Kuulumisia

Teksti

Mitä kuuluu viikko leikkauksen jälkeen? Toipuminen on oikein hyvällä mallilla ja haavojen tikit enää lähinnä kutittavat – niin ja kun ei saisi yhtään raapia! Olemme koko perhe hyvin helpottuneita ja siksi nyt olikin niin hyvä fiilis vihdoin palata blogin pariin, vastata kommentteihin ja kirjoittaa kaiken sen huolen ja pelon jälkeen vain hyviä kuulumisia. Kiitos siis kysymästä, meille kuuluu oikein hyvää!

Viikon aikana olemme…

Fiilistelleet tulevaa matkaa

A-muru odottaa jo kovasti muutamien päivien kuluttua koittavaa ulkomaanmatkaamme, lentokonetta, vesiliukumäkiä, aurinkoa ja meren näkemistä. Hän miettikin merenrannasta jutellessamme, kuinka monta hiekanjyvää koko maailman hiekkarannoille mahtuu – aika monta, viisivuotiaskin sen tiesi! L hämmästelee passikuvausta, UV-uimapuvun sovittelua ja nauraa hassuille UV-hatuilleen ja aurinkolaseilleen. Hän ei ikänsä vuoksi varmasti kamalasti lomastamme tule muistamaan, mutta uskon, että hänkin nauttii auringosta ja uimisesta siinä missä isosiskonsakin. Myös me vanhemmat odotamme matkaa kovasti, olemmehan ensin säästäneet, sitten haaveilleet matkatoimistojen sivuilla matkakohteita selaten ja lopulta puoli vuotta sitten tehneet valinnan minne lähdemme. Aurinko, lämpö, uusi matkakohde tutustuttavana ja ehkä jopa romanttiset iltakävelyt odottavat vielä hetken, mutta pian lennetään!

Jääneet harrastuksista kesälomalle

A-murulla oli maanantaina viimeinen viulutunti tälle lukuvuodelle. Lukuvuoden aikana hän onkin oppinut hienosti viulun käsittelyä, nimetä kaikki kielet ja soittamaan kappaleitakin. Hän odottaa jo syksyllä alkavaa uutta lukuvuotta ja toivon, että harrastuksena viulunsoitto jatkuisi vielä pitkään.

Lastenvaatteiden ompelukurssi kokoontui tällä viikolla viimeisen kerran, mutta toipumiseni on edelleen kesken, joten jäin kotiin. Kurssi oli aivan mahtava ja toivon, että pääsen sinne taas ensi lukuvuonna! Silloin haluaisin opetella jumpsuitin ompelua, päästä ”vetskarineitsyydestäni” ja kenties kokeilla ommella lapsille jopa ulkovaatteita.

Myös baletti jää tässä kuussa kesälomalle, kun kevätkausi huipentuu pian jännittävään kevätnäytökseen. Tiedossa on siis nutturahommia, näytösharkkoja ja lopulta pieni onnenkyynel, kun jälleen pakahdun ylpeydestä nähdessäni pikkuisen ballerinani lavalla ystäviensä kanssa.

Viettäneet aikaa perhepedissä – kirjaimellisesti

Toipuessani leikkauksesta, olen levännyt paljon päivisin sängyssämme tai miehen työhuoneeseen levitetyllä vuodesohvalla, mutta en lainkaan yksin. Seuranani on ollut välillä koko perhe! A-muru on vaihtanut 20 minuutin ruutuaikansa Pikku kakkosen pelisovelluksen pelaamiseen kainalossani, L-muru on leikkinyt Legoilla ja viimeisimpänä lasten nukkuessa Isimies on liittynyt seuraani iltapalaa syöden. Mikäs siinä toipuessa, kun on kaikki rakkaat lähellä! Nyt koen kuitenkin voivani jo niin hyvin, että alakerran vuodesohva on kasattu ja lepäilen päivisin pääasiassa olohuoneen sohvalla.

Ottaneet pyörät esiin (pitkän) talven jälkeen

Perheessämme keväästä kertoo parhaiten pyöräilykauden avaaminen. Viikon aikana lasten isä ja lapset ovat tehneet pyörälenkkejä, jolloin L on päässyt ensimmäisiä kertoja mukaan ja A pyöräili kevään ekan 5 km kauppamatkan. Meillä onkin edessä uuden pyörän osto A-murulle, koska vanha Helkama on jostain syystä kutistunut talven aikana! En jaksa olla ihmettelemättä kuinka nopeasti lapset kasvavat. Kevään aikana on jäänyt valtavasti sukkia pieniksi ja housuja lyhyiksi, joten ei ihme, että myös pyörä pitää vaihtaa tulevalle eskarilaiselle kokoa suuremmaksi. Hänen haaveissa siintääkin ihan oma Jopo!

kuulumisia

Siirtyneet sulavasti välikauteen ja ihmetelleet lintujen laulua

IHANA KEVÄT JA VÄLIKAUSI! Kiva, kun olette täällä. Kevät toi tullessaan paitsi välikauden, mutta myös runsaasti lintujen laulua, joita varsikin tämä meidän pienin muru ihmettelee suuresti. Ensimmäiset joutsenetkin olemme bonganneet! Tänä keväänä  A-murun välikausi oli aika hyvin kasassa viime vuoden hankintojen kasvunvaran ansiosta, mutta L-murua varten jouduin kiertelemään kivijalkakauppoja. Taaperon välikaudesta lisää myöhemmin.

Laskeneet päiviä isin vanhempainvapaan alkuun

En tiedä mitään ihanampaa kuin kiireettömät aamut viikonloppuisin, jolloin mieheni on kotona. Silloin A saa katsoa lastenohjelmat rauhassa ja aamupala venyy helposti kymmeneen, jolloin L on jo päivän ensimmäisillä päiväunilla. Täydellisestä. Maanantai onkin sitten joka kerta tyly lopetus rauhallisiin viikonloppuaamuihin, mutta tähän tulee pian muutos, kun isi jää kotiin kolmeksi viikoksi. A odottaa innoissaan, että isi pääsee hänen kanssaan perhekerhoon ja L huomaa varmasti vasta isin jäädessä kotiin, että kappas, enää ei tarvitsekaan vilkuttaa joka aamu isille ja joskus itkeäkin, kun isi painaa oven kiinni, eikä hän pääse mukaan. Itse odotan eniten niitä rauhallisia koti-iltoja, kun lapset nukkuvat, jolloin meillä on aikaa vain toisillemme. Stressaava arki, sairauteni, leikkaus ja miehen työ ovat tehneet tehtävänsä ja aikaa parisuhteelle on jäänyt hyvin vähän. Myös parisuhde kaipaa huolenpitoa, vaikka rakkautta olisikin riittämiin!

Olisi ihana kuulla juuri sinun kuulumisia! Mitä sinulle kuuluu?

Selina

Kommentit

4 kommenttia
Selina

A kyselee päivittäin montako yötä pitää vielä nukkua, että pääsemme reissuun. 🙂 Innoissaan hän on! 🙂

Kiitos tsempeistä! Tämä kutina on kyllä tuttua, mutta silti ärsyttävää. Ensi viikolla saan tikit onneksi pois! Uskaltauduin tänään jo Prismaan 😀 Oli kyllä rankka reissu, mutta selvisin. 🙂 <3

Avatar

Kiva kuulla kuulumisianne ja että kaikki on nyt hyvin. Kiitos kysymästä, minulle kuuluu hyvää. Odotan juuri fysioterapeuttiani kotikäynnille. Menemme ulos autokatokseen kokeilemaan uusia niksejä autoonsiirtymisiin.
Blogisi kuva on edelleenkin jättiläiskokoinen minun blogini lukuluettelossa. Emme keksi, miten ongelma ratkaistaan. Onko ainut keino poistaa blogisi lukulistaltani?
Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi!

Selina

Vastasin tähän kommenttiisi jo kerran, mutta se katosi jonnekin bittiavaruuteen! 😀 Uusi yritys!

Hyvä, että harjoittelet siirtymisiä fysioterapeutin kanssa. Siirtymiset on tosi tärkeä osata oikein, ettei tule muita ongelmia. Tsemppiä treeneihin! 🙂

On kyllä mysteeri, miksi kuvake näkyy blogisi sivupalkissa niin suurena. Voit toki poistaa sen näkyvistä sieltä, mutta silti sinulla pitäisi näkyä päivitykset lukulistallasi. 🙂

Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi!

Avatar

Ensinnäkin..Ihanaa, että toipuminen on edelleenkin edennyt siihen toivottuun suuntaan 🙂 Niin sen pitääkin mennä!
Ja tuo tuleva etelän matkanne, kutkuttavan jännittävää 🙂 Uskon, että A ainakin odottaa reissua ihan malttamattomana. Pieni suuri tyttö joka ymmärtää jo valtavasti kaikkea.

Toipumista varmasti on edes auttanut tuo, että olet saanut olla perheesi parissa vaikka kipeä olet taatusti ollut. Ihania tuollaiset pesät joita voi tarpeen tullen siirrellä 🙂 <3 Tuo tikkien kutina on kyllä ihan vihonviimeistä. Ei väliin tiedä, että miten päin olisi ..Ärsyttävää!
Tsemppiä jatko toipumiseen <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä