Vierailu teho-osastolla

Teksti

Sairastaessani bakteeritulehdusta, olin sairaalahoidossa yhteensä kuukausia, josta viikkoja hoidossa sairaalamme teho-osastolla.

Viimeisin jaksoni teho-osastolla oli todella rankka, kun toivuin toivottavasti viimeisestä leikkauksesta erittäin pitkään aikaan. Vaikka viikko siellä onkin lääkeunesta johtuen osin hämärän peitossa, selkein muistikuvani liittyy hassua kyllä peseytymiseen!

Vierailu teho-osastolla ja lahja

Sanotaan, että sairaalassa kaikki on hajutonta, mautonta ja väritöntä. Se pitää kokemukseni mukaan paikkansa, mutta se miksi suihkukäynti teho-osastolla jäi niin vahvasti mieleeni oli juurikin tuoksut!

Siellä minä makasin, teho-osaston suihkuhuoneessa eräänlaisella suihkusängyllä huoneestani mukaan otettujen monitorien ja infuusiopumppujen vierellä. Hoitajien pestessä hiuksiani muistan, kun suihkussa tuoksui ensin makea mansikka ja sitten hedelmät. Juuri silloin ne olivat mielestäni parhaimmat tuoksut ikinä ja minua hymyilytti, koska tunsin olevani jälleen hieman enemmän elossa. Enemmän oma itseni.

Mutta miten näin pieni asia kuin tuoksuvat pesuaineet voikaan piristää niin paljon? Koska vakavasti sairaana ihan pieniltäkin tuntuvilla asioilla on suuri merkitys! Silloin siellä suihkussa vain ne pesuaineiden ihanat tuoksut veivät minut ajatuksissani kauas sairaalasta ja piippaavista monitoreista. Ne veivät minut kotiin.

Lahja teho-osastolle

Tämä suihkussa käynti on ollut mielessäni monesti, vaikka olenkin toipunut koettelemuksestani jo lähes ennalleen. Sydäntäni lämmittää se, kuinka paljon teho-osaston hoitajat oikeasti ajattelevat potilaita – ne teho-osaston ihanalta tuoksuvat pesuaineet olivat nimittäin juuri heidän lahjoittamiaan!

En varmasti koskaan unohda sitä lohdullisen tuttua tuoksua hiljaisessa tehohoitohuoneessani, kun hoitaja harjasi ja letitti puhtaat jo kuivuneet hiukseni, samalla sänkyni vieressä jutellen. Letityksen jälkeen hiukseni tuoksuivat edelleen kodilta. Niin ja terveydeltä.

Silloin tiesin, että olin matkalla kotiin! Minä paranisin.

Vierailu teho-osastolla ja lahja

Viime viikolla kiitollisena, hymyillen ja jälleen terveenä vein teho-osaston henkilökunnalle pienen muistamisen kiittääkseni heitä hyvästä hoidosta silloin, kun olin ihan valtavan sairas. Halusin muistaa hieman myös teho-osaston nykyisiä ja tulevia potilaita. Eräs tehon mieshoitaja nimesi osaston ison suihkutilan hauskasti Teho-Spaksi, joten ostin Teho-Span tuoksuviin pesuaineisiin hieman täydennystä, jotta muutkin potilaat saisivat halutessaan nauttia ihanista tuoksuista ja niiden tuomasta lohdusta.

Vielä kerran sydämellinen kiitos kotisairaalani tehovalvonnan henkilökunnalle ihan valtavan hyvästä hoidosta! 

Kommentit

2 kommenttia
Selina

Voi, se piristi valtavasti! 🙂

Harmi kuulla, että olet tuoksuyliherkkä! Se varmasti rajoittaa paljon!

Hyvää joulun odotusta sinulle!

Avatar

Kuulostaa taivaallisen ihanalta! Tuollainen varmasti piristää toipuvaa ihmistä!
Minä tykkäisin myös ihanista tuoksuista, mutta ikävä kyllä olen tuoksuyliherkkä…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä