Olet tänään 6kk

Teksti
Katson sinua, ja kun katseemme kohtaavat hymyilet. Sädehtivä hymysi ulottuu aina silmiisi asti ja oikeaan poskeesi muodostuu pieni hymykuoppa. Kiljaiset ja kiherrät kuin varmistaaksesi, että olen huomannut sinut ja hymysi muuttuu nauruksi. Kosketan hellästi sileää pyöreää poskeasi ja käännät vielä hetken hampaattoman suusi välittömästi kohti poskeasi sivelevää sormeani. Suustasi valuu kuolaa kädelleni ja näen turvonneessa alaikenessä kaksi hentoa hampaan varjoa – ei ihme, että ikeniäsi kutittaa ja olet kiukkuinen! Nostan sinut syliini ja kuiskaan; ”Äiti sinua rakastaa eniten maailmassa.”, kuten teen lukemattomia kertoja päivässä. Silitän ihanan punertavia hiuksiasi ja suukotan otsaasi, ”Sinua rakastan.”, huokaisen ja suukotan sinua uudelleen. Onnea reipas, ihana ja valtavan rakas L 6kk!
 


NEUVOLAKUULUMISET:
8615g / 65,6cm / 47,1cm
”Suloinen hymypoika. Paljon juttelee. Kasvaa hienosti. Vatsalleen kääntyy, pyörii, varaa jaloille ja suoristetuille käsille. Nukkuu vaihtelevasti yöllä. Hampaita luultavasti teettelee.”

Olet kirinyt kasvua niin vauvapolin lääkärin kuin neuvolaseurannan mukaan valtavan upeasti, mutta kasvat pituutta edelleen hieman huonommin omalla miinuskäyrälläsi, jonka vuoksi käymme kasvukontrollissa ensi kuussa. Tämä on kuitenkin täysin normaalia, koska kasvusi pysähtyi kokonaan rankan taudin vuoksi. Kehityksesi on hienoa ja täysin ikätasoista – tai jopa edellä -, joten vauvapolilla seuraava kontrolli onkin sitten vasta, kun täytät vuoden!
ILOT: Vatsallaan olo ja pyöriminen ovat edelleen sinun suosikkipuuhiasi, etkä malttaisi olla selällään hetkeäkään. Nauraaräkätät myös kukkuu-leikeille sekä isosiskon hassutteluille.
 
HARMIT: Pukeminen – se on sinusta kamalinta ikinä! Olet haastanut minut ja isin myös vaipanvaihdossa, koska et malttaisi millään pysyä selällään, vaan kierähdät alta aikayksikön vatsallesi vaippa vain toisesta reunasta kiinni. Kutiavat ikenet ovat myös hieman aiheuttaneet haasteita ja harmeja, ja yritätkin syödä ja purra ihan kaikkea.

OSAAT: Pyöriä, nousta vatsalla maaten suorille käsivarsille ja liikkua kellonviisarina. Harjoittelet kovasti myös ryömimistä ja nostelet äidin kauhuksi jo
pyllyäsikin ilmaan ja vedät jalkoja vatsaa kohti kuin harjoitellaksesi konttausasentoa. Toivottavasti
maltat vielä hetken, että äiti ehtii huoltaa pyörätuolinsa pysyäkseen
perässäsi! Sylissä vääntäydyt aina istuma-asentoon ja osaatkin istua jo pieniä hetkiä. Istumaluvan saatuamme olet saanut istua jo syöttötuolissa. Jokeltelet, kiljahtelet ja seurustelet – olet valloittavan suloinen poika suurine sinisine silminesi!
MUUTA: Olet maistellut erilaisia soseita ja rintamaidon lisäksi syöt kaksi kertaa päivässä puuroa hedelmä- tai marjasoseella ja kasvisoseita. Pian saat kasvissoseen lisäksi lihaa ja kalaa tukemaan pituuskasvuasi. Olet alkanut kiinteiden aloittamisen jälkeen hieman vähentämään rinnalla oloa, mutta rintamaito maistuu silti aina ennen soseita. Liberon kolmosia kuluu edelleen tasaiseen tahtiin ja vaatekokosi on 62/68cm. Yöunet ovat onneksi hieman rauhoittuneet vaikkakin ovat edelleen hyvin vaihtelevat ja heräät 1-4 kertaa yössä. Meidän pieni suuri ihme!

 

♥: Selina

 

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Itse en ole katsonut mitään kiinteiden aloitusjärjestystä, enkä edes tiedä onko Suomessa sellaista. 🙂 Nyt aloitimme lihat ja hyvin maistuu kanakasvissose! 🙂

Avatar

Oih! Kylläpä hän on kasvanut ja oppinut paljon kaikkea uutta. Ihanaa puolvuotis-synttäreitä ❤️

Avatar

Kiitos! <3 Vauvan kasvu on kyllä ollut uskomattoman hyvää. Muistan kuinka itkin 2kk neuvolassa vauvan pientä kokoa, vaikka tiesinkin sen johtuvan rankasta alusta ja kasvun pysähtymisestä. Heti kun vauva jaksoi syödä rinnasta kunnolla paino lähti nousuun! Kyllä äidinmaito on ihmeellistä! <3

Avatar

Ihana pieni♥ Mä kyllä vähän järkytyin taas ajan kulusta, sillä musta tuntuu, että vastahan tämäkin suloisuus syntyi!

Avatar

Kiitos ja sanos muuta! Varmaan kliseistä sanoa, mutta nämä olivat elämäni nopeimmat 6kk!:D Olisipa raskausaikakin kulunut yhtä nopeasti!

Avatar

Kuinka nopeeta tämä aika kuluukaan? Ihana puolivuotias hymypoika siellä.♥♥♥

Avatar

Niinpä! L kiittää! <3

Avatar

Olen jo pitkään seurannut blogiasi epäsäännöllisesti, nyt keväällä huomasin että poikasi on vain viikon omaa poikaani vanhempi ja aloin lukea tekstejä useammin. Niin mukava kuulla että teillä menee rajusta alusta huolimatta hyvin! 🙂 ja erityisen mukavaa on seurata L:n kasvamista ja kehittymistä, samaa tahtia oman poikani kanssa. 🙂

Avatar

Kiva kuulla! Ja ihanaa, että siellä on ikätoveri! <3

Avatar

Saksassa muistuttiin jo n. 4kk neuvolassa, että pitää muistaa syöttää sitten lihaa. Kasvikset, hedelmät, liha, viljat oli suositeltu aloittelu järjestys.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä