Mikä ihana viikonloppu – ystäviä, uusia kokemuksia ja oma perhe

Teksti Selina

Voi, miten kiva viikonloppu minulla olikaan! Eilen sunnuntaina, viikon viimeisenä päivänä, tiesin varsin hyvin mitä tehdä – lepäsin!

Viime viikonloppua oli odotettu pitkään. Olimme sopineet jo keväällä ystäväni kanssa, että menisimme Tampereen käsityömessuille yhdessä. Kätevästi samalle viikonlopulle osui toinenkin kiva tapahtuma, nimittäin Kaksplussan ja Annan yhteinen blogipäivä Otavamedialla.

Kuitenkin koko viikonlopun suunnitelmat olivat mennä uusiksi, kun flunssa löysi jälleen perheeseemme viikko sitten sunnuntaina.

Kiva viikonloppu

 Valvottuja öitä, jännittämistä ja viikonloppu, joka uhkasi peruuntua

Viikko sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä valvoin neljään kuopuksemme kanssa. Samaan aikaan kaksossiskoni perheessä soitettiin ambulanssi hengitysavuksi perheen kolmevuotiaalle kuopukselle – serkukset sairastivat hyvin todennäköisesti samaa tautia, kamalaa laryngiittia!

Sinä yönä pidin haukkuvaa yskää ja selvästi kivusta ulvahtelevaa poikaa sylissäni pystyasennossa, jotta hänen olisi helpompi hengittää. Avaavasta ei ole apua tähän tautiin, kipulääke ei tuntunut auttavan ja ilmankostuttaja makuuhuoneessamme tuprutteli viileää höyryä sänkymme vieressä, jolloin yön pitkät tunnit tuntuivat entistä pidemmiltä.

Seuraavat yöt ja päivät menivät samoissa merkeissä. Flunssan lisäksi L:llä meni vatsa sekaisin. Myös esikoinen alkoi yskimään, avustajakin sai tartunnan ja sain kuulla, että juuri nyt on liikkeellä flunssaa, johon kuuluu myös vatsataudin oireita. Kiva! Silloin ajattelin, että koko viikonloppu peruuntuu kohdallani.

Samaan aikaan omia viikonloppusuunnitelmia jännittäessä, jännitin myös ystäväni Terhin pääsyä blogipäivään – heilläkin sairastettiin!

Loppuviikosta tautitilanne alkoi kuitenkin näyttää paremmalta niin Terhin kuin meidän perheessä, joten saimme iloksemme torstaina pakata reppumme ja suunnata perjantaiaamuna yhteisellä junalla kohti Pasilaa ja blogipäivää. Terhin lisäksi sain matkaseurakseni ihanan ja hurmaavan Saaga-tytön!

Kivan blogipäivän tekivät ihanat bloggaajat

Otavamedian porukka oli järjestänyt meille kivan päivän! Isoin anti minulle oli ehdottomasti muiden bloggaajien tapaaminen. Oli ihana saada tavata ihmisiä seuraamieni blogien takaa ja oikeasti keskustella heidän kanssaan.

Kaksplussan portaalia blogipäivässä edusti minun ja Terhin lisäksi Hanna, Jasmin, Mari ja Anette.

Päivä kului nopeasti. Tarjolla oli hyvää ruokaa, juomaan ja ilokseni jäätelöä, jota maistelin tyytyväisenä. Ohjelman päätyttyä suuntasimme Terhin, Hannan ja muutaman muun bloggaajan kanssa junalle, johon ehdimme juuri ja juuri, vaikka olimme varanneet siirtymiseen aikaa.

Päivän bloggaajaosuus päättyi siis jännitykseen juostessamme vain pikaisen pysähdyksen Pasilassa tekevään junaan ja kohdallani erittäin ahtaassa tunnelmassa täyteen ahdetussa palveluvaunussa matkustaen. Siellä minä, kahden lastenvaunun väliin ahdettuna, olin hyvin kiitollinen kivasta päivästä ja siitä, että matkani päättyisi jo Tampereella, eikä vasta useamman tunnin päästä kotikaupunkini asemalla.

Reissuni jatkui siis edelleen, oli aika mennä rakkaan ystäväni luo.

Junasta ystävän luo ja sieltä käsityömessuille

Pitkältä tuntuneen ja tiiviissä tunnelmassa matkustetun junamatkan jälkeen näin tutun ja kauan odottamani näyn rautatieasemalla. Siellä hän istui pyörätuolissaan, ystäväni Anna, jonka olin tavannut viimeksi hieman erilaisissa tunnelmissa kotisairaalani teho-osastolla.

Saapuessani Tampereelle, kello oli jo paljon, mutta silti iltaamme mahtui jäätelö-övereiden lisäksi hyvää musiikkia, paljon naurua, mutta myös vakaviakin keskusteluja ja intoa seuraavana päivänä koittavaan messupäivään Suomen kädentaidot -messuilla.

Aamulla herättyämme aloimme valmistautumaan messupäivään. Mukaan messuseuraksi ja avuksi meille lähti Annan äiti, ja yhdessä olimme kunnon tehotiimi kierrellessämme osasto kerrallaan messuja läpi.

Itse olin ihan ensimmäistä kertaa Tampereen käsityömessuilla ja on vain yksi sana, joka kuvaa niitä täydellisesti; V A L T A V A !  Kierrettyämme kaksi hallia neljästä usean tunnin aikana, meidän oli luovutettava. Kahdet kädet ja yksi jalkapari maitohapoilla päätimme messupäivämme pehmisannoksiin, mutta olimme kaikki erittäin tyytyväisiä.

Mukaani messuilta tarttui mitäpä muuta kuin kankaita ja lapsille ihania vaatteita. Lankoja en ostanut kodistamme häädön uhalla, niitä kun on jo aivan liikaa! Ehdottomasti parhaimmat messusaaliit löytyivät Luppaset -messuosastolta, josta kotiin mukaani lähti edulliseen messuhintaan suloinen Pupumekko A:lle ja Nallehaalari L:lle.

Messusaalis.

Ilta tuli aivan liian pian, ja oli aika lähteä kotiin. Kelasimme Annan kanssa maisemareittiä hänen asunnoltaan rautatieasemalle ja juttelimme koko matkan. Tällä kertaa olin hyvissä ajoin asemalla, mutta VR toteutti opiskeluajoistani asti tuttua itseään myöhästymällä 20 minuuttia aikataulusta. No se tiesi minulle ja Annalle enemmän yhteistä aikaa ja se tunne, että näemme jälleen kahden viikon kuluttua taisi lämmittää meitä molempia siellä kylmällä asemalaiturilla myöhässä olevaa junaani odottaessamme.

Kotona kaikki oli samalla tavalla kuin perjantaina lähtiessäni

Vaikka kello oli jo paljon, mieheni odotti minua alakerrassa ja auttoi matkatavaroideni kanssa. Vaihdoimme pikaiset kuulumiset; hän ja lapset olivat olleet suvun nuorimman serkun syntymäpäivillä, he olivat syöneet päivälliseksi A:n toiveesta lohta ja perunamuusia ja lapset olivat hyvää vauhtia toipumassa flunssastaan. Esittelin hänelle messuostokset ja kävimme nukkumaan. Olin aivan poikki!

Koko eilisen päivän pyhitin perheelle. Niin ja levolle! Ystäviä, uusia kokemuksia ja oma perhe – kuten sanoin, mun viikonloppu oli aivan ihana ja tuntuu ihan mahtavalta nauttia elämästä kaiken sairastamisen jälkeen!

 

Millainen viikonloppu sinulla oli?

Kommentit

10 kommenttia
Selina

❤ Ihana kuulla! ❤

Onneksi sinäkin pääsit messuille, vaikka se menikin töiden merkeissä!

Avatar

Mahtavaa, ihanaa kuulla iloisia tunnelmia! Ehdit Tampereellekin, ne messut ovat kyllä valtavat, itse olin ekaa kertaa ilman tuplakärryjä messuilemassa! 🙂 Toivottavasti tämä viikko jatkuu iloisesti! <3

Katja
http://www.optimismiajaenergiaa.fi

Selina

Kiitos samoin Katja! ❤ Toivottavasti nautit messuista!

Avatar

Näytät niin onnelliselta ja hyvävointiselta kuvissa. 😄

Selina

Olen kyllä niin onnellinen, että kaikki on nyt hyvin! ❤

Avatar

Ihanaa! Näin siis oikein kun olin tunnistavinani sinut messuilla lauantaina siinä tungoksessa! 😁 Olen lukenut blogiasi ja iloitsen sydämestäni toipumisestasi.Kaikkea hyvää koko teidän perheelle ja mukavaa joulun odotusta!

Selina

Messuilla oli kyllä kunnon tungos! Harmi, ettei ehditty juttelemaan! 🙂

Kiitos Ulla ihanasta kommentista ja ihanaa joulun odotusta sinullekin! ❤

Avatar

Niin ihanaa lukea tällaista iloa <3
Minä taisin pongata teidät messutungoksessa 😉
Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle!

Selina

❤ Voi miten kiva kuulla! 🙂

Ihanaa joulun odotusta sinullekin!

Avatar

Kyllä on ihanaa lukea positiivisia postauksia!
Tampereen messuilla oli kyllä ihana tunnelma väenpaljoudesta huolimatta, meilläkin oli ystävän kanssa mahtava viikonloppu (tai oikeastaan puolikas viikko) yhteisen yrityksen parissa, vaikka meilläkin kuopuksen torstaiaamuinen lämpöily ja öinen flunssailu meinasi minultakin matkan perua.
Ja kuten jossain toisinkin mainita jo, niin onni kyllä paistoi teidän molempien kasvoilta messuilla! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä