Pääsiäisen herkullisin pavlova

Teksti Selina

Mietin pitkään mitä leipoisin pääsiäisenä, koska viime pääsiäinen mentiin rimaa hipoen – sieltä riman alapuolelta – mukikakuilla herkutellen. Tänä vuonna päätin panostaa enemmän pääsiäiseen. No toisinhan siinä kävi, kun jo rairuohotkin istutettiin myöhässä, mutta hei ne jo vihertävät tosi kivasti! Suklaata saa syödä pääsiäisenä joulun tapaan ihan kyllästymiseen saakka, joten halusin kahvipöytään tarjolle jotain kevyempää ja raikasta. Siitä syntyi idea ihanan rapeasta pavlovasta raikkaalla täytteellä, jollaista ei ollut ennen keittiössämme nähty. Tässä se on, elämäni ensimmäinen pavlova, jonka resepti pääsee nyt uudemman kerran käyttöön pääsiäisen pyhien kunniaksi!

Pavlova

Pavlovan leipominen on todella helppoa. Erilaisia pavlovareseptejä on netti pullollaan – täytyy vain valita niistä se paras! Minulla oli selkeä visio pääsiäspavlovan täytteestä, sen täytyy olla raikas, joten päädyin kermarahkaatäytteeseen, kirpeän raikkaaseen passionhedelmään, mangokastikkeeseen, kiiweihin ja mansikoihin. Marenkipohjien valmistukseen jouduin hakemaan ensikertalaisena vinkkejä netistä ja päädyin toteuttamaan marenkipohjat tällä K-ruoka -sivuston simppelillä ohjeella.

Ensin valmistin marengin ohjeen mukaan ja piirsin leivinpapereille 24 cm irtopohjavuoan pohjaa hyödyntäen kaksi ympyrää. Pursotin marenkipohjien reunat piirtämieni ääriviivojen mukaan ja lusikoin lopun marenkimassan niiden sisäpuolelle tasaiseksi kerrokseksi. Jätin marenkipohjien reunat hieman korkeammiksi kuin keskustat täytettä varten. Paistoin pohjia ohjeen mukaan 125 asteessa 1,5 h, mutta ehkä laskisin kuitenkin seuraavalla kerralla uunin lämpötilan 100 asteeseen (tai allekin) ja pidentäisin paistoaikaa ainakin 2 tuntiin. Näin marenki paistuu tasaisemmin ja sisältö jäisi enemmän vaahtokarkkimaisen pehmeämmäksi.

Pavlova

Täytteeseen vatkasin yhden purkin vispikermaa, johon lisäsin vaniljasokeria ja purkin maustamatonta rahkaa. Tässä voisi käyttää hyvin myös maustettuja rahkoja, mutta halusin antaa tilaa herkullisille hedelmille ja mansikoille, joiden kanssa tämä mieto ja pehmeän makuinen täyte sopii täydellisesti. Pursotin puolet täytteestä nokareiksi ensimmäisen pohjan päälle, jonka jälkeen lisäsin Bonnen mangososetta, marja- ja hedelmäpaloja sekä yhden passionhedelmän sisuksen. Toistin saman päällimmäisellä kerroksella, lisäsin mansikoita koristeeksi ja niin ihana, ilmava, rapea ja raikas marenkikakku oli valmis tarjoiltavaksi.

Pavlova

Pavlova

Toivon sinulle ihanaa ja herkullista pääsiäistä!

 

Selina

 

Onko sinulla jo joku pääsiäisherkku mielessä, vai pääseekö kenties tämä herkullinen pavlova myös sinun kahvipöytään?

Kommentit

6 kommenttia
Selina

Kuulostaa täydelliseltä! 😉

Voin maistaa. 🙂

Avatar

Kaunis ja herkullisen näköinen! Voisinpa tulla teille kahville. Minä tein avustajani kanssa pashaa. Nyt se on valumassa jääkaapissamme. Osaisinpa koristella sen yhtä taitavasti, kuin sinä.
Vaatii vielä totuttelua blogisi uusi koti. Sivut latautuvat tosi hitaasti, vaikka minulla on 4G. Blogisi uusi päivitys ei myöskään päivity minun blogini lukulistaan. Siitä olisi niin näppärä nähdä, milloin sinulta on tullut uusi postaus luettavaksi.
Ihanaa Pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

Selina

Voi kun olisikin ihana saada sinut joskus meille kahville! <3

Onnistuiko teidän pasha hyvin?

Kurja kuulla, että sivujen latauksessa on ongelmaa. Välitän nämä tiedot eteenpäin digivastaavalle ja kysyn onko jotain mitä sieltä käsin voidaan tehdä. Itse luen Kaksplussan blogeja niin mobiilissa kuin koneella enkä ole havainnut samaa ongelmaa. Kysyn samalla tuosta päivitysasiasta bloggerin lukulistoilla. 🙂 Palaan tähän vielä.

Ihanaa pääsiäistä sinulle ja perheellesi! <3

Avatar

Kyllä meidän pashasta tuli herkullista. Ei voi mennä pieleen kerman ja voin kanssa. Meidän pashassa on varmaan tuhat kaloria lusikallisessa.
Voitko maistaa banoffeeta, tai muita syömisiä, ja sylkeä sen jälkeen pois suustasi?

Avatar

Onpa kaunis pavlova! Ja varmasti myös maukas.
Meillä syödään vähintään viisi pavlovaa kesässä, talvella tulee harvemmin tehtyä. Tänään meillä herkuteltiin banoffeella, helppoa ja niin hyvää! 🙂

Selina

Kiitos Hanna! <3 Minä olen jotenkin onnistunut välttämään Pavlovan leipomisen. Mutta en enää - tää oli niin kivaa leivottavaa ja samalla varmasti maistuvaa. 😉 Banoffe on muuten leivonnainen, jota en koskaan ehtinyt maistaa. Kovasti kaikki sitä kehuu! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi