Joulun pyhien jälkeen…

Teksti
Meillä on ollut aivan ihana joulu! Tänä jouluna L-muru vietti ensimmäistä jouluaan ja kyllä, parasta olivat juuri ne rapisevat lahjapaperit ja pienissä sormissa mytätyt pakettinarut! Lapset saivat tänäkin jouluna paljon ihania lahjoja pehmeissä ja kovissa paketeissa. Kun perheen pienin ihastui lahjapaperiin, meidän isomman murusen mielestä parhaita olivat tietenkin ne lahjapapereista paljastuneet lelulahjat, mutta yllättävälle kakkossijalle pääsivät mummon ostamat Muumilakanat, joiden kuivumista odotettiin pesun jälkeen kuin kuuta nousevaa!

Tänä jouluna vietimme jouluaattoa lapsuudenkodissani, jonne tuli myös kaksossiskoni perheineen. Vilinää ja hulinaa siis piisasi neljän alle kouluikäisen avatessa lahjojaan! Joulupäivänä suuntasimme mieheni kotiin ja joulu jatkui taas uudella herkullisella kattauksella joulupöydässä, joulukuusineen ja lahjoineen. Parasta joulussa on tietenkin perheen yhdessäolo, mutta tänä jouluna sen lisäksi se, että se oli valkoinen! Lapset ovat olleen niin onnellisia saadessaan temmeltää lumessa ja esikoinen vietti lumileikeissä useamman tunnin naapurin tytön kanssa puuhaten. Voi kuinka  toivoisinkaan, että tätä valkeutta kestäisi vielä pitkään!

Kaikki päättyy kuitenkin aikanaan, niin joulu kuin se odotettu valkeuskin – sateet tulevat taas! Joulu on ollut ihana, mutta näin joulun pyhien jälkeen, olen huomannut muutamia asioita, jotka toistuvat vuodesta toiseen ja tässä niistä muutama.
Ähky
Suklaaähky, kinkkuähky, lahja, jouluelokuva, sukulais… – you name it! Joulun pyhät ovat täynnä ähkyä!

Rahanmeno
Ale, ale, AAAAALEEEE! Jos joululahjaostosten jälkeen on sattunut jäämään muutama euro sukanvarteen, niin ne voi hyvästellä – ale on alkanut! Ja koska seuraava kunnon alennusmyynti tulee vasta kesällä, niin ostan, koska säästän, vaikka en välttämättä nyt mitään tarvitsisikaan. Nimimerkillä alesta kotiutui mm. uusi läppäri…

Koti
Ihana olla kotona! Olemme olleet joulun pyhien mummolakierroksen jälkeen ihan vain kotona ilman mitään pakollista tekemistä ja normaaleja arjen kiireitä. Miehellä on vielä muutamia päiviä joululomaa jäljellä, joten seuraavatkin päivät täyttyvät samasta ohjelmasta kuin tähänkin asti – ei mistään! 
Ihana-kamala (aito) joulukuusi 
Vaikka meillä oikeasti laskettiin päiviä myös aatonaattoon ja joulukuusen koristeluun, neulasten imurointi alkoi tympiä jälleen jo tapanina. Meillä joulukuusi sijaitsee käytävän varrella, joten se joutuu kokemaan tönäisyn jos toisenkin olohuoneen ja keittiön välillä ravaavien aikuisten vuoksi. Ja kun tähän lisätään vielä kaksi pikku apinaa, joista toinen haluaa siirtää vain yhtä koristetta parempaan paikkaan tai hukuttaa kuusiparan veteen, ja toinen maistaa jokaista kimaltavaa joulupalloa, piikikäs soppa on valmis! Tästä kaikesta huolimatta meillä tulee olemaan myös jatkossa aito joulukuusi. Se ihana tuoksu, tunnelmallinen kuusenhakureissu suvun metsästä ja jännittäminen mahtuuko kuusi tänä(kään) vuonna kunnolla omalle paikalleen on kaiken arvoista!

Roskat 
Moni lapsiperhe varmasti voi samaistua tähän. Joulu toi jälleen mukanaan aivan käsittämättömän paljon pakkausjätettä. Kierrätyspisteiden pahvinkeräyslaatikot pursuavat laatikoita, joista yhdestä paljastui hetki sitten meidänkin isomman murun Baby Born -nukke ja toisesta pienemmän murun ensimmäisten Duplojen pahvipakkaus. 
Neuloosin juhla-aika 
Tämä ei tarvinne suurempia selitystä blogiani pidempään seuranneille tai muille neuloosiin vajonneille! Myöhään venyvät välipäivien illat, pehmeä sohva, kynttilät, mummin neulomat villasukat omissa jaloissa ja puikkojen kilinä – täydellistä! Tähän idylliseen tunnelmaan voisi toimia vielä lasillinen viiniä, mutta se menisi täysin pilalle, kun joutuisin keskeyttämään neulomisen nauttiakseni valkkarini suoraan peg-letkuun. Ei siis viiniä, vaan ihana tunnelma ja lisää puikkojen kilinää!

Joulun jälkeinen masis 
Mitä nyt voi odottaa? Kesä on niin kamalan kaukana, ettei siitä viitsi aamukampaa alkaa tekemään ja kaiken lisäksi edessä on pitkä ja kylmä talvi….hyrr! 
Toisaalta joulunaika on ihana, mutta toisaalta siitä on kiva päästä myös eroon. Neulasten imurointi vielä juhannuksena ei kuulosta kivalta ja jouluvalotkin voivat pidemmän päälle alkaa ärsyttämään, joten kohti kevättä vaikka väkisin lumessa, loskassa ja vedessä kelaten!
Toivon juuri Sinulle ihania vuoden viimeisiä päiviä ja räiskyvää Uutta Vuotta 2018! Selina

Pssst… Blogiani alusta asti lukeneet tietävät, ettei blogissa tulla koskaan näkemään kunnolla tunnistettavia kuvia lapsistani ja siksi lapsemme esiintyvätkin blogissani aina bloginimillä ja sydänkasvoisina. Paintin ehkä kömpelö, mutta minun lapsieni yksityisyyden kannalta OK ratkaisu on nyt uuden Omppu-koneen myötä minulle liian vaikea toteuttaa, niin kokeilin uudenlaista tapaa pitää edelleen palan lapsistamme itselläni. Meneekö tämä kokeilu jatkoon, vai onko se liian pelottava vaihtoehto niille ei niin sukupuolineutraaleille sydämille? Valinta on teidän, koska saadessani ladattua uuden kuvanmuokkausohjelman koneelleni, sydämet voivat halutessanne taas täyttää murujeni kasvot. 

Kommentit

24 kommenttia
Avatar

Kiitos mielipiteestäsi. Itse koen, että jos/kun et ole koskaan lapsiani nähnyt, on hyvin epätodennäköistä, että näistä(kään) kuvista pystyisit heidät tunnistamaan. Sydämet kuitenkin palaavat lasten kasvojen päälle, kuten suurinosa toivoi. 🙂

Avatar

Minusta tämä on kivempi, tulee edes aavistus lapsen ilmeestä.
– Untuva

Avatar

Kiva kuulla! 🙂 Laitetaan mietintään palaanko sydämiin vai jatketaanko näin. Toistaiseksi valtaosa on sydämien kannalla. 🙂

Avatar

Hyvää tulevaa vuotta!

Avatar

Kiitos samoin sinulle Melissa!

Avatar

Heips! Ihania joulukuvia 🙂 Oma ajatukseni,kun näin instagramissa kuvan lapsistasi oli:kuva tekee "pelottavan" näköisiksi ? Johtuu varmasti siitä, kun sumentaa/sotkee kasvot.Sydämet olivat siis paremmat.Arvostan sitä ettei lapsista laiteta nettiin kuvia ja tuo ratkaisu hyvä.Mukavaa uutt vuotta 🙂 Hanne

Avatar

Kiitos! 🙂 Mä olen myös pikkuisen sitä mieltä, että nämä kuvat tällä muokkauksella ovat ehkä vähän pelottavia. Sydän on selvästi symppis vaihtoehto tähän lasten kasvojen peittämiseen. Olen myös miettinyt että laitan kuva lapsista niin ettei kasvoja näy. Esim. selkäpuolelta kuvattuna, mutta se veisi aitouden ja luonnollisuuden kuvista, koska joutuisin kuvaamaan niin että lapset eivät ole tunnistettavissa. Haluan, että kuvien tilanteet ovat aitoja myös täällä blogissa vaikka en kaikkea näytäkään.

Kiitos sinulle Hanne kommentista ja ihanaa Uutta Vuotta! 🙂

Avatar

Heippa! Ihanaa, että teidän joulu meni hyvin! Lapsenne ovat mielettömän kauniita, huolimatta siitä, ettemme ole nähneet heistä ihan kaikkea. Kannattaisin jatkossakin sydäntä kasvoille, siihen kun on jo niin tottunut. 🙂

Asiasta toiseen, olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksiasi sukupuolineutraalista kasvatustyylistä. 🙂

Avatar

Hei! 🙂 Lapsemme ovat kyllä todella kauniita! <3 Sydämiä siis, kiitos kommentista! 🙂

Sukupuolineutraali kasvatustyyli ei ole minun juttuni, mutta kukin kasvattaa lapsena kuten tahtoo.

Avatar

Sydämet ovat ihanat! <3

Avatar

Kiva kuulla! <3

Avatar

Kuulostaa ihanalta teidän joulu! <3 Täälläkin on villasukat päässeet puikoille, mutta en silti sanoisi olevani neuloosin vallassa, minulta nimittäin menee monta viikkoa tehdä sukat 😀
Ja nuo kuvat ovat nyt jotenki "aidompia" mutta mielestäni sydännaamat saavat tulla takaisin, ne jotenkin kuuluu tähän blogiin 🙂

Avatar

Kiva kuulla, että sydännaamat kuuluvat mielestäsi blogiini. Olen samaa mieltä! Onneksi ystäväni Anna opetti minulle uuden ohjelman käytön videoiden avulla, joten kun saan sen ladattua koneelle, alan heti harjoittelemaan! 😀

Avatar

Minusta sydämet ovat suloisemmat lasten kasvoilla.
Toivon sinulle luistavia lankoja vuodelle 2018!

Avatar

Niin minustakin! :)Olen kovin tyytyväinen, että tosi moni on sydämien kannalla!

Samoin sinulle, ihanaa Uutta Vuotta! <3

Avatar

Sydämet❤️

Avatar

<3

Avatar

Itse pidin niistä sydämistä jotenkin enemmän 🙂

RvaJ

Avatar

Kiva kuulla! Niin minäkin! 🙂

Avatar

Kumpikin tapa on ihan toimiva 🙂

Avatar

Kiva kuulla! Sydämet taitavat nyt viedä voiton! 🙂 Uutta siis opettelemaan!

Avatar

Mun mielestä näin näyttää tosi luonnottomilta ja eka katsoin et mitä ihmettä mitä alieneja. Sydämet ehdottomasti! ? Hyvät uudet vuodet❤️

Avatar

Olen kanssasi samaa mieltä. Mulle tuli yhdestä tavasta millä yritin peittää kasvoja mieleen joku kamala kauhuleffa! Sydämiä siis! <3

Ihanaa Uutta Vuotta sinullekin!

Avatar

Nämä paljastavat liikaa jos tarkoitus pitää lapset tunnistamattomina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä