Meidän perheen paras isi

Teksti
Meilläkin juhlittiin maailman parasta ja tärkeintä isiä viime sunnuntaina. Meidän isi nautti aamulla perinteisen herkkuaamiaisen, sai kakkua, lahjoja, paljon haleja ja tietenkin rakkautta. Kun mietin mieheni isyyttä, olen vakuuttunut, että hän on paras mahdollinen isi lapsillemme, jotka ovat saaneet aloittaa elämänsä hänen turvallisilla käsillään leväten ja nukahtaen hänen hyräilyyn. Olen nähnyt, kun nämä turvalliset kädet ovat kietoutuneet kapaloon käärityn esikoisemme ympärille kuin suojellakseen vauvaa kaikelta pahalta. Silloin siitä kapaloidusta kauniista ja pienestä tyttövauvasta, minusta ja miehestäni tuli perhe – isi, äiti ja tytär. Samat kädet silittelivät ja hoivasivat neljä vuotta myöhemmin keskoskaapissa nukkuvaa vastasyntynyttä pientä poikaamme, mieheni istuessa tunteja vastasyntyneiden teholla poikamme sängyn vierellä, ja myöhemmin ne kuivasivat pelokkaasti, mutta hellästi hänen päänsä hätäkasteen jälkeen.

Hän on isi, joka häätää möröt sänkyjen alta, isi, joka lukee aina yhden extrasivun satukirjasta ja isi, joka jää lastenhuoneen ovelle vartioimaan, etteivät möröt palaa. Hän pussaa, halaa ja rakastaa. Ja sanoo sen myös ääneen, isi rakastaa. Hän nauraa ja
iloitsee lasten kanssa, pidättää kyyneliä, kun heitä sattuu ja
huolehtii, että kaikki on aina hyvin. Hän on isi, jolla on pitkä pinna – varmasti pisin ikinä -, isi, joka pitää aina lapsiensa puolia ja isi, joka antaa anteeksi ja myöntää myös omat virheensä. Hän on isi, joka pitää myös minusta huolta, lastensa äidistä, enkä voisi kuvitella parempaa kumppania minulle kasvattaessamme yhdessä lapsistamme pärjääviä, rehellisiä ja avoimia. Meidän perheen paras isi tekee meistä hyvän tiimin – parhaan mahdollisen. Meidän perheen.

Perheemme isien juhlinta jatkuu vielä, koska vietimme tänäkin vuonna isänpäivää kotona oman perheen kesken. Perheemme kahta muuta tärkeää isiä juhlitaan vielä myöhemmin, kun lapset saavat antaa papoilleen askartelemansa isänpäiväkortit ja isänpäivälahjat, ja me saamme halata omia isiämme pitkään samalla muistellen niitä lapsuuden jännittäviä isänpäiväaamuja, kun vielä kuvittelimme, että isi vain nukkuu täysin tietämättömänä makuuhuoneessa meidän tehdessä äidin kanssa isänpäiväaamiaista mahdollisimman äänettömästi ja toisillemme supattaen. Onnea kaikki isit – onnea jokaiselle päivälle!

 

 

Selina

 

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Voi, niin hän onkin! <3

Avatar

Hei! Instasta osui kuvasi silmääni ja lähdin lueskelemaan blogisi tekstejä. Pysäytit lauantaini ihan täysin. Ihailen asennettasi. Jään seuraamaan perheenne arkea ja samalla toivotan tsemppiä teidän perheen haasteisiin! Kirjoittelee neljän lapsen äiti, sairaanhoitaja ja käsityö- ja puutarhaintoilija.

Avatar

Hei ja kiva kuulla, että löysit tiesi blogiini ja jäät seurailemaan! 🙂 Lämpimästi tervetuloa! <3

Avatar

Teidän isi vaikuttaa kyl ihan huipputyypiltä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä