Helppo ja nopea valkosuklaa Oreo-juustokakku ilman liivatetta

Teksti

Oi juustokakku, se on ehkä parasta herkkua mitä tiedän! Tai no, parasta mitä voin huoletta syödä keksipohjaa lukuun ottamatta.

Juustokakut ovat varsin vaivattomia valmistaa, mutta se odottaminen. Valmistaa sen sitten hyydyttämällä tai uunissa paistaen, täydellistä lopputulosta pääsee maistamaan vasta seuraavana päivänä – tai aikaisintaan useamman tunnin odotuksen jälkeen, eli aivan liian myöhään!

Juustokakku

Tähän tulee nyt muutos. Kokeilin jo kesällä äidin synttäripäivän kunniaksi juustokakkua, joka valmistuu hetkessä ilman liivatetta ja vain 1,5 tunnissa! Kyllä luit oikein!

Nyt voit unohtaa pitkän odottamisen ja jännittämisen hyytyykö täyte vai ei – tämä juustokakku hyytyy ihanan samettisen pehmeäksi, mutta kuitenkin leikattavaksi ilman liivatetta valkosuklaan avulla.

Nappaa tästä vaikka huomisen isänpäivän kunniaksi ohje superhelppoon ja oikeasti nopeaan juustokakkuun!

Jos olet mattimyöhäinen leipomusten kanssa, voit tehdä tämän juustokakun vielä sunnuntaiaamuna ja se ehtii valmistua hyvin vaikka isänpäivälounaan jälkkäriksi!

Oreo-juustokakku

Helppo ja nopea valkosuklaa Oreo-juustokakku ilman liivatetta

n. Ø 20cm irtopohjavuokaan

Pohja:

–  Puoli pakettia Oreo -keksejä ( 264g säästöpakkaus. Jos haluat paksumman pohjan, käytä enemmän keksejä ja rasvaa.)

–  n. 50g margariinia

Murskaa keksit täytteineen. Lisää keksimuruun sulatettu rasva.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sivele reunat öljyllä.

Painele keksimurska tasaisesti lusikalla vuoan pohjalle.

Nosta vuoka jääkaappiin ja ala valmistamaan täytettä.

Täyte:

–  2 prk (yht. 400g) maustamatonta tuorejuustoa

–  4 dl vispikermaa (+ n. 1 dl vispikermaa koristeluun.)

–  2 tl vaniljasokeria

–  Loput Oreo -keksit murskattuna (säästä muutama keksi koristeluun.)

–  1 levy valkosuklaata (n. 150g)

(-  Sokeria maun mukaan)

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki. Mausta vaniljasokerilla.

Sulata valkosuklaa ja jätä se jäähtymään.

Murskaa Oreo -keksit täytteineen veitsellä. Murujen ei tarvitse olla pieniä – isommat sattumat tekevät kakusta entistä herkullisemman.

Sekoita sulanut ja jäähtynyt valkosuklaa ja keksimuru täytteen joukkoon.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja varmista, että sitä on tasaisesti joka puolella.

Täytettä jää muutama lusikallinen yli, joten palkitse itsesi ja rapsi kulho huolellisesti! 😉

Nosta vuoka 1 tunniksi pakastimeen ja sen jälkeen puoleksi tunniksi jääkaappiin. Siinä ajassa valkosuklaa on hyydyttänyt kakun leikattavaksi, mutta se on ihanan samettisen pehmeää.

Jos et halua käyttää juustokakussa valkosuklaata, varaudu pidempään hyytymisaikaan.

Koristele kakku kermapursotuksin ja Oreo-murulla, ja tarjoile.

Pikkuniksi: Irtopohjavuoan reunus irtoaa helpommin, jos lämmität sitä hetken esim. kuumaan veteen kastetulla pyyhkeellä.

Helppo ja nopea Oreo-juustokakku

Nauttikaahan tästä ihanan pehmeästä, herkullisesta ja oikeasti nopeasta juustokakusta ja hyvää isänpäivää kaikille isille! 

Ps. Jos haluat sokerittoman, mutta herkullisen hyydykekakun isänpäiväpöytään, kurkkaa ohje sokerinatsin välipalakakkuun!

Kommentit

6 kommenttia
Selina

Oi toivottavasti kakku onnistui hyvin! 🙂

Avatar

Oi että, menee kokeiluun ehdottomasti <3 🙂

Selina

Ihanaa! ❤

Avatar

Jos kakkua pitää yön yli jääkaapissa, tarviiko laittaa pakkaseen?

Selina

Ei tarvitse laittaa! 🙂 Kakun pakastuksen on tarkoitus nopeuttaa valkosuklaata sisältävän täytteen hyytymistä ja siten se saadaan tarjolle nopeasti. Toivottavasti kakku onistuu hyvin! 🙂 Ihanaa kevättä!

Avatar

Tänään menee kokeiluun juhannuskakkuna, hyvältä näyttää kyllä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä