Ups, värikoodasin lapsemme talveen!

Teksti Selina
Sukupuolineutraalius. Aikamoinen sanahirviö, joka on suorastaan villinnyt jotkut äidit, isät, mummot ja papat – anteeksi, vanhemmat ja isovanhemmat. Sen ansiosta ollaan puututtu siihen, miten meitä vanhempia kutsutaan, mutta esimerkiksi myös lasten neuvolakortit ovat saaneet uuden värin. Toisaalta ymmärrän sukupuolineutraaliuden ympärillä olevan kiihkeänkin keskustelun, koska tasa-arvo on oikeasti iso ongelma maailmassa, jossa elämme, mutta luulisi, että Suomen kokoisessa maassa on isompiakin ongelmia kuin se, onko poikalapsellani perinteinen vaaleansininen vai nykyaikaisempi vihreä neuvolakortti.

Ottamatta tämän enempää kantaa sukupuolineutraliuteen, huomasin kaikessa suvaitsevaisuudessani molempia kantoja kohtaan tehneeni jotain, mikä yllätti minut vasta, kun näin kaksi toppavaatteisiin pukeutunutta lastani vierekkäin – ups, värikoodasin lapsemme talveen!
Tänä talvena A-murun pitää lämpimänä jo viime talvena hyvin palvellut Reimatecin aniliininpunainen toppahaalari ja tietenkin samaan väriteemaan sopivat asusteet. Kauppa- ja kyläilyreissuille olisi tarkoitus vielä hankkia A:lle parkatakki ja nilkkurit. Niin ja uudet talvihanskat vanhojen naftien tilalle. Viime talveksi ostetut talvikengätkin mahtuivat yllättäen vielä jalkaan, joten ainakin alkutalven A:n jalat pitää lämpiminä Superfitin talvilenkkarit.
 
Äitiyspakkauksen hyväksi todetun talvihaalarin lisäksi L-murun talveen kuuluu Reiman haalari sinisellä farkkukuosilla. Tämä herkku tuli meille ystäväni kautta ja neuloin väriin sopivan pipon kaveriksi. Puikoilla on tulossa vielä pipoon sopivat lapaset ja villasukat, kiitos neuloosin! Haalari ei tosin pidä vettä, mutta en usko, että L kamalasti korkeita vesipilareita kaipaakaan ensimmäisenä talvenaan, jona hän pääsee kunnolla ulos ja hieman liikkeelle. Minulla on toki varastossa A-murun vanha Ticketin toppahaalari, joka mielestäni sopii punaisesta värityksestään ja tähtikuosistaan huolimatta hyvin myös pojalle, mutta se on kokoa 86 cm, joten sen jää ainakin alkutalven osalta käyttämättä. L-muru on nyt talven tullen sopivasti ensiaskelkenkä iässä, joten Kiddexiltä saadut paljasjalkakengät, Stonzin Bootiekset, tulivat meille juuri sopivaan saumaan
 
Huvittavinta tässä on se, että perheessämme on tapahtunut aiemminkin vastaavaa, kun merkkasi perheeni värein ja minusta tuli hetkessä samistelija-mutsi!

 

 

Selina

 

Joko teillä on talven vaatetus selvillä ja missä väreissä?

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Molemmat värit ovat todella hyvät. Toisaalta valkoista en kyllä meidän esikoiselle uskaltaisi edes ajatella! 😀 Vauvalle se on just hyvä!

Avatar

En tiedä oletko ajatellut, että olet samaan tapaan talvivaatteiden kanssa värikoodannut myös sydämet joilla peität lasten naamat kuvista 😀 tämä ei siis minua häiritse mitenkään, tuli vain mieleen postausta ja kuvia selatessa

Avatar

Hahaa, katsos vain! 😀 Enpä tullut tätä(kään) ajatelleeksi 😀

Avatar

Täälläkin on esikoinen värikoodattu pinkiksi 😀 Vauva taas on niin pieni, että hänelle kirpparilta löytyneet haalarit ja nallepipot taitaa kaikki olla valkoisia 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä