Kesän 2017 MÄ HALUAN list

Teksti
Kesän bucket list, tai tuttavallisemmin kesälista on avannut blogini kesäkauden jo kahdesti. Vuonna 2015 kesälistaltani löytyi haaveita hotellilomasta, grillaamista, reissua Naantalin Muumimaailmaan, A-murun leikkimökin sisustamista sekä suuret toiveet omien viljelysten tuottoisasta sadosta. Se kesä oli täydellinen niin listalla kuin toteutuneiden kesähaaveiden osalta! Vuosi sitten kesälistalle pääsi jälleen monta kivaa kesähaavetta. Kävimme jälleen Muumimaailmassa, remppasimme A-murun makuuhuoneen, säilöimme jälleen urakalla kesän makuja pakkaseen ja vietimme kahdet Frozen-syntymäpäivät kesän ehkä kuumimpana viikonloppuna! En kuitenkaan osannut kesäsuunnitelmista haaveillessani laskea kesän suurinta yllätystä mukaan, joka ilmoitti kesän kynnyksellä itsestään positiivisella raskaustestillä, jonka vuoksi suurin osa kesän suunnitelmista vaihtui sohvalla koomaamiseen oksennuspussin kanssa blogin hiljentyessä ja kameran jäädessä paksun pölykerroksen alle. Onneksi kesä 2017 tulee olemaan erilainen! Tänä kesänä olen kahden lapsen äiti, joista toinen on prinsessapäiviä viettävä, satunnaisesti uhmakas ja mustankipeä, vilkas ja eloisa leikki-ikäinen ja toinen on tissiä mussuttava ja hulinoiva sylivauva. Perheessämme on vihdoin alkanut se odotettu ja kaivattu arki, joten tarkat kesäsuunnitelmamme rajoittuvat oikeastaan L-murun nimijuhlaan sekä ystävien ja sukulaisten juhlapäiviin. Muuten aiomme vain nautiskella opettaja-isän pitkän kesäloman suomasta vapaudesta ja elää vain hetkessä – aika täydellistä sanoisin! Siksi en tänä vuonna aloitakaan blogin kesäkautta perinteisellä kesälistalla ja suunnittele perheemme kesää ennakkoon, vaan ajattelin vain itseäni ja omia (pinnallisia) haaveitani. Tässä tulee Kesän 2017 MÄ HALUAN list! 
1. Laiskanlinna terassille: Minä niin näen itseni pehmeällä polyrottinki kulmasohvalla meidän terassilla makoilemassa läppäri sylissä ja inspiroitumassa uudelleen blogista….tai sitten vain Isimiehen kainalossa makoilemassa ja nauttimassa kesästä. Sohvaryhmälle minulla ei ole oikeastaan mitään muuta vaatimusta kuin normaalikorkuinen pöytä, jonka ääressä perheemme voi syödä. Moniin sohvaryhmiin kuului vain matala sohvapöytä, jonka ääressä kahvinkin juonti voisi tuottaa ongelmia. Tässä kolme suosikkiani ja etenkin numero 2 miellyttää vaaleammalla värimaailmallaan silmääni!
1/ 2 / 3

2. Leikkikeskus lapsille: Äitinä haluan luonnollisesti tarjota lapsilleni mahdollisimman paljon erilaisia mahdollisuuksia leikkiä. Kotimme lähistöllä on muutama ihan hyväksi todettu leikkipuisto, mutta ajatus pyöräilevän leikki-ikäisen kanssa leikkipuistoon kelaamisesta ei lämmitä, joten oma pienoisleikkipuisto jo nyt aivan liian pieneksi todetulle tontillemme olisi tervetullut lisä laiskaan kesään!
1 / 2 / 3

3. Grilli ei Isimiehelle, vaan minulle?! Kyllä, vaikka en syö! Ilokseni ja toisten harmiksi, minä olen perheessämme se, joka grillaa possunkyljykset sitkeiksi tai mustiksi, ja tarjoilee ne silti perheelleen. Rakastan grillaamista, uusien reseptien kokeilua sekä sitä ihanan rentoa tunnelmaa, kun sekä kokkaaminen että ruokailu tapahtuu ulkona. Nykyinen kaasugrillimme ei vaan enää ole kovinkaan käyttäjäystävällinen, nimimerkillä kasvatin syksyn aikana itselleni uuden kulmakarvan ”pienen” leimahduksen jälkeen! Uuden kaasugrillin ei tarvitsisi olla iso – pieni on kaunista myös grilleissä – mutta sivukeitin olisi tosi tervetullut lisä kesäkokkailuun!
1 / 2 / 3
4. Jäätelökone: Tarvitseeko tätä edes selittää? Jäätelökone pääsi kesälistalle myös vuosi sitten ja se jäi silloin hankkimatta. Kotitekoinen, lisäaineeton ja  herkullinen jäätelö pelastaa hellepäivät, mutta tuo kesän tuntua varmasti myös sadepäiviin – Suomen kesä, ei varmaan tarvitse sanoa enempää. Ja kyllä, tiedän, että jäätelökone kompressorilla vie hurjasti kaappitilaa, jota meillä ei ole, mutta ajatus siitä, että jäätelöä voi valmistaa koska tahansa voittaa kaappitilan puutteen hetkessä!
1 / 2 / 3

No okei, siis tietenkin kesämme tulee sisältämään muutakin kuin juhlia, rentoilua ja minun haluja, jotka näyttävät tässä kirjoitettuna yllättäen ehkä jopa mahdollisilta toteuttaa! Perheemme kesä tulee sisältämään myös pikareissun Tukholman vilskeeseen, miniloman Tampereella ja paljon, PALJON perheaikaa! Kesä, tule jo – me odotamme sinua ja aurinkoisia päiviä jo malttamattomana!

 

♥: Selina

 

Mitä sinun kesän 2017 MÄ HALUAN list sisältää?

Kommentit

17 kommenttia
Avatar

Tiedän ja olen tehnytkin. Kesällä sitä vaan haluaa päästä helpommalla ;)Kivaa kesää sinullekin! 🙂

Avatar

Ihanan realistisia toiveita sinulla. Toivon todella, että kesänne olisi ikimuistoinen (hyvällä tavalla tietty) ja ihana!

Minä haluaisin jo eroon näistä pakkasöistä, että saisi istuttaa kasvihuoneeseen hyötykasvien taimia! Niitä sitten lasten kanssa kasvattaisin, hoivaisin ja nauttisimme ruoaksi koko perheen voimin. Lisäksi perhe- ja parisuhdeaika kuuluu listalle.

Avatar

Hih, kiva kuulla! 🙂 Uskon että tämä kesä tulee olemaan ihana! Toivon samaa sinullein! <3

Avatar

Hyvin samalta näyttää minun MÄ HALUAN -lista. Tosin tuo ykköskohta toteutettiin jo pari vuotta sitten kun talomme valmistui ja voin kyllä suositella! Nautin todella kahvihetkistä ja kirjan lukemisesta terassin sohvalla! Kohtaa kaksi on meillä jo ruvettu tälle kesää toteuttamaan, hiekkaleikkialue on valmis ja leikkimökki rakenteilla! Kiikkukin on jo hommattuna, muttei oikealla paikalla. Grillinkin mies ehti ostaa jo pari viikkoa sitten, joten listan toteutushan onkin jo hyvällä mallilla! Haluaisin vielä joitain juttuja puutarhaan ja terasseille ja reissustakin haaveilen aina välillä. 🙂

Avatar

Mekin toteutettiin jo eka kohta – JES! 😉 JA miten ihania suunnitelmia sielä! Ihanaa kesää Hanna sinulle ja perheellesi!Niin ja onnea uuteen kotiin! 🙂

Avatar

Heh iski joku lukihäiriö, kun luin että ykkös kohta toteutettiin pari VIIKKOA sitten! 😀

Avatar

Tuo jäätelökone ainaski hei! Ja mun kesän tahtoo listalla on et me nähdään vihdoin ja viimein!! ❤️❤️ T. Ei se meitä haittaa

Avatar

<3 Pian!!!

Avatar

Mukavia toiveita 🙂 Meilläkin haaveissa uudet kalusteet terassille ja lapsien leikkipaikan ehostusta.

Avatar

Ihanaa kesää teille Nanna! <3

Avatar

Meidän kaikki vanhat puutarhakalusteet lähtivät keväällä kaatopaikalle, joten uudet tarvitaan. Talonmaalaus on suunniteltu heinäkuulle. Samalla korjataan kattoa ja räystäitä. Räystäät putsataan ja pestään. Samalla uusitaan etuoven sisäänkulkuterassi. Ja mitäs vielä… autokatoksen listat maalataan ja pannaan paikoilleen. Olen onnellinen, kun nämä kaikki saadaan tehtyä.

Avatar

Työiloa ja nautinnollista kesää Susanna sinulle ja perheellesi! <3

Avatar

Tämän ulkosuomalaisen mä haluan-lista sisältää aina Suomen ja rantasaunan <3. Tyttären lista sisältää myös Muumimaailman 😉

Avatar

Oi kuulostaa täydelliseltä! ihanaa kesää! <3

Avatar

Luen romaania "Joka hetki olemme yhä elossa", kirjoittanut Tom Malmquist. Siinä on juttua Ecmo- hoidosta. Ajattelin, että jos haluat lukea. Kirja on tosi rankkaa luettavaa, joten varoitan!

Avatar

Oi kiitos vinkistä! Pitää laittaa lukulistalle! 🙂

Avatar

Jäätelöä voi tehdä itse ilman kallista konettakin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä