Olet tänään 12 kuukautta

Teksti
Vuosi sitten näihin aikoihin sain kuulla, että olet syntynyt. Katsoin heräämössä tärisevin käsin kamerasta isäsi ottamia kuvia, joissa pieni poika nukkui keskoskaapissa suu supussa. Olet täydellinen. Se on ainoa selkeä muistikuvani ensimmäisistä tunneista, kun olit kanssamme.

Olet tänään 12 kuukautta. Tänään sain herätä kanssasi jälleen aikaiseen aamuun, kun nousit pinnasängyssä seisomaan ja herätit minun iloisesti hihkuen. Alakerrassa sinua odotti synttäripaketteja, jotka avasit pakettipapereiden rapistessa pienissä käsissäsi. Myös isosiskosi halusi ostaa sinulle oman lahjan…tai oikeastaan kaksi! Saatuasi kaikki paketit avattua, tutkit innoissasi uusia Lego-palikoita ja kävit välillä istumassa uudessa keinutuolissasi, samalla Lego-palikkaa mutustellen. Olet utelias ja iloinen taapero ja äiti ei voisi olla onnellisempi sinusta! 

NEUVOLAKUULUMISET: Virallinen yksivuotisneuvola sinulla onkin vasta ensi viikolla, mutta viime viikolla kävimme ottamassa rokotuksia, jolloin painoit 9,3 kiloa. Pituutta sinulla on noin 76 cm ja päänympäryksen voin vain arvata olevan noin 50,5 cm. Olet siis vuodessa ottanut pituudessa ikätovereitasi kiinni, ja kasvanut ja kehittynyt muutenkin tosi hienosti!
ILOT: Suorastaan rakastat hampaiden pesua! Innostut myös, kun sinua kävelytetään, uusista joululahjaksi saaduista äänileluista, pulkka-ajeluista sekä kiipeilystä.
HARMIT: Sinua kiukuttaa eniten astmalääkkeen otto ja vaipanvaihto. Siirrymme housuvaippoihin, kun seisot tukevasti ilman tukea. 
OSAAT: Tapailet sanoja, konttaat, kävelet tukien pitkiäkin matkoja ja nouset seisomaan.
MUUTA: Kauniit tummat hiuksesi ovat muuttuneet ensin tummanruskeasta, suloiseen punaiseen muuttuen nyt hiljalleen vaaleiksi. Vielä kesällä hiuksesi loistivat punakkuuttaan, mutta onneksi sitä on vielä hitusen jäljellä. Käytät vaatteissa kokoa 74-80 cm ja Liberon neloset pitävät sinut edelleen kuivana päivin öin. Pottailua emme ole vielä aloittaneet, mutta sillä ei ole mikään kiire. Sinulla on kahdeksan hammasta, neljä ylhäällä ja neljä alhaalla, joita testailet enimmäkseen äitiin, koetellen samalla imetyskestävyyttä. Tapailet paljon sanoja, mutta sanot usein selvästi äiti, isi, pappa, ei ja isosiskosi nimen. Olet alkanut leikkimään ja tutkin uteliaasti lelujasi. Nukut 1-2 päiväunet päivässä ulkona vaunuissa, jotka kestävät tunnista kolmeen tuntiin. Yöt sujuvat paremmin ja heräät enää satunnaisesti – aamu tosin saattaa alkaa jo kello viisi! Olet alkanut myös kiipeilemään, mikä hirvittää äitiä suuresti!

Tänään olet ensimmäistä päivää taapero. Meidän rakas, reipas uskomattoman sinnikäs sellainen. Pystyn näkemään sinut jo kerholaisena, koululaisena, opiskelijana ja lopulta aikuisena. Tiedän, että sinua odottaa jotain suurta ja ihmeellistä – ihana elämä. Olen niin valtavan ylpeä sinusta! Paljon onnea ihana ja rakas yksivuotiaani. Paljon onnea L-muru!


Selina

Kommentit

16 kommenttia
Avatar

Kiitos Janni! <3

Avatar

Onnea hurjan paljon pienelle ihanuudelle <3 🙂

Avatar

L kiittää! <3

Avatar

Ihan valtavan paljon onnea mitä suloisimmalle L-murulle.♥

Avatar

L kiittää! <3

Avatar

Vastahan tuo pieni suloisuus syntyi! Onnea 1-vuotiaalle murulle♥

Avatar

Voi niinpä! 🙂 L kiittää! <3

Avatar

Oi, onnea pienelle miehelle ♥

Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Onnittelut taaperolle ja koko perheellenne! Mukavia synttärijjuhlia!

Avatar

Kiitos Susanna! <3

Avatar

Onnea! 🙂 melko identtiset mitat mitä meilläkin ollut samassa iässä 🙂 söpö pieni ❤

Avatar

Kiitos Titti! 🙂 Sitä jotenkin unohti esikoisen vauvavuoden ja taaperokauden jälkeen kuinka pieni tällainen yksivuotias onkaan! Ja hän on todella söpö tapaus ja taitaa tietää sen itsekin! 😉 <3

Avatar

Tuo pieni suuri mies jonka ensimmäiseen vuoteen on mahtunut paljon kaikenlaista <3 Suuren suuret onnittelut itse päivänsankarille kuin äidille ja isimiehellekin, isosiskoa unohtamatta <3 🙂
Katellisena sitten katson teidän herkkuja täältä ruudun toiselta puolelta. Olettaen tietenkin, että laitat niistä kuvia 😉 Ihanaa viikonloppua teille!

RvaJ

Avatar

Kiitos sinulle RvaJ! <3Hihii synttäreistä ja herkuista on varmasti tulossa postaus! 😉 Ihanaa viikonloppua sinullekin!

Avatar

Suuret onnittelut L-murulle täältäkin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä