Sairaat, pysykää kotona!

Teksti
Nyt eletään keskellä virustautien parhainta tai pahinta sesonkia – riippuu ajatteleeko asiaa niljakkaiden virusten vai sairastuneiden kannalta. Virukset tarttuvat helposti aivastelemalla, vuotavia neniä niistämällä ja huonolla käsihygienialla. Niin ja kun tähän lisätään ihmisten ajattelemattomuus, soppa on valmis. Sairaat, pysykää kotona! 

Kun kuume nousee ja vatsassa kiertää, kukaan teistä ei ole korvaamaton. Työpaikalla selvitään varmasti tai sitten se työmäärä vain odottaa kiltisti sinua, kun olet toipunut – täysin toipunut, vietettyäsi kotona oireiden hellittäessä ainakin yhden oireettoman päivän. Monelle kotiäidille ja -isälle tärkeässä perhekahvilassa on varmasti seuraavallakin viikolla se sama tuttavaperhe, joiden kanssa voitte juoda kahvia ja parantaa maailmaa samalla, kun lapsenne leikkivät. Voitte vaikka jutella siitä kamalasta influenssasta, jota perheessäsi sairastetaan juuri nyt. Kouluissa voidaan varmasti järjestää tukiopetusta lapsellesi, joka ehkä jää rajun oksennustaudin takia hetkellisesti muista jälkeen, mutta joka sairastaa ja toipuu rauhassa kotona, ja vähentää siten mahdollisuutta siihen, että sama tauti kiertää koko luokan ja opettajan läpi. Se, että oksentaa vain kerran ei tarkoita, etteikö tartuttaisi tautia enää. Sekin jo riittää, että yhdellä perheessä on tauti ja silloinkin voit tahtomattasi ja täysin oireettomana tartuttaa jonkun.

Jos juuri nyt mietit, lähtisitkö kuitenkin töihin kuumemittarin näyttäessä 38 astetta, mutta sinun kokiessa olevan vielä ihan hyvässä työkunnossa, mieti vielä hetki. Mieti niitä perheitä, joiden lapsella on heikentynyt vastustuskyky sairauden tai kehitysvamman vuoksi. Mieti sitä lasta, joka ei pääse katsomaan sisarustaan sairaalaan hänen rankkojen syöpähoitojen takia, jos tartutat bussissa tautisi häneen. Mieti pieniä vastasyntyneitä, joiden keuhkot eivät vielä kestä kantamaasi virusta, joka voi olla heille kohtalokas, vaikka sinulle se ei todennäköisesti ole. Ja pitkäaikaissairaita, elinsiirtopotilaita, vanhuksia…niin ja mieti vaikka meidän perhettä, joka yrittää suojata lastaan hengitystieinfektioilta, jotka vievät hänet lähes aina sairaalahoitoon sairauden runtelemien keuhkojen heikkouden ja infektioastman vuoksi. Toivottavasti heräsit ja jäit kotiin. En kuitenkaan tarkoita, että  toimimalla toisin juuri sinä tartuttaisit jonkun vakavasti sairaan, mutta toivon, että sinä tai joku muu samaa infektiotautia sairastava miettisi asiaa tarkemmin. Toivottavasti paranet pian!

On varmasti sanomattakin selvää, että L-murun rankka alku kummittelee näin pahimpaan infektioaikaan mielessäni paljon. Tähän pelkoon ei auta ollenkaan mediassa jatkuvasti esillä olevat influenssatilastot ja tieto siitä, kuinka monta influenssa B tartuntaa Suomessa on todettu – sitä influenssatyyppiä, jota lapseni saamassa rokotuksessa ei ole riittävästi.  Hän sairastui vastasyntyneenä aivan tavallisen flunssaviruksen seurauksena niin vakavasti, että oli menehtyä ja saman vuoden lopulla epidemiaksi villiintyneeseen RS-virukseen, joka vei hänet jälleen hengitystukeen sairaalan infektio-osastolle. Ensimmäinen sairastettu virustauti jätti jälkensä hänen keuhkoihin, joten astmaatikkona jokainen infektio on vaikeampi ja siksi pyydän, huomioikaa sairaana hänet ja tuhannet muut infektioastmaatikot, jotka elävät samanlaisen pelon kanssa! Peskää käsiänne huolellisesti, aivastakaa hihaan ja pysykää kotona taudin ollessa pahimmillaan ja vielä yhden ylimääräisen terveen päivän, vaikka kokisittekin itsenne jo täysin terveiksi. Tiedän, että infektiot ovat tänä vuonna kestäneet todella pitkään, jopa useita viikkoja, mutta pahimpien oireiden aikana ei todellakaan tarvitse kyläillä, hakea sitä suurperheen maitokuormaa jääkaappiin nenän vuotaessa solkenaan ja nousevan kuumeen jyskyttäessä päässä. Vältelkää oireiden aikana perheitä, jossa on vauva tai vakavasti sairaita lapsia. Tehkää palvelus myös itsellenne ja hoitakaa itsenne kunnolla kuntoon, käykää lääkärissä taudin pitkittyessä ja levätkää kunnolla, niin voitte säästyä ikäviltä jälkitaudeilta!


Selina

Oletko sinä onnistunut välttämään influenssan ja muut liikkeellä olevat taudit?

Kommentit

35 kommenttia
Avatar

[…] paljon ja ilmeisesti vielä pitkään, joten en voi muuta kuin sanoa jälleen; sairaat, pysykää kotona ja parantukaa rauhassa! Niin mekin […]

Avatar

Todella fiksusti kirjoitettu teksti. Itse toisin myös tämän näkökulman asiaan, että älä tuo nuhaista lasta kauppaan, bussiin, kampaajalle tms. koska on myös aikuisia, joille pienikin virus saattaa olla kohtalokas.

Avatar

Kiitos! Pienen infektioherkän lapsen äitinä keskityin taudin tarttumisessa enimmäkseen lapsiin, mutta totta, että myös aikuisille infektiot voivat olla kohtalokkaita.

Avatar

Oon kanssasi niin samaa mieltä! Mä en voi käsittää, miten työ voi olla niin rakas, että sinne pitää mennä sairaana. Samoin koulu. Ymmärrän, että painostetaan, mutta järki käteen. Yksi kuumeeton/oksentamaton päivä kotona on plussaa – silloin sitä ei niin varmasti tartuta muille jolloin sairauspoissaolot lisääntyy.

Kaikkien immuunipuolustus ei ole 100% hyvä, ei tunnu kivalta kerätä kaikki pöpöt, kun tietää että siitä alkaa kamala kierre 🙁

Mullehan siis nauretaan, oikeesti 😀 Kun sanon, et meillä on flunssaa – ei kannata tulla käymään. Tai kysyn et ootteks ollu terveenä. Onneks läheiset tietää 🙂 <3

Avatar

Kiva kuulla! Mua ei oikeastaan enää kiinnosta mitä muut ajattelee. Vedän vaikka oven nenän edestä kiinni, jos joku on tulossa meille flunssassa 😀 Mutta tämä on myös toisinpäin, eli ilmoitan vieraille pienestäkin meillä olevasta nuhasta, ja annan heidän sitten päättää, tulevatko vai eivät. Olen myös ripittänyt niin sukua kuin läheisiäkin sairaana toisten luona kyläilystä. 😀

Avatar

Kop, kop.. ei ainakaan vielä ole flunssa tai influenssa täällä kolkutellut ovea.

Meillä ei tosin lapsia, mutta työelämässä ollaan. En tiedä mikä on auttanut siihen, ettei olla koko syksynä ja talvena pahemmin sairasteltu. Onko apu ollut influenssarokotteesta, vitamiineista, tavallisesta silloin tällöin urheilusta ja kotiruoasta vai siitä, että pesemme kädet aina ensimmäiseksi kotiintullessa ja töissä ennen ruokailua? Vai ehkä näiden kaikkien yhdistelmä?

Toisaalta se, että vastustuskykykin on nyt varmaan aika hyvä, kun sairastelu ei ole sitä heikentänyt.

Tsemppiä teille Selina ja toivottavasti vältytte lopputalven ajan flunssilta!

Avatar

Uskon, että nuo kaikki vaikuttavat siihen, että olette pysyneet terveenä. 🙂 Toivottavasti sama jatkuisi koko kevättalven ajan!

Kiitos tsempeistä! Harmikseni L on alkanut yskiä ja rohista tässä talviloman alun kunniaksi. Elättelen edelleen toiveita sen johtuvan 1,5 viikkoa sitten saaduista rokotteiseta.

Avatar

Kyllä, puolivuotta lasten sairastellen eri viruksia läpi ja bakteerejakin ei voi kun olla samaa mieltä kanssasi! Ihmiset nyt oikeasti katse pois sieltä omasta navasta ja pysykää sairaina kotona!!

Avatar

Teillä on ollut kyllä rankka tautiaika! Tsemppiä! Toivon, että sairastelut olisi nyt tässä! <3

Avatar

Täyttä asiaa!

Avatar

Kiva kuulla! 🙂

Avatar

Aamen! Olen niiiiin samaa mieltä kanssasi! On täysin ajattelematonta lähteä liikkeelle sairaana ja näin ollen tartuttaa myös muita.

Itse olen jo nuoriaikuinen, mutta juurikin astmaatikkona jopa perusflunssat ovat välillä todella vaikeita ja kestävät todella pitkään. Huomaan, että välillä ihmisten on vaikea ymmärtää minkä takia pyydän jättämään meillä kyläilyt pois flunssaisena tai minkä takia minulle käsien pesu on todella tärkeää.

Tsemppiä sinne, toivottavasti pysytte kaikki terveinä! 🙂

Avatar

Se on juuri sitä, kun ihmiset eivät ymmärrä, miten heidän perusflunssa eroaa sinun sairastamasta flunssasta astmasi takia. Toivon, että pysyt terveenä!

Avatar

Ymmärrän näkökantasi ja huolesi ja haluaisin olla samaa mieltä itsekin keskosen äitinä. Valitettavasti sairaan lapsen kanssa voi jäädä kotiin vaan 3pv/ vanhempi ja jos tukiverkostoa ei ole, niin arki pitää pyörittää kotona sairaudesta huolimatta omin voimin. Sairaana pitää liikkua lääkäriin, apteekkiin ja todennäköisesti myös kauppaan. Ja nuo siirtymiset ainakin meillä Helsingissä tehdään useimmiten jalan /julkisilla ja sitten tosi kipeinä voidaan käyttää taksia lääkärimatkoihin. Meillä kaksi lasta ja mm. keskoskuopuksen syntyessä esikoinen jäi kokonaan kotiin infektioiden välttämisen vuoksi. Näin turvasimme vierailut vauvan luo sairaalaan sekä vanhemmille, että isosisarukselle. Toivottavasti influenssat olisivat pian ohi tältä vuodelta. Huolettomampaa kevään odotusta teidän perheelle.

Avatar

MInulle tuli blogin FB-sivuilla kommentti jossa puhuttiin myös tästä lapsen kanssa kotiin jäämisestä. Minulle tuli todella isona yllärinä se, että sairauslomaa lapsen takia saa vain kolme päivää! En tätä tiennyt eläkeläisenä kotona lapsiaan hoitavana äitinä, mutta sen tiedän, ettei kukaan ehdi parantua noin lyhyessä ajassa mistään taudista! :O Toivottavasti tähän tulisi muutos pian!

Toivon myös teidän perheelle kaikkea hyvää!

Avatar

Moi!
Pakko tähän nyt lisätä sen verran, että kyllä sairasta lasta saa hoitaa enemmän kuin kolme päivää kotona, mutta työnantaja on palkanmaksu velvollinen vain kolmelta päivältä 🙂 Eli sairauslomaa kyllä saa aina lapsen ollessa kipeä. Sitten vain pitää hakea Kelan kautta niitä loppuja rahoja sitä sairauslomatodistusta vastaan.

Ja olen täysin samaa mieltä siinä, että tietoisesti kipeänä liikkuminen tuolla yleisissä paikoissa on väärin! On vain paljon tauteja joita levittää jo ennen kuin varsinainen tauti edes ilmoittelee itsestään. Ja kipeänäkin on toisinaan käytävä kaupassa, mutta silloin omalla toiminnallaan pystyy kyllä vaikuttamaan siihen kuinka paljon pöpöjä itsestään levittelee. Aikuinen siis. Lapset nyt pärskii mihin sattuu 😀

Toivon teille edelleen tauditonta loppuvuotta <3 🙂

RvaJ

Ps. Toivon, ettei kirjoitukseni vaikuta nyt liian kärkkäältä. Halusin vain jostain kumman syystä tälläisenkin mielipiteen kuuluviin 😀 <3

Avatar

Okei tämä oli todella hyvä ja ainakin minua helpottava lisäys! Ajattelin, että onpa taas typerästi asiat, jos tosiaan vain kolme päivää on mahdollista olla kotona ja sitten putoaa palkattomalle tai pitää käyttää lomapäiviä. Tosiaan, kun olen ollut aina lasten kanssa kotona niin tämä on täysin vieras alue minulle. Ja jos lapset ovat sairaana, mies voi normaalisti mennä töihin ellen itse ole kipeänä myös. Tällaista tilannetta ei ole vielä sattunut kohdallemme – kop kop! 😉

Joo eihän sitä koskaan voi tietää mitä tautia kantaa. Kuten postaukseenkin kirjoitin, että oksennustautia voi kantaa jos perheessä on joku sairaana vaikka olisi itse oireeton. Tarttua se voi silti. Aikuiset pystyvät vaikuttaa kyllä moneen asiaan. Myös siihen, ettei ota niitä sairaita pärskiviä lapsia kauppaan mukaan. Lapsia ei voi syyttää ollenkaan.

Ja ei todellakaan vaikuta kärkkäältä! Onneksi teit tämän lisäyksen ja aiheen ympärillä on ollut muutenkin tosi hyvää keskustelua! 🙂 Ei siis huolta! <3

Avatar

Jos on saanut sen tavallisen influenssarokotteen sen voi täydentää Vaxiprip Tetra-rokotteella. Tosin en tiedä onko sitä enää saatavilla vai onko tullut jo uusi erä ja voi olla jo myöhäistä ottaa se kun nyt on tautitilastot tapissaan.

Avatar

Meillä selvitettiin ihan infektiolääkärin kanssa millainen rokote annetaan L:lle. Hän oli sitä mieltä, että annetaan se perusrokote, jossa on kaksi A:ta ja yksi B. Se jäi kohdallamme oikeastaan ainoaksi vaihtoehdoksi, koska muuten L:n heikot keuhkot olisivat saattaneen kuormittua jo isomman rokoteannoksen aiheuttamista oireista. Sitä en tosin ole varma, että puhuttiinko juuri tästä lisärokotteesta vai siitä isommille lapsille tarkoitetusta rokotteesta, jossa olisi ollut myös kaksi B:tä. Meillä tämä täydennysrokote oli loppunut ainakin neuvolan mukaan kun tästä keskustelimme.

Avatar

Tarkoitan tämän aiheeksi toivepostaukseen… (älä toki tätä kommenttia julkaise jos tämä tuntuu liian tungettelevalta)… usein blogeissa kerrotaan kaikenlaisia ostoksia ja suunnitelmia, mutta joskus kiinnostaisi ihan että kuinka ihmiset elävät… millä rahalla… eläkkeellä, saako jotain vammaistukia, korvauksia… En tarkoita määriä ja summia, vaan noin ihan yleensä… voisi olla ihan vinkkinä muille sairaille että mitä voisi hakea ja anoa ja miten… avaisit omalta kohdaltasi kelan, vammaispalvelun tms. suomia mahdollisuuksia… millä kriteereillä saa henk.koht.avustajan, onko miehesi omaishoitajasi… Toivottavasti sait kiinni mitä tarkoitan… sitä raahapolitiikkaa vai kuinka sen nyt sanoisin. Anteeksi ei ole tarkoitus olla utelias.

Avatar

Hei, toivepostauksia saa aina esittää ja en pahastunut ollenkaan kysymyksestäsi! Ei huolta! 🙂

Ymmärrettävästi raha-asiat kiinnostaa. Omista tuloistani tai korvauksista en tule blogissa määrällisesti kirjoittamaan, mutta vammaisetuuksista ja Kelan eläkkeistä, voisin hyvin kirjoittaa. Laitetaan korvan taakse! 🙂

Avatar

Minä niin sydämestäni allekirjoitan tämän tekstin!! T: syöpälapsen isoäiti saman keskussairaalan alueelta

Avatar

Iso voimarutistus sinulle, pienelle potilaalle ja hänen läheisilleen! <3

Avatar

Minulla oli tammikuussa korvatulehdus. Muuten olen onnistunut välttymään tartunnoilta. Hyvä niin, koska menen sairastaessani aina niin huonoon kuntoon. Pienikin lämmönnousu halvaannuttaa minut niin, etten pääse ilman apua edes sängystä vessaan.
Hyvä kirjoitus! Toivottavasti mahdollisimman moni lukee tämän. Just viime viikolla jouduin räkätautisen taksikuskin kyytiin. Annoin hänen auttaa minua niin vähän kuin mahdollista. Taisi loukkaantua, kun sanoin asiasta.

Avatar

Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta! Oliko korvatulehdus kipeä? Olen kuullut muutamalta aikuiselta ystävältäni että korvatulehdus oli kaamea kokemus.

Avatar

Ei ollut yhtään kipeä korva. Ainut oire oli se, että korva meni ihan ykskaks lukkoon, eikä auennut millään kotikonstilla. Kun menin lääkäriin, olin varma, että korva on täynnä vaikkua. Korva oli täysin puhdas. Melkoinen yllätys oli alkava korvatulehdus.

Avatar

Hyväpostaus tärkeästä näkökulmasta! Kunpa kaikki vain muistaisivat tuon käsihygienian ja kuume on aina kuume. Ennen luulin että japanilaiset pelkäävät pöpöjä, kun katukuvassa näkyi paljon hengityssuojien käyttäjiä, mutta sitten opettaja valotti, että niitä hengistyssuojia käyttää ne ketkä yskii ja aivastelee. Itseasiassa aika kohteliasta 🙂 Meidän tytön päiväkodissa pitää olla kaksi oireetonta päivää mahataudin jälkeen, ennen kuin huolivat takaisin hoitoon. Ja silloin kun perheen toinen vanhempi oksensi tarkistin päiväkodista voiko tytär silti tulla. 🙂 Mulla on melkein parivuotta vanhapostaus aiheesta, siitä näkökulmasta, kun on aina vähän kipeä muttei koskaan kuumeessa. http://sangynalla.blogspot.fi/2016/10/aina-vahan-kipea.html

Avatar

Kiitos Petra! <3 Oho, minä ajattelin pöpöjen pelkäämisen lisäksi saasteita ja katupölyä! 😀 Mutta erittäin kohtelias tapa!

Voi miten hyvä käytäntö teidän päiväkodissa! Hattua nostan! 🙂

Käyn kurkkaamassa postauksesi!

Avatar

Aamen! Asia, josta oon heuhkannu koko talven! Vaikka itse olis terveenä ja olis vihdoin kiva päästä juurikin sinne perhekahvilaan, niin eiköhän siellä pärskivät lapset ja AIKUISETKIN anna tuliaiseksi aina uuden taudin. Murrr! T. NK

Avatar

Tuo on kyllä tympeää! Mä olen niin kovin kiitellyt meidän perhekahvilaa, kun siellä ei ole ollut nuhaneniä ollenkaan! Täällä selvästi ajatellaan toisia. Siltikään en ole uskaltanut L:ää viedä kertaakaa tänä vuonna kerhoon. Pelottaa taudit aivan liian paljon ja kun tuollainen yksvee ei kamalasti ymmärrä ettei leluja syödä.

Avatar

On osin harhaa tuo väite, että sairaan lapsen kanssa saa olla kotona kolme päivää. Tämähän on kiinni työsopimuksesta tai työehtosopimuksesta ja sielläkin tuo asia esitetty paljon monisäikeisemmin, kuin vain yhdellä lauseella.
Palkallinen vapaa, maksimissaan tuo kolme päivää, suodaan vanhemmille siksi, että heillä olisi aikaa järjestää hoito sairaalle lapselleen. Jos vaikka isovanhempi voisi lasta hoitaa, ei vanhemmilla ole "syytä" olla pois töistä edes tuota kolmea päivää. Samoin turhan usein väärin käytetään työelämässä ajatusta, jossa vanhemmat ovat kumpikin vuorollaan kotona tuon kolme päivää.
Sairasta lastaan saa toki kotona hoitaa itse pidempäänkin, mutta työnantajalla ei ole velvoitetta maksaa siitä ajasta työntekijälle palkkaa.

Joskus vastaan tulee kaikilla myös se tilanne, jossa lapsi on vielä "pieni", mutta kuitenkin niin iso, että hänet on jätettävä kotiin yksin sairastamaan siksi aikaa, kun vanhemmat ovat töissä. Esimerkiksi kaksitoistavuotias vatsatautipotilas on vielä aika reppana jäädessään aamulla yksin kotiin tautinsa kanssa, mutta ymmärrettävästi raja on johonkin vedettävä. Ja onhan näissäkin tilanteissa mahdollista neuvotella työpaikalla siitä palkattomasta vapaasta.

Kirjoituksesi kohta "Työpaikalla selvitään varmasti tai sitten se työmäärä vain odottaa kiltisti sinua" ei mielestäni täysin pidä paikkaansa. Ajatus odottavista töistä sopisi ehkä toimistoon, mutta monella palvelualalla karuselli ei pysähdy, vaikka henkilökunta niistäisi kotona. Näin vaikka päiväkodissa, niin karua kuin se vain onkin.
Töitä on niin monenlaisia ja näin ollen tilanteetkin vaihtelevia. Olisi tietysti ideaalista, jos kaikki voisivat käydä töissä vain terveinä. Ja että vaikka päiväkotiin saapuisi vain terveitä tenavia hoitoon. Harvalla vaan on mahdollista odottaa sitä päivää kotona, jolloin nenä ei enää vuodakaan.
Esimerkiksi monen yksityisen elinkeinonharjoittajan kuukauditulot rkippuvat siitä, kuinka paljon töitä tekee. Kovin monen päivän sairasteluja ei esimerkiksi parturikampaajan tai fysioterapeutin kukkaro vaan kestä – viikko vuoteessa on neljännes pois kuukausipalkasta. Yleensä vielä liiketilan kulut pyörivät tämän ajan normaalisti ja ajatus asiakkaalle koituvasti vaivasta ei tunnu kivalta sekään.

Jokainen työssäkäyvä vanhempi varmasti myös tunnistaa sen aamun, jolloin pääätös kotiin jäämisestä on tehtävä hyvin nopeasti ja pienin vihjein. Onko tuo vasta herännyt lapsi vain väsynyt vai kipeä? Aamulämmin kömmittyään juuri pois peiton alta vai onko kuume nousemassa? Sopiiko päivän aikana niistää kerran vai kolme, voidakseen sanoa olevansa kunnossa? Vielä vuosienkin harjoittelun jälkeen nuo aamut ovat vaikeita. Selvästi sairas on helppo blogata pois koulusta, selvästi terve sinne lähettää. Mutta ne rajatapaukset…

Kirjoituksesi on epäilemättä tärkeä, mutta asia kuitenkin mielestäni monisyisempi.

Avatar

On totta, että kaikilla asioilla, kuten tälläkin on monta puolta. Itse en oman tilanteeni vuoksi osannut ajatella asiaa työelämässä olevien kannalta lainkaan. Olenhan ollut koko aikuisikäni eläkkeellä, enkä koskaan kunnolla työelämässä. MInulle tuli täysin yllätyksenä se, ettei vapaata saa lapsen sairastuessa kolmea päivää enempää hoidon järjestämiseksi. Kuka haluaa laittaa sairaan lapsen hoitoon? En usko että kovinkaan moni ja onhan se lapsellekin ikävä, vaikka mummolan sohvalla kuumetta potien aika kuluisi varmasti yhtä hyvin. Isä ja äiti ovat kuitenkin lapselle se tärkein tuki niin sairaudessa kuin terveydessä.

Ajatukseni ydin on kuitenkin se, että jos on selkeästi kipeä, miksi ihmeessä pitää mennä tartuttamaan muita. Varsinkin jos kyse on aikuisesta työssäkäyvästä. Ja selkeästi kipeä tarkoittaa esimerkiksi kuumetta.

Kiitos sinulle kommentistasi ja ajatuksista aiheen tiimoilta. Se avasi silmiäni monessa asiassa. 🙂

Avatar

Hyvä kirjoitus ! Luulenpa kuitenkin, että hyvin harva liikkuu tahallaan sairastuttamassa muita ! Nyt pääsi ainakin unohtumaan se, että on työpaikkoja, joissa sairauspoissaolo hyväksytään vain työterv.lääkärin kirjoittamasta todistuksesta eikä sair.lomaa saa päivääkään ilman kunnon kuumetta (ainakaan täällä). Pieni lämpö ja flunssa ei ole riittävä syy todistuksen saamiseen, kunnon kuumeessakin sitä kirjoitetaan max. 3 päivää. Eipä siinä silloin jää vaihtoehdoksi muuta kuin mennä töihin, flunssahan ei oikeastaan ikinä mene ohi muutamassa päivässä..

Avatar

Kiitos! 🙂

En minäkään usko, että kovin moni tarkoituksella tartuttaa muita. Ja kuten tuossa ylhäällä mainitsin, minulla ei ole kokemusta työelämästä lainkaan, joten en voi tietää sairauden iskiessä käytäntöjä siihen kuinka sairausloman kriteerit täyttyvät. Postauksen ydinajatus oli se, että miksi ihmeessä selvästi sairaana on pakko mennä töihin, kouluun tai kerhoon. Eikö olisi mukavampi uppoutua sänkyyn ja toipua rauhassa? Ja totta ettei perusflunssa mene ohi muutamassa päivässä.

Avatar

Tärkeä asia! Hyvä kun otit esiin. Just ja just uskalletaan käydä perhekerhossa, aina sinne joku tuo räkäisen lapsen 😐 En ymmärrä. Kerran lähdin kesken pois, kun yksi lapsi yski ja niisti koko ajan. Äitinsä vielä valitteli, että kylläpä nenä vuotaa… Tämä Helsingissä.

Avatar

Äh tää on juuri tätä. Itse en veisi poikaamme kerhoon jos nenä vuotaa ja hän yskii. Jos pelkästään nenä vuotaisi vähän, niin sitten voisin harkita. Yskä on kuitenkin minulle oireena sellainen joka kielii pahemmasta / pahenevasta infektiosta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä