30

Teksti

Tänään minä täytän 30. Toki jaan kyseisen pyöreän merkkipäivän kaksossiskoni kanssa, kuten jokaisen syntymäpäivän aina tähänkin aina asti, ja tulevaisuudessa.

Ennen kuin täytin 30, minulle on tapahtunut todella paljon. Jonkun mielestä varmasti paljon enemmän kuin monelle muulle ikäiselleni – ehkä jopa elämänkerran verran. En vaihtaisi kuitenkaan päivääkään pois. Kaikki ne asiat, jotka olen näiden kolmenkymmenen vuoden aikana kokenut, ovat kasvattaneet minua ihmisenä. Tällainen minusta nyt sitten tuli!

30

30 vuotta on ihan kamalan paljon, mutta samalla se on taas tosi vähän. Mitä siitä kriiseilemään sen enempää, koska tunnen itseni eläkeläisyydestäni huolimatta vielä nuoreksi. Minusta tuntuu jopa, että minun pitäisi alkaa nyt oikeasti aikuistumaan, kun en ole enää kaksikymppinen – sellainen, joka saa anteeksi vain nuoruudellaan pienet ja ehkä jopa isommatkin töpit.

Nyt, kun olen 30-vuotias…

…voin sanoa, että olen löytänyt elämäni rakkauden.

Elämän rakkauden löytäminen ei sinänsä ole iso saavutus tähän ikään mennessä ja uskon, että aika moni kolmekymppinen pystyy sanomaan samaa jopa useaan kertaan, mutta kohdallani olen ollut hänen, sen oikean, elämäni rakkauden ja nykyisin aviopuolisoni kanssaan puolet elämästäni. 

En olisi silloin 15-vuotiaana koskaan osannut arvata, että se sama punatukkainen poika jää rinnalleni sairaudestani huolimatta. Siinä hän edelleen kuitenkin on, tosin ilman sitä punaista tukkaa ja nyt aikuisena miehenä. Ja voi miten valtavasti tätä miestä rakastankaan!

…olen saanut lähes kaiken mistä haaveilin.

Lapsena tein erilaisia haavelistoja, joihin saattoi aluksi lipsahtaa ura menestyneenä näyttelijänä tai kuninkaallinen elämä prinsessana prinssin puolisona – ja se puoli valtakuntaa tietenkin. Kun ikää tuli enemmän, haaveetkin muuttuivat hieman realistisimmiksi.

Teininä haaveilin miehestä ja timanttisormuksesta vasemmassa nimettömässäni (CHECK), omasta kodista (CHECK), koirasta (CHECK x2), lapsista (CHECK x2) ja opettajan työstä. No tämä osa hieman ontuu, mutta kaikesta huolimatta pystyn osallistumaan perheemme talouteen tasa-arvoisesti puolisoni kanssa. (1/2 CHECK?)

Ainoa (realistinen) asia, mitä en siis ole 30-vuotisen elämäni aikana saavuttanut on koulutus. Minä, nyt kolmekymppinen bloggaaja-äiti, olen eläkkeellä. Minulla ei ole mitään koulutusta eikä ammattia, ei edes ylioppilastutkintoa. Lukion päättötodistuskin jäi 25 kurssin päähän ja rehellisyyden nimissä ylioppilaaksi en olisi varmasti koskaan siinä terveydentilassa edes päässyt. Koulutukseni on siis peruskoulu.

Mutta se ei haittaa minua enää – ei läheskään niin paljon kuin ennen. Ikä tuo varmuutta, tai ehkä se on se tunne, että nyt pitäisi viimeistään olla oikeesti aikuinen ja unohtaa katkeruus koulujen käymättömyydestä. Se, kun ei ollut vain minusta kiinni.

Juuri nyt minua ei hävetä yhtään se, ettei oma graduni päässyt koskaan äitini, mieheni, kaksossiskoni ja kaksossiskoni miehen gradujen rinnalle lastemme mummilan kirjahyllyyn. Sinne, jonne on tulossa varmasti vielä gradu jos toinenkin niiden rinnalle.

Olen kuitenkin ihan riittävä ilman yliopistotutkintoa tai koulutusta. Olen riittävä, koska olen minä.

…olen hyväksynyt oman hölmöyden ja oppinut nauramaan itselleni.

Tämä on ehkä rajusti sanottu, mutta vielä kaksikymppisenä sitä halusi olla jotain enemmän – edes se ylioppilas – ja näyttää, että kyllä näidenkin renkaiden päällä on aivot täynnä ehkä jopa viisaitakin ajatuksia. Nyt kolmekymppisenä voin sanoa asiaan kuin asiaan, etten tiedä mistään mitään, mutta se ei enää haittaa!

…olen haastanut itseni.

Kun lähestyin kolmenkymmenen vuoden ikää, aloin haastaa itseäni kokeilemaan uusia juttuja. Perustin blogin, opettelin (opettelen edelleen) valokuvaamista, säästin järjestelmäkameraan ja ostin sen  (kahdesti), kuvasin lisää ja osallistuin kansalaisopiston lastenvaatteiden ompelukurssille. Nämä asiat kuulostavat pieniltä, mutta minulle ne ovat asioita, joita en olisi toteuttanut kaksikymppisenä.

Viimeisen viiden vuoden aikana minusta on karissut arkuus, joka piti minut kotisohvalla esikoisen nukkuessa päiväunia ja haaveillessani jostain, jota en edes itse tiennyt olevan olemassa. Ennen minun oli vaikea lähteä yksin autolla kauppaan, tai ylipäätään kotoa, mutta nyt se on paljon helpompaa.

…olen sairaalassa.

No tätä en kyllä ihan näin suunnitellut. En todellakaan. Suunnittelimme kaksossiskoni kanssa aikuisten karkumatkaa johonkin kylpylään, jonka sijaintia emme olisi paljastaneet kenellekään. Vain me kaksi, hemmotteluhoitoja, herkkuja ja rauhaa!

Tänä vuonna juhlimme kuitenkin sairaalassa. Eilen äitini ja kaksossiskoni tulivat katsomaan minua sairaalaan. Juttelimme niitä näitä ja taisin jopa kiukutella tilanteestani heille. Sitten aivan yllättäen isä tuli huoneeseen ja alkoi laulamaan kovaan ääneen onnittelulaulua meille kädessään iso lahjakassi. Meidät yllätettiin täysin!

Minua ja kaksossiskoani alkoi naurattamaan isän laulaminen ja äitikin pyysi, ettei isä laulaisi niin kovaa, onhan täällä muitakin potilaita, mutta ei. Isämme lauloi sydämensä kyllyydestä ja entistä kovemmin; ”paljon ooooonnnnnnneeeeeeeaaaaa TUPLAT. Paljon onnea vaan!”.  Ja hei, hyvin lauloikin!

He olivat äidin kanssa suunnitelleet tämän. Isä oli käynyt lempikahvilassamme ostamassa palat lempikakkujamme, minulle pehmeää hyydyke juustokakkua ja kaksossiskolleni porkkanakakkua, ja ne oli pakattu isoon lahjakassiin muiden lahjojen kanssa.

Siinä me sitten olimme ja söimme samasta rasiasta kakkupalojamme kertakäyttölusikoilla sairaalasänkyni äärellä ja meitä nauratti edelleen. Kaksossiskoni varasti juustokakkuni päältä mehevän pensasmustikan ja kostoksi minä kahmaisin lusikallisen porkkanakakun pehmeää kuorrutetta hänen kakkunsa päällä. Mihin me tavoistamme pääsisimme – edes oikeasti aikuisina!

30

”Kakkukippis” kolmekymppisille!

Nyt, kun olen 30-vuotias, olen onnellinen.

Tänään on ollut siis oikein kelpo syntymäpäivä. Kaikesta huolimatta.

A-murun antama syntymäpäivälahja.

Kiitos kaikille minua (ja kaksossiskoani) muistaneille!

Sanotaan, että äidiksi kasvetaan, mutta niin aikuiseksikin. Nyt koen, että olen aikuinen. Vihdoin. Ja minä niin tykkään siitä!

Paljon onnea minä, kolmekymppinen, ja tietenkin ihana rakas kaksossiskoni, joka on kulkenut rinnallani elämän joka käänteessä. Kaksosuus on lahja, joka palkitsee joka päivä!

Selina

Kommentit

26 kommenttia
Selina

Kiitos Annika kommentistasi. Piti oikein lukea se useaan kertaan, kun sait minut sillä niin hyvälle tuulelle! <3 Kiitos!

Kurja kuulla, että sinulla on syömisen kanssa ongelmia myös. Mutta suklaa on siitä hyvä, kun se suorastaan imeytyy limakalvoille, kun sen antaa sulaa suussa! 😀

Toivon sinulle hyvää vointia ja aurinkoisia päiviä! <3

Avatar

Onnea hurjasti <3 teille molemmille

Selina

Kiitos meidän molempien puolesta! <3

Avatar

Oi paljon onnea! ❤ niin ihanasti taas kirjoitettu postaus, josta huokuu onnellisuus kaiken keskeltä! 🙂

Selina

Kiitos Nea! <3

Avatar

Lämpimät onnittelut ❤️

Selina

Kiitos Elina! <3

Avatar

Paljon onnea!

Selina

Kiitos <3

Avatar

Onnea aikuisille naisille!

Selina

Kiitos Susanna! <3

Avatar

Lämpimät Onnittelut! Varmasti kuitenkin oli onnellinen päivä, niin ihanat onnittelijat siellä! Lämminhenkinen kirjoitus, hymy nousi näin lukijallekkin kun isäsi lauloi ym. Hyvää toipumista ja kaikkea hyvää sinulle!

Selina

Kiitos Peppi! <3

Päivä oli tosiaan kaikesta huolimatta ihan kelpo synttäripäivä ja niinhän se sanontakin menee, että vieraat tekevät juhlan - niin tässäkin tapauksessa!

Avatar

Voi että <3 🙂 Tämä teksti sai hymyn huulille. Kolmekymmentä täytetään vain kerran ja monet haluavat niistä juhlista ikimuistoiset. Nyt taisi sullekin sellaiset pirskeet tulla? ;D
Paljon onnea <3 *Halaus*

Selina

Haha, niin taisi! 😉 <3 Kiitos RvaJ! <3

Avatar

Älä tunne alemmuutta tutkinnon puuttumisesta. Sinä kirjoitat paljon paremmin kuin monet maisterit. 🙂

Äläkä vastaa tähän, jos se rikkoo yksityisyydensuojaa, mutta ihan mielenkiinnosta kysyisin, minkä niminen kaksossiskosi on? Selina on nimittäin aika epätavallinen ja kaunis nimi.

Selina

Kiitos Vilijonkka! <3

Yksityisyydensuojasta johtuen en kirjoita tätä blogia omalla nimelläni. Selina ei siis ole minun nimeni, vaan vain bloginimi, joka toki on johdettu omasta nimestäni, joka sekin on tosin harvinaisempi nimiyhdistelmä. 🙂

Avatar

Paljon Onnea 30 v Aikuinen Nainen 🙂 olet hieno nainen/vaimo ja ihana äiti lapsillesi. Kaikkea hyvää koko perheelle ja enkeleitä ja voimia sinne!

Selina

kiitos Saikku! <3

Avatar

Hei!
Muistelen,että olet kertonut ettet pysty syömään? Onnistuuko se siis nykyään?
Paljon onnea synttäreiden vuoksi!

Selina

Hei,

en ole koskaan sanonut, etten voisi syödä mitään, mutta letkuruoka on se, millä elän. Pystyn siis maistelmaan, tai esikoiseni kutsuu sitä makusteluksi, eli maistelen ruokaa suussani ja syljen pois. Ruoan koostumuksesta riippuen pystyn myös nielemään pieniä annoksia. Koostumuksen pitää olla sosemaista, sileää ja pehmeää, mutta ei kovin löysää. Esim jogurtit ovat hitusen liian löysiä ja vaativat tarkkuutta, ja mehukeitto ei sovi minulle ollenkaan. Ruoan pitää olla myös viileää, mielellään kylmää, että aistin sen paremmin. Paras koostumus on viilissä, jonka nieleminen pieninä annoksina onnistuu parhaiten. Juoda en pysty ollenkaan. Nyt olen syönyt pieniä annoksia esim. munakasta, vanukkaita ja puuroja. Herkuttelen jäätelöllä, tikkareilla ja suklaalla. (Sen annan sulaa suussa pala kerrallaan) Syön suun kautta noin 2-5 dl päivässä.

Nieluni refleksit siis vielä toimivat, mutta eivät enää täysin dystonian vuoksi, joten en saa turvallisesti nieltyä ruokaa, vaan se voi mennä henkeen. Tämän vuoksi olen sairastanut muutaman aspiraatiokeuhkokuumeenkin. Jos tulee vielä kysyttävää, kysy rohkeasti!

Kiitos onnitteluista! 🙂

Avatar

Olet nyt vähän väärässä, nimittäin noiden toteutuneiden haaveiden suhteen. Ettetkö olisi opettaja. Olet sellainen opettaja, joita ei OKL:ssä kouluteta ja joita on todella harvassa. Upea ihminen, joka oman tarinansa jakamisella opettaa meille kaikille jotain arvokasta elämästä. Kiitos siitä <3

Selina

Siis minulla tuli nyt itku. Kiitos ihanasta ja niin kannustavasta kommentista! <3 <3 Ihana olet!

Avatar

paljon onnea kolmekymppiselle <3

itse hätyyttelen jo neljääkymmentä, mutta muistan oikein hyvin painiskeluni aivan samojen asioiden kanssa kuusi vuotta sitten kun täytin kolmekymmentä! vertailin itseäni muihin ikäisiini, joilla oli jo mielestäni kaikki: ura, oma talo, perhe, ura ja vielä kerran ura. tuo 30 on kai jokin maaginen rajapyykki, mikä määrittelee sen mitä olet saavuttanut elämässä. minullakin oli jo siihen mennessä perhe, ja ihana onkin. unelmieni täyttymys. koin vain, että se ei ole yhteiskunnan silmissä oikein mitään. minun voimani ja terveyteni ei kuitenkaan ylettänyt äitiyden lisäksi enää muuhun, ja vaikka arvotinkin sen roolini korkeimmalle, tunsin valtavaa häpeää ja riittämättömyyttä (kun en selvinnyt siitäkään ilman apua) ja olin pelkästään ylioppilas. enkä edennyt kasvatustieteissä alkua pidemmälle.

elämä kuitenkin jatkui kolmenkympin jälkeen! nyt on se kamera, uimarannan hiekkaa eteisen lattialla, aamukahvi, pala porkkanakakkua. ja se aikuistuminen. on ehkä oppinut armollisuutta elämää kohtaan. mistä sitä tietää, mitä hyviä asioita vielä on edessä!

(synttärikakkujen ja muun syömisestä: sairastan ehlers-danlosia ja sen johdosta akalasiaa, eli ruokatorven alasulkijalihas ei toimi. se pysyy kiinni silloin kun sen pitäisi aueta ja päästää ruoka ja juoma vatsalaukkuun. lihasta on rentoutettu, laajennettu ja leikattu mutta oireilee yhä. syökäämme suklaata <3)

toivottavasti voit tänään mahdollisimman hyvin, halauksin annika

Avatar

Miten voit tällä hetkellä?

Selina

Hei Peppi,

Kirjoitin juuri kuulumisia uuteen postaukseen. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä