10. vuosi naimisissa ja ajatuksissa häämatka – vasta nyt!

Teksti Selina

Olen ollut naimisissa maailman ihanimman miehen kanssa jo 9 vuotta – tarkalleen 9 vuotta 3 kuukautta 3 viikkoa ja 5 päivää. Tuntuu ihan uskomattomalta, että rakkautemme on kantanut meitä kaikki nämä vuodet kaikista vastoinkäymisistämme huolimatta!

Häämatka

Kuva: Jussi Hella

Tiedän, että emme ole ihan perinteinen aviopari, enkä tarkoita tällä outoa huumorintajuamme tai muutakaan julkaisukelvotonta, vaan erilaisuutemme näkyy ihan päällepäin kelatessani aviomieheni rinnalla pyörätuolillani.

Mutta meillä menee hyvin! En tiedä suurempaa rakkautta kuin sen, kun mieheni kantaa minut ritarillisesti paikkoihin joihin en toimimattoman jalkaparin vuoksi pääse tai sen, kun voin tarjota hänelle konsertissa istumapaikan sylistäni.

Tällä asetelmalla olemme kasvaneet aika rautaiseksi pariskunnaksi teini-ikäisistä saakka – jo viidentoista vuoden ajan – ja pyörätuolini on kelannut sulavasti siinä mukana ensimmäisestä rakkaudenosoituksesta, kihloihin, avioliittoon, lasten syntymiin ja aina tähän päivään saakka.

Jopa kihla- ja vihkisormukseni ovat kestäneet pyöriksen aiheuttaman paineen ja vain yksi timantti on irronnut!

Kuva: Jussi Hella

On kuitenkin yksi asia, jota emme ole kokeneet yhdessä – emme ole olleet häämatkalla!

Häämatka jäi tekemättä 9 vuotta sitten…no lopulta ihan vahingossa. Muistan kyllä, kun haaveilimme häämatkasta ja meillä oli jopa rahat siihen varattuna. Katselimme jo lentoja ja hotelleja, mutta sitten sairauteni ja mieheni yliopisto-opinnot sitoivat meidät Ouluun, ja samana vuonna, kun hän valmistui aloin odottamaan tytärtämme.

Vauva taisikin olla se viimeinen naula häämatkamme arkkuun ja häämatkan sijaan aloimme viettämään 9 kuukauden kuherruskuukautta raskauspahoinvoinnin ja kasvavan vatsani kanssa. Niin ja on varmaan sanomattakin selvää, että se opiskelijabudjetilla säästetty häämatkakassakin törsättiin lopulta johonkin ihan muuhun!

Suunnitelmissa unelmien häämatka, joka tällä kertaa toteutuu!

Vuosi sitten, kahdeksannen hääpäivämme jälkeen, mieheni otti tekemättä jääneen häämatkan ensimmäisen kerran puheeksi. Kieltämättä jo silloin kahdenkeskinen aika ja loma kuulosti aivan ihanalta ajatukselta!

Mieheni ehdotti yhteistä matkaa kymmenenvuotishääpäivämme kunniaksi ja kysyi minulta hymyillen minne haluaisin lähteä hänen kanssaan. Silloin sisälläni pulpahti ilo; häämatka kymmenenvuotishääpäivämme kunniaksi, se kuulosti täydelliseltä!

Aloin heti miettimään perinteisiä viikon kestäviä rantalomia kohtuullisen lentomatkan päässä. Kreikka ja Kypros tulivat ensimmäisenä mieleeni. Pohdin hetken myös Dubaita, mutta ennen kuin ehdin ehdottaa hänelle mitään näistä, mieheni ehdotti Australiaa. Sitten Miamia ja lopuksi New Yorkia ja minä hämmennyin.

Nähtyään suorastaan hölmön ilmeeni, hän alkoi nauramaan ja sanoi, ettei hän todellakaan ole lähdössä kanssani minnekään viikon rantalomalle, onhan kyse häämatkasta. Hän hymyili jälleen ja sanoi minulle, että 10 vuotta naimisissa ja häämatka, jota emme koskaan tehneet vaatii jotain paljon enemmän, ja juuri silloin huomasin jälleen kuinka valtavan paljon häntä rakastankaan!

Todella. 10 vuotta naimisissa vaatii enemmän – paljon enemmän!

häämatka

Nyt aviomieheni ehdotuksesta on kulunut reilu vuosi ja olemme tutkineet varmasti yhtä innoissamme eri vaihtoehtoja unelmiemme häämatkalle kuin 10 vuotta sitten häitämme ja sitä ensimmäistä häämatkaa suunnitellessamme. Niin ja ihan yhtä ällöimelän ja siirappisen rakastuneina kuin silloinkin!

Tälle matkalle emme kuitenkaan etsi perheystävällistä hotellia Aurinkokerholla tai vesiliukumäillä. Lapset jäävät mummilaan hyvään hoitoon ja meitä odottaa loma, jolloin olemme olemassa vain toisiamme varten.

Nyt unelmiemme häämatka on varattu, mutta minne? Sen kuulette myöhemmin!

 

Oletko sinä ollut häämatkalla puolisosi kanssa ja jos olet, missä?

Kommentit

19 kommenttia
Selina

Voi miten ihanalta teidän häämatka kuulostaa! ❤

Niihän se taitaa olla, että häämatka saattaa jäädä tekemättä jo ihan sen vuoksi, jos sinne ei lähdetä heti häiden jälkeen. 🙂

Avatar

Havaiji ❤️😍

Selina

❤️😍

Avatar

Meidän pitäisi varmaan ottaa teistä mallia ja lähteä myös ensi vuonna vihdoin häämatkalle juhlistamaan 10. aviovuotta 😀 Onhan siitä puhuttu niin monet kerrat, mutta aina on ollut muka jotain muuta hässäkkää. Rauhallisia vuosia odotellessa saadaan odottaa kuitenkin eläkeikään asti 🙂

Selina

Oi teilläkin tulee ekat pyöreät täyteen! 🙂 Suosittelen kyllä! Tämä häämatkan suunnittelu on jo itsessään ollut tosi kivaa emmekä malta odottaa että pääsemme matkaan…tosin vielä pitää hetken malttaa! 😀

Avatar

Ihanaa! Te olette niin ansainneet unelmienne häämatkan kaikilla herkuilla.
Me teimme häämatkan heti häidemme jälkeen kesällä 1990. Kohde oli Portugalin Algarve- Albufeira.

Selina

Oi ihana kohde teillä! Toivottavasti häämatkanne oli täydellisen ihana!

Avatar

Emme ole olleet! Naimisissa olemme olleet nyt reilut 7 vuotta. 🙂

Itseasiassa ei ollut häitäkään, sillä karkasimme vihille. 😀 Haaveilen kyllä, että järjestäisimme juhlat sitten 10. hääpäivänä. Saisin hankkia itselleni puvun! <3

Niin ja ystäväni suunnittelee varmaan yhä yllättävänsä minut jonain päivänä, polttareilla nimittäin. 😀

https://naissanelioissa.wordpress.com/2018/11/26/alkaa-hahmottua/

Selina

Jospa repäisisitte muutaman vuoden päästä ja pitäisitte polttarit, häät ja karkaisitte suoraan häistä häämatkalle! 🙂

Avatar

Ihanaa häämatkaa teille!

Me oltiin heti häiden jälkeen Barcelonassa. Ensi keväänä vietämme 14. hääpäivää.

Selina

Kiitos! 😍

Oi kuulostaa ihanalta! Onnittelut tulevasta hääpäivästä jo nyt!

Avatar

Lähdimme kaksi vuotta höittemme jälkeen Rhodokselle. Minun ihka ensimmäinen kerta lentokoneessa (havaitsin kärsiväni lentopahoinvoinnista nousun ja laskun aikana!).. Loma oli antoisa ja kaikinpuolin onnistunut! Toki heti häiden jälkeen kävimme minibudjetillamme risteilyllä mutta se ei niinkään ollut häämatka, lähdimme rentoutumaan stressaavan viikon päälle sillä teimme häihimme kaiken itse 🙂
Nyt häistä jo 13 vuotta, yhteisiä vuosia 18. Ehkäpä uusi matka 15-vuotispäivän kunniaksi.
Te kyyhkyläiset, nauttikaa lomastanne, minne sitten olettekaan lähdössä. Olette sen takuulla ansainneet!!

Avatar

Oi, ihanaa että pääsette kaksin reissuun. Me mentiin naimisiin 2007 ja häämatkalla oltiin Aruballa Karibialla. Ja nyt viime vuonna oli 10 vuotis hääpäivä, niin oltiin Uudessa-Seelannissa. Nyt parin viikon päässä odottaa vielä perheloma Thaimaassa.

Selina

Niin onkin! ❤

Aruba kuulostaa ihanalta ja 10-vuotishääpäivämatka Uuteen-Seelantiin on ihana idea! Ihanaa perelomaa teille, joulu Thaimaassa on varmasti upea kokemus! 🙂

Avatar

Voi ei miten onnellinen olenkaan teidän puolesta 🙂 <3 Jään jännityksellä odottamaan mihinkä lähdette häämatkalle 🙂

Itsekin olen karannut vihille valtaisan mahani kanssa 😀 Eli arvata saattaa, että häämatkakin on tosiaan kokematta täälläkin. Sen aika on sitten joskus, jos on 🙂

Selina

Hih! 😉

Toivon, että tekin pääsette vielä häämatkalle! ❤

Avatar

Mekään ei olla vielä päästy häämatkalle ja tä vuonna vietettiin kuudetta hääpäivää. Oon myös haaveillut, että ehkä sitten 10v hääpäivänä 😍 lapsetkin olis silloin jo 11v, 8v ja 6v. Malttaisi jo sillon jättääkin viikoks hoitoon 😁

Selina

Sitä siis suunnittelemaan, koska vuodet kuluu niin äkkiä! 😍

Avatar

Ihanaa, kun pääsette kahdestaan reissuun.❤Me oltiin onneksi häämatkalla heti häiden jälkeen, koska muuten olisi jäänyt kokematta kokonaan. Kävimme vaellusmatkalla Australiassa. Matka oli huikea ja saa minut yhdeksän vuoden jälkeenkin vielä hyvällä mielelle. Yksi ihana muisto mitä voin vaalia ja kertoa lapsille.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä