän luonnonkosmetiikkaan ja olen myyty! Yhteistyöt Nordic Health Systemsin kanssa on suorastaan repinyt silmäni auki surutta käyttämästäni markettikosmetiikasta ja niiden sisältämistä kemikaaleista, jotka ovat ehkä hoitaneet asiansa, mutta eivät välttämättä tehneet kuitenkaan hyvää elimistölleni. Tämän vuoksi olenkin siirtynyt vähitellen lähes kaiken kosmetiikan kohdalla luonnonkosmetiikkaan, joten miksen hoitaisi myös hiuksiani samalla tavalla? Olin kyllä kuullut vaihtoehtoisesta hiusten värjäyksestä, mutta en tarkoita tällä kevytvärejä, jotka sisältävät aivan samat kemikaalit ja myrkyt kuin kestoväritkin, vaan kasviväriä, joka on se luonnollinen ja turvallinen vaihtoehto hiusten värjäykseen – myös raskaana oleville!
Kasvivärit ovat nimensäkin mukaisesti peräisin luonnosta. Kasvivärin pohjana käytetään luonnon hennaa, cassiaa ja indigoa ja siihen
lisätään esimerkiksi juuria,
pähkinää, puun kuorta ja yrttejä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Kasvivärit eivät sisällä lainkaan allergisoivia ja kehoa kuormittavia kemikaaleja, ne
tuuheuttavat ja ravitsevat hiuksia ja antavat niille luonnollisen kiillon. Kasvivärjäys on kaikessa luonnollisuudessaan turvallinen hiustenvärjäystapa niin allergikoille kuin raskaana oleville. Se tekee hyvää myös hiuksille, koska värjäyksen aikana kasviväri hoitaa hiusta pinnalta käsin, eikä tunkeudu kemiallisen värin tavoin hiuksen sisälle muuttamaan hiuksen luonnollista
koostumusta. Kasvivärillä ei voi vaalentaa, mutta omaa sävyä pystytään
kirkastamaan. Kasvivärillä voidaan kuitenkin tummentaa ja tehdä vaikka mustan
sävyn. Kasviväri on luonnollisuudestaan huolimatta kuitenkin kestoväri, mutta se kuluu tasaisemmin pois hiuksista kuin kemiallinen väri. On kuitenkin mahdollista, että edes kasviväri ei sovi kaikille.
Halu kokeilla kasvivärjäystä oli suuri, joten sukelsin internetin ihmeelliseen maailmaan ja löysin minua lähimpänä olevan ekokampaamon; Parturi-ekokampaamo Mekon. Kampaamo sijaitsee lähellä Seinäjoen keskustaa ja Mekon ammattitaitoinen henkilökunta tarjoaa kasvivärjäyksen ohella muun muassa hiusten energialeikkauksia, intialaista päähierontaa sekä savi- ja merilevähoitoja. Kampaamossa kunnioitetaan kestävää kehitystä ja kaikki heidän tuotteensa ovat mahdollisimman luonnonmukaisia ja sopivat siksi kemiallisille hiusväreille allergisoituneille, terveydestään huolehtiville ja myös raskaana oleville. Mekossa on myynnissä myös laadukasta luonnonkosmetiikkaa, esimerkiksi Nurmen tuotteita,  sekä heidän ekokampaamon nimeä kantavia hiustenhoitotuotteita.

Suuntasin muutama viikko sitten jännittyneenä ylipitkäksi kasvaneen ja huonokuntoisen hiuspehkoni kanssa kokemaan kasvivärjäyksen ensimmäistä kertaa enkä pettynyt! Kokemus oli ainutlaatuinen ja täysin erilainen verrattuna aiempiin (kemiallisiin) värjäyksiini, kun päänahasta kasvoihin leviävä kutitus ja polte sekä päänsärky loistivat poissaolollaan! Sen sijaan istuin kampaamon mukavassa tuolissa lämmin kaurapussi hartioillani imemässä lisää tietoa kasvivärjäyksestä samaan aikaan, kun kasviväri hoiti ja värjäsi hiuksiani lämpimien pyyhkeiden alla. Ennen tätä tapahtui kuitenkin paljon. Saapuessani ekokampaamoon koin heti, että palvelu on asiakaslähtöistä. Ensin kampaamon kokeneet ekokampaajat arvioivat yhdessä millaisen hoidon tarpeessa hiuspohjani ja kemiallisella värillä (ja tuotteilla) käsitellyt hiukseni ovat, koska ennen kasvivärjäystä hiukset on puhdistettava. Ennen puhdistusta hiukseni leikattiin ekokampaajan ammattitaidolla tehdyllä energialeikkauksella, jossa huomioidaan hiuksen luonnollinen olemus, eikä siinä käytetä esimerkiksi ohennussaksia, joiden käyttö rikkoisi hiuksen pinnan. Energialeikkauksen jälkeen hiuksilleni tehtiin puhdistus käyttäen valkosavea ja merilevää, joka puhdisti hiuksista esimerkiksi käyttämäni muotoilutuotteet ja silikonijäämät sekä hoiti ja virkisti hiuksiani. 

Pesun jälkeen olikin jännittävän kasvivärjäyksen aika. Kasviväri sekoitettiin erilaisista jauheista, jotka sisältävät esimerkiksi hennaa, kasveja ja yrttejä. Väri suunnitellaan ja sekoitetaan aina jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti, mutta värin lopputulos riippuu aina asiakkaan omasta hiuksesta. Tämä kannattaa ottaa siis huomioon väriä valittaessa. Ekokampaaja sekoitti jauheet lämpimään veteen ja valmis väri näytti hyvin mielenkiintoiselta, kuin vihreältä paksuhkolta puurolta ja sitä oli paljon!

Lämmin kasviväri levitettiin siveltimellä ensin tyveen ja sitten latvoihin ja se tuoksui hennosti kukkaniityltä ja viljapellolta. Kasvivärin levityksen jälkeen hiukset kiepautettiin nutturalle ja kiedottiin ensin biohajoavaan muovipussiin sitten lämpimällä vedellä kostettuun pyyheliinaan ja lopuksi vielä kuivan pyyheliinan sisään. Sitten vain odotettiin kasvivärin tekeytymistä tunnin verran. Täytyy sanoa, että pesun jälkeen minua jännitti katsoa ensimmäistä kertaa peiliin, koska en osannut kuvitellakaan, mitä aiemmin näkemäni vihreä puuro onkaan saanut aikaan hiuksissani, mutta yllätyin positiivisesti – väri näytti luonnolliselta ja kauniilta, vaikka hiukseni olivat vielä märät! Kuivauksen aikana uusi hiusvärini pääsi kunnolla esille ja en olisi voinut olla tyytyväisempi. Väri oli kaunis, heleä ja hiukseni näyttivät terveiltä ja elinvoimaisilta. Niin ja minullakin oli hyvä olo! Kasviväri on siitäkin mielenkiintoinen, että väri kehittyy vielä useita
päiviä värjäyksen jälkeen ja parhaimmillaan se on 2-3 päivää
värjäyksestä.  

Ensikokemukseni kasvivärjäyksestä oli siis mahtava ja niin kuin lupasin ekokampaamo Mekon henkilökunnalle voin luvata teillekin, että en tule enää koskaan värjäämään hiuksiani tavallisilla kemiallisilla väreillä – en kotona enkä kampaamossa! Lämmin kiitos siis Parturi-ekokampaamo Mekon ammattitaitoiselle henkilökunnalle ihanasta uudesta kokemuksesta! Kasvivärjäyksen jälkeen hiustenhoito on myös tärkeässä asemassa ja sitä varten sainkin NHS:ltä ihanan luonnonkosmetiikkapaketin hoitamaan uuden elämän aloittaneita hiuksiani.

Suomen Ekoyrittäjien sivuilta löydät Parturi-ekokampaamo Mekon lisäksi muita ekokampaamoyrityksiä ympäri Suomea! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan luonnollista ja turvallista hiusten värjäystä! Parturi-ekokampaamo Meko löytyy myös Facebookista!

 

♥: Selina

Oletko Sinä kokeillut kasvivärjäystä?

*Yhteistyössä: Parturi-ekokampaamo Meko ja Nordic Health Systems. Hiusten värjäyksestä ja leikkauksesta saatu alennus sekä laveran ja Nurmen tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

Kommentit

26 kommenttia
Avatar

En voi tietenkään luvata, että kasviväri sopii sinulle, mutta jos haluat värjätä hiuksiasi, niin suosittelisin kokeilemaan kasvivärjäystä. 🙂

Avatar

Itsekään en ole vuosiin enää värjännyt muilla kuin luonnonväreillä, ihan ruokakaupasta löytyy ainakin Santen luonnonvärejä, prosessi on vähän hitaampi, mutta toisaalta huomattavasti terveellisempi 😀 Ihanat hiukset tuli!

Avatar

Minäkin rakastan näitä hiuksia hurjasti! En tiennytkään, että kasvivärejä löytyy ihan kaupasta! Pitänee tutkailla vaihtoehtoja! 🙂

Avatar

Vau, näyttää todella kivalta! Mä olen myös miettinyt, että jos joskus innostun värjäämään hiuksia, etsin ehdottomasti ekokampaamon. Mä oon myös vallan siirtynyt luonnonkosmetiikan pariin, joten kemikaalinaamio tukassa ei kuulosta yhtään houkuttelevalta. Osaatko sanoa, miten kauan tuo väri kestää?

Avatar

Kiitos! 🙂 Suosittelen ekokampaamoa lämpimästi. Kokemus oli upea! 🙂

Ekokampaaja sanoi, että ensimmäinen värjäyskerta ei ole niin kestävä kuin useampi värjäys kasviväreillä, mutta itse koen, että näiden vajaa parin kuukauden aikana väri on haalistunut hieman, mutta minua se ei häiritse lainkaan. Menenkin uusimaan värjäyksen vasta sitten kun meillä on ristiäiset. 🙂

Avatar

Ihana ja todella osuva postaus!! Itse kans mietin kasvivärillä värjäämistä. Tuliko teillä puheeksi, että peittääkö kasviväri harmaita? Itse olen niitä onnekkaita (!?!?!) joilla jo 30+ puskee ekat harmaat. Kiitos geenit 🙂 Olen tähän asti peittänyt niitä vuoroin tyvivärillä ja vuoroin vaaleilla raidoilla. Mutta itse kans en nyt ainakaan vähään aikaan halua mitään synteettistä väriä laittaa päähäni. Kirjoita ihmeessä vähän ajan päästä vielä päivitystä, että miten väri kestää jne 🙂

Avatar

Oli tästä puhetta. Kasvivärillä voi peittää myös harmaita, mutta siihen saatetaan tarvita useampi värjäyskerta. 🙂 Voisin kirjoittaakin, koska kokemuksena kasvivärjäys oli upea ja olen enemmän kuin tyytyväinen!

Avatar

Voin ehdottomasti suositella kotimaista Ole hyvä -tuotesarjaa, löytyy hiuksille ja vartalolle käytettäviä (ja siivoukseen?) tuotteita. Madaralla on myös ihania kuorintoja ja kasvonaamioita. En ole varma onko kyseinen tuote luonnonkosmetiikkaa, mutta kuivalle iholle (sopii myös vauvoille/lapsille ja erityisen hyvä atooppiselle iholle) erityisen rasvaista rasvaa on Inkuton sheavoi. Samalla teet hyvää, ja tuet Ghanalaisten naisten työtä. 🙂 http://inkuto.com/

Siiri

Avatar

Hei Siiri ja kiitos vinkistä! Tuotesarja on minulle nimenä tuttu, mutta en ole tiennyt että heillä on muitakin tuotteita kuin siivoustuotteita. 🙂

Avatar

En ole kokeillut kasvivärjäystä. Kasvivärjätyistä hiuksistahan oli jokin aika sitten juttu telkkarissa Kuningaskuluttajassa. Myös kasviväreille voi olla allerginen/ allergisoitua.

Avatar

Totta, että kaikki tuotteet eivät voi mitenkään sopia kaikille. Ekokampaajani sanoi, että allergisoituminen on harvinaista ja hän ei ole tavannut yhtään asiakasta, joka olisi saanut allergiaoireita kasviväristä.

Avatar

Kuulostaa mielenkiintoiselle! Mä en ole värjännyt enää vuosiin hiuksiani, kun hölmö menin pariinkin otteeseen päänahkani väreillä polttamaan. Sen jälkeen kyllä muutenkin ollaan siirrytty todella suuressa määrin luonnonkosmetiikan pariin 🙂

Avatar

Minä sitkeästi värjäsin hiuksiani poltteesta ja kirvelystä huolimatta, mutta innostuttuani luonnonkosmetiikasta olenkin jättänyt markettikosmetiikan käyttämättä. 🙂

Avatar

Mulla ei ainakaan kunnolla peittänyt alkavia harmaita hiuksia. Lisäksi sain tuosta hennasta niin järkyttävän allergisen reaktion että ikinä en enää kokeile kasvivärejä!! Koskaan en ole reagoinut noin tavallisiin hiusväreihin.Ihan vaan tiedoksi että luonnonkosmetiikkaan ei suinkaan aina ole turvallista! En toki väitä että noilla muilla väreilläkään värjääminen mitenkään "terveellistä" olisi ja itsekin olen harventanut värjäyskertja.

Avatar

Minun ekokampaajani sanoi, että harmaat saattavat tarvita useamman käsittelyn. Kurjaa, että sait allergisen reaktion. Kaikki tuotteet eivät voi mitenkään sopia kaikille, vaikka olisivat kuinka luonnonmukaisia.

Avatar

Hei. Löysin juuri blogisi kun googlettelin beemoo maxi travel rattaita.. Nopealla silmäyksellä tästä saakin pitkäksi aikaa lukemista.. Olisin kysellyt vielä kokemuksia näistä rattaista lumessa, kulkeeko hyvin? Miten ovat käytössä kestäneet?

Avatar

Hei! Kiva, että tulit piipahtamaan! 😉

Rattaat toimivat hyvin ja ovat olleet lainassa kummipojallamme ja hänenkin perhe on tykännyt niistä. Tuleva vauva saa vaunukyytinsä myös näillä Beemoon rattailla joten olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Meillä on myös Emmaljungat, mutta en harkitsekaan ottaa niitä käyttöön, kun nämä ovat niin kevyet ja ketterät! :)Varsinaisia lumiolosuhteita me emme ole testanneet, mutta uskoisin, että sielläkin liikkuu hyvin, kun mutainen polkukin taittui isojen eturenkaiden ansiosta hienosti.

Avatar

En osaisi luopua raidoista. En. En olisi minä jos en blondi. Ei ole keskitietä.

Avatar

Vaaleaa saati aivan blondia ei kasviväreillä saa aikaan, mutta onneksi se on mahdollista kemiallisilla väreillä. 🙂

Avatar

En ole koskaan kokeillut, mutta miettinyt kyllä että pitäisi. Mulla kun on näitä iho-oireisia allergioitakin, niin se taitaa olla vain ajan kysymys, koska tulee se viimeinen värjäyskerta.

Käy kurkkaa, listasin sut jouluaiheiseen haasteeseen 🙂 http://kommammaa.blogspot.fi/2016/11/haaste-onnistuuko-joulunaika-ilman.html

Avatar

Suosittelen Hanna lämpimästi! 🙂 Käyn nyt näin hävettävän myöhässä kurkkaamassa jouluhaasteesi. Kiitos! <3

Avatar

Onpas mielenkiintoista, en ollut kuullutkaan tuollaisesta kasviväristä! Olen itse aiemmim värjäillyt hiuksiani parin kuukauden välein kemiallisilla väreillä, mutta viime keväänä päätin, että myrkkyjä tulee imettyä jo muutenkin ihan liikaa itseensä, ja lopetin värjäyksen. Nyt hiukseni ovat oman väriseni, maantienharmaat, mutta olen oikeastaan tottunut näihin ja jopa melko tyytyväinenkin 😀 Mutta jos alan jossain vaiheessa kaivata muutosta, niin ehdottomasti tutustun kasviväreihin! 🙂

Hiuksistasi tuli IHANAT ja koko kampaamokokemus vaikuttaa aivan upealta <3

Voisitko kirjoittaa postauksen ajatuksistasi liittyen esim. markettikosmetiikan käyttöön?

Avatar

En minäkään ennen kuin törmäsin aiheeseen ihastuessani luonnonkosmetiikkaan. 🙂 Suosittelen ainakin kokeilemaan koska kasvivärjäys oli jo kokemuksenakin upea!

Tykkään itsekin hurjasti hiuksistani. Ne ovat edelleen todella elinvoimaiset ja paljon virkeämmät kuin ennen käsittelyä. 🙂 Voin harkita postausideaasi. Minä koen jotenkin kosmetiikasta kirjoittamisen haasteellisena, kun en tiedä kamalasti aiheesta. Mutta hei tutustutaan lisää ja katsotaan! 😉

Avatar

Kaunis väri tuli <3 Olen monesti kävellyt ekokampaamojen ohi ja miettinyt pitäisikö joskus testata..! Käytän jo paljon luonnonmukaisia pesuaineita ja siksi tämä on ollut mielessä. Olen kuitenkin ymmärtänyt ettei hiuksiin saa esimerkiksi todella tummia värejä (tai toisaalta vaaleitakaan) ja olen siksi ollut hieman skeptinen, mutta nyt tuossa värikartassa oli myös sellaisia sävyjä joita itse suosin joten pitää todellakin harkita.. <3

Avatar

Kiitos! <3 Kannattaa testata ehdottomasti! Itse en vaihtaisi enää tavalliseen värjäykseen tätä kokemusta!

Tummia ja ihan mustiakin sävyjä saa tosiaan aikaan ja kiva kuulla että värikartasta löytyi mieleisiä sävyjä. 🙂

Avatar

Mä en olekaan vuosiin värjännyt hiuksia, kun olen niin kamalan allerginen noille väreille. Sopiskohan kasvivärit?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä