Lasten välikausi

Teksti
Havahduin jälleen kerran siihen, että olen taas myöhässä – kevät on jo alkanut ja välikausi on täällä! En valitettavasti ole lähes viiden vuoden äitiyden aikana oppinut sitä, että näin keväisin voisin säästää niin aikaa kuin rahaa, jos olisin ymmärtänyt ostaa välikausivaatteet etukäteen alennusmyynnistä. Tänä vuonna minulla onkin kaksi lasta vaatetettavana; kaikki kuralätäköt varmasti kahlaava riemukas ja iloinen leikki-ikäinen ja tuhiseva sylivauva. Katastrofin ainekset olivat siis kasassa, kun viikonloppuna lämpömittari kohosi lähes +10 asteeseen ja puin molemmat muruni toppavaatteisiin!
 
Olen suosinut lähes kaikissa A-murun ulkovaatteissa hyvän laadun vuoksi Reimaa, mutta tämän vuoden paniikkiostosreissulla mukaan tarttui jotain aivan muuta. A-murun pitää lämpimänä ja mahdollisimman kuivana kevään ja syksyn välikautena violetin sävyinen Ticket to heaven-välikausihaalari, Kivat-raitapipo ja sävyihin sopivat sormikkaat. Kengät ovat hyväksi todetut Vikingin lenkkarit, jotka voi tarpeen tullen nakata myös pyykkikoneeseen. Minulla kävi myös tuuri, koska haalari oli kuin olikin -50% alessa, joten sain kuitenkin taputtaa itseäni olkapäälle ja kiitellä hyvästä löydöstä, vaikka olinkin myöhään asialla.
 

Aluksi A-muru vierasti aina päästä varpaisiin mieluiten vaaleanpunaiseen pukeutuvana haalarin murretun violettia sävyä, mutta innostui lopulta, kun lupasin tilata Pietamolta haalariin sopivan rusettipipon, jonka hän saisi itse valita. Vanharoosan värinen pipo kukallisella rusetilla saikin uuden haalarin värin tuntumaan yllättäen oikein sopivalta ja en voi kieltää, ettenkö ollut äitinä tyytyväinen neljäveeni pipovalintaan!


Vielä pienen L-murun vaatettaminen välikauteen olikin sitten hankalampi juttu. Haaveilin hetken Polarn O. Pyret Windfleece-haalarista, mutta lopulta luovuin haaveestani, koska koin haalarin hinnan turhan kalliiksi. Ennemmin satsaan enemmän L-murun välikausihaalariin, kun hän kasvaa ja alkaa liikkumaan, mutta nyt hieno haalari ja sen ominaisuudet eivät edes pääsisi kunnolla oikeuksiinsa vauvan maatessa vain vaunuissaan peitteiden suojassa. Olen pitkään haaveillut myös Marimekon suloisesta Bo boo-kuosista tehdystä vanuhaalarista ja oikein hyväkuntoinen yksilö tuli minua kirppiksellä vastaan, joten siinä se oli, L-murun haalari kevään välikauteen. L-muru tarvitsee vielä kevääseen ja tulevaan kesään pipon ja aurinkolasit, mutta nyt minun puolestani kevät saa tulla vauvallekin!
Nyt, kun olen vihdoin haalinut kasaan lasten välikauden vaatetuksen, sää tietenkin viileni ja jopa pakastui, joten niin meillä kuin varmaan monessa muussakin perheessä välikausivaatteet saavat odottaa vielä hetken kaapissa ja ulkona reippaillaan vielä tovi lämpimissä talvivaatteissa. 

Aurinkoisia kevätpäiviä juuri Sinulle!

 

♥: Selina

 

 

Miten sinä varustauduit välikauteen ja oletko joka kevät samanlainen mattimyöhäinen  kuin minä?

Kommentit

16 kommenttia
Avatar

Jos jossain siinä kiireessä shoppaillessa onnistuin, niin ainakin kasvunvarassa! 😉 Katsotaan, mitä neiti A sanoo, kun saa haalarin käyttöön ilmojen lämmetessä. 🙂

Avatar

Miulla on vielä hankkimatta vk haalari 2vlle, syystä että arvon kumman koon otan kun on reilua mallia eikä täältä löydy liikettä missä sovittaa.

Avatar

Tsempit hankintoihin! Eihän tässä kiire ole, kun meillekin tuprutti juuri useampi cm uutta lunta! 😀

Avatar

Tänä keväänä matti myöhäinen 😀 Ei oo löytynyt mieleisiä, paitsi nyt kun löysin niin tuntuu että liian hintavia 😀

Meillä oli muuten vauvalla ihan paras se wf-takki 🙂 Sitten kun pystyi istumaan rattaissa. Tykkäsin, kun suojasi tuulelta 🙂

Avatar

Lastenvaatteisiin saa kyllä uppoamaan helposti useamman satasen. :/ Kiva kuulla! Syksyksi voisi ajatella jo hieman kalliimpaa haalaria. 🙂

Avatar

Oi tuo on minusta ihana tuo autokuosinen vanuhaalari! 😀 Me ollaan jo hankittu kaksiosaiset ulkoiluvaatteet (Molo/Didriksson) ja pikkuveljelle on vielä kaapissa käytetty haalari kunnollisia rymyämisiä varten.. Jännittää vähän miten me pärjäämme ilman haalaria 5-vuotiaan kanssa, mutta hän niin toivoi jo kaksiosaista pukua!

Avatar

Mäkin tykkään siitä hurjan paljon. 🙂 A:lla oli myös kaksiosoinen aiemmin, mutta nyt hankin haalarin, koska se kävi vielä neidille. 🙂 Uskon että kun neiti joskus kasvaa tuosta haalarista ulos, että sen jälkeen hän ei enää suostu haalaria pukemaan.

Avatar

Pitääkö tuo vanuhaalari tuulta? Itselläni kävi nimittäin niin, että ajattelin vauvan kulkevan TIETENKIN esikoisen vauva-aikaisissa kevätvermeissä, kunnes tässä hiekkalaatikon reunalla toistamiseen imettäneenä tajusin, että tämähän joutuukin ihan ulkoilemaan ulkoilemaan esikoisen vuoksi eikä tosiaan riitä että on lämmin kerros päällä ja tuulensuojana vaunut. Sitten hankin tuulenpitävän haalarin vauvalle ja jo vain pärjätään. ?
-Maija

Avatar

En usko, että pitää yhtä hyvin kuin tuulenpitävät haalarit, mutta me joudumme olemaan kesään asti sisällä vauvan kanssa pieniä vaunulenkkejä lukuunottamatta, joten syksylle hankin sitten toisenlaisen haalarin. 🙂

Avatar

Vauvoille löytyykin kivasti käytettynä hyväkuntoisia ulkohaalareita! Itse ostin aikoinaan Popin windfleece-haalarin kympillä 😀

Tänä keväänä olenkin sitten siellä mattimyöhäisten joukoissa, mutta onneksi pojille syksyiset mahtui vielä juuri ja juuri 🙂

Avatar

Selasin Facen kirpputoreja haalarihaaveissani ja koot eivät sillä kierroksella osuneet kohdalle. Olet tehnyt kyllä hyvän löydön! 🙂

Avatar

Haalari on ihan kamalasti liian iso. Eikö tuossa ole vyötäröllä kiristysmahdollisuutta, jolla kuroa noita lahkeita edes vähän ylöspäin? Ei noin paljon kasvunvaraa pidä olla, se tekee vaatteesta epämukavan käyttää.

Avatar

Olet oikeassa.Tällä kertaa tuli kiireessä ostettua "hieman" enemmän kasvunvaraa, koska hölmösti kokeilin haalaria tytölle varrellisten ja isojen talvikenkien kanssa. Harmitti aluksi, mutta mahtuupa pidempään. 🙂 Ajattelin kysyä olisiko ompelijalla mahdollista lisätä kiristysmahdollisuus haalarin vyötärölle, jos A:sta haalaria on epämukava käyttää. Jos sekään ei auta, ostan nöyränä uuden. 😀 Hänellä onneksi on valmiina haalaria Reiman yhtä kokoa pienempi viime vuoden välikausitakki! 🙂

Avatar

myöhässä ollaan täälläkin! Pian 11kk täyttävä Aino on jo päässyt kokeilemaan Name It:n välikausihaalariaan, mutta koululaisten isoveljien tilanne ei näytä ihan yhtä hyvältä. Vaatehuoneeseen vilkaisemattakin tiedän jo että viime vuotiset vaatteet ovat jälkeen kerran jääneet pieniksi. Ehkä pitää sittenkin olla iloinen että yön aikana tuprutti kymmenen senttiä lunta! 😀

Avatar

Hahaa, tännekin saapui yön aikana oikein hurja lumikinos ja lisää tulee jatkuvasti! 😀 Tsemppiä koululaisten välikausivaatteiden hankintaan! 🙂

Avatar

Minusta haalari ei näytä ollenkaan liian isolta!:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä