Täällä minä olen, toipumassa

Teksti

Täällä minä olen ja toipumassa hyvää vauhtia. Tämä uusin käänne on ottanut koville. Todella pahasti.

Kun menin sairaalamme ensiapuun tiistaiaamuna, en olisi uskonut mitä kaikkea tuleekaan tapahtumaan – minä kun luulin, että ongelmani johtuivat vain hieman aktiivisemmasta maanantaipäivästäni.

Sairaalamme ensiavussa minut kirjattiin välittömästi osastolle seurantaan. Vatsani hurja turvotus ja outo oloni kätki sisäänsä kunnon tulehduksen, vaikka silloin ensimmäiset tulehdusarvoni eivät olleet edes sataa. Osastolla oireiden pahentuessa kirurgit tekivät päätöksen, että siirryn Tampereelle ja hyvä niin, koska tulehdus eteni vauhdilla ja vain muutaman tunti ennen leikkaussaliin pääsyän tulehdusarvot olivat nousseet jo vaarallisen korkeiksi.

Leikkaus meni hyvin. Neurokirurgit kertoiva minulle ennen leikkausta leikkaussuunnitelman, joka piti sisällään stimulaattorin virtalähteen ja akusta selkäytimen kappaleeseen vievien johtojen poiston.

Selkärangassa oleva elektrodilevy säästettiin, koska siellä ei onneksi näkynyt tulehduksen merkkejä. Samalla poistettiin leikkaushaavasta löytynyt märkä, nestekertymä ja tulehtunutta kudosta ja asennettiin väliaikainen ulkoinen kipustimulaattori.

Tällä kertaa heräsin heräämössä ilman kouristelua. Itku pääsi, kun ymmärsin, että myös lääkehoito ja hoitoalan ammattilaisten yhteistyö toimi.

Heräämön hoitajat antoivat minulle kipulääkettä jopa pyytämättä ja rauhoittelivat minua haavakivun ollessa sietämätöntä. He selittivät, kivun johtuvan isosta tulehduksesta ja helpottavan, kun sairastumiseni aiheuttama bakteeri löytyy ja sitä vastaan aloitetaan kunnon antibiootti.

Se oli päivä, jolloin yksi suomen kipupotilaista sai poikkeuksellisen hyvää hoitoa sairaalassa. Kiitos TAYS ja neurokirurgian heräämö!

Täällä toivutaan

Siirtyessäni leikkauksen jälkeen osastolle, minulle aloitettiin voimakas suonensisäinen antibiootti tulehduksen hoitoon. Myöhemmin bakteeriviljelyn valmistuttua antibioottihoito tehostettiin, jolloin hoitajani sanoi antibiootin olevan sellainen, että se tappaa kaiken rottaa pienemmän – tehokasta tavaraa siis!

Toipuminen ei ole tästä huolimatta sujunut ilman ongelmia. Hidastahan tämä on, koska kyseessä on kunnon bakteeri, joka eleli stimun akun alla useamman viikon tuhojaan tehden.

Olen ollut ravinnotta niin monta päivää uusintaleikkauksia peläten, että on helpompi muistaa ne päivät jolloin söin normaalisti kuin nämä monet paastopäivät, jolloin olen saanut kaiken tarvittavan ainoastaan iv-nesteistä. Olen soittanut lukuisia itkuisia puheluita. Haavasta on imetty nestettä ja olen voinut pahoin lääkkeistä. Mutta tästä selvitään. Nyt näyttää jo paljon paremmalta!

Kukaan ei osaa sanoa, kauanko sairaalahoitoni vielä kestää. Kaikki riippuu kehostani. Seuraava askel on siirtyä iv-antibiooteista tablettihoitoon ja se on jo hyvin lähellä kotia ja omaa sänkyä. Niin ja sitä rakasta perhettä, jota siellä eniten odotan.

Tämä koti-ikävä on ihan kamalaa, mutta lapset ovat reippaita ja mieheni uskomaton taistelija, upea isä ja mahtava puoliso, joka pitää kaiken kasassa kotona. Niin ja samalla tukee minuakin.

Kaikki on siis hyvin…tai ainakin paljon paremmin! Minä toivun. Kiitos myötäelämisestä ja kaikista ihanista viesteistä!

Selina

Kommentit

18 kommenttia
Selina

<3 Kiitos Kielo! <3 Aurinkoa myös sinunkin päivään! :)

Avatar

Muuta en osaa sanoa kuin kovasti voimia sinne!

Selina

Kiitos Anu! <3

Avatar

Ihanaa kuulla, että kaikki on nyt hyvin. Voimia toipumiseen!

Selina

Kiitos Susanna! <3

Avatar

Tsemppiä toipumiseen! Niin toivon, että pääset mahdollisimman pian pienten luo ja isimiehen kainaloon! Täällä oli eka aurinkoinen ja lämmin kesäpäivä. Onneksi on alkukesä: haavat paranee silloin nopeammin.

Selina

Kiitos ihana Saila! <3 Minäkin toivon pääseväni pian kotiin tai edes sairaalaan lähemmäs kotia. Ihana aurinkoinen päivä täällä Tampereellakin oli eilen, kun mieheni ja vanhempani kävivät katsomassa minua. He veivät minut sairaalan parvekkeelle haistelemaan kevättä. Kesä, se on pian täällä! 🙂

Avatar

Ihanaa, että toipuminen on hyvässä vauhdissa! Kovasti voimia&tsemppiä toipumiseen! Kaikki kääntyi.jälleen hyväksi:)!

Selina

Kiitos Peppi! <3

Avatar

Voimia ja hyvää mieltä toipumiseen. Toivottavasti pääset mahdollisimman pian ihanan perheesi luo.

Selina

Kiitos Arja! Mielikin alkaa olla jo parempi, kun toipuminen on alkanut etenemään. Minäkin toivon pääseväni pian kotiin perheeni luo tai edes lähemmäs heitä kotipaikkakuntamme sairaalaan.

Avatar

Olen käynyt vähän väliä vilkuilemassa täällä, että onko sinusta kuulunut mitään. Nyt kuului, ihanaa, että jaksoit kirjoitella missä mennään <3
Toivon sinulle, kehollesi ja mielellesi paljon voimia taisteluun tätä kamalaa bakteeria vastaan <3 Toivottavasti pääsisit pian perheesi luokse, koska siellä se parantuminen pääsee ihan siihen täyteen vauhtiinsa. Olipa myös aivan ihanaa lukea, että tällä kertaa kivunhoito oli juuri sitä mitä pitääkin olla. Olen siitä onnellinen puolestasi <3
Voi hyvin ja ole reipas <3 *halaus*

Selina

<3 Kiitos, että olet siellä RvaJ! <3

Avatar

Voi Selina❤️ Kyllä olet joutunut kokemaan ja kestämään ihan hirveästi ikäviä asioita. Ihan liikaa yhdelle ihmiselle. Mutta onneksi olet sisukas taistelija! Tsemppiä ja aurinkoisia kevätpäiviä!❤️

Selina

Kiitos Nea! <3

Avatar

Voi harmitus, mikä vastoinkäyminen. Mutta pääasia, että asia selvisi ja olet hoidossa. Toivon, että paranisit mahdollisimman pian!

Selina

Kiitos! Kaikkea hyvää sinulle! <3

Avatar

Ikävää kuulla mitä olet joutunut kokemaan.
Ihanaa,että parantuminen on nyt alkanut.Toivon voimia paranemiseen ja että pääset pian rakkaimpiesi luo.
I
Toivon myös ihania,aurinkoisia alkukesän päiviä ja terveyttä sinulle kesään!
Olet kyllä sisukas taistelija!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä