Meidän päivä: yksi tavallinen torstai

Teksti Selina
Mielestäni yksi blogimaailman mielenkiintoisimmista postauksista on päästä kurkkimaan vain tekstien kautta tutuksi tulleen bloggarin päivään. Niinpä, ketäpä ei kiinnostaisi päästä kärpäsenä kattoon toisen perheen arkirutiineihin ja saada oikein luvan kanssa heittäytyä uteliaaksi? Olen kolmen vuoden aikana julkaissut useamman meidän päivä -postauksen ja niitä toivotaan jatkuvasti lisää, joten tässä tulee meidän tavallinen torstai sairastelun vuoksi jo parin viikon takaaTervetuloa mukaan!

Klo 7.45 herään vieressäni äheltävään vauvaan. Olen nostanut L:n viereeni jatkamaan unia pari tuntia aiemmin ja, kun katseemme kohtaavat, saan heti valloittavan hymyn. Isimies on jo noussut ja A-murunkin sänky näyttää tyhjältä, joten hissittelemme kahdestaan L-murun kanssa alakertaan. A katsoo keskittyneenä lastenohjelmia vilttiin kääriytyneenä ja kelaan pojan kanssa keittiöön, jossa Isimies juo aamuteetä ja selaa uutisia kännykällä. Laitan L:n lattialle leikkimään ja alan tekemään lapsille aamupalaa. L saa kaurapuuroa marjasoseella ja A leipää. Otan esiin lasten vitamiinit ja teen eväät kerholaiselle ja töihin lähtijälle. Syötän L:lle puuron ja A-muru tulee keittiöön syömään aamupala leipäänsä.

Klo 8.30 avustaja tulee töihin ja toivottaa hyvät huomenet. Hän alkaa tyhjäämään tiskikonetta samalla, kun A pukee kerhovaatteita ja katsoo lastenohjelmia. L istuu syöttötuolissa lelujensa kanssa ja minä teen aamun hoitotoimenpiteet ja letkutan lääkkeet ja ruoan. Tänä aamuna minulla menee peruslääkkeideni lisäksi antibiootti ja extramaitohappobakteerit aspiraatiokeuhkokuumeen vuoksi. Saan juuri kaikki tehtyä, kun L alkaa väsyä syöttötuolissa istumiseen heitettyään kaikki pöydällä olleet lelut lattialle ja A on pukenut kerhovaatteet päälleen.

Klo 8.45 avustaja lähtee saattamaan A-murun läheiseen kerhoon. Teen L-murulle aamupesut ja huomaan, että päivävaatteet jäivät yläkertaan. Vaipasta löytyi myös yllärikakka, jonka saan onneksi kunnialla putsattua hoitorepusta löytyvillä kosteuspyyhkeillä.

Klo 9.05 avustaja tulee kotiin ja hakee pyynnöstäni yläkertaan unohtuneet vauvan päivävaatteet, jonka jälkeen hän alkaa siivoilemaan kotia. Minä teen omat aamutoimet, imetän vauvan, vaihdan hänelle uudelleen vaipan ja puen hänet ulkovaatteisiin. Sitten sujautan jo selvästi väsyneen pienen pojan vaunuihin nukkumaan – uni tuleekin välittömästi itkuhälyttimen unimusiikin alettua soimaan!

Klo 9.40 taksi tulee hakemaan minua fysioterapiaan. Avustaja jää kotiin vahtimaan vauvan unta.
Klo 10-11 fysioterapia; venyttelyä, liikeharjoituksia ja raajojen mobilisaatiota.
Klo 11.15 tulen takaisin kotiin ja avustaja leikkii hetkeä aiemmin heränneen L-murun kanssa olohuoneessa. Sylittelen hetken iloista vauvaa, joka meinaa samalla syödä silmälasini ja teen itselleni välipalaksi mangorahkaa.

Klo 11.45 avustaja lähtee hakemaan A-murua kerhosta. Neulon kummityttömme villasukkia ja L innostuu leikkimään lattialla olevalla lankakerällä. Laitan käsityön pois ja leikin hetken hänen kanssaan. Kohta on lounasaika.

Klo 12.05 iloinen kerholainen saapuu kotiin ja syömme yhdessä lounasta. L syö tekemääni kasvissosetta, jossa on kesäkurpitsaa, kukkakaalia, parsaa ja perunaa, ja A lihapullia ja makaronia. Kun olen syöttänyt L-murun, etsiskelen netistä vispipuuron ohjetta ja letkutan oman lounaan. Myös avustaja pitää lounastauon.

Klo 12.45 avustaja ja A siivoavat suorastaan hävityksen vallassa olevaa leikkihuonetta ja valmistelen L-murua päivän toisille päiväunille. Imetyksen jälkeen vauva onkin jo valmis siirtymään vaunuihin ja ulkoilutan samalla koirat. Vauva nukahti jälleen nopeasti ja alamme heti tekemään A-murun kanssa vispipuuroa avustajan tuomista puolukoista. L-muru kätisee vaunuissa muutamia kertoja, mutta jaksaa kuitenkin nukkua klo 14.20 asti, jolloin avustaja hakee hänet sisälle. L alkaa heti leikkimään ja maistelemme A-murun kanssa valmista vispipuuroa – NAM!

Klo 16.00 syötän L-murulle päivälliseksi hänen lemppariaan, kasvislohisosetta. Ruoka maistui hyvin, mutta tarjoan vielä rintaa. Vaihdan L-murulle vaipan ja hän alkaa leikkimään yhdessä A-murun kanssa.

Klo 16.30 Isimies tulee kotiin ja samalla avustajan työpäivä päättyy. A ja Isimies syövät päivällistä ja vien L-murun viimeisille päiväunille. Letkutan päivällisen ja päivän toisen antibiootin, jonka jälkeen istun sohvalla ja viimeistelen postausta sairauteni vuosipäivästä.

Klo 17.00 saamme yllätysvieraan, vanha avustaja tulee kylään! A-muru on hurjan iloinen nähdessään avustajan pitkästä aikaa. Avustaja ja A tutkivat uusia synttärilahjaksi saatuja leluja ja värittävät värityskirjoja kahvipöydässä. A nauttii selvästi joka hetkestä!

Klo 17.25 L herää ja liittyy seuraamme. Aluksi hän hymyilee ujosti avustajalle sylistäni, mutta uskaltautuu lopulta myös avustajan syliin.
Klo 18.00 vanha avustaja lähtee kotiin. L-muru leikkii, minä tyhjään tiskikoneen ja ripustan perjantain Oulun-reissua varten pestyt pyykit kuivumaan. Samalla kirjoittelen listaa tavaroista, mitä tarvitsemme viikonloppureissullamme ja pakkaan matkalaukkuun lasten ja aikuisten vaatteet. Suunnittelen pakkaavani loput myöhemmin. 

Klo 19.00-20.00 syötämme Isimiehen kanssa lapsille iltapalat ja teemme iltatoimet. Pakkaan vielä hieman matkalaukkua, käyn suihkussa ja alan imettämään L-murua. Isimies vie A-murun sänkyyn, lukee iltasadun ja lähtee ystävänsä kyydillä leffaan. Odotan, että L-muru nukahtaisi rinnalle, mutta turha toivo – L lirkuttelee minulle ja yrittää purra rintaa. Nostan täysin virkeän ja iloisen pojan lattialle leikkimään ja alan siivoamaan keittiötä iltapalan jäljiltä samalla, kun L tyhjää pakkaamaani matkalaukkua.

Klo 20.50 L-muru nukahtaa vihdoin vaunuihinsa, johon päädyn, koska olen yksin kotona ja minulla on vielä paljon tekemistä seuraavan päivän matkaa varten. Huokaisen ensin kuitenkin helpotuksesta ja istahdan sohvalle katsomaan televisiota. Vauva varmasti nukkuu nyt pidemmän pätkän, joten uskallan hieman levätä…tai sitten en.
Klo 21.20 L herää ja itkee lohduttomasti. Yritän hyssyttää häntä vaunuissa, mutta itku vain yltyy. Nostan huutavan vauvan syliini ja yritän saada häntä rauhoittumaan. Lopulta vauva rauhoittuu hyssytykseen ja hyräilyyn, mutta hän ei vaikuta enää lainkaan väsyneeltä. KIVA!  Vasta kello 22.10 L nukahtaa uudelleen vaunuihin. Olen ihan loppu.
Klo 22.50 teen iltatoimet hiiren hiljaa, etten vain herätä koko illan todella huonosti nukkunutta vauvaa. Letkutan lääkkeet, antibiootin ja ruoan. Isimies tulee kotiin ja samassa L herää kuin kertoakseen, että ilta on mennyt täysin pipariksi. Vauva itkee jälleen lohduttomasti ja Isimies kanniskelee häntä hetken, että saan pestyä hampaani. L-muru rauhoittuu päästyään syliini ja menen hänen kanssaan sänkyyn, johon hän nukahtaa rinnalleni hyvin nopeasti. Isimies tulee yläkertaan nukkumaan ja toivottaa minulle ja nukkuvalle L-murulle hyvää yötä. Nostan nyt sikeästi nukkuvan L-murun sänkyynsä ja menen alakertaan vielä viimeistelemään ja julkaisemaan Vuosipäivä -postauksen.

Klo 23.30 menen nukkumaan toivoen, että L-muru nukkuisi yön paremmin kuin illan. Käyn vielä kurkkaamassa sikeästi nukkuvaa A-murua ja hymyilen nähdessäni hänet nukkumassa sängyssään isänsä kaltaisesti toinen jalka sängyn reunan yli ja peitto mytyssä lattialla. Nostan jalan hellästi sänkyyn ja peittelen tuhisevan leikki-ikäisen unipupun kanssa sänkyyn. Kerron nukkuvalle esikoiselle rakastavani häntä eniten maailmassa, sammutan vielä päällä olevan yövalon ja menen sänkyyn. L-murun kätkythälytin vilkuttaa vihreää valoa ja ummistan silmäni. Huomenna on uusi päivä.

Mutta mitä päivän aikana jäi tekemättä? Suunnittelin tekeväni L-murulle pakastimeen lisää kasvissosetta jo edellispäivänä loppuneen bataatti-porkkanasoseen tilalle. Lisäksi äärimmäisen huonosti nukkuva L-muru vaikeutti torstai-illan pakkaussuunnitelmiani, mutta löysivät ne loput vaatteet ja hoitotarvikkeet perjantainakin matkalaukkuun ilman isompaa hätää. Nukkuminen jäi myös vähemmälle, vaikka toivoinkin rauhallista yötä, mutta syy paljastui perjantaina, kun kutittelin suu auki ja ääneen nauravaa L-murua – suusta löytyi peräti kaksi uutta hammasta!

 

Selina

 


Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Kiva kuulla, että tykkäsit Marsa! 🙂

Avatar

Olipas mukava päästä teidän matkaan päivän ajaksi. Kiitos!

Avatar

Kiva kuulla! 🙂

Avatar

Kiitos postauksesta, ja ylipäätään kaikista viimeisimmistä postauksesta. Olen sen joka kritisoi sinua aiemmin runsaista mainospostauksista, mutta nyt viimeaikoina postaukset ovat olleet taas vanhaa hyvää Selina laatua. Kiitos siis sinulle 🙂 Ja hyvää syksyä koko perheelle!

Avatar

Kiva, kuulla, että tämä ja aiemmatkin postauksen olivat enemmän mieleesi. Blogiin tulee jatkossakin yhteistöitä, mutta koska ne on selvästi merkitty postauksen alkuun, kehotan jättämään ne väliin, jos ne eivät miellytä lukijaa. 🙂

Avatar

Mukava oli lukea teidän tavallisesta -muille erilaisesta päivästä.
Hyvää syksyn jatkoa!
Marsa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä