Parhaimmat joulusatuvinkit joulun odotukseen

Teksti

Jouluaatto lähestyy hurjaa vauhtia ja se näkyy perheessämme myös iltasaduissa. Tästä postauksessa tulette löytämään joulukuun parhaimmat joulusatuvinkit!

Joulun parhaat joulusatuvinkit

Iltasatu on ollut vuosia minun ja esikoisemme yhteinen hetki, jolloin uppoudumme satujen maailmaan joskus liiankin pitkäksi aikaa, jolloin kuusivuotiaan nukkumaanmenoaika voi ohittua reilusti!

A toivoi minulta pitkin syksyä joulusatuja, mutta minä tylsänä en äitinä suostunut aloittamaan jouluhössötystä edes satujen muodossa liian aikaisin – joulusatukirjoja luetaan vasta joulukuussa! Kuitenkin tänä vuonna olen alkanut lukemaan hänelle joulusatuja tavoistani poiketen jo marraskuussa.

Löysin Suomalaisesta kirjakaupasta erään joulusatukirjan, tai oikeastaan kirjasarjan, jota en kerta kaikkiaan voinut ohittaa, koska se suorastaan huusi tyttäremme nimeä. Niin ja minun. Minäkin halusin lukea kirjat jo takakansien perusteella! Eli nyt, poikkeuksellisesti jo marraskuusta asti joulusatuja lukeneena, ajattelin jakaa teillekin parhaimmat joulusatuvinkit joulun odotuksen jännittäviin iltasatuhetkiin!

Joulun parhaat joulusatuvinkit

1. Mauri Kunnas, Joulupukki ja noitarumpu

Tämä on joulun klassikkosatu, jonka kuuluu joka vuosi perheemme jouluun myös leffan ominaisuudessa. Joulupukki ja noitarumpu on perheessämme yksi talven luetuimmista kirjoista, jota ei harmita lukea edes joulun jälkeen, koska pidän itsekin siitä valtavasti!

Kunnakselta löytyy myös muita ihania joulusatukirjoja, joihin kannattaa tutustua.

2. Annukka Kiuru, Tonttu Toljanteri ja joulupukin salainen tehtävä

Voi mavonsilmä ja muut Toljanterin letkaukset täyttävät tämän 1. joulukuuta alkavan ja jouluaattoon päättyvän  jännittävän satukirjan sivut. Jatkokertomus Tonttujen tontun kommelluksista tempaisee mukaansa myös tämän äidin, joka on ehkä joskus silmäillyt jo seuraavan päivän luvun illalla A:n nukahtaessa.

Kirjan tonttutarina on nähty myös televisiossa vuonna 2013.

3. Richard Scarry, Kultainen eläinten joulu

Kuka voisi vastustaa ihanaa kuvitusta ja vanhanaikaista tekstiä – kirjaa, jonka ilmestyi ensimmäistä kertaa Suomessa 50-luvulla?

Richard Scarryn sympaattiset eläinhahmot ovat tuttuja minunkin lapsuudestani ja kun näin tämän kirjan kaksi vuotta sitten kirjakaupassa, se oli saatava myös lapsille, vaikka silloin L potki vielä vatsassani. Tämä joulukirja sisältää 18 upeasti kuvitettua joulusatua ja lorua, joista tarina siiliperheen joulunvietosta on suosikkini.

4. Matt Haigin joulukirjat

Tämän niin lapsille kuin aikuisille kirjoittavan kirjailijan joulukirjat ovat ehdottomasti tämän joulun suosikkejani! Kirjoja lukiessani kainalossani on naurettu ääneen, jännitetty, iloittu ja kauhistuttu. Silti joka kerta satu on loppunut liian nopeasti, vaikka nukkumaanmenoaikaa onkin venytetty jo molemmista päistä!

Nämä Matt Haigin lumoavat joulusadut ovat kirjoja, joka saivat minut muuttamaan mieleni joulusatukirjoista ennen joulukuuta ja kirjoja, jotka jokaisen joulun taikaan uskovien pitäisi lukea!

Kirjasarjaan ilmestyi juuri kolmas osa, Joulupukki ja minä, ja sarjan kaksi ensimmäistä osaa, Poika nimeltään joulu ja Tyttö joka pelasti joulun, olemme jo lukeneet A:n kanssa. Kolmas osa odottaakin jouluaattoa ja tytärtämme lahjapiilossa. Mietin vaan, että maltanko itse odottaa jouluun ja yhteisiä satuhetkiämme, vai luenko kirjan ennen paketointia.

Toivottavasti nämä joulusatuvinkit helpottavat pahinta joulun jännitystä ja parhaimmillaan vievät sinutkin mukanaan joulun tunnelmaan!

Kommentit

4 kommenttia
Selina

Ihanaa, että teilläkin luetaan joulusatuja!

Huomasin molempien kirjojen kohdalla että joskus tuli liian jännittäviä kohtia, esimerkiksi juuri mainitsemasi hulipin lehdet tässä Poika nimeltään Joulu ja sen peikon kohtalo. Meillä näistä pelottavammista/jännittävimmistä kohdista jutellaan jälkikäteen. Olen painottanut, että tämä on satu, ja niin ei tapahdu oikeasti.

Seuraava osa on samanhenkinen kyllä. Siinäkin on peikkoja, keijuja, mutta myös pahoja ihmisiä. Pienellä varauksella suosittelen jatkamaan kuitenkin seuraavaan osaan. Iloinen loppu siinäkin on – tietenkin – ja muutamia pieniä yllätyksiä vielä! 😉 Yksi vaihtoehto toki on se, että voithan silmäillä tekstiä hiukan etukäteen ja muutella kohtia hieman kuusivuotiaalle sopivammaksi. Tein näin Ronja Ryövärintyttären kohdalla, kun en vaan pystynyt lukeaman kuinka ainattaret tulevat ja repivät ja raatelevat Ronjan sanoissaan. Luin vain että he tulevat ja ovat tosi visia! 😀 Kirosanoja en myöskään lukenut.

Ihania lukuhetkiä myös teille! ❤

Avatar

Ihanaa! Meilläkin on vuosien varrella kerätty joulukirja kokoelma, joka nostetaan esille joulukuun alussa. Nuorimmainen on nyt 6-vuotias eskarilainen ja vähän suren jo aikaa, kun kirjat alkavat olla liian lapsellisia. Nyt ne onneksi vielä jaksoivat ilahduttaa <3 Mauri Kunnaksen Joulupukki taitaa olla meillä se kaikein rakastetuin.

Luen parhaillani lasten kanssa myös viimeisiä sivuja kirjasta: Poika nimeltä Joulu. Sitä on ollut tosi kiva itsekin lukea. 10-vee tykkää, mutta 6-veelle välillä liian jännä. Peikko joka söi hulipin lehteä oli melkein liikaa. Samoin äidin ja isän kuolemat. Tiesin että lopussa hyvä voittaa, joten suostuttelin jatkamaan jännistä kohdista huolimatta. Nyt on onnellinen loppu menossa ja nuorempikin on iloinen kun uskalsi loppuun saakka. Onko tyttö joka pelasti Joulun samanhenkinen?

Ihania lukuhetkiä teille!

Avatar

Oma lapsuuteni suosikki on Mauri Kunnaksen punainen Joulupukki-kirja. Nuo muut, vähän myöhemmin ilmestyneet joulu-Kunnakset eivät ole on istuneet ottamaan sydämestä yhtä suurta palaa.

Lapsuudesta muistan myös kirjan Marian pieni aasi. Jostain syystä silloin kovasti kosketti.

Melukylän joulu ja kuvakirjoista kaunein!
Samaa sarjaa edustavat muutkin Lindgrenin klassikot, kuten Lotta oosaa mitä vain.

Selina

Oi tuo Joulupukki-kirja pitää ehdottomasti ottaa näiden jälkeen lukemistoon! En muista, että olisin itsekään sitä lukenut vaikka paljon Mauri Kunnaksen kirjoja olenkin vähintään selannut. 🙂

Nuo Lindgrenin klassikot ovat meillä myös lukulistalla. Itseasiassa, kun ostin Matt Haigin ensimmäisen kirjan tyttärellemme olin suunnitellut ostaa nimenomaan Melukylän lapset tai Marikin, mutta ne olivat loppuneet. Luin juuri esikoiselle Ronja Ryövärintytär -kirjan ja sitä ennen Minä olen Peppi Pitkätossu – kirjan. Hän piti niistä molemmista valtavasti!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä