Kun äiti kelaa 3.9.2017
TEKSTI Selina

Koko perhe mukaan vauvan leikkeihin

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Perheemme pienin muru täyttää pian kahdeksan kuukautta. Hän osaa istua, ryömiä ja lähes kontata, ja samalla innokkaat sormet tarttuvat kaikkeen, mihin vain kiinni saavat asettaen vaaravyöhykkeelle kaiken äidin silmälaseista lattialla lojuviin hiuslenkkeihin! Olen huomannut, että L-muru on alkanut hieman tylsistymään perinteisten vauvan lelujen kuten lelukaaren ja helistimen parissa. Enää hänen aikansa ei kulu vain ihmetellen, että lelut pysyvätkin jo kädessä, vaan leluja tutkitaan siirtelemällä niitä kädestä toiseen sekä nipistellen, maistellen ja paukuttaen niitä vastakkain. Hauskinta on tietenkin heittää lelu syöttötuolissa istuen lattialle ja sitten odottaa, päätyykö se isin, äidin vai isosiskon toimesta takaisin pienten käsien tutkittavaksi. Leikki on lasten työtä, mutta myös vauvojen ja vauvan kanssa leikkiminen tukee omalta osaltaan niin sosiaalista kuin motorista kehitystä. Vaikka vauvan mielestä muun perheen lattialle nakatun lelun perässä kyykyttäminen saattaakin olla hauska leikki, se ei kuitenkaan aktivoi ja stimuloi lapsen aisteja samalla tavalla kuin vauvoille suunnitellut aktiviteettilelut. Aktiviteettilelut sisältävät monia hauskoja toimintoja ja ne voivat esimerkiksi vilkkua, äännellä tai liikkua. Kuitenkin, vaikka lelu olisi kuinka hieno ja ominaisuuksia täynnä, se ei korvaa läsnäoloa. Sksi meillä leikkiikin vauvan kanssa koko perhe! 

L-muru sai kesällä Jollyroomilta paketin, joka sisälsi erilaisia leluja ilahduttamaan, innostamaan ja antamaan virikkeitä hurjan kehityksen tueksi. Ihana Fipplan aktiviteettilelupaketti sisälsi kaksi lelua ääni- ja valotoiminnoin, jotka saavat meidän pieneen möngertäjään liikettä hetkessä. Värikäs lelupaketti on ilo myös vanhempien silmille, mutta varsinkin pyörivä ankka-lelu ilahduttaa kuudella eri laulullaan ja valo- ja äänitoiminnoillaan leikkimisestä jo kovasti innostunutta pikkumiestämme!

Paketissa oleva suloinen eläinjuna on tarkoitettu hieman isommalle lapselle, mutta se sopii mielestäni jo L-murun ikäisten leikkeihin valvotusti. Juna kulkee eteenpäin eläimet mukanaan ja veturinkuljettajaa vaihtamalla lelu ääntelee kunkin eläminen kaltaisesti ja soittaa pirteää musiikkia. Saamamme aktiviteettilelupaketin lelut ovat mielestäni erittäin hyviä kasvavan ja kehittyvän vauvan aisteille, mutta äitinä kuitenkin toivoisin volumen säätö-nappulaa kaikkiin äänileluihin
en vanhemmilla korvamadoksi muuttuneiden lastenlaulujen vaan ihan vauvan omien herkkien
korvien vuoksi.

L-muru sai myös myöhempiä leikkejä varten suloisen ja suorastaan herkullisen retron metallisen Mini Speeders-potkuauton, joka odottaa vielä hetken tulevia taksi-leikkejä lasten leikkihuoneessa. Voin jo kuvitella suloisen pienen taksikuskimme kuljettamassa varmasti kaupungin päheimmällä potkuauto-taksilla asiakkaitaan ympäri kotiamme!

Yhteistyössä: Jollyroom. Postauksen lelut saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

 

Selina

 

Millaisia leikkejä sinä leikit vauvan kanssa?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Hei Marsa,

hahaa, kuvassa vilahtaa meidän Manu-koira. 😀 Manu on meidän kymmenenvuotias chihu-vanhus. 🙂

1 vastaus

Vinkkinä vaan jos ei ole jo käytössä, kovaäänisistä leluista voi teipata äänireiät, jolloin ääni vaimenee. 😀

1 vastaus

Hmmm… Ihan ok idea! 🙂 Pitänee tutustua leluun, saisiko teippiä äänireikien päälle lelun sisäpuolelle. Ulkopuolella teippi ei olisi vauvalle turvallinen tukehtumisvaaran vuoksi.

1 vastaus

Hei! Onko teillä kissa vai mikä musta hahmo tossa ekassa kuvassa on?
T. Marsa

1 vastaus

Hei Marsa,

hahaa, kuvassa vilahtaa meidän Manu-koira. 😀 Manu on meidän kymmenenvuotias chihu-vanhus. 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kun äiti kelaa
Millaista mahtaa olla elämä lapsiperheessä, kun äiti kelaa? Tervetuloa lukemaan hieman erilaista, elämänmakuista ja välillä ihan sairasta perheblogia harvinaissairaan Selina-äidin elämästä, haaveista ja arjen haasteista. Mukana seikkailevat myös perheen isä ja sydänkasvoiset murumme A (-12) ja L (-17). Yhteydenotot: kunaitikelaa@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Blogissa uusi postaus liian monen hiljaisen viikon jälkeen.

Tämä jakamani pieni hetki hiljentää nyt blogin hetkeksi. Nyt tarvitsen kaiken voimani, oman pienen hetken, selvitäkseni kivuista ja ollakseni perheeni kanssa.

Kiitos tuesta ja siitä, että olet ajatellut minua ja perhettäni. Minä tulen vielä takaisin ja kirjoitan teille jälleen elämästä kun äiti kelaa hymyillen!
.
.
.
©️Anna Giss #uusipostausblogissa #newblogpost #linkkiprofiilissa #linkinbio #kunäitikelaablogi #kipu #pain #tauko

kunaitikelaablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: