Rantaloma perheen kanssa vaihtui sairaalaan

Teksti

Itkun kanssa kirjoitan teille tätä postausta, jonka sijaan olin suunnitellut julkaisevani täällä blogissa postauksen lähestyvästä ja kovasti odotetusta ulkomaanmatkastamme. Valitettavasti unelmiemme rantaloma lämpimään Kreikkaan vaihtui sairaalaan ja tietämättömyyteen.

Kolme viikkoa sitten minulle tehtiin selkäydinstimulaattorin korjausleikkaus, jossa siirrettiin selkärankaan painanut osa toiseen kohtaan ja korjattiin vatsassani huonosti kiinni ollutta virtalähdettä. Kaiken piti olla kunnossa ja toipuminen eteni hyvin alun kovista hermokivuista huolimatta. Elämä kuitenkin yllätti perheemme jälleen kerran, kun maanantai-iltana huomasin yllättäen vatsan leikkausarven ympäristön turvonneen.

Eilen en uskonut turvotuksen johtuvan mistään vakavasta, koska ajattelin, että vielä suhteellisen tuore leikkaushaava vain reagoi hulinapäivään, joka oli ensimmäinen päivä leikkauksen jälkeen, jolloin puuhastelin enemmän. Voi miten väärässä olinkaan. Kaikki ei todellakaan ollut hyvin ja yö menikin sängyssä pyöriessä saamani heikotuskohtauksen vuoksi.

Tänä aamuna olin edelleen huonovointinen. Ihmettelin kummallista oloani ääneen miehellenikin, koska minua heikotti valtavasti vain pystyasennossa – maatessa oloni tuntui paljon paremmalta. Huomasin myös, ettei leikkaushaavan turvotus ollut laskenut yön aikana. Haavan ympäristö tuntui pinkeältä ja painavalta. Ihan kuin vatsani olisi täynnä nestettä.

Outoa oloa potiessani totesin miehelleni, ettei minulla ole mitään selkeästi tulehdukseen liittyviä oireita, esimerkiksi kuumetta, jota en tosin mitannut. Olin edelleen vahvasti sitä mieltä, että haava-alueen lisääntynyt turvotus johtui vain edellispäivän puuhasteluistani. Jokin vaisto ajoi minut kuitenkin lähtemään sairaalaan. Ja hyvä, että menin.

Lääkäreillä on nyt vahva epäily, että minulla on bakteerin aiheuttama tulehdus vatsan leikkaushaavassa, jossa stimun virtalähde sijaitsee. Se aiheuttaa vatsan ja leikkausarven voimakkaan turvotuksen lisäksi korkean kuumeen – ihmiselle, jolle ei koskaan nouse kuume – sekä selvät tulehduksesta kertovat merkit myös verikokeissa.

Pahinta on kuitenkin se, että vatsan virtalähteestä, jonka ympärillä tulehdus nyt on menee johdot itse stimulaattoriin, joka on selkäytimessäni. Siksi tässä on riski, että tulehdus leviää myös sinne.

Tästä syystä siirryn aikaisin aamulla ambulanssilla Tampereen yliopistolliseen sairaalaan, jossa kirurgin mukaan vatsani hyvin todennäköisesti avataan, mahdollinen märkäpaise tai tulehtunut kudos poistetaan ja samalla hyvin todennäköisesti bakteerien alustana toimiva virtalähde.

Juuri nyt kukaan ei voi kertoa minulle, mitä seuraavaksi tapahtuu – kaikki on nyt kiinni edelleen edellisestä leikkauksesta toipuvasta kehostani. Yritän kuitenkin olla luottavaisin mielin. Taas kerran.

 

Selina

Kommentit

20 kommenttia
Selina

Lämmin kiitos teille kaikille kannustamisesta ja myötäelämisestä! <3 Sananne merkitsivät ja merkitsevät edelleen minulle paljon. Kiitos!

Avatar

Voi kurjuus ja hurjuus! Voimia kaikkeen ?

Petra
http://www.arkeenkatkettyaarre.fi

Avatar

Voi miten kurjia uutisia ? Paljon voimia tämäkin vastamäen selättämiseen koko perheelle! ❤❤❤ T anonyymi L

Avatar

Valtavasti tsemppiä ja rohkeaa mieltä sinne! Todella kurja, että uutiset olivatkin nyt tällaisia. Voin vain kuvitella pettymystäsi ja ahdistustasi. Kyllä se aurinko varmasti vielä taas teillekin paistaa, jaksa vain uskoa! Älä menetä toivoa!

Avatar

Hurjasti voimia!
Tilanteen ollessa nk. päällä ei tietysti voi kuin toimia ja elää sen mukaan. Mutta komplikaatiot on silti aina tosi kurjia. Jo ihan vaan siksikin, että ne viivästyttävät normaaliin arkeen asettautumista taas viikoilla ja kuukausilla.

Avatar

Voi itku! Halaus ja voimia❣️

Avatar

Hurjasti voimia! Olen seurannut sinua vain instassa, mutta sielläkin välittyy mahtava asenteesi ja sinnikkyytesi! Nyt pääsi itku puolestasi, mutta olet hyvässä hoidossa, joten kaikki kääntyy varmasti vielä parhainpäin! Voimia sinulle ja perheellesi! ❤️

Avatar

<3<3 En kestä 🙁
Onneksi menit lääkärin pakeille. Onneksi. Tuntuu varmasti enemmän kuin pahalta, mutta tiedätkö..Sinä taatusti ehdit vielä lomalla perheesi kanssa, kunhan nyt saat tämän taistelun taisteltua <3 *halaus*
Toivon taas koko sydämestäni, että tulisit pian kuntoon <3

Avatar

Voimia isosti! Ja suuren suuri halaus! <3

Avatar

Voi ei! Ihan hirveästi voimia ja jaksamista, toivottavasti toivut pian! <3

Avatar

Voi eiiiii!Tosi tosi harmi!!! Puhallan VOIMATUULTA sulle♥ Paranemista pikaista♥

Avatar

Voi ei! Onneksi lähdit lääkäriin. Tuhannesti voimaa ja tsemppiä!! Selviät tämänkin taistelun ja hyvä että olet nyt osaavissa käsissä. Kaikki menee parhain päin!

Avatar

Voi ei! Harmittaa niin paljon teidän puolesta. Kumpa teidän vastoinkäymiset päättyisi. Toivon tosi paljon paranemista sinulle ja toivottavasti pääsette vielä ihanalle aurinkomatkalle

Avatar

Kyllä nyt koetellaan!
Suurista suurin tsemppihalaus sinne, toivon todella että kaikki menee hyvin.❤️

Avatar

Voi, kuinka kurjia uutisia 🙁 Olet ajatuksissani ja lähetän sulle paljon voimia! Sinä kyllä selätät sen bakteerin, koska olet teräsnainen! Kyllä se Kreikka odottaa, ja kuinka ihana reissusta tuleekaan, kun pääsette sinne näiden vaikeuksien jälkeen…

Avatar

ei oo totta! niin inhottavaa että teitä koetellaan kerta toisensa jälkeen. paljon voimia teille kaikille! toivottavasti saat hyvää hoitoa ja kaikki menisi parhain päin <3

Avatar

Voi Selina! Onneksi olet nyt hyvissä käsissä ja saat maailman parasta hoitoa. Kuulostaa hurjalta. Hyvä, että menit sairaalaan. Voimia ja tsemppiä!

Avatar

Voi ei! Todella paljon voimia ja tsemppiä!! Onneksi olet nyt hyvässä.hoidossa. Selviät tästäkin taistelusta!

Avatar

Voi ei! Siunausta ja voimia sinulle ja koko perheellesi! Muistan rukouksissa, niin kuin olen tehnyt monesti aiemminkin blogiasi lukiessa.

Avatar

Voimia sinulle <3
Miten sä voit nyt ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä