Harmina kuiva iho? Vinkki yhdeltä herkkikseltä herkkiksille

Teksti
Tämä postaus kannattaa lukea, jos sinullakin on harmina kuiva iho. Tämä ei ole maksettu mainos eikä blogiyhteistyö tuotteen valmistajan kanssa. Tämä on vain vinkki yhdeltä herkkikseltä herkiksille!
Nelihenkisestä perheestämme herkkiksiä eli herkkäihoisia löytyy 4/4! Jokainen meistä on siis varustettu joko herkällä ja kuivalla tai lievästi atooppisella iholla. Meillä aikuisilla kuiva iho ei ole niin häiritsevä kuin pienemmillä murulla. Miehellä atopia-alueet rajoittuvat lähinnä kasvojen ja päänahan alueelle, mutta itselleni en atopiaa edes diagnosoisi ihon kuivuudesta huolimatta – kuiva mikä kuiva!
Varsinkin talviaikaan lastemme posket helottivat punaisina ja kuvina, sekä ympäri kehoa löytyvien atopiaan sopivien läikkien rasvaaminen kuului olennaisena osana iltarutiineihimme. Olemme kokeilleet monia tuotteita, joista mainitsemisen arvoisia ovat ihan apteekin perinteiset Aqualan -tuotteet eri rasvaprosentein. Sitten vaihdoimme toiseen apteekkituotteeseen, jonka olisi pitänyt hillitä kutinaa kuitenkaan saamatta selvää apua iho-ongelmiin. Lisäksi kasvaneesta perusvoidehyllystämme löytyi kortisonivoiteet, Bepanthenit eri versioina, isommalle lapselle suihkussa käytettävä apteekista ostettu pesuvoide sekä meidän aikuisten omat voiteet käsiin ja muualle iholle. Tästä hurjasta putkilomäärästä huolimatta lopputulos oli lopulta sama – hilseilevät ja kuivat punottavat läikät sekä kuiva iho pysyivät.
 kuiva iho
Sain L-murun vauvaryhmästä eräältä äidiltä vinkin erittäin kuivalle iholle sopivasta voiteesta, johon päätin tarttua. Dermosil Extra voide on tarkoitettu erittäin kuivan ihon hoitoon ja sen on todettu auttavan myös atopiaan. Voiteen rasvaprosentti on huikeat 40%, mikä tuntuu äkkiseltään paljolta käyttämiimme voiteisiin verrattuna, mutta se sopii myös rohtuneelle iholle ilman sitä kamalaa kirvelyä, joka saa A-murun parahtamaan itkuun joka kerta kasvoja muilla tuotteilla rasvatessa. Pakkohan sitä oli kokeilla myös omiin käsiin, koska juuri silloin ne olivat suorastaan vereslihalle kuivuneet ja halkeilleet. Ja kyllä, se toimii!
dermosil sensitive extra
Olemme käyttäneen kohta kahden kuukauden ajan Dermosilin Extra -voidetta, emmekä voisi olla tyytyväisempiä. Varsinkin nyt kevään tullessa ryminällä ainakin oma ihoni kuivuu entisestään, joten suosittelen kokeilemaan. Edes voiteen 7€ hinta 200ml putkilossa ei kirpaise kukkaroa kamalasti, ja voin vakuuttaa, että tuote on todellakin kokeilemisen ja hintansa arvoinen! Olen käyttänyt itse voidetta öisin neulomisesta kuivuneisiin ja rohtuneisiin käsiini puuvillahanskojen kera, sekä rasvannut sillä myös jalkani ja nyt ne ovat suorastaan silkinpehmeät. Tätä oli ollut todella vaikea uskoa tuotteen käytön aloittaessani, koska käsissäni oli ihan verta vuotavia halkeamia ja pelkkä käsienpesu oli tuskaa kirvelyn vuoksi. Nyt käsieni tilanne on paljon parempi ja uusi putkilo lähti tilaukseen.
Voide on toiminut hyvin myös lapsilla. A- ja L-murun paikalliset atopia-alueet ovat selvästi pienentyneet, jopa osin hävinneet kokonaan rasvalla, joka ei sisällä kortisonia ja, joka on myös hajusteeton. Extra voide onkin saanut Allergia- ja Astmaliiton myöntämän Allergiatunnuksen, joten se sopii hyvin 0-3-vuotiaille. Kunpa saisin vielä tuon mieheni rasvaamaan itseään säännöllisesti…mutta mitäpä tähän lisäämään – miehet!

Selina

 

Ps. Saman sarjan voidetta löytyy myös kasvovoiteena!  Sensitive Face Extra -voide on minun makuuni hieman rasvaista päivävoiteeksi, joten käytän sitä yövoiteena.

Kommentit

8 kommenttia
Selina

Oi tämä täytyy ottaa testiin ensi talvena! Kiitos vinkistä! 🙂

Avatar

Meilläkin on tuote käytössä. Loistava tuote! Ainut ”huono puoli” voiteessa on, että se on melko tymäkkää tavaraa. En meinaa saada sitä ulos putkilosta heikoilla käsivoimillani.

Selina

Se on tosiaan tymäkkää ja samaistun ongelmaan varsinkin kun putkilo on tyhjempi. 🙂 Voide on itsessään loistavaa ja tosi edullistakin vielä!

Avatar

Samaan rasvaan tutustuin tänä talvena, toiminut huikean hyvin! 2-vuotiaan jalkoihin olen välillä yöksi vetäissyt jopa 60% samaa rasvaa, enkä muista koska iho olisi ollut näin hyvässä kunnossa. Eikä kirvele! <3 Yövoiteena tuo mainitsemasi kasvovoide on ollut myös ihan paras. Näillä taistellaan ehdottomasti myös ensi talven iho-ongelmia vastaan, kesällä pystyy onneksi vähän keventämään. 🙂

Selina

Oi voisimme kokeilla myös tuota 60% yöksi taas ensi talvella. Pohdin nimittäin onko se jo liian rasvaista. Kiitti vinkistä! 🙂 Kesän lähestyessä lasten rasvaamista on saanut vähentää, mutta itselläni olisi kädet ilman rasvausta kamalassa kunnossa. Luulen että siihen liittyy tämä tautiaika ja jatkuva käsienpesu. 😉

Avatar

Meillä myös rasvattu tänä talvena lasten pakkasen punoittamat posket ja kuivat käsien pääliset tuolla rasvalla ja hyvin on toiminut. Seuraavana aamuna iho on ollut taas kunnossa.

Itse käytän tuota rasvaa jalkapohjiin, jossa se toimii loistavasti. Edullinen hinta bonusta. Olen käyttänyt paljon muitakin Dermosilin tuotteita.

Selina

Itse huomasin saman, että jo yhdessä yössä iho palautui tosi paljon! Monesti täysin kuiva ja punoittava iho parani kahdella rasvauskerralla. 🙂

Dermosililla on todentotta muitakin hyviä tuotteita.

Avatar

Meillä lasten atooppiseen ihoon auttoi sisäinen öljy eli kalanmaksaöljyä . Ja lapsille sitä löytyy jopa tuttifrutin makuisena ?Kaksi talvea menty nyt ilman rasvausta ja kortisonia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä