Me Stonz -testiryhmäläiset: vauvan paljasjalkakengät

Teksti Selina

Yhteistyössä: Kiddex ja Stonz.

Syksy on muuttunut ainakin meillä alkavaksi talveksi – ulkona on aamuisin jo kuuraa ja pakkasta! Olen kokenut jo A-murun aikana vauvan talvipukeutumisen ongelmalliseksi, varsinkin kenkien osalta. Äitiyspakkauksen toppatöppöset ovat toki lämpimät villasukkien kanssa, mutta nyt välillä jopa tukevastikin seisovan ysikuisen vauvamme jaloille ne ovat ehdottomasti aivan liian liukkaat käytössä. Lisäksi kasvava ja jatkuvasti kehittyvä vauvan jalka tarvitsee mielestäni enemmän tukea, mutta oikeat talvikengät tuntuvat kuitenkin vielä liioittelulta niiden suorastaan pakottaessaan pienen jalan tiettyyn asentoon. 

Oletteko kuulleet paljasjalkakengistä? Täytyy sanoa, että tämä termi oli täysin uusi tuttavuus minulle, kun saimme Kiddexiltä Stonz-testirymän ominaisuudessa L-murulle testattavaksi vauvan paljasjalkakengätStonz Booties -ensijalkineet ja Linerzit. Olen ymmärtänyt, että lapsen jalan tärkein kehitys tapahtuu juuri vauva-ajan ja taaperoiän taitteessa ja siksi panostin aikanaan A-murun ensimmäisiin kenkiin varmistaen, että pohjat joustavat eivätkä ole liian paksut. Olin kuitenkin siinä uskossa, että ensimmäisten kenkien täytyisi olla tukevat, ehkä jopa jämäkät, mutta en osannut ajatellakaan, että liian tukevat kengät olisivat ongelma lapsen jalan kehitykselle. Sukelsin siis Googleen mystisen paljasjalkakenkä-termin kanssa ja siellä oltiin hyvin yksimielisiä siitä, että kävelemään oppivan lapsen jalan kehityksen kannalta on tärkeää, että kenkä antaa lapsen jalalle laajan liikkuvuuden, ne ovat joustavat ja istuvat, ja siksi juuri paljasjalkakengät ovat mielettömän hyvät vauvan kasvavalle
jalalle. En voinut kuin myhäillä lukiessani – olen samaa mieltä!

Stonz Bootiekset ovat 0-3-vuotiaille tarkoitetut ensijalkineet, jotka ovat saaneet kiitosta niin synnyinmaassaan Kanadassa kuin suomalaiselta neuvolalehdeltä. Jalkineita suosittelee myös jalkaterapeutit niin täällä meillä kuin ulkomailla, ja ne ovat nousseet suureen suosioon joustavuudellaan, joka mahdollistaa kasvavan ja kehittyvän jalan luonnollisen liikkeen ja lihaksiston normaalin kehityksen. Bootiekset on tehty vettähylkivästä ja tuulenpitävästä nylon-kankaasta ja niiden sisällä on pehmoinen fleecevuori. Lisälämpöä pakastuviin keleihin tuo kätevät jo A-murun kumisaappaistakin tutut Linzerzit, joka mahdollistavat käytön kovemmillakin pakkasilla. Bootieksien pehmeä PLUSfoam-pohja on liukumaton, mikä on erinomainen juuri nyt konttaavalle ja ylös pyrkivälle L-murulle. Vauvan kohdalla kenkien pukeminen voi olla hyvin haasteellista, mutta Bootiekset sujahtavat jalkaan yhtä helposti kuin äitiyspakkauksen toppatöppöset ja pysyvät erinomaisesti paikoillaan kahden helposti säädettävän kuminauhan ansiosta. 
Bootiekset ovat mielestäni erinomaiset ensikengät nyt ensimmäisen talvensa kunnolla kokevalle L-murulle. Rehellisyyden nimissä ensimmäinen mielikuvani Bootieksista oli kuitenkin se, että ne ovat perinteiset lämpimät vauvan töppöset, joissa nyt sattuu olemaan muovitettu pohja, mutta tutustuttuani niihin enemmän, huomasin, että sana töppöset ei kuvaa lainkaan näitä erinomaisia jalkineita – nämä ovat paljon muutakin! Myös L-muru vaikuttaa tyytyväiseltä, koska hän ei vastustele lainkaan pukiessani hänelle ensikenkiä tai yritä epätoivoisesti repiä niitä jaloistaan….paitsi ehkä pehmeän pohjan nakertamisen toivossa! Näkisin Bootiekset hyvinä kenkinä myös kantamiseen, vaunupäikkäreihin sekä keväisiin
hiekkalaatikkoleikkeihin ja vettähylkivän kankaan ansiosta myös
ensiaskeliin märällä nurmella. Niin ja ulkonäkö – ovathan nämä aivan valloittavan suloiset!

 

 

Selina

 

 

Onko paljasjalkakengät sinullekin uusi tuttavuus?

*Stonz Bootiekset ja Linerzit saatu bloginäkyvyyttä vastaan.Stonz jälleenmyyjät löydät tästä.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä