Olet tänään 5kk (+ 3 päivää)

Teksti
Tuntuu hurjalta, että kirjoitan nyt jo viisikuisen poikamme kuulumisia! Siis mihin tämä aika oikein kuluu? Ennen L-murun kuulumisia haluan kuitenkin kiittää teitä ihanista kommenteista, myötäelämisestä ja tuesta, mitä sain julkaistuani viime postauksen koskien uupumustani. Uskon, että viikonloppuna vietettävä L-murun nimijuhla on omalta osaltaan tuonut kamalat kokemukset enemmän pintaan ja siksi olenkin palannut hätäkasteyön ja koko L-murun sairauden aikaisiin tapahtumiin useasti parin viime viikon aikana. Kaikki on kuitenkin nyt hyvin, hän selvisi ja voi erinomaisesti, ja siksi olen entistä onnellisempi saadessani jakaa teillekin jälleen kerran palasen pienen ECMO-ihmeemme vauvavuodesta!
 

NEUVOLAKUULUMISET:

7760g / 63,7cm / 46,2cm

”Hymypoika neuvolassa. Paljon asiaa ja kova touhuamaan. Pyörien liikkuu, kellonviisarinakin pyörii. Seurailee tarkasti ympäristöä. Vatsavaivat hieman helpottaneet. Yöllä heräilee useammin nyt vatsalleen kun kääntyy. Rokotteet pistetty.”
 
Neuvolan lisäksi kävimme jälleen kehitysseurannassa vauvapolilla, jossa tällä kertaa tutkittiin sydäntäsi. Rankan taudin ja intensiivisen tehohoidon vuoksi sydämestäsi löytyi muutoksia, joita seurataan tarkkaan ensimmäisen elinvuotesi aikana. Sinulle tehtiin sydämen ultraäänitutkimus, jossa sydänlääkäri huomasi selvää parannusta. Kävimme myös vauvapolin fysioterapeutin vastaanotolla, joka oli myös hyvin tyytyväinen kasvuusi ja kehitykseesi.

ILOT: Yksi sana: PYÖRIMINEN! Et malttaisi enää pysyä ollenkaan paikoillasi, vaan käännyt samantien selältä vatsallesi, jolloin vaipanvaihto ja pukeminen jää vain haaveeksi! Olet myös keksinyt äidin hiukset ja silmälasit, jonka vuoksi äidillä on joka päivä uudesta tukasta huolimatta ponnaripäivä ja silmälasit täynnä pieniä sormenjälkiä. Tykkäät edelleen, kun sinulle lauletaan ja lorutellaan ja naurat varmimmin, kun sinua kutittaa kaulasta tai reisistä.

 

HARMIT: Iltaunille nukahtaminen on ollut viime aikoina tylsintä ikinä. Sinua heijataan, silitellään, tarjotaan rintaa ja keinutetaan vaunuissa, mutta nukahtaminen on tiukassa, vaikka itkusi onkin selvää väsykiukkua. Myös vaipanvaihto ja pukeminen on mielestäsi tylsää, kun pitäisi maata hetken vain selällään.

OSAAT: Tartut kaikkeen mihin pienet sormesi vain koskettavat jonka jälkeen kädet suuntaavat kohti suutasi – kaikkea pitää tietenkin maistaa! Olet löytänyt varpaasi, käännyt molempien kylkien kautta selältä vatsallesi, nouset käsien varaan, nostat peppuasi vatsalla maaten ja potkit kovasti. Liikut pyörimällä, jokeltelet, naurat ja seurustelet omalla kielelläsi. Olet valloittava viisikuinen!

MUUTA: Olet edelleen täysimetyksellä, mutta olet saanut maistaa vähän päärynäsosetta ja Semperin riisipuuroa. Kiinteiden maistelun jälkeen ilmeesi kertoi kaiken; EI JATKOON, mutta hei jatkamme silti sinnikkäästi maisteluja. Seuraavaksi otamme maisteltaviksi bataatin. Kasvat tasaisesti omalla -2 käyrälläsi. Äiti kutsuukin sinua monesti hukkapätkäksi, koska olet tässä vaiheessa siskoasi yli 5 cm lyhyempi, mutta kuitenkin lähes saman painoinen! Käytät pääasiassa vaatteissa kokoa 62 cm, mutta vähitellen vaatekaappisi on täyttynyt uusista 68 cm vaatteista. Liberon kolmoskoon vaippoja on kulunut viime aikoina hurjasti, kiitos viikko sitten saadun Rota-rokotteen! Yöt ovat olleet hulinaa ja heräät öisin 2-10 kertaa – kymmenennen herätyksen jälkeen äiti on lopettanut jo laskemisen. Luulen, että nämä kuukausihulinoista johtuvat yöheräämiset ovat vain vauvojen yhteinen salaliitto päästä vanhempien väliin nukkumaan ja meillä se on onnistunut, nimittäin nukut hyvinkin tyytyväisenä aamu-unesi äidin kainalossa samalla, kun minä valvon ja ihastelen sinua, pientä suurta ihmettäni!

 

♥: Selina

 

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

<3 Hahaa, sanos muuta! 😀

Avatar

Suloinen paketti teilläkin! <3 Meidän pakkaus alkaa lähestyä jo hurjaa vauhtia taaperoksi. Etukäteen jo haikeaa ajatellakkaan. Tässä vaiheessa kun vielä vähän viihtyy sylissäkin (osaa kontata).
Just yks päivä haikeana muistelin miten nukuttiin yhdessä vauva kainalossa päikkärit. Nyt kun hän ei kainalossa nuku ei millään, ainoastaan omassa sängyssä nukahtaa ja toki vaunuihin.
Hirmu ketterä on jo teidän pikkunen. Kova on innostus päästä liikkeelle 🙂

Avatar

Kiitos! <3 Hän on kyllä valloittava pyöreinen poskineen. 🙂 Hänellä oli todella jo tuolloin hurja halu päästä liikkelle ja sama jatkuu edelleen – APUA! 😀 Kaikkea hyvää teidänkin vauva-arkeen ennen alkavaa taaperovaihetta.

Avatar

Täysimetys on sitä, ettei vauva syö mitään kiinteitä. Eli vauva ei enää ole täysimetyksellä, koska maistelette kiinteitä.

Avatar

Oi, enpä tiennyt tätä! :O Jotenkin hassusti olen ajatellut, että täysimetys on sitä, jos äidinmaito on vauvan pääasiallinen ravinto – siis se millä kasvetaan ja kehitytään. Kiitos, kun valaisit. 🙂

Avatar

En kestä mikä ihanuus hän on!♥
Ne ekat ilmeet kun maistellaan soseita, on kyllä mahtavia. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä