Minäkin haluan!

Teksti Selina

Joulukuu on tunnetusti haluamisen kulta-aikaa. Viime kuussa kirjoittamaan oppinut esikoisemme onkin kirjoittanut joulupukille jo ainakin kolmen toivomuslistan verran siitä, mitä hän haluaa löytää paketeistaan jouluaattona, samalla osoittaen lukuisia postin mukana tulleita lelulehtiä; ”Äiti haluan tämän!”.

Vaikka tiedän, että kaikkia hänen lahjatoiveitaan on mahdoton toteuttaa yhden joulun aikana, hänen toivomuslistojen kirjoittamista on ollut ilo seurata. Olenkin huomannut, että halu saada vielä uusi toive mahtumaan listalle on motivoinut tytärtämme kirjoittamaan enemmän ja, että myös kehitystä on tapahtunut valtavasti!

Lukiessani A:n kirjoittamia toivomuslistoja, minua alkaa heti hymyilyttämään ne väärinpäin olevat J-kirjaimet, mutta myös toiveet. Ehdottomasti hauskin lahjatoive on sormessa roikkuva apina, vaikkakin toiveen luettuani minun oli kysyttävä häneltä, että mikä ihme se on.

”No se on sellainen apina, joka vaan roikkuu sormessa!”, hän sanoi minulle samalla kirjoittaessaan toivomuslistalle vielä housut, joissa on sydämen kuvat polvissa.

Eskarilaisen toivomuslista joulupukille

L ei ikänsä vuoksi osaa vielä toivoa mitään joulupukilta, vaikka hän ehtikin käydä töhertämässä tussilla A:n kirjoittamaan toivomuslistaan. Hän osaa kuitenkin osoittaa tahtonsa. Hän haluaa ruoan jälkeen pastin (pastillin) ja välipalaksi viiviä (viiliä), anguloita (Talk-muruja) ja kauramaitoa. Niin ja aina herätessään päiväunilta hän haluaa heti hyliin (syliin) ja sitten halitaan pitkään.

Entä sitten minä? Minäkin haluan! Kohdallani kyse ei kuitenkaan ole joulusta tai taianomaisesta joulupukista, joka tuo haluamiseni joulukuusen alle kauniisti paketoituna -tietenkin vain, jos olen ollut ihan superkiltti! Haluan paljon erilaisia asioita, mutta ne ovat juttuja, joista olen haaveillut pitkään lähestyvästä joulusta huolimatta.

Haluan uudet silmälasit!

Ja en vain yksiä, vaan kahdet. Tässä kohtaa en suostu olemaan vaatimaton, koska yhdet lasit eivät vain yksinkertaisesti riitä! Haluan siis kahdet kehykset ja kaksi erilaista tyyliä – yhdet modernit, ehkä jopa hieman nörttimäisen överit ja toiset sellaiset, joilla kehtaa mennä vaikka omaa mummia tapaamaan. Tai juhliin.

Näköni on muutenkin reilusti miinusvoittoinen, mutta silmien dystoniaoireiston vuoksi silmälasien vahvuuden määrittäminen on niin optikolle kuin minulle vähintään mielenkiintoisen kokemus. Olenkin oppinut, että kun löydän mieleiset kehykset se ei suinkaan tarkoita sitä, että ne näyttäisivät edelleen hyvältä tarvitsemieni linssien kanssa. Linssini tulevat aina olemaan paksut mm. kaksoiskuvia korjaavan hionnan vuoksi, vaikka valitsenkin joka kerta kahteen kertaan ohennetut linssit.

Nämä nykyiset paksut muovisankaiset silmälasini sain valita vain muutamasta vaihtoehdosta juurikin linssieni paksuuden vuoksi, eikä tämä tiedä hyvää nyt, kun muodissa ovat selkeästi sirommat kehykset. Niin ja kuinkas muutenkaan, haluan juuri sellaiset! Haaveilen siis siroista muovi- tai metallikehyksistä, mutta myös muodissa oleva kehysten pyöreämpi muoto kiinnostaisi. En ole ollenkaan varma löytyykö näillä vaatimuksilla minulle koskaan mieleisiä, saati linsseilleni sopivia kehyksiä, mutta saahan sitä toivoa…ja haluta!

haluan uudet silmälasit

Haluan uuden ruokailuryhmän!

Uusi ruokailuryhmä on ollut mielessäni pitkään – haluan kokovalkoisen ruokapöydän ja sirot tuolit ehkä muovisella istuinosalla ja metallijaloilla. Nykyinen pähkinän ja valkoisen yhdistelmä yökötti minua jo L:stä johtuvan raskauspahoinvoinnin aikana, joten asialle on pian tehtävä jotain, vaikka nykyisissä kalusteissa ei sinänsä vaihtoon pakottavaa vikaa olekaan.

Keittiöömme on tulossa ensi vuonna isoja muutoksia niin esteettömyyteen kuin ulkonäöllisesti, kun teemme kauan haaveissa olleen keittiöremontin ja uusi ruokailuryhmä olisi N I I N upea piste sen kuuluisan iin päälle!

Haluan tatuoinnin!

Tatuointi on asia, josta olen haaveillut vuosia. Haaveideni tatuointiin tulisi kaksi hentoa ja kaunista pionia, jotka edustaisivat molempia murujamme. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, en halua enää kuvaan lastemme nimiä, mutta tietäen itseni ja ajatukseni, tämäkin voi muuttua vielä monesti ennen sitä päivää, kun tulen menettämään tatuointineitsyyteni ja roppakaupalla pisteitä anoppini silmissä, joka ei pidä tatuoinneista lainkaan!

Tatuointihaaveeni toteutuminen on kuitenkin mahdollistettu, ei joulupukin vaan mieheni puolesta. Hän lupasi ostaa minulle haluamani tatuoinnin 30-vuotissynttärilahjaksi ja tulla pitämään myös kädestä kiinni, kun kuva ikuistetaan iholleni. Myös ystäväni Anna kerrytti synttäripäivänäni tatuointikassaani, joten nyt tuntuu niin siistiltä, kun vihdoin aika elämäni ensimmäiselle tatuoinnille on varattu ensi kesälle! Nyt ei tarvitse kuin vain odottaa. Niin ja lepytellä anoppia valmiiksi!

Haluan uuden pyörätuolin!

Uuden pyörätuolin haluaminen voi särähtää kävelevien korviin pahasti, mutta ajatelkaa se kenkinä, ei apuvälineenä – ettehän tekään haluaisi kävellä kengillä, jotka ovat teille isot ja aiheuttavat kipuja.

Käytössäni on nyt kolme pyörätuolia, joista yksikään ei ole minulle täysin sopiva. Sisällä käytän jo vuosia sitten minulle mitoitettuja pyörätuoleja, joista toista alakerrassa ja toista yläkerrassa. Ne ovat yksilöllisesti silloiselle takapuoleni leveydelle ja jalkojeni pituudelle suunnitellut, joten kaupunki ei tarjoa niitä enää muille pyörätuolia tarvitseville, vaan ne vietäisiin hävitettäväksi, jos en keksisi niille enää käyttöä. Käytän niitä vain sisällä kelatessani lyhyitä matkoja, jolloin liian leveä istuin ei haittaa, eikä minun tarvitse enää murehtia siitä kuinka paljon likaa ja kuraa tuon renkaissani ulkoa kotiimme.

Ulkokäytössä minulla on aivan ihanan kevyt hiilikuiturunkoinen Panthera X, joka kelaa kuin unelma. Ihan mahtavan tästä pyörätuolista tekee myös se, että pystyn nostamaan sen autoon ollessani yksin liikkeellä, koska sen runko painaa ilman renkaita vain muutaman kilon!

Tämä pyörätuoli on ollut minulla käytössä nelisen vuotta ja on niin harmi, ettei Pantheran alkuperäiseen selkänojaan saa helposti murtuvan hiilikuiturungon vuoksi selkäni tarvitsemia muutoksia tehtyä, joten tästä syystä tarvitsen uuden kevyen, mutta selkääni tukevan pyörätuolin.

Minut kuitenkin yllätettiin positiivisesti, kun tämä postaus oli vielä luonnosvaiheessa. Kelasin viime viikolla apuvälinekeskukseen sovittamaan selkääni ja sen asentoa parhaiten tukevaa Tartan selkänojaa ja sain oikein ihanan aikaisen joululahjan – saan uuden pyörätuolin, joka tehdään minulle yksilöllisesti mittojeni mukaan! Voi sitä iloa ja ällistystä, kun kuulin saavani testaamani selkänojan lisäksi kokonaan uuden pyöriksen, mutta kiitollisena otin tämän valtavan ison lahjan vastaan ja odotan innolla sen lopullista toimitusta helmikuussa 2019!

 

Mutta nyt haluaisin kuulla mitä sinä haluat!

Kommentit

15 kommenttia
Selina

Toki, eihän se mikään salaisuus ole! 🙂 Yrityksen nimi on The Black Widow ja se sijaitsee Tampereella. Bongasin tatuoijan kuvan instagramista ja varasin ajan.

Avatar

Ihania lahjatoiveita sinulla!
Ihanaa, kun aikuinenkin kehtaa toivoa jotain konkreettista, eikä vain vienosti ”terveyttä ja maailman rauhaa”. Sillä totta vie, kyllä me aikuisetkin välillä haluamme! Ja se on ihan ok.

Selina

Kiva kuulla, että pidit niistä! 🙂

Ja aikuiset todellakin haluaa, ja niin pitääkin! 🙂 Hyvää joulua sinulle! ♥

Avatar

Olisko tuo apina niitä Fingerlingsejä? 🙂 (en kyllä tiedä mitä niillä tehdään, mutta kuvia olen nähnyt)

Avatar

Olen tosi tosi TOSI onnellinen sun puolesta, että saat uuden pyörätuolin 🙂 Ihan mahtavaa! Kaikki tehty juuri sinua varten ja sinun tarpeitasi vastaavaksi. Toivottavasti sen saamiseen ei menisi kovinkaan kauaa ja että se vielä saapuessaan olisi sellainen kuin pitää <3 Oman työni kautta tiedän, että hyvä pyöruoli on kaiken A ja O 🙂 Eikä välissä tarvitse aina olla L ja K ;D

Mitähän minä haluaisin..Ehkä tämmöinen perus, nukkua pitkään 😀 Tai sitten kaikki kodin huonekalut uusiksi (vaatimatonta!) ja uusi talo ja ja..Haluan paljon, mutta oikeastikaan en mitään todella tarvitse 🙂
Mieheni kanssa sovittiin niin ettei edes hankita toisillemme lahjoja tänä vuonna. Se oli helpotus. Ja hankittiin siitä syystä kotiin eräs uusi huonekalu joka toimii meidän molempien lahjana eli oikein hyvä näin 🙂

Selina

Voi kiitos aina niin ihana RvaJ! 💙 Hyvä pyörätuoli on todella tärkeä ihan jokaiselle. Ihan harmittaa joskus katsoa, kun joillain käyttäjillä tuolit ovat selvästi jo vaihtoiässä ja siltikään uutta tuolia ei välttämättä saa. Olen todella kiitollinen uudesta tuolistani, ja kaikista vanhoista!

Hyvät ja pitkät unet on toiveena tärkeä ja myös kaikkien kodin huonekalujen uusiminen on fine…tai jopa kodin! Saahan sitä haluta, vaikka ei tarvitsekaan kaikeka! 😀

Me olemme tehneet mieheni kanssa vuosia juuri noin, eli emme ole ostaneet joululahjoja toisillemme, paitsi viime jouluna. Tänä jouluna mies sitten kysyi lahjatoiveitani ja sovimme, että pysymme vanhassa tavassa – ei lahjoja, ei lisää stressiä! Meille riittää aattoillan rauhallinen hetki kahdestaan, kun lapset nukkuvat. Teidän yhteinen joululahja kuulostaa tosi kivalta! Kai sitä, kun maksoimme häämatkan varausmaksun voisi sanoa myös meidän yhteiseksi joululahjaksi 😀

Avatar

Voisiko sormessa roikkuva apina olla sellainen Fingerlings-lelu? Jossain lehdessä oli mainos sellaisista.

Selina

Se on juurikin se! 🙂

Avatar

Ihan mahtavaa, että saat uuden tuolin! Mulla särähtää aina hassusti se, kun tajuan ettei sellanen särähdä ollenkaan, että joku toivoo uutta pyörätuolia tai jotain muuta apuvälinettä… kun sen kai vähän niinkun ”kuuluis” kuulostaa kummalta. Mun monisairas äitini ”harrastaa” rollaattorien koeajoja 😀 Se siis hankkii aina välillä uuden rollan ja koeajaa sitä erilaisissa paikoissa ja arvostelee sen sitten. Isälle ja meille lapsilleen toki vaan, mutta silti 😀 Ehkä sen kanssa on tottunu siihen ettei pyörätuolit ja rollaattorit ja seisomatelineet ja mitä näitä nyt on oo sen kummempi juttu. Pala arkea.

Pienten lasten kirjoittamista on hauska seurata, kun lapsi kirjottaa niin tosissaan ja on hirveän ylpeä omasta jäljestään- niinkun toki pitääkin olla! Ja joku joulupukille kirjottaminen on varmaan hirveän motivoivaa!

Ite taidan toivoa, että jotenkin mystisesti huoltomies osais tulla korjaamaan mun kodin ettei täällä palelis koko aikaa (pahentaa mun kipuja), ja että mun kroppa kääntäis jotain kytkintä niin että saisin nukuttua eikä enää sattuis. Sellasta pientä siis vaan. Jos joku tahtoo siihen bonariksi heittää museokortin ja koirille uudet fleksit, niin mikäs sen parempaa! 😀

Selina

Kaikkeen tottuu. Jotenkin näen sinussa ja kirjoituksessani tyttäremme A:n! 🙂 Arkeahan tämä apuvälineiden käyttö hänellekin on, aivan kuten sinulle. Ja kiva kun teillä on perheessänne kokenut rollakriitikko! 😉

Voi toivon, että lämmitys saataisiin kuntoon pikimmiten. Kylmä on itsellekin pahinta kipuun. Ja museokortti ja koirille uudet flexit kuulostavat myös hyviltä lahjatoiveilta!

Ihanaa joulua sinulle ja toivottavasti kivuttomampaa uutta vuotta 2019!♥

Avatar

Oletteko luopuneet talohaaveestanne, kun suunnittelette keittiöremonttia?

Minä toivon vanhimman tyttäreni kanssa yhteistä lahjaa: vyyhdinpuita ja kerijälaitetta. Saas nähdä, olemmeko olleet tarpeeksi kilttejä.

Selina

Taloprojekti eteni talotoimittajan kanssa kunnon piirustuksiin asti, mutta rankka kevät ja kesä minun sairastelun vuoksi sai meidät vetäytymään. Toisaalta emme olleet myytävissä olleisiin tontteihinkaan tyytyväisiä. Toistaiseksi ainakin minä haaveilen edelleen unelmiemme esteettömän kodin rakentamisesta ja toivon, että miehenikin innostuisi siitä uudelleen. 🙂

Keittiöremontti tehdään oman viihtyvyyden ja esteettömyyden vuoksi.

Oi ihanat lahjatoiveet teillä! Toivotaan parasta! 😉

Avatar

Saanko kysyä, kenelle tatuoijalle olet varannut ajan?

Avatar

Minäkin haluan uudet silmälasit, tykkään kyllä nykyisistä kehyksistä mutta n. 7 vuotta vanhat linssit ovat ihan naarmuilla eikä voimakkuudetkaan ole enää kohdillaan. Näen ilman laseja ihan suht hyvin ja olenkin kotiäitiyden ajan päättänyt tyytyä vanhoihin laseihin, mutta nyt paluu työelämään on ajankohtainen ja lasit olisi pakko saada.
Myös tatuointi on minunkin pitkäaikainen haave, joku siro ja hento. En vain ole keksinyt sitä kuvaa vieläkään. Uskon että se joskus löytyy tai tulee mieleeni ja odottelen sitä hetkeä rauhassa.
Tälle joulua toivoin kuvaustarvikkeita, adapteria ja jalustaa kännykällä kuvaamiseen. Myös kamera on haaveissa, mutta saanee odotella vaikka ensi jouluun. 🙂

Selina

Uudet silmälasit kuulostavat erittäin tarpeellisilta – seitsemässä vuodessa näkö voi muuttua vaikka kuinka! Ihana kuulla, että meillä on samoja haaveita! 🙂

Ihania toiveita sinulla jouluun! 🙂 ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä